Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 07 12, 21:55)
Gal pas jus veisle tokia? Zinau bulves, kurios nezydedamos labai gera derliu duoda..

gal žinot kaip vadinasi, mūsų "vineta"
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2011 07 12, 22:27)
Viskas aišku 4u.gif
Su tokiu laistymo principu? blush2.gif

Sodinau i pakelta lysve i komposta,dar organikos buvau pridejus, sodinant palaisciau po kibira ir daugiau nebelaisciau tik smarkiai apmulciavau.

QUOTE(Kemira @ 2011 07 12, 22:28)
Siaip joms reiktu bent  iki tokios temperaturos, kad neuzsaltu vanduo.Pas ta zmogu jos ziema gyveno paprastam sandeliuke, tik svarbu, kad visada butu sausa po kojom. Padedavo eglisakiu, papildavo pjuvenu. Kitur maciau namp rusyje , ten tai is vis  puikiai, kitur. - katilinej. Dviem antytem sociai  kokiu 3 kv.m . kad jaustusi gerai.Kazkur kampe  pora lentu ir viduj ar tai sieno, ar siaudu-kiausiniams deti. Viskas Liko koses, sriubos ar duonos-viskas joms ziema patinka.
  Kur dar ju turi, pasakysiu veliau. Pati imu, dar dvi kitai merginai, o daugiau nezinau ar turi.Paklausiu

Aciu, pklauskit prasom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 07 11, 12:42)
jeigu galit paklauskit kokiu santykiu ta tirpaliuka daro blush2.gif isbandyciau dar viena ekologiska kova su sitais parazitais unsure.gif tik jie velai vakare buna ant lapu, tai taip suprantu reikia tiesiai ant augalu pilt, kad jiems kliutu? o alus nei velnio nepadeda, kiek as juos viliojau, nei vienas neina i ta alu, o aplink, ant augalu kolonijos doh.gif

nu va, radau vakar kaimyne verandoje sudoku besprendžiančia. Pasiklausiau apie ta druskos tirpaliuką.
Žmogui 86 metai, nereali bobulė,.... smile.gif
Sakė, kad daro ne sūrų, o sūrstelėjusį ir sake,- iskarto matosi kaip joms nepatinka. Vadinasi, gausi ragauti darydama, kad nepersūdytum smile.gif. ant augalų sakė nesistengė pilti, bet kažkiek kliuvo.....
o šiandien man dar šovė mintis, kad jeigu neperlenkti su pylimais ant augalų, kad tie nenumirotų, tai gal būtų galima į purkštuką įsipylus apipurkšti, o po poros valandu vandeniu augalus palaistyti, jei jau jos taip greitai išsivarto.
Atsakyti
Augalai druskos tirpalo tikrai nebijo schmoll.gif As gryna druska aplink svogunus barsciau, kai ruduoti pradejo. Viskas kuo puikiausiai atsigavo thumbup.gif
Atsakyti
iskart padruskinti zali svoguniukai prie šašlo......jega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kemira @ 2011 07 12, 23:07)
Gali buti. As po 50 sutariau. Nebent labai, labai jau tinkancios parodoms.Bet man sraigems rinkt ir koki kiausinuka padet bus geros ne tokios klimingos. Girdejau, kad su tais pauksciais, kaip su sunim, kiekviena plunksnyte apziuri.

Bet jau nuo temos labai i sona as cia su tom antim blush2.gif

4u.gif
oi oi dar ir kaip aktualu tokioj temoj - nes man tai jau "mulčiavimas=šliužai" patapo doh.gif lotuliukas.gif . Ir aš mielai tokių gyventojų užsiveisčiau cool.gif . Būtinai rašykit, kaip Jums seksis augint, jei kas - gal ir temą atskirą reiks kurt tada antims-bėgikėms-šliužų naikintojoms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 07 12, 22:55)
Gal pas jus veisle tokia? Zinau bulves, kurios nezydedamos labai gera derliu duoda..

Dideliausias dėkui 4u.gif .
Net į galvą nebūtų šovę, kad yra veislių, kurios nežydi.
Pagooglinau pasirodo, tikrai yra, ir dar ne taip mažai. Kaip kurios beveik visai nežydi, o ne taip mažai žydi menkai arba kas kelinti metai nežydi. Įtariu pas mane kažkas panašaus bus. O aš jau tuos šiaudus norėjau apkaltint tongue.gif
Atsakyti
Pamačiau šiltanamyje, kad paprikų ir baklažanų lapai staiga tapo "skylėti". Iškilojau mulčą, jokių šliužų nematau, gerai pasislėpę bjaurybės. Kaimynė davė nuodų - tokios mėlynos granulytės, pabarsčiau aplink augalus, jau trečia dieną - naujų skylučių nėra. sakė prisiėda šliužai to nuodo ir kapec unsure.gif Gal ir nelabai ekologiška, bet augalai tai jo negauna.

Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 07 14, 09:29)
Pamačiau šiltanamyje, kad paprikų ir baklažanų lapai staiga tapo "skylėti". Iškilojau mulčą, jokių šliužų nematau, gerai pasislėpę bjaurybės. Kaimynė davė nuodų - tokios mėlynos granulytės, pabarsčiau aplink augalus, jau trečia dieną - naujų skylučių nėra. sakė prisiėda šliužai to nuodo ir kapec  unsure.gif Gal ir nelabai ekologiška, bet augalai tai jo negauna.

4u.gif o kodėl manot, kad negauna? jos netirpios vandenyje?
Atsakyti
Auginti tas antytes tai ,manau, man nebus sudetinga. Ne pirmi snapuociai kieme. O sitos, kiek issiaiskinau labai nelepios.Aisku, reikia skirti laiko, ne zvirblis gi.Jei matai, kad ziema nusibodo , tai per spranda ir i puoda.Ne kazkiek tos mesos, bet vistiek ne maximines ax.gif
Minejo, kas jas galima nuo antros gyvenimo savaites laikyti lauke.Tik reikia kad ir pacio pigiausio vielos tinklo aptvarelio.Pasisleps po lapais, nerasi
Atsakyti
Sveikos,

Kai tokie orai tai daržas klesti. Mes net daug nemulčiuojam, nes baisu persistengt.
Daržiukas nedidelis, gi įrengtas šiemet per seminarą, kaip parodinis. Yra bulvių laukelis, moliūgų ir cukinijų lizdas. Auginam: svogūnus, morkas, burokelius, agurkus, daug kopūstų, pomidorus ir agurkus. Darbo tai užtenka, tikiuosi ir derliaus sulauksim smile.gif.
Jei dar nebuvot, vilnietes, kviečiu užeit pažiūrėt.
Aišku ir su visokiom problemom susiduriam. Bulvės kažkaip keistai išvirte g.gif bet auga, užvakar po mulčiu apžiureje pora bulvikių išsitraukėm. Sraigiu darže labai daug, bet didelio nuostolio nepridaro, na nebent agurkus patvarke, liko tik keturi, reik tikėtis augs dvigubai geriau biggrin.gif Dar ir amarų ant morku radau, bet lyg netrugdo joms augt g.gif . Žodžiu klausymų daug.
Tai noriu pasidalint info, kad kviečiam į svečius, Saulius Jasionį, žada mūms padėt daržą atnaujint ir kitais klausymais patart thumbup.gif
Tai jei kam idomu ateikit. Visa info apie seminarą rasit
http://www.paveldosa...as-darzininkams
Atsakyti
Į seminarą tai labai norėčiau, bet toli atvažiuot, per visą Lietuvą.
Atsakyti