Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Šiais metais pas mane daržovės pasodintos vagose,bet kitais norėčiau i lysves sodinti,nes daugiau telpa.Bet dabar nesuprantu kaip reiks daryti su mulču,tiesiog neturiu žalio supratimo kaip atrodys daržiukas pavasarį.Ar dar turi būti like mulčo ar ne?Ar reikes arti kad pasidaryt lysves ar ne?Tokia nežinomybė kankina.Vis skaitau ir skaitau ir vistiek nedaeina smile.gif Ir dar viena dalyką blogai padariau.Moliūgai ir šparaginės pupelės nemulčiuotos(pasodinta viskas auksčiau),o kas mulčiota žemiau,tai jau kur moliūgai man jokia technika nepasieks to plotelio užarti,jaučiu kad reiks su kastuvu susikasti.Bet dar pagalvojau,jei po derliaus nuemimo aš į ta vietą žoles pamesčiau(kur moliūgai)ar būtų kokios naudos man pavasarį ?
Atsakyti
Vieną dalyką tikrai žinau - krausiu viską ant daržo, kad neliktų tuščios vietos - lapus, žoles, šakelių smulkių visokių. Dar gal šieno magaryčioms. O pavasarį tikrai nekasiu. Prastumsiu mulčių ten kur reikia ir va jum sėklos nauji namai. biggrin.gif Su daigais tas pats. Kas rudenį būdavo problema kur dėt lapus, nes vien ąžuolas didelis kiek jų numeta. Komposto krūva būvo kaip piliakalnis. Dabar jau tegul tų lapų būna kuo daugiau.
Tik dabar galvoju, gal daryt tokius kvadratus, ne ilgas lysves g.gif Nu, per žiemą dar sumąstysiu, koks bus mano daržas kitąmet. Vienas dalykas garantuotas - mulčiuotas, mulčiuotas, mulčiuotas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 30, 09:19)
Tik dabar galvoju, gal daryt tokius kvadratus, ne ilgas lysves  g.gif Nu, per žiemą dar sumąstysiu, koks bus mano daržas kitąmet.

Jei planuojate daryti is lentu lysves, tai reiktu jau pasiruosti rudeni smile.gif
Atsakyti
O kas čia ką iš langų daro, ar aš klystu, berods kažkas minėjo, jog kažkas darys kažką iš langų blush2.gif
Atsakyti
Laba diena.
Na aš niekada nežinojau apie tai,kad apklojimas žole vadinasi mulčiavimas ax.gif bet kadangi sode labai daug žolės ir mažai pasodintų gėrybių,tai nebebūdavo kur tos žolės dėti ir sugalvojau tarp braškių barstyti,sakau ir traša bus ir nauda gal blush2.gif o pasirodo tai net labai gerai bigsmile.gif tik aš bijau storu sluoksniu dėti,tai pabarstau tik labai plonu ir tiek,nes ir taip greitai ji ten nedingsta.
Ir braškių derlius šiemet labai mažas nes daug braškių nušalė arba sako senos sušuto,tai tek naujas sodinti ir leidžiu joms usuotis,bet kaip suprantu tai kitais metais uogų visai nebus g.gif
Vadinasi galima ir storesniu sluoksniuku apibarstyti blush2.gif nieko nenutiks jei ji ten pūti pradės?
O apie morkytes ir žirnius,bei aisberg salotas tikriausiai ir galima blush2.gif
Nesu specė šioje srityje,tai dėkui už atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 30 birželio 2011 - 12:30
O pasakykit ar yra ko negalima mulciuoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 06 30, 13:24)
O pasakykit ar yra ko negalima mulciuoti? smile.gif

Nu aš tai viska mulčiuoju, net gėlės yra kur darže apmulčiuotos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaliteja @ 2011 06 30, 13:09)
Laba diena.
Vadinasi galima ir storesniu sluoksniuku apibarstyti  blush2.gif  nieko nenutiks jei ji ten pūti pradės?
O apie morkytes ir žirnius,bei aisberg salotas tikriausiai ir galima  blush2.gif
Nesu specė šioje srityje,tai dėkui už atsakymus aciuks.gif

Taip gali ir storiau mulčiuot mirksiukas.gif
Visas daržas pas mane apmulčiuotas net agurkai ir svogūnai ir t.t......
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 06 30, 14:00)
Taip gali ir storiau mulčiuot mirksiukas.gif
Visas daržas pas mane apmulčiuotas net agurkai ir svogūnai ir t.t......

Dėkui Militux oro_buckis.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie jūsų su klausimu - šiltnamį mulčiavau šiemet pirmais metais. Dirva pastebimai atgijo - sliekų gausa tiesiog stebina, bet ką daryt su kurmiais??? Taip įsiveisė, kad kasryt turiu suplūkti jų krūvas, bet po žemėmis tiek tunelių priknaisiota, kad tiesiog džiūva augalų šaknys - po jomis vietomis žemės nelikę, tik ertmė. Kai pamatau, kad augalas džiūti pradeda, imu šlangą ir pilu vandenį, taip užpildama urvą ir kuriam laikui augalas išgelbėtas. Bet taip kasdien ir tenka gelbėtoja tenka dirbti. Gal kas turėjot tokią problemą, pasidalinkit, prašau , savo patirtimi. Kitiems metams nusprendėm statyti naują šiltnamį, kurio apačioje, apie 0.5 metro gylyje tiesime smulkų tinkliuką, kad kurmiai neprasikastų, bet šiemet ką daryti - auginu auginu ir špygą turiu cray.gif cray.gif
Atsakyti
Tikrai kas liečia kurmius tai ir pas mane braškėse jų gausybė doh.gif nespėju užkasinėti tuos kupstukus unsure.gif o į žirnius dar kurklys įsisuko ir šaknis nugriaužia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 30 birželio 2011 - 15:26
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 23:51)
*aš nekeisčiau, jeigu:
pastoviai mulčiuočiau, rudenį užsėčiau sideratais.
**mano tėvai stikliniame šiltnamyje keisdavo žemę, dabar aš nekeisčiau. Galų gale-kiek darbo doh.gif

Štai mano mulčiuotos bulvės, jau derlių sėkmingai kasam:

user posted image

AS PIRMUS METUS MULCIUOJU SILTNAMI IR iskilo problema o kaip rudeni paset tuos sideratus?Visada sedavau zieminius rugius,o dabar juk ant milcio ju neisbersi?Kaip jus tai padarytumet,patarkit.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 30, 19:10)
Visada sedavau zieminius rugius,o dabar juk ant milcio ju neisbersi?Kaip jus tai padarytumet,patarkit.

galima praskleisti mulčio sluoksnį ir pasėti kelias eilutes. Pas mane tik dalis šiltnamio garstyčiomis išklota, tai aš rudenį bandysiu ant pačio mulčio pabarstyti medetkų sėklų (pati prisirinksiu). Pro nedidelius tarpelius pačios sėklos sukris ir sudigs. Nežinau ar gerai mąstau, bet taip aš bandysiu.
Papildyta:
QUOTE(Kaliteja @ 2011 06 30, 16:25)
Tikrai kas liečia kurmius tai ir pas mane braškėse jų gausybė  doh.gif  nespėju užkasinėti tuos kupstukus  unsure.gif

pas mane ir yra kurmių, bet aš į juos nekreipiu dėmesio- tegul gardžiuojasi grambuolio lervomis rolleyes.gif
Atsakyti