Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

GREISI ir bitule, aciu uz gera zodi 4u.gif Tikrai, reiks daugiau siaudu apdet, juolab pievose aplik to gerio pilna. Ech, jus cia apie braskes rasot, norisi ir man.. Tik siais metais nepaspejau uzsodint, bandysiu kitais. Tik zemuogiu maza pievele sklypelio kampe veisiasi, jas uzmulciuosiu medzio zieves drozlem - jos rugstina zeme, berods zemuoges megsta siek tiek rugstesne dirva? unsure.gif
Atsakyti
Aš dedu aplink daigelius mulčių. Ir to mulčiaus pas mane kokius 5 kartus daugiau g.gif Įkelsiu foto vėliau,kaip vaizdzelis pas mus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 11, 02:15)
Tik zemuogiu maza pievele sklypelio kampe veisiasi, jas uzmulciuosiu medzio zieves drozlem - jos rugstina zeme, berods zemuoges megsta siek tiek rugstesne dirva?  unsure.gif

Tiks, bet drožlėmis apsivels uogos.
Atsakyti
As pernai braskes buvau apdejus obelu drozlem. Smulkintos sakos buvo per koki tai aparata, drozles ne tokios smulkios kaip pjuvenos, tai nieko, nesivele, man patiko. O siemet ant virsaus siaudu uzdejau. Tik lietaus kaip laukiu............ Dar nebuvo sia savaite.
Atsakyti
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 10, 17:32)
Sveikos! Labai nudziugau radusi si foruma, ir perskaiciau viska nuo pradzios iki galo

Labai grazu ax.gif .Jei tureciau savo nuosava darza-irgi daryciau tokias lysves.Dabar seimininkauju mociutes darze,tai ji uz galvos susiemusi del to mulco,bet nieko,tyli.Tik retkarciais pasako,kad jai negrazu tongue.gif
As dedu sieno siek tiek didesni sluoksni,jei nepamirsiu-irgi bandysiu nufotkint ir ikelt foto rolleyes.gif Tik svogunus pasodinau su nepatogiai mazais tarpais,kitamet kitaip darysiu
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 09, 23:00)
*viskas priklauso nuo to kaip greitai suvalgys mulčią mikroorganizmai. Manau, kad rudenį tikrai dar reikės papildyti.
**taip, šiandien sūnus virš 50 rado thumbup.gif

QUOTE(jediara @ 2011 06 10, 13:17)

thumbup.gif taip saldžiai per lūpą nutyso tongue.gif reik mamai paskambint, kad patikrintu kas braškyne dedas.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 06 11, 10:27)
As pernai braskes buvau apdejus obelu drozlem. Smulkintos sakos buvo per koki tai aparata, drozles ne tokios smulkios kaip pjuvenos, tai nieko, nesivele, man patiko. O siemet ant virsaus siaudu uzdejau. Tik lietaus kaip laukiu............ Dar nebuvo sia savaite.

O pas mus prieš pora dienų buvo didžiulė liūtis - virto medžiai, "plaukė" daržai ir gėlynai , vakar taip pat lijo rolleyes.gif LT tokia maža, o kai kuriose vietovėse didelė sausra unsure.gif
Atsakyti
Joooo
Jauciu reiks eit braskes laistyt vis delto, o tai kol lietaus sulauksiu gali ir ruduo ateit verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2011 06 11, 10:49)
Dabar seimininkauju mociutes darze,tai ji uz galvos susiemusi del to mulco,bet nieko,tyli.Tik retkarciais pasako,kad jai negrazu  tongue.gif

man kaimyne sako (ziuredama i mano uzdengta darza), nu bet zinai, man tai taip negrazu. As jai sakau, o man tai taip giliai dzin grozis darze, bele maziau raveti reikia.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 11, 17:00)
man kaimyne sako (ziuredama i mano uzdengta darza), nu bet zinai, man tai taip negrazu. As jai sakau, o man tai taip giliai dzin grozis darze, bele maziau raveti reikia.. biggrin.gif

Na, kas kam gražu biggrin.gif , man irgi grožis tai visų pirma funkcionalumas...
Nors pavyzdžiui tie pakeltų lysvių daržai man patys gražiausi kokie būt begali (tik dabar greitai nerandu išties man pačių dailiausių), nes atsiveria plačios galimybės į daržą įsileisti mažąją architektūrą (borteliai, atraminės sienelės, įvairių dangų takeliai, nuo kurių nereikia nuolat šlavinėti žemių) ir net susikurti savitą daržo stilių, derantį prie sodybos thumbup.gif , o tos mielos detalės gali atitraukti dėmesį, nuo kartais ne visai estetiško žolių mulčo vaizdo (nors šiaip stengiuosi ką nors stambesnio ir nelabai dailaus ant lysvės padėjusi, apibarstyti vejos žolyte - tada vaizdas kiek tvarkingesnis).
Kol dar nieko nenutuokiau apie mulčiavimą, aš jau vien tik grožio sumetimais buvau pasišovusi pasidaryti tokį daržą ir jį kasmet perkasinėti hihihi.gif (nors tai juk būtų žiauriai nepatogu doh.gif ). O pasirodo, kad čia dviguba nauda - ir grožis, ir nugara kiekvieną pavasarį ilsisi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 11 birželio 2011 - 17:24
As irgi šiemet pirmi metai kai mulčiavau VISĄ darža,ir šiltnamį smile.gif (gerai kad kaimynai visa savo 6 a. sodo sklypo žolyte atiduoda,ir jiems gerai ,nereikia i komposta kraut,ir man nauda..žolytė labai graži-smulki,dobiliukai thumbup.gif )Tai negaliu atsidziaugt tais žolių patalais..galiu basomis kaip po kilima vaiksciot..minksta ,svaru.Daržovės auga kaip isprotėję,lyginant su kaimynų o ir lietus neisdaužo darzovių...sakė jie šiemet mane pastebes,ir jei viskas ok,ir jie kitais metais bandys..
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 11, 19:09)
(gerai kad kaimynai visa savo 6 a. sodo sklypo  žolyte atiduoda,ir jiems gerai)...sakė jie šiemet mane pastebes,ir jei viskas ok,ir jie kitais metais bandys..

Na, ir liksit be kaimynų žolytės g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti