QUOTE(Vessta @ 2011 07 10, 23:08)
Mulciuoju darza 3 metus, darbo zymiai sumazejo, bet ka daryt su sliuzais. Vakar is 1,5 kv. metro, surinkau 0,5l sliuzu. O ju visam darze net tirsra. Grauzia jau viska is eiles, net ir svogunu laiskus, krapus Isrinkt ju be sansu, dilgelem uzmulciavau, vaiksto jie be vargo po jas, nuoduku prideliojau, slaiuzioja ir po juos, nors raso ant ju, kad atbaido. Vienam zurnale radau, kad jei darze moliusku antpludis, purksti gelezies fosfatu. Gal kas bandet? Nieko issamiau nera parasyta, nei kada purkst, ar mulca nugrebt, kazin kaip visos darzoves gyvuotu po to purskimo Bijau, kad iki rudens liks tik stagarai is visko
užuojauta.. aš ir jau nuo pat pavasario vis guodžiausi dėl jų, nemažai jos man pridirbo .. tai aš, kaip ir rašiau - tai, ko labiausiai gaila ir labiausiai griaužė jos - nuėmiau mulčą ir aptvėriau politileno "šiltnamiuku" - vaizdas prastas, nepatogu ir dėl laistymo ir dėl ravėjimo, jei lygint su mulčiuotom daržo vietom, bet - šliužų ten nėra . Susodinau ten paprikas, salotas gležnesnes, pekino kopūstus. Viso kito jos taip nemėgsta - pvz. ropių lapus jos griaužia, tik kol ropės mažos, vėliau jie jom "apkarsta" , agurku, pomidorų, burokų, pupų, morkų, bulvių jos man neliečia - kas čia dar .., hm, o kitka -nė nežinau, kažkaip apsiraminau aš dėl jų, nors jų kiekiai... po mulču, nešienautose vietose mažos, slidžios , lipnios..