QUOTE(Alekto @ 2011 06 29, 13:14)
Na,pateršiu temelę nuotraukom Mano mini daržiukas.
Kiek metų tos lysvės jau lentom apkaltos? Man iškilo klausimas jei pastoviai dėsi ir dėsi tą žolę, tai ar ją visą suvalgo ar ji po truputį kaupiasi ir po kelių metų bus jau virš tų lentų .
QUOTE(diasaja @ 2011 06 29, 13:55)
o-ho, kaip gražu ir tvarkinga
O kas ten tarp lysvių išklota yra? Vienose nuotraukose matau, kad mulčiuota, kitose atrodo, kad ne mulčias
O kas ten tarp lysvių išklota yra? Vienose nuotraukose matau, kad mulčiuota, kitose atrodo, kad ne mulčias
Specialiai nemulčiuoju ten. Vyras nupjovęs žolę ten sudeda,o aš į lysves kraunu. Tai kartais lieka tos žolytės. O šiaip auga paprasčiausia žolė. Aš ją papešu ir ant daržų dedu. Laukiam,kol daugiau pridigs,pjausim su žolepjove
Ačiū už pagyras
Papildyta:
QUOTE(Čiaaš @ 2011 06 29, 15:43)
Kiek metų tos lysvės jau lentom apkaltos? Man iškilo klausimas jei pastoviai dėsi ir dėsi tą žolę, tai ar ją visą suvalgo ar ji po truputį kaupiasi ir po kelių metų bus jau virš tų lentų .
Pas mus pirmi metai iš vis daržui. Žemės čia nedaug pridėta. Jei lenta apie 20cm, tai žemės max iki 10cm. Kažkada berods Gaudvilė rašė,kad tos žemės nuo mulčiaus padaugėja. Bet nemanau,kad labai greitai tas atsitiktų Blogiausiu atveju galima jos nuimt kažkiek bus Beje,laikui bėgant ir lentos suyra.
Kas liečia mulčių,tai aš dedu ir su žoliapjove pjautą žolytę, ir peštą rankom, ir su dalgiu pjautą esu dėjus. Bandau išsiderėt iš kaimo keletą maišų šieno Man labiau patinka "dirbt" su normaliu šienu
QUOTE(diasaja @ 2011 06 29, 13:49)
džiaukis, mikroorganizmų daug. jeigu yra galimybė, tai dėk stambesnę, ne taip greitai suvirškins.
aš ir džiaugiuos ,tik va dalinuos savo pastebėjimais, dabar tokia ilgėlesnę dedu-su trimeriu pjauta, tai ne taip greit dingsta ,nes vienu momentu buvau nusigandus, kad teks pačiai gult
QUOTE(diasaja @ 2011 06 29, 10:31)
aš iš savo klaidų taip pat mokinuosi.
Tai va, aš irgi aiškinu priešginoms, kad nebūtinai man viskas pavyks iš pirmų metų. Bet tik laukia, kad kas nepasisektų, tuoj sakys - vaaaaa, ar benorėsi daugiau mandravot.
Alekto, labai tvarkinga viskas, man patiko labai tavo daržas.
QUOTE(Irvel @ 2011 06 29, 19:49)
Tai va, aš irgi aiškinu priešginoms, kad nebūtinai man viskas pavyks iš pirmų metų. Bet tik laukia, kad kas nepasisektų, tuoj sakys - vaaaaa, ar benorėsi daugiau mandravot.
Pritariu 100 %, tik as nesuprantu kodel tokie zmones pavydus ir linkintys blogo? Kaip as tik iseinu i kiema zoles apravet, t.y. vienoje lysveje sakykim 10 zoliu ir viskas, tai ziurek prisistato kaimyne ir klausia su ironija tai visgi ravi... Koks kieno reikalas! Bet stengiuosi nekreipti demesio
O aš jau serbentus raudonuosius valgiau. Pas kitus dar žali, o pas mus jau išsirpo. Ir uogos tokios didesnės. Nors pirmi metai mulčiuoju. Jau nusižiūrėjau kaimynų sklypą žolei nusipjauti - per mažai žolės, nebeužtenka mulčiavimui iš sklypo . Noris vis daugiau ir daugiau...
QUOTE(argus @ 2011 06 30, 00:01)
O aš jau serbentus raudonuosius valgiau. Pas kitus dar žali, o pas mus jau išsirpo. Ir uogos tokios didesnės. Nors pirmi metai mulčiuoju. Jau nusižiūrėjau kaimynų sklypą žolei nusipjauti - per mažai žolės, nebeužtenka mulčiavimui iš sklypo . Noris vis daugiau ir daugiau...
Pas mus serbentai nemulčiuoti, bet jau valgome - gal nuo rūšies priklauso
QUOTE(jediara @ 2011 06 29, 23:05)
Pas mus serbentai nemulčiuoti, bet jau valgome - gal nuo rūšies priklauso
ir aš nemanau,kad kokią nors įtaką krūmams ir medžiams turi mulčius Taigi jie auga žolėse (vejoje, sode)... Ir taip pat jau prinokę ne tik raudoni, bet ir juodi... o geltoni tai anksčiausiai buvo...baigiami...
QUOTE(Fonda @ 2011 06 29, 23:22)
ir aš nemanau,kad kokią nors įtaką krūmams ir medžiams turi mulčius Taigi jie auga žolėse (vejoje, sode)... Ir taip pat jau prinokę ne tik raudoni, bet ir juodi... o geltoni tai anksčiausiai buvo...baigiami...
Pas mus Utenos raj dar neprinoko, dalis mulčiuoti, dalis ne, neprieinu per žolynus
Nei raudoni, nei geltoni dar neprinokę. Pas mus viskas truputį vėliau, o ras tai vėsesnis. Nemulčiuoti dar jie šiemet pas mane, bet uogų tai daug, gal metai uogingi.