Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Aš į kurmius irgi nekreipčiau dėmesio,bet kai jau ketvirtą agurką išverčia lauk,tai nelabai džiugina unsure.gif Juolab,kad labai sunkiai man su jais išeina draugauti doh.gif Sudygo tik trečdalis,keli pirktiniai daigai sukišti,o dar ir tas kipšas įsisukęs cool.gif

Ir iš vis aš šiandien pikta ant mulčiaus lotuliukas.gif Blogai šiltnamyje man su juo. Niekaip nesuprantu,kodėl jis pelyja. Lauke dvigubai jo didesnis sluoksnis ir viskas bujoja. O šilnamyje vargsta pomidorai. Tai kai pakapsčius pamačiau vaizdus,silpna paliko. Visą mulčių apverčiau. Pati kaip begemotas tarp pomidorų landžiojau doh.gif Vyras manęs nepaklausęs pavasarį vietoj dviejų durų,padarė vienoj pusėj tik langą. Tai liepiau antras duris perdaryt,kad man vėdintūsi normaliai.Tai šiandien bent po langu visą apačią plėvelės nuėmė. Dabar lauksiu,kol visas tas pelėsis išdžius. Tikiuosi jis taip ir padarys unsure.gif Taip atrodė viskas paprasta pradžioj, tik pridėjai šienelio ir augalai patys pasitręšia biggrin.gif Bet čia daug reikalų su visu tuo.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 30, 22:46)
Aš į kurmius irgi nekreipčiau dėmesio,bet kai jau ketvirtą agurką išverčia lauk,tai nelabai džiugina unsure.gif Juolab,kad labai sunkiai man su jais išeina draugauti doh.gif Sudygo tik trečdalis,keli pirktiniai daigai sukišti,o dar ir tas kipšas įsisukęs cool.gif
Ir iš vis aš šiandien pikta ant mulčiaus lotuliukas.gif Blogai šiltnamyje man su juo. Niekaip nesuprantu,kodėl jis pelyja. Lauke dvigubai jo didesnis sluoksnis ir viskas bujoja. O šilnamyje vargsta pomidorai. Tai kai pakapsčius pamačiau vaizdus,silpna paliko. Visą mulčių apverčiau. Pati kaip begemotas tarp pomidorų landžiojau doh.gif Vyras manęs nepaklausęs pavasarį vietoj dviejų durų,padarė vienoj pusėj tik langą. Tai liepiau antras duris perdaryt,kad man vėdintūsi normaliai.Tai šiandien bent po langu visą apačią plėvelės nuėmė. Dabar lauksiu,kol visas tas pelėsis išdžius. Tikiuosi jis taip ir padarys unsure.gif Taip atrodė viskas paprasta pradžioj, tik pridėjai šienelio ir augalai patys pasitręšia biggrin.gif Bet čia daug reikalų su visu tuo.

Siltnami viskas sudetingiau, kadangi ten kitas klimatas - lietus nelaisto, vejas neperpucia.. As karts nuo karto siltnami su laistymo slanga pereinu, su lietuciu, kad pasidengtu visas mulcas vandeniu, nes vyras tai su laistytuvu tik pomidorus palieja ir tiek. O vedintis tai butinai turi, nes pelys, ir pelys...o ir mulco siltnami bent jau as dedu zenkliai maziau, nei lauke. Viskas del kitokiu klimatiniu salygu..
Atsakyti

Bet jei pelyja,tai gal per sausa,cia as taip ismasciau,nes koposto kruvos kai nepalaistau gerai,tai ten kur sausa pradeda pelyti.Mano mulcias nestoras ir ne sienas ,tai nepelyja.Gal kas zino kita priezasti?
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2011 06 30, 15:36)
Jungiuosi prie jūsų su klausimu - šiltnamį mulčiavau šiemet pirmais metais. Dirva pastebimai atgijo - sliekų gausa tiesiog stebina, bet ką daryt su kurmiais??? Taip įsiveisė, kad kasryt turiu suplūkti jų krūvas, bet po žemėmis tiek tunelių priknaisiota, kad tiesiog džiūva augalų šaknys - po jomis vietomis žemės nelikę, tik ertmė. Kai pamatau, kad augalas džiūti pradeda, imu šlangą ir pilu vandenį, taip užpildama urvą ir kuriam laikui augalas išgelbėtas. Bet taip kasdien ir tenka gelbėtoja tenka dirbti.  Gal kas turėjot tokią problemą, pasidalinkit, prašau , savo patirtimi.

Sveikos, darzininkes!
Ir as siemet pradejau darzininkauti naujame savo sklype - ir ismeginau mulciavima. Labai patiko pati mulciavimo ideja, o ir zoles turime DAUG - reikia spresti, kur ja greitai isdelioti po zoles pjovimo (zole seta naujai, tai vos spejam trumpint - max kas 5 dienos vyras pjauna). Pradzioj mulciavau kelias tuscias lysves ir tarpumedzius: zemaugiai vaismedziai tankiai susodinti i eiles, tai nusprendem velena nuimti nuo visos eiles, kad sienauti butu patogiau; mulciuoju tik per gera sprindi nuo kamienu, pridedama kaskart vis daugiau zolytes - raveti zymiai maziau reikia, o ir dregme sulaiko,- gavosi kalniukai jau nemazi. Lysviu zemele irgi ryskiai pagrazejo (labai molinga zeme buvo, vos palyja - pluta uzsideda baisi,- mulcius ta lyg ir sprendzia neblogai), tai nusprendziau mulciuoti kone visur.
Bet KA DARYTI SU KURMIAIS!? Iskart pastebejau, kad prie augalo mulciuoti NEGALIU,- tuoj po mulcium tiesiog isvagota kurmiu ir keli isdyge augaliukai tiesiog igriudavo i kurmiu landa arba nuvirsdavo - mulciuoju tik pailkdama gera atstumuka nuo augaliuku. Bet lysves atrodo kaip banguojanti jura - kurmynas tiesiog po mulciumi istisinis. Tarplysviai mulciuoti irgi, tai vaikstai kaip ant debesu kokiu smile.gif - viskas minksta minksta nuo tu kurmiu... Tarpumedziuose - tas pats - kurmiu landos atsiveria i medeliu duobutes; viena medeli laistant vanduo subega i landa ir isbega i kito medelio duobute blink.gif lotuliukas.gif
Teoriskai mulciavimo ideja grazi, bet pradedu labai stipriai abejoti, ar mulciuoti ir kitamet g.gif
Gal turetumet pastabu ir patarimu... ax.gif Dekui isankstinis 4u.gif !
QUOTE(Kaliteja @ 2011 06 30, 16:25)
Tikrai kas liečia kurmius tai ir pas mane braškėse jų gausybė  doh.gif  nespėju užkasinėti tuos kupstukus  unsure.gif  o į žirnius dar kurklys įsisuko ir šaknis nugriaužia  doh.gif

...zirniu saknys gal irgi pakenktos ne kurklio, o KURMIO g.gif ?
...esu girdejusi, kad kur yra kurmiu - kurkliu nera, neva kurmiai kurlius gaudo (ptfu ptfu ptfu! - dar to betruktu mums... blink.gif )
Atsakyti
Šalia šparaginių kur buvo kurmių išrausta - įpyliau surūgusių išrūgų, padėjo. Bet jie pas mus visur lenda - naujas daržas, o visam sodo sklype pilna sliekų, tai jie ten nardo. Šiandien atvažiavusi radau 1 kv. metre min 6 išraustus urvelius. O darže neauga nei moliūgas nei cukinija - apmulčiuoti, tai kurmiai iš vis puotauja.
Atsakyti
O gal per mažai mulčo, kad kurmiai išrausia augalus? Nes pas mane šiltnamyje pradžioj buvo pasirodę viršuje, o dabar tik kai mulčą pakeliu-pilna urvų ir žemę ranka paspaudus net prasmenga kitur. Bet agurkai , pomidorai nesiskundžia, auga kaip augę. Mulčo daug-šiaudai,žolė. Galvoju, gal neišgulė, nes pasodinus iškart mulčiavau storai šiaudais prie pat augalų-dabar mulče pilna šaknų išleistų. Ir jiems nebaisu-kas ten po mulču bevyktų.
Atsakyti
http://www.stataupat...ova-su-kurmiais
Skai ciau pomidoru temoje ,suns plaukai gerai veikia. Dar kazkokio krumo ar medzio sakeles minejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 07 02, 22:28)
http://www.stataupat...ova-su-kurmiais
Skai ciau pomidoru temoje ,suns plaukai gerai veikia. Dar kazkokio krumo ar medzio sakeles minejo g.gif

Šermukšnio šakelės rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Sugalvojau kitais metais darytis sau daržiuką dežutėse biggrin.gif Kad nereikėtų arti dirvos ir sunkiai ravėti žemės. Pagalvojau, bus kaip šiltnamyje- lengvai žolytės išsirauna. O pasirodo, kad ta gamtinė daržininkystė, tai visai kas kita. Ir susidomėjau. Visada įtariau, kad ravėdami, mes darome žąlą, nes žolė aplink augalus ir drėgmę sulaiko.
Taigi, einu jūsų temas skaityti
Atsakyti
user posted image
nu ir kokio dar gėlyno reikia tokį daržą turint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 03 liepos 2011 - 11:54
gluosnio sakeles ir rozmarinas atbaido kurklius jeigu ka domina 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Toks klausimas dar nepatyrusio darzininko blush2.gif

Jei dabar yra kelis metus neliesta pieva, kraunu zoles sluosksnis po sluoksnio, paziuriu ar nepelyja, ir toliau kraunu. Pavasari galeciau sodinti daigus( praskyrus tuos sluoksnius) ar tai bergzdzias darbas? Is po tu sluoksniu retai kokia zolyte beislenda dabar.
Kad ant svarios vietos sodini ir mulciuoji, tai kaip ir aisku.Nors irgi dar nebandziau.Tik dabar atsirado vieta ku galiu zaisti darzininke smile.gif
Atsakyti