Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Aš pievelėje buvau padarius duobutes ir pasodinus agurkus, tai dabar tuos tarpus irgi išklojau kartonu ir apkroviau jį žole. Jau tai žolelei, kur po kartonu be šansų manau išlyst į viršų, o agurkai tegul ant sausos žolės driekiasi kiek nori (kol kas dar nėr kam driektis... maži dar, mano pievinukai) biggrin.gif O žolė irgi buvo keletą metų nejudinta, nu tik porą karty per vasarą nupjaunama.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 07 03, 20:22)
Aš pievelėje buvau padarius duobutes ir pasodinus agurkus, tai dabar tuos tarpus irgi išklojau kartonu ir apkroviau jį žole. Jau tai žolelei, kur po kartonu be šansų manau išlyst į viršų, o agurkai tegul ant sausos žolės driekiasi kiek nori (kol kas dar nėr kam driektis... maži dar, mano pievinukai)  biggrin.gif O žolė irgi buvo  keletą metų nejudinta, nu tik porą karty per vasarą nupjaunama.

O sakot taip ims ir augs tie agurgai tiesiog pievoje? Kažkaip buvau įsitikinus iš skaitytos info,kad tik keletas rūšių taip gali augti g.gif pamenu tik pomidorus,kopūstus ir bulves. O kitiems reikia dirvą paruošti.jeigu laikantis GŽ principų,tai metus, kaip minimum.Na,tikiuosi klystu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kemira @ 2011 07 03, 16:24)
Sveikos. Toks klausimas dar nepatyrusio darzininko blush2.gif

Jei dabar yra kelis metus neliesta pieva, kraunu zoles sluosksnis po sluoksnio, paziuriu ar nepelyja, ir toliau kraunu. Pavasari galeciau sodinti daigus( praskyrus tuos sluoksnius) ar tai bergzdzias darbas? Is po tu sluoksniu retai kokia zolyte beislenda dabar.
Kad ant svarios vietos sodini ir mulciuoji, tai kaip ir aisku.Nors irgi dar nebandziau.Tik dabar atsirado vieta ku galiu zaisti darzininke smile.gif

manau, kas augs. Toj vietoj, kur zolė sukrauta, pieva numirs, po jaliks plika žemė, tau kodėl gi ir ne. Manau, kad ir dabar "šieną" praskleidus pamatysi, kad pievos nebėra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 03, 20:33)
O sakot taip ims ir augs tie agurgai tiesiog pievoje? Kažkaip buvau įsitikinus iš skaitytos info,kad tik keletas rūšių taip gali augti g.gif pamenu tik pomidorus,kopūstus ir bulves. O kitiems reikia dirvą paruošti.jeigu laikantis GŽ principų,tai metus, kaip minimum.Na,tikiuosi klystu blush2.gif

Na, ten, kur agurkai pasodinti tai pora kvadratiniu sprindžių ne pieva. Tik nesukasaiu viso lysves. Kiek agurkų sėklyčių buvo, tiek ir mažų plotelių paruošta. nenumečiau sėklos pievon schmoll.gif biggrin.gif Į žemę, gerai paruoštą, paskui apmulčiuota. Išdygo, auga.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 06 14, 17:32)
Aga,labai kurmiai isisiautejo  doh.gif Tai nors kokios priemones reikejo imtis.Siandien pirkom ta prietaisa,kur garsa kazkoki skleidzia,ziuresiu ,kas bus.

Kai vyras is zvejybos parveza zuvies lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tai visi viduriai ir galvos keliauja i kurmiu urvus. Kurmiai isiskrauste mirksiukas.gif i kaimynu darzus ir toliau... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanda.baka @ 2011 07 03, 22:22)
Kai vyras is zvejybos parveza zuvies  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  , tai visi viduriai ir galvos keliauja i kurmiu urvus. Kurmiai isiskrauste  mirksiukas.gif  i kaimynu darzus ir toliau... lotuliukas.gif

Dabar žinau kur kaimynas išvažiuoja rytais, ir kodėl pas mane šiemet tokia kurmių invazija. biggrin.gif Visas šabalbonynas išartas, sąžiningai kupstas prie kupsto palei visą patvorį. g.gif
Atsakyti
Pas mane po mulčium ir kurmis gyvena doh.gif bet lyg radom išeitį thumbup.gif bent jau matomus kurmiarausius prikišam vaistinės gelsvės, ji labai aštraus kvapo ir matyt nepatinka thumbup.gif pabandykit kas tokia turit, gal ir jums padės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, kažin ar žuvis atbaidytų lauko peles ar kąten tokius, kurie tik urvus rausia, o kupstų nėra?Nes jau per daug jų pas mus. Išilgai vagų darže įsitaisė, tai pupelių sėklas visas pavogė. O pernai šiltnamyje prie mano akių agurko daigą nugvelbė, tai kone anekdotas buvo. Bet jau šiemet nebejuokinga, jų dar daugiau, o kai viskas mulčuota, tai jiems rojus, kaip suprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 03, 13:08)
gluosnio sakeles ir rozmarinas atbaido kurklius jeigu ka domina 4u.gif

Labai domina ax.gif o kaip tas gluosnio sakeles ir rozmarina naudoti ?
Labai dekui 4u.gif
Atsakyti
Shiemet pabandziau pomidoru pasodinti grynai pievoje. Nusienavau, iskasiau duobute mazyte, palaisciau, sodinau daiga ir apklojau storai shienu. Tai vat buvau dabar tenai po menesio nuvaziavus, tai i ugi nelabai smarkiai davesi pomidorai, vienas tik didesnis ir zydi jau o kiti dar mazuluikai pakankamai, na paziuresim kad bus vasaros pabaigoj biggrin.gif
Atsakyti
Na, taip, po tais keliais sluoksniais nebera jokios zalumos. Bet buvusiu zoliu saknu tai daugybe.Todel ir kilo klausimas. Svarioj, isravetoj ir supurentoj dirvoj pasodinus kokias braskes. gali apmulciuot.Ir ta pastoviai daryti. Bet i ta saknu raizgalyna g.gif Gal, sakau, per trumpas laikas, kad pavasari galima butu sodinti?
Dabar dar sugalvojau. Pabandysiu liepos gale kokiu juoduju ridiku ten paset.Prakrapstysiu ir sukisiu seklas i zeme
Atsakyti
Sakykit, o kas kiek laiko laistot mulčiuotus šiltnamius? Ar žiūrit į dirvos drėgnumą, ar laistot vienodais intervalais į tą drėgnumą nekreipiant dėmesio? 4u.gif
Atsakyti