O jūs papildomai tręšiate?
Aš tai tręšiu - surenku asiūklius, dilgėles, kiaulpienes ir palaikau kokias 3 dienas ir palaistau. Su cheminėm tai nelabai.
QUOTE(argus @ 2011 07 05, 14:02)
Aš tai tręšiu - surenku asiūklius, dilgėles, kiaulpienes ir palaikau kokias 3 dienas ir palaistau. Su cheminėm tai nelabai.
Su cheminem netresiu. Planuoju su karves meslu palaistyti rudeni. Dar su paraugintom mielem pora kartu laisciau pavasari.
QUOTE(Venta9 @ 2011 07 04, 22:14)
Na neisivaizduoju pomidoru 2 men nelaistytus Nejaugi pertiek laiko neisdziuvo zeme kad ir po mulciu.Ir augalai auga ir dera?
Pasiskaiciau knygoj "protingas darzas" kaip augint pomidorus be laistymo ir nutartariau isbandyt na ir galiu pasakyt tikrai pasiteisino bent jau kolkas, nufotkinsiu idesiu poto. Esme tokia kad sodinant idejau i duobute pelenu ir pyliau po kibira vandens, tada pasodinau ir uzmulciavau, pomidorai isileido saknis gilyn ir dideles, tad jiems nebereikia laistymo, jeigu pradet laistyt, tuomet shaknys nebesistengs augti gylyn, ir pomidoras taps "priklausomu" nuo laistymo, o dabar jam visishkai uztenka dregmes, auga kaip ant mieliu jie pas mane, zydi, krauna zalius pomidorus, pati negaliu atsidziaugt
Alekto, kai ana savaitgali dejau dar sluoksni tai paziurejau paknisus zeme.Pati zeme nebuvo sausa.Bet pats sienas, tai kaip ir tikras sienas. Pamaniau, kad gal del to, kad buvo deta ant per aukstai nupjautos pievos.Vedinasi gerai,bet puvimo nesimato. Sluoksnis tai per kokius tris, ne pacius storiausius, pirstus. O jus klojat trimeriu pjauta zole? Gal zoliapjove butu smulki ir mazesnis sluoksnis turetu ta puvima?
Mulčiavau šiandien daržą, lietus pila taip ūkiškai, kaži ar nebūsiu susigadinus viso reikalo. Nu reik visko ant savo kailio išbandyt, tada žinosiu
QUOTE(Kemira @ 2011 07 05, 14:56)
Man tai geriau sekas su stambia žole-dalgiu pjauta-ji kažkaip nesuslūgsta kaip iš po žoliapjovės ir geriau sudžiūsta, kaip normalus šienas lieka lysvėj. O ta susmulkinta kai kur ir pelėsis metas,paglitėja nors stengiuosi labai plonai paberti.
QUOTE(Keretoja @ 2011 07 04, 15:20)
Agurku siltnamyje i kiekviena lysve ikastas 5 litru bambalys su skylutemis, i juos ir laistau 1 kart i savaite,
Gal galima nuotrauką.Mums labai greit išbėga tas vanduo.
QUOTE(Kemira @ 2011 07 05, 15:56)
Alekto, kai ana savaitgali dejau dar sluoksni tai paziurejau paknisus zeme.Pati zeme nebuvo sausa.Bet pats sienas, tai kaip ir tikras sienas. Pamaniau, kad gal del to, kad buvo deta ant per aukstai nupjautos pievos.Vedinasi gerai,bet puvimo nesimato. Sluoksnis tai per kokius tris, ne pacius storiausius, pirstus. O jus klojat trimeriu pjauta zole? Gal zoliapjove butu smulki ir mazesnis sluoksnis turetu ta puvima?
Svarbiausia,kad dirva drėgna,nes kitu atveju per mažas mulčiaus sluoksnis. Nors ir šieno apačia pas mane drėgna visą laiką. Pas mane šiltnamyje mulčius dėtas iš kart ant žolės. Tai ten drėgniausia būdavo,kol ta žolė iš dirvos prapuolė Visumoj turi būt drėgna ir dirva ir apatinis mulčiaus sluoksnis. Jei klystu - pataisykit,kurios jau ne pirmus metus mulčiuoja
Pas mane mulčiuota įvairiai: ir veja iš žoliapjovės,ir trimeriu pjauta, ir dalgiu šienauta,ir rankom pešta. Man mieliausia mulčiuot tikru sausu šienu "pašefuoja" mus vyro tėvukas tuo klausimu labai nemėgstu vejos žolytės sumaltos žoliapjove.Mes neturim kur jos džiovinti,o aš nesu tiek įgudusi,kad tiksliai pataikyti jos sluoksnį,kad nešustų išgasdinau svogūnus su ja per daug pridėjau,sušuto,sogūnų laiškai nurudo.Na,bet viskas su laiku bus išmokta
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 07 05, 15:02)
Netręšiau niekuom lauke. Visiškai. Auga beveik tobulai nors kaip mama sako,čia tik sutapimas,nes dirva neva nenualinta.Kitais metais turėtų nebeaugt taip gerai
Šiltnamį laisčiau dilgėlių raugu. Bet tik todėl,kad jis pas mane (tiksliau visi pomidorai) nušalo arba visiškai,arba liko tik viršūnės pačios. Tai šiek tiek bandžiau pagelbėti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 05, 14:55)
Labai laukiu kitų metų ir eksperimentų su kopūstais,kalafijorais ir pan.
Beje,ačiū atsakiusioms apie laistymą
Beje,ačiū atsakiusioms apie laistymą
Oj, šitie tai didelis mėgėjai. Pirmi metai kalafiorus pasodinau, pirmi metai mulcuoju, ale tokiu lapu dar nesu mačius
Ogal kas gali pasidalinti info kaip vingio parke darziukas gyvena? kaip sekasi darbuotis,,kaip viskas auga?
QUOTE(Alekto @ 2011 07 05, 15:55)
Lauke,kur gamta pati su drėgme tvarkosi, viskas idealu 3XTFU. Nu bet šiltnamyje tie visi laistymai, oro drėgnumai, vėdinimai Vargsta smarkiai pomidorai. Lauke augančioms daržovėms priekaištų neturiu
O man kaip tik priešingai. Šiltnamyje daugmaž viskas neblogai, bet lauke, braškyne, kažkas ne taip.
QUOTE(*Vosylka* @ 2011 07 05, 21:54)
Gal galima nuotrauką.Mums labai greit išbėga tas vanduo.
Nu ten nelabai kas matos, reiks nufotkyt, shaip is kai kuriu greit isbega is kai kuriu labai letai, matyt nuo skyluciu dydzio ir kiekio priklauso Bet ash nepergyvenu jei ir greit subega, svarbu shaknis palaisto o ne is virsaus.
Nufotkinau savo nelaistomus pomidorus