O kazi, ar rengiami seminarai zemaitijos galuose? labai noreciau ir as...
Musu kraste daug lyja siais metais, bet kazkaip zeme po mulciu sausa.
Agurkai uzmezge, bet trecia savaite neauga vaisiai. Lapai dideli ir tamsiai zali. O vaisiai nedideja :-( ka daryti?
Pomidorai irgi uzmezge. Vaisiu priaugino ir zali visi. Tik siandien pirmas raudonas pomidoras atsirado... Kada kiti paraudonuos neaisku. Ar ir pas jus taip?
Brokoliu lapai dideli sultyngi o vaisius mazas.
Kaip tai gali itakoti mulciavimas.
Visi jie mulciuojami nuo sejos pradzios.
Agurkai uzmezge, bet trecia savaite neauga vaisiai. Lapai dideli ir tamsiai zali. O vaisiai nedideja :-( ka daryti?
Pomidorai irgi uzmezge. Vaisiu priaugino ir zali visi. Tik siandien pirmas raudonas pomidoras atsirado... Kada kiti paraudonuos neaisku. Ar ir pas jus taip?
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 07 15, 23:12)
Musu kraste daug lyja siais metais, bet kazkaip zeme po mulciu sausa.
Pas mane viskas tas pats visais punktais, tik pomidoru jau koki puskili nuskyniau
del agurku turguj komentavo, kad naktys saltokos
S
Na ziueesim kas cia mums gausis...
Cukinijas ir moliugus auginu. Zinau kad reikia tuscius ziedus iskinti. Pas mane visi ziedai tusti. Kazin ar cia normalu? Gal jiems per sausa?
QUOTE(ievakata @ 2011 07 15, 22:15)
Pas mane viskas tas pats visais punktais, tik pomidoru jau koki puskili nuskyniau
Na ziueesim kas cia mums gausis...
Cukinijas ir moliugus auginu. Zinau kad reikia tuscius ziedus iskinti. Pas mane visi ziedai tusti. Kazin ar cia normalu? Gal jiems per sausa?
QUOTE(vilma*25 @ 2011 07 15, 14:00)
Kaip supratau iš GŽ forumo, tai nerengia. Nes aš irgi Žemaitijoje.
QUOTE(vilma*25 @ 2011 07 15, 13:00)
Neteko girdet, Buvau Panevežyje kai darė paskaitas, tai ten ir nuo Šiaulių daug buvo. Surinkus grupelę galėtumet patys susiorganizuot ir pasikviest Saulių. Tikrai daug naudingos informacijos gauni tiesiogiai, o ir į visus klausymus Saulius išsamiai atsako.
[quote=žalia,2011 07 16, 13:14]
Neteko girdet, Buvau Panevežyje kai darė paskaitas, tai ten ir nuo Šiaulių daug buvo. Surinkus grupelę galėtumet patys susiorganizuot ir pasikviest Saulių. Tikrai daug naudingos informacijos gauni tiesiogiai, o ir į visus klausymus Saulius išsamiai atsako.
Bet, galvoju, kad vertingiau butu pavasari toks seminaras, nes dabar vis tiek viskas susodinta, suseta... Kita pavasari reiktu snekint savo krastietes
Bet, galvoju, kad vertingiau butu pavasari toks seminaras, nes dabar vis tiek viskas susodinta, suseta... Kita pavasari reiktu snekint savo krastietes
QUOTE(vilma*25 @ 2011 07 16, 14:06)
Žinai, su tuo laiku tai idomiai.
Pats Saulius tai mėgsta žiemą daryti, tada dėstoma teorija. Spėji iki pavasario susidėliot visą info, apgalvot ką ir kur darysi.
Mes darėm pirmą seminarą pavasari, bet tada jau teorijos eina nedaug, tada praktika ir daržo darymas.
Dabar jau iškilo visokių klausymų tiesiogiai, susijusiu su einamaisiais darbais ir priežiūrą. Čia jai gaunasi smulkesnis gilinimasis. Beto kadangi nu rausim žirnius, tai turėsim laisvą plotą į kūrį sėsim daržoves, kad jos būtų vėlyvos ir laikytusi per žiemą.
Manau netgi rudeni toks seminaras yra naudingas, nes ne visi žino kaip paruošti daržą žiemai.
Čia kaip visada kuo labiau giliniesi tuo daugiau idėju atsirandą
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 13, 09:07)
nu va, radau vakar kaimyne verandoje sudoku besprendžiančia. Pasiklausiau apie ta druskos tirpaliuką.
Žmogui 86 metai, nereali bobulė,....
Sakė, kad daro ne sūrų, o sūrstelėjusį ir sake,- iskarto matosi kaip joms nepatinka. Vadinasi, gausi ragauti darydama, kad nepersūdytum . ant augalų sakė nesistengė pilti, bet kažkiek kliuvo.....
o šiandien man dar šovė mintis, kad jeigu neperlenkti su pylimais ant augalų, kad tie nenumirotų, tai gal būtų galima į purkštuką įsipylus apipurkšti, o po poros valandu vandeniu augalus palaistyti, jei jau jos taip greitai išsivarto.
Sakė, kad daro ne sūrų, o sūrstelėjusį ir sake,- iskarto matosi kaip joms nepatinka. Vadinasi, gausi ragauti darydama, kad nepersūdytum . ant augalų sakė nesistengė pilti, bet kažkiek kliuvo.....
o šiandien man dar šovė mintis, kad jeigu neperlenkti su pylimais ant augalų, kad tie nenumirotų, tai gal būtų galima į purkštuką įsipylus apipurkšti, o po poros valandu vandeniu augalus palaistyti, jei jau jos taip greitai išsivarto.
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 11, 11:25)
tingejau visa priesistore skaityti, gal jau kas rase, tai netyciom pasikartosiu, bet prasau nepykti :
mano kaiminka nuo sraigiu tokiu tamsiai pilku ir juodu ne per dideliausiu atrado gera buda. Druskos tirpalu palaistyti pacias sraiges, o ne zeme, tik nepaklausiau kokios koncentracijos. Isputus akis klausiau kaip augalai i tai reaguoja - sake net pagrazejo )), o sraigiotes visos "kojom" i virsu. Galima pabandyti.
o pries sliuzus tai girdejau (irgi nebandziau) i trilitriaka ipilti alaus ir ikasti i zeme su lig kakleliu, kad sliuzas prie saldumyno lisdamas ikristu ir pasigertu )) (o tada jau dainuodamas islys ir uzkandos eis ieskoti )))
mano kaiminka nuo sraigiu tokiu tamsiai pilku ir juodu ne per dideliausiu atrado gera buda. Druskos tirpalu palaistyti pacias sraiges, o ne zeme, tik nepaklausiau kokios koncentracijos. Isputus akis klausiau kaip augalai i tai reaguoja - sake net pagrazejo )), o sraigiotes visos "kojom" i virsu. Galima pabandyti.
o pries sliuzus tai girdejau (irgi nebandziau) i trilitriaka ipilti alaus ir ikasti i zeme su lig kakleliu, kad sliuzas prie saldumyno lisdamas ikristu ir pasigertu )) (o tada jau dainuodamas islys ir uzkandos eis ieskoti )))
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2011 07 11, 10:53)
aš vakar juos jau ir nuo bulvių viršutinių lapų rinkau gerai, kad pas mane tik rūtų darželis, kaip kad MB sako... jei būtų didesni plotai, nežinau ką reiktų daryt... bulvių kaloradas nepuola, tai šliužiukai savo ima...
ir dar, puola pelėnai mano rūtų darželį - vakar radau skylę vienoj lysvėj (ligi tol tik pievoj skylės buvo...), svogūnų šaknys ore pakibusios, bandžiau vandenį pilti - griovys didžiausias, o vanduo išbėgo kitos lysvės gale... jaučiu urvai ten didžiausi, giliausi padaryti , palikau katę atostogaut, gal kiek apmažins jų populiaciją... užvakar atnešė man pelytę pasirodyt, kad pagirčiau
Papildyta:
dar pabandyk papurkšt druskos tirpalu, man lyg padėjo o dar žmonės purškia pomidorų lapu arba svogūnų/česnakų lukštų raugu
ir dar, puola pelėnai mano rūtų darželį - vakar radau skylę vienoj lysvėj (ligi tol tik pievoj skylės buvo...), svogūnų šaknys ore pakibusios, bandžiau vandenį pilti - griovys didžiausias, o vanduo išbėgo kitos lysvės gale... jaučiu urvai ten didžiausi, giliausi padaryti , palikau katę atostogaut, gal kiek apmažins jų populiaciją... užvakar atnešė man pelytę pasirodyt, kad pagirčiau
Papildyta:
dar pabandyk papurkšt druskos tirpalu, man lyg padėjo o dar žmonės purškia pomidorų lapu arba svogūnų/česnakų lukštų raugu
Papildyta:
QUOTE(Čiaaš @ 2011 07 11, 11:38)
Aha čia kaip kiškiui ant uodegos druskos užpilti Tai gal galim ne koncentratą, o sausą tiesiai ant sraigių? Bet čia gal jau žiauru
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 11, 11:48)
kaimyne sake ir druskos bande, irgi padejo, bet kazkodel pasiliko prie tirpali, gal greiciau suveike jai ir greiciau rezultatus pamate.
Papildyta:
QUOTE(Vessta @ 2011 07 11, 13:42)
jeigu galit paklauskit kokiu santykiu ta tirpaliuka daro isbandyciau dar viena ekologiska kova su sitais parazitais tik jie velai vakare buna ant lapu, tai taip suprantu reikia tiesiai ant augalu pilt, kad jiems kliutu? o alus nei velnio nepadeda, kiek as juos viliojau, nei vienas neina i ta alu, o aplink, ant augalu kolonijos
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 11, 13:58)
Siulau pabandyt isigyt bent keleta tokiu.
Sluoja sliuzus ir sraiges su pasigardziavimu. Gal kazkiek patapens ir augalus, bet , sake, nesidomi zaluma. Svarbu butu sraigiu ir sliuzu. Iki savaitgalio turesiu pati. Nes net ant langu sodyboj prilipe
Mesos is ju nekas, bet jei yra kur ziema laikyt, tai kiausiniu turesit. Ziema grudai ar kombinuoti pasarai, gal dar kokios varskes. Reikia dar pasiskaityti. Man svarbu gelbet soda nuo tu nenaudeliu
Patikslinu. Cia antys- Indijos begikes.
Sluoja sliuzus ir sraiges su pasigardziavimu. Gal kazkiek patapens ir augalus, bet , sake, nesidomi zaluma. Svarbu butu sraigiu ir sliuzu. Iki savaitgalio turesiu pati. Nes net ant langu sodyboj prilipe
Mesos is ju nekas, bet jei yra kur ziema laikyt, tai kiausiniu turesit. Ziema grudai ar kombinuoti pasarai, gal dar kokios varskes. Reikia dar pasiskaityti. Man svarbu gelbet soda nuo tu nenaudeliu
Patikslinu. Cia antys- Indijos begikes.
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 11, 14:35)
Jeigu pirkt maziukus kokio geguzes gale, tai per vasara uzauga, kad ten tos mesytes ir nedaug, bet vistiek yra. Kiausinius deda kaip geros vistos. Bet ne pirma vasara.Na. matysim, kaip cia man su jom bus. Tada tikrai zinosiu
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 11, 23:03)
Tai va, pasiaiskinau apie antytes. As pati peku 4 men amziaus, kainuos apie 50 lt viena. Pas mus ne tik katinu , bet ir kaimo suneku gali ateiti. Todel diena tokio amziaus jos ju jau nebijo, Nakciai reikia joms kazkur saugiau miegoti, Pasakojo, kad labai greitai supranta kur tie namai ir pacios vakarop sulenda Tai mazdaug poros kv.m. budos sociaiIr kokio metro aukscio.Na, kaip dideeeeelio suns buda.
Va cia visokiu ideju turincioms mazai vietos Atidarius bet kur
http://www.backyardc...m/web/pages.php
Vasara antytems nereikia beveik nieko, tik vandens ir tu sraigiu, augalai jas beveik nedomina. O tokio amziaus dabat nupirkus rudeniop jau turesut ir kiausiniu,Jos deda labai gerai, kaip geros vistos.
Tai va, bandysiu as su jomis, nes net masina ryte aplipus toms sraigem
Va cia visokiu ideju turincioms mazai vietos Atidarius bet kur
http://www.backyardc...m/web/pages.php
Vasara antytems nereikia beveik nieko, tik vandens ir tu sraigiu, augalai jas beveik nedomina. O tokio amziaus dabat nupirkus rudeniop jau turesut ir kiausiniu,Jos deda labai gerai, kaip geros vistos.
Tai va, bandysiu as su jomis, nes net masina ryte aplipus toms sraigem
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2011 07 12, 18:27)
[/B]Kemira[B], aciu kad pasidalinai, o gal dar galetum pasakyti kur jas galima pirkt? Turim didele šuns buda bet šuns neturim, gal kokiom 2iem uztektu? tik vat idomu kaip zhiema jas kur laikyt kad nesusaltu?
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 12, 22:28)
Siaip joms reiktu bent iki tokios temperaturos, kad neuzsaltu vanduo.Pas ta zmogu jos ziema gyveno paprastam sandeliuke, tik svarbu, kad visada butu sausa po kojom. Padedavo eglisakiu, papildavo pjuvenu. Kitur maciau namp rusyje , ten tai is vis puikiai, kitur. - katilinej. Dviem antytem sociai kokiu 3 kv.m . kad jaustusi gerai.Kazkur kampe pora lentu ir viduj ar tai sieno, ar siaudu-kiausiniams deti. Viskas Liko koses, sriubos ar duonos-viskas joms ziema patinka.
Kur dar ju turi, pasakysiu veliau. Pati imu, dar dvi kitai merginai, o daugiau nezinau ar turi.Paklausiu
Kur dar ju turi, pasakysiu veliau. Pati imu, dar dvi kitai merginai, o daugiau nezinau ar turi.Paklausiu
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 12, 23:07)
Gali buti. As po 50 sutariau. Nebent labai, labai jau tinkancios parodoms.Bet man sraigems rinkt ir koki kiausinuka padet bus geros ne tokios klimingos. Girdejau, kad su tais pauksciais, kaip su sunim, kiekviena plunksnyte apziuri.
Bet jau nuo temos labai i sona as cia su tom antim
Bet jau nuo temos labai i sona as cia su tom antim
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 13, 09:07)
nu va, radau vakar kaimyne verandoje sudoku besprendžiančia. Pasiklausiau apie ta druskos tirpaliuką.
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2011 07 13, 09:43)
Augalai druskos tirpalo tikrai nebijo As gryna druska aplink svogunus barsciau, kai ruduoti pradejo. Viskas kuo puikiausiai atsigavo
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 07 13, 09:51)
iskart padruskinti zali svoguniukai prie šašlo......jega
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2011 07 13, 10:04)
oi oi dar ir kaip aktualu tokioj temoj - nes man tai jau "mulčiavimas=šliužai" patapo . Ir aš mielai tokių gyventojų užsiveisčiau . Būtinai rašykit, kaip Jums seksis augint, jei kas - gal ir temą atskirą reiks kurt tada antims-bėgikėms-šliužų naikintojoms
Papildyta:
QUOTE(Kemira @ 2011 07 14, 10:19)
Auginti tas antytes tai ,manau, man nebus sudetinga. Ne pirmi snapuociai kieme. O sitos, kiek issiaiskinau labai nelepios.Aisku, reikia skirti laiko, ne zvirblis gi.Jei matai, kad ziema nusibodo , tai per spranda ir i puoda.Ne kazkiek tos mesos, bet vistiek ne maximines
Minejo, kas jas galima nuo antros gyvenimo savaites laikyti lauke.Tik reikia kad ir pacio pigiausio vielos tinklo aptvarelio.Pasisleps po lapais, nerasi
Minejo, kas jas galima nuo antros gyvenimo savaites laikyti lauke.Tik reikia kad ir pacio pigiausio vielos tinklo aptvarelio.Pasisleps po lapais, nerasi
Papildyta:
QUOTE(žalia @ 2011 07 14, 13:57)
Sveikos,
Kai tokie orai tai daržas klesti. Mes net daug nemulčiuojam, nes baisu persistengt.
Daržiukas nedidelis, gi įrengtas šiemet per seminarą, kaip parodinis. Yra bulvių laukelis, moliūgų ir cukinijų lizdas. Auginam: svogūnus, morkas, burokelius, agurkus, daug kopūstų, pomidorus ir agurkus. Darbo tai užtenka, tikiuosi ir derliaus sulauksim .
Jei dar nebuvot, vilnietes, kviečiu užeit pažiūrėt.
Aišku ir su visokiom problemom susiduriam. Bulvės kažkaip keistai išvirte bet auga, užvakar po mulčiu apžiureje pora bulvikių išsitraukėm. Sraigiu darže labai daug, bet didelio nuostolio nepridaro, na nebent agurkus patvarke, liko tik keturi, reik tikėtis augs dvigubai geriau Dar ir amarų ant morku radau, bet lyg netrugdo joms augt . Žodžiu klausymų daug.
Tai noriu pasidalint info, kad kviečiam į svečius, Saulius Jasionį, žada mūms padėt daržą atnaujint ir kitais klausymais patart
Tai jei kam idomu ateikit. Visa info apie seminarą rasit
http://www.paveldosa...as-darzininkams
Kai tokie orai tai daržas klesti. Mes net daug nemulčiuojam, nes baisu persistengt.
Daržiukas nedidelis, gi įrengtas šiemet per seminarą, kaip parodinis. Yra bulvių laukelis, moliūgų ir cukinijų lizdas. Auginam: svogūnus, morkas, burokelius, agurkus, daug kopūstų, pomidorus ir agurkus. Darbo tai užtenka, tikiuosi ir derliaus sulauksim .
Jei dar nebuvot, vilnietes, kviečiu užeit pažiūrėt.
Aišku ir su visokiom problemom susiduriam. Bulvės kažkaip keistai išvirte bet auga, užvakar po mulčiu apžiureje pora bulvikių išsitraukėm. Sraigiu darže labai daug, bet didelio nuostolio nepridaro, na nebent agurkus patvarke, liko tik keturi, reik tikėtis augs dvigubai geriau Dar ir amarų ant morku radau, bet lyg netrugdo joms augt . Žodžiu klausymų daug.
Tai noriu pasidalint info, kad kviečiam į svečius, Saulius Jasionį, žada mūms padėt daržą atnaujint ir kitais klausymais patart
Tai jei kam idomu ateikit. Visa info apie seminarą rasit
http://www.paveldosa...as-darzininkams
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2011 07 14, 18:40)
Į seminarą tai labai norėčiau, bet toli atvažiuot, per visą Lietuvą.
Papildyta:
QUOTE(vilma*25 @ 2011 07 15, 14:00)
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2011 07 16, 08:18)
Kaip supratau iš GŽ forumo, tai nerengia. Nes aš irgi Žemaitijoje.
Papildyta:
QUOTE(žalia @ 2011 07 16, 13:14)
Papildyta:
[quote=vilma*25,2011 07 16, 15:06]
[quote=žalia,2011 07 16, 13:14]
[/quote]
Papildyta:
QUOTE(žalia @ 2011 07 16, 16:13)
Žinai, su tuo laiku tai idomiai.
Pats Saulius tai mėgsta žiemą daryti, tada dėstoma teorija. Spėji iki pavasario susidėliot visą info, apgalvot ką ir kur darysi.
Mes darėm pirmą seminarą pavasari, bet tada jau teorijos eina nedaug, tada praktika ir daržo darymas.
Dabar jau iškilo visokių klausymų tiesiogiai, susijusiu su einamaisiais darbais ir priežiūrą. Čia jai gaunasi smulkesnis gilinimasis. Beto kadangi nu rausim žirnius, tai turėsim laisvą plotą į kūrį sėsim daržoves, kad jos būtų vėlyvos ir laikytusi per žiemą.
Manau netgi rudeni toks seminaras yra naudingas, nes ne visi žino kaip paruošti daržą žiemai.
QUOTE(Fonda @ 2011 07 16, 23:09)
GERBIAMOS PONIOS "MULČIUOTOJOS"... Atidarė šią temą kažkada Diasaja... berods. Ačiū jai...reikalinga svarbi informacija...
Tačiau... PRAŠAU ATSAKYTI, KĄ BENDRO SU DARŽO MULČIAVIMU TURI VISI GERDARIŲ SPAMAI...ČIA CITUOTI IR NE TIK...
MIELOSIOS AUTORĖS GI TURITE SAVO TAM TIKSLUI SPECIALIZUOTĄ TEMĄ APIE KITOKIĄ ŽEMDIRBYSTĘ... KURDIUMOVĄ,JASIONĮ, SEMINARUS IR T.T.
Tik kažkodėl paskutinė žinutė ten parašyta net birželio 2 dieną... TAIGI - TEN TUŠČIA...LAUKIA NESULAUKIA JŪSŲ...
Tai gal ir moderatorei derėtų kartais žvilgtelti... pratrinti... Ir paieškos palengvintos... viskas viename...
QUOTE(JuokInga @ 2011 07 14, 10:29)
Pamačiau šiltanamyje, kad paprikų ir baklažanų lapai staiga tapo "skylėti". Iškilojau mulčą, jokių šliužų nematau, gerai pasislėpę bjaurybės. Kaimynė davė nuodų - tokios mėlynos granulytės, pabarsčiau aplink augalus, jau trečia dieną - naujų skylučių nėra. sakė prisiėda šliužai to nuodo ir kapec Gal ir nelabai ekologiška, bet augalai tai jo negauna.
Siltnamiuose gali darbuotis netik sliuzai. Pvz. mano mulciuotame siltnamyje apstu ne sliuzu, o ziogu, kurie kapoja lapus neprasciau uz sraiges...
P.S. augalai to nuodo gaus...
Labai atsiprasau kad ne i tema, bet pasisakysiu apie antis: mitas, kad sios antis zalumos neliecia...
QUOTE(Fonda @ 2011 07 16, 23:59)
GERBIAMOS PONIOS "MULČIUOTOJOS"... Atidarė šią temą kažkada Diasaja... berods. Ačiū jai...reikalinga svarbi informacija...
Tačiau... PRAŠAU ATSAKYTI, KĄ BENDRO SU DARŽO MULČIAVIMU TURI VISI GERDARIŲ SPAMAI...ČIA CITUOTI IR NE TIK...
MIELOSIOS AUTORĖS GI TURITE SAVO TAM TIKSLUI SPECIALIZUOTĄ TEMĄ APIE KITOKIĄ ŽEMDIRBYSTĘ... KURDIUMOVĄ,JASIONĮ, SEMINARUS IR T.T.
Tik kažkodėl paskutinė žinutė ten parašyta net birželio 2 dieną... TAIGI - TEN TUŠČIA...LAUKIA NESULAUKIA JŪSŲ...
Tai gal ir moderatorei derėtų kartais žvilgtelti... pratrinti... Ir paieškos palengvintos... viskas viename...
manau, šiek tiek perlenkėt... Nematau aš jūsų pacituotose postuose jokio spamo, be to nėra tokių temų , kur niekada niekas nenukrypsta "į šoną". Gal moderavimo darbus palikim moderatoriams, o čia draugiškai bendraukime ir nevarinėkim kitų.. Tikrai nesinori, kad dėka tokių postų tema numirtų..