[quote=Keretoja,2011 07 06, 20:50]
Nu ten nelabai kas matos, reiks nufotkyt, shaip is kai kuriu greit isbega is kai kuriu labai letai, matyt nuo skyluciu dydzio ir kiekio priklauso Bet ash nepergyvenu jei ir greit subega, svarbu shaknis palaisto o ne is virsaus.
Nufotkinau savo nelaistomus pomidorus
Liuks pomidorai
As savuosius siemet auginu lauke, mat senasis siltnamis nebeatlaike ziemos, o naujas tik rudeni bus. Kol kas auga l. graziai. Apmulciavau iskart pasodinus. O ir laisciau vieninteli karta sodindama
Pas mus jau senai lijo, labai sausa visur, taiu jei ne mulčias, būtų blogai. O dabar nieko tokio, neatrodo labai daržas ištroškęs. O va gėlynai tai matosi, kad trūksta vandens jiems, nes mulčio tai ten nėra.
Važiuoju žiūrėt, kur dar reikia sluoksnį pastorint.
Bulvės žydi, kolorado nemačiau, tik boružytę vieną. Pamačiau raudoną, tai puoliau žiūrėt, nu ne, su taškiukais besanti.
Važiuoju žiūrėt, kur dar reikia sluoksnį pastorint.
Bulvės žydi, kolorado nemačiau, tik boružytę vieną. Pamačiau raudoną, tai puoliau žiūrėt, nu ne, su taškiukais besanti.
Sveikos.
Beda. Mano bulves sukrove ziedus ir jau viena kita buvo pradejusios zydeti. O vakar atvaziavus ziuriu, kad ziedeliai nukrito, lapai geltonuot pradejo su juodom-rudom demem. Bulves mulciavau nuo pat pasodinimo. Jos turetu buti stiprios... Bet va kazkas nutiko. Gal zinit kaip galima pataisyti padeti? Koloradus radau kelis. Tai nemanau, kad trys koloradai mano simta bulviu nuede...
Papildyta:
Sveikos.
Beda. Mano bulves sukrove ziedus ir jau viena kita buvo pradejusios zydeti. O vakar atvaziavus ziuriu, kad ziedeliai nukrito, lapai geltonuot pradejo su juodom-rudom demem. Bulves mulciavau nuo pat pasodinimo. Jos turetu buti stiprios... Bet va kazkas nutiko. Gal zinit kaip galima pataisyti padeti? Koloradus radau kelis. Tai nemanau, kad trys koloradai mano simta bulviu nuede...
Pomidoru lapai pradejo suktis. Gal zinot kodel?
Papildyta:
Oho. Kaip cia man pavyko dvigubai parasyti :-)
Papildyta:
Sveikos.
Pomidoru lapai pradejo suktis. Gal zinot kodel?
Papildyta:
Oho. Kaip cia man pavyko dvigubai parasyti :-)
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 07 09, 08:47)
Sveikos.
šiemet bulviu maras vaikšto Lietus daro savo,matyt,daug nežinau šituo klausimu.Bet per savaite virkščias nuzudo,atrodo
pas mane irgi bulvės keistai elgiasi nežinau kaip čia jas suprast. kelios jau gan seniai pražydo. Vis laukiu kada visas laukas sužydės, bet niekaip. anksčiau pražydusios jau spėjo peržydėt ir vėl stovi "plikas" visas laukas, nė vieno žieduko. Nebūtų taip keista, jei būtų skirtingos veislės susodinta, bet dabar nesuprantu kodėl čia taip
QUOTE(Keretoja @ 2011 07 05, 15:50)
Pasiskaiciau knygoj "protingas darzas" kaip augint pomidorus be laistymo ir nutartariau isbandyt na ir galiu pasakyt tikrai pasiteisino
auga kaip ant mieliu jie pas mane, zydi, krauna zalius pomidorus, pati negaliu atsidziaugt
auga kaip ant mieliu jie pas mane, zydi, krauna zalius pomidorus, pati negaliu atsidziaugt
QUOTE(Keretoja @ 2011 07 06, 20:50)
Nufotkinau savo nelaistomus pomidorus
Atsiprašau, skaitau, skaitau... įsiterpsiu.. Kuo tu negali atsidžiaugt? Kad nelaistai? Ar derlium? Patys augalai labai aukšti, ištysę, bet derlius pagal tokį ūgį... nu nematau aš jo, stiebai beveik pliki....nėr maisto medžiagų, kad tavo derlius normaliai augtų. Tokiu laiku jau nokti turi pomidorai, o jų čia dar praktiškai nėra
Nu neįsižeisk, bet ne viskas gudru tam "protingam darže".. reiktų atsirinkt
QUOTE(Ex @ 2011 07 09, 13:53)
Atsiprašau, skaitau, skaitau... įsiterpsiu.. Kuo tu negali atsidžiaugt? Kad nelaistai? Ar derlium? Patys augalai labai aukšti, ištysę, bet derlius pagal tokį ūgį... nu nematau aš jo, stiebai beveik pliki....nėr maisto medžiagų, kad tavo derlius normaliai augtų. Tokiu laiku jau nokti turi pomidorai, o jų čia dar praktiškai nėra
As irgi paziurejau tas nuotraukas,man kazkaip keistai atrode tie pomidorai,bet nenorejau komentuot kol kas nors is zinovu tai padarys.Vargsai augaleliai-badauja. O dabar EX pasiguosiu apie savo pomidorus,nu nemoku as tu rusisku veisliu augint,ju lapai labai sukasi,tame tarpe ir JABLOKO(isskyrus Japonskij triufel).Siemet pirkau Negritionok,tas pats,auginu apie 18 veisliu,kiti auga kuo puikiausiai ir lapai kuo graziausi,o sitie.... nezinau ko dar jiems reikia ir derlius nebuna jau toks OHOHO,tik del skonio svybiu pakenciu as ju keleta siltnamyje.Gal daigus blogai uzauginu,neturiu salygu grudinti,is buto vezu sodint tiesiai i sltnami,o dazniausiai jau buna perauge,gal tame slypi ju toks augimas.Tik pasiguodziau
QUOTE(Venta9 @ 2011 07 09, 15:24)
nu nemoku as tu rusisku veisliu augint,ju lapai labai sukasi,tame tarpe ir JABLOKO(isskyrus Japonskij triufel).
ir derlius nebuna jau toks OHOHO,tik del skonio svybiu pakenciu as ju keleta siltnamyje.Gal daigus blogai uzauginu,neturiu salygu grudinti..
..dazniausiai jau buna perauge,gal tame slypi ju toks augimas.
ir derlius nebuna jau toks OHOHO,tik del skonio svybiu pakenciu as ju keleta siltnamyje.Gal daigus blogai uzauginu,neturiu salygu grudinti..
..dazniausiai jau buna perauge,gal tame slypi ju toks augimas.
Tai bent veislių augini..
Kažkokio specialaus mokslo daigų auginimui ir nereikia. Nehibridinės veislės jau savaime yra jautresnės ir ligoms, ir oro sąlygoms. Derlius jų taip pat nėra toks OHO kaip hibridų. Lapai sukasi ir hibridams, ir paprastoms pomidorų veislėms dažniausiai dėl oro temperatūros kaitos, kaščio, drėgmės šiltnamyje, čia visko taip tobulai nesužiūrėsi.
Nėr ko nervintis, jei lapas kiek ir pasisukęs, svarbu, kad ne nuo ligos tai būtų. Kažkuriais metais ir pas mane pomidorų lapai sukosi kai kurioms veislėms, nieko nedariau, man svarbiausia, kad derėjo
Žinoma, pomidorų žydėjimas, derėjimas nemažai priklauso nuo auginimo sąlygų, daigų kokybės.
Bet ir peraugęs daigas - ne tragedija, daugiau-mažiau, bet dera
hm, užėjau šiandien į šiltnamį, o ten sienelės musytėm nusėtos , ant augalų nieko blogo nepastebėjau, tik šiltnamio sienos. turit idėjų, kas tai?
p.s. į šiltnamį užeinu kasdien. vakar dar nieko nebuvo
p.s. į šiltnamį užeinu kasdien. vakar dar nieko nebuvo
QUOTE(amarrile @ 2011 07 09, 08:51)
šiemet bulviu maras vaikšto Lietus daro savo,matyt,daug nežinau šituo klausimu.Bet per savaite virkščias nuzudo,atrodo
Pas mus kaip tik sausra, senai nelijo, daržą gelbėja mulčias. Bulvės žydi, nemačiau nei kolorado, nei kokių kitų bėdų (tfu-tfu-tfu ).
Ir kur tas lietus pasidėjo, negi visas išlijo pas jus. Moliūgėlis užmeztas mažiukas toks nukritęs.
Mulciuoju darza 3 metus, darbo zymiai sumazejo, bet ka daryt su sliuzais. Vakar is 1,5 kv. metro, surinkau 0,5l sliuzu. O ju visam darze net tirsra. Grauzia jau viska is eiles, net ir svogunu laiskus, krapus Isrinkt ju be sansu, dilgelem uzmulciavau, vaiksto jie be vargo po jas, nuoduku prideliojau, slaiuzioja ir po juos, nors raso ant ju, kad atbaido. Vienam zurnale radau, kad jei darze moliusku antpludis, purksti gelezies fosfatu. Gal kas bandet? Nieko issamiau nera parasyta, nei kada purkst, ar mulca nugrebt, kazin kaip visos darzoves gyvuotu po to purskimo Bijau, kad iki rudens liks tik stagarai is visko
pas mane tai amarai siaučia, niekaip rodos negaunu, net ant piktžolių jų apstu o chemijos nenoriu. Nu bet ačiū dievui turiu ir daug pagalbininkių - boružėlių, jei ne jos matyt visai amen būtų