Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Irvel @ 2011 06 28, 22:42)
Aš taip suprantu, kad jei mulčiuojant gerai, tai ir žemės šiltnamyje keist niekada nereikia. Nes girdžiu, kaip darbe moterys dejuoja, kad šiltnamio žemę reik keist, jau senai nekeista, nebederlinga. Tai mat netgi trešiant, kasant , bet vistiek kažkada reikia keist tą žemę. Kaži dar kas nors taip daro, ar čia jos iš mandrumo ar nemokėjimo taip sumąstė.  g.gif

per kelis sezonus šiltnamyje žemė tampa tarsi pelenai, bendradarbės tikrai nieko nesumaišė wink.gif
Tačiau mulčiuojant keisti nereiktų. Ar reikia paaiškint, kodėl taip yra?
Atsakyti
Aš taip suprantu, kad jei mulčiuojant gerai, tai ir žemės šiltnamyje keist niekada nereikia. Nes girdžiu, kaip darbe moterys dejuoja, kad šiltnamio žemę reik keist, jau senai nekeista, nebederlinga. Tai mat netgi trešiant, kasant , bet vistiek kažkada reikia keist tą žemę. Kaži dar kas nors taip daro, ar čia jos iš mandrumo ar nemokėjimo taip sumąstė.  g.gif

na, as iki siol visada taip dariau..
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 28, 23:05)
Tačiau mulčiuojant keisti nereiktų. Ar reikia paaiškint, kodėl taip yra?

Neturiu dar šiltnamio, bet būtinai turėsiu. Tai jau reik surinkt informaciją, kad būtų kaip atremt priešginas. biggrin.gif

Pažįstama guodžiasi, kad kaimynas nebeduoda žolės mulčiui. Sako pernai ėmėm kiek norėjom, dabar gudrutis pats viską ant savo daržo krauna ir dar iš kito kaimyno zyzia. biggrin.gif
Atsakyti
*Aš taip suprantu, kad jei mulčiuojant gerai, tai ir žemės šiltnamyje keist niekada nereikia.
**bet vistiek kažkada reikia keist tą žemę.

*aš nekeisčiau, jeigu:
pastoviai mulčiuočiau, rudenį užsėčiau sideratais.
**mano tėvai stikliniame šiltnamyje keisdavo žemę, dabar aš nekeisčiau. Galų gale-kiek darbo doh.gif

Štai mano mulčiuotos bulvės, jau derlių sėkmingai kasam:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 23:51)
*aš nekeisčiau, jeigu:
pastoviai mulčiuočiau, rudenį užsėčiau sideratais.
**mano tėvai stikliniame šiltnamyje keisdavo žemę, dabar aš nekeisčiau. Galų gale-kiek darbo doh.gif

user posted image

Dieve, as Diasaja negaliu atsigrozeti jusu darzu, kad mano tokie butu tongue.gif o as pirma karta gyvenime prisilieciau prie zemes ir ko gero siemet bus pirmas prisvyles blynas, bet ranku dar nenuleidziu thumbup.gif nepaisant to, kad zolyte pradejo puti, ypac tarpezese, pralenda siek tiek piktzoles, nors mulcio gal ir per daug, jei puti pradeda g.gif , siltnamyje, kaip kazkas jau rase, zolyte sausa, bet apcia kazkodel pelyja, vis tiek mano darzoves, nors ju ir ne daug,bujoja 4u.gif (bet kol derliaus nera, gal per anksti dziaugtis smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 06 29, 10:17)
ir ko gero siemet bus pirmas prisvyles blynas, bet ranku dar nenuleidziu  thumbup.gif

aš iš savo klaidų taip pat mokinuosi. Tik taip galiu atrasti harmoniją, kuri tinka man, mano šeimai ir augalams.
Reikia pastoviai stebėti savo augalus ir bus aišku kas padaryta blogai, o kas gerai. Nėra vienos taisyklės visai Lietuvai. kas tinka vienam daržui-gali netikti kitam.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 22:51)

Laba diena, norejau paklausti del bulviu mulciavimo. O kaip jus jas kasat? na dabar tai suprantu, kad pavalgymui tai paprastai issikasat, o kaip rudeni, kai derliu nuiminejat? Rankom kasat? As mamai uzsiminiau, kad bulves mulciuotu, nes labai zoles auga, tai ji sako nesamone mulciuot, po to rudeni neis per ta zole nukast (kadangi plotas nemazas, tai su kasimo masina kasa). Sako net bulvienojus nupjautus isgrebt reikia, kad nekliutu. Gal bulves mulciuot tinka tik nedideli ploteli, kur tik rankom nukasama? Aisku mes visu bulviu ir taip apmluciuot negaletume, tiek zoles nebus smile.gif bet galvojau gal nors kokia vagute apdet zole pabandymui, bet dabar del to kasimo suabejojau. Gal vistik det ta zole ant kitu darzoviu, o bulves palikt ramybeje?
Atsakyti
Na,pateršiu temelę nuotraukom blush2.gif Mano mini daržiukas. Labai nedaug rūšių daržovių. O ir serenčių bei medetkų nespėju niekaip sukaišiot doh.gif Ne viskas vyksta sklandžiai,bet vistiek esu savimi be galo be krašto patenkinta biggrin.gif

user posted image
user posted image

Čia nespėjančios nokint uogų braškės doh.gif vaikai nulesa net pačias žaliausias,o ir lapus kartu paskainioja doh.gif
user posted image

Labiausiai nusisekę,tai gavosi burokėliai bigsmile.gif net mama pagyrė blush2.gif
user posted image

Morkos su svogūnais mixuotos. Daugiagalvius svogūnus per daug buvau apdėjus žalia žole,tai labai buvo supykę,teko atkapstyti. O vat viengalviams dzin buvo.
user posted image

Tiesą sakant,su savo pilvu jau sunkiai bepajudu. Per mažas mulčiaus sluoksnis visur. Nebėr jėgų tvarkingai užmulčiuot.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 29, 13:14)
Mano mini daržiukas.

o-ho, kaip gražu ir tvarkinga wub.gif
O kas ten tarp lysvių išklota yra? Vienose nuotraukose matau, kad mulčiuota, kitose atrodo, kad ne mulčias g.gif
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2011 06 29, 11:47)
Laba diena, norejau paklausti del bulviu mulciavimo. O kaip jus jas kasat?

mes ir visą derlių nukasam su rankom, nes gyvulių neauginam, tai reikia tik šeimai. Bulvienoją palieku dirvoje suguldžiusi (turi matytis nuotraukoje). Jeigu kasti mulčiuotas bulves su technika, tai nelabai įsivaizduoju kaip, nes trukdys ir mulčias ir bulvienojai. O kai su rankomis kasi, tai didelė dalis mulčio lieka nepajudinta. Ir dar-gal būtų netikslus pasakymas, kad aš kasu bulves, nes išraunu su bulvėmis, jas nurenku ir dar žemėje su ranka pakapstau. Ir viskas.
Atsakyti
Alekto, koks grazus darziukas! wub.gif

QUOTE(diasaja @ 2011 06 29, 12:55)
mes ir visą derlių nukasam su rankom, nes gyvulių neauginam, tai reikia tik šeimai. Bulvienoją palieku dirvoje suguldžiusi (turi matytis nuotraukoje). Jeigu kasti mulčiuotas bulves su technika, tai nelabai įsivaizduoju kaip, nes trukdys ir mulčias ir bulvienojai. O kai su rankomis kasi, tai didelė dalis mulčio lieka nepajudinta. Ir dar-gal būtų netikslus pasakymas, kad aš kasu bulves, nes išraunu su bulvėmis, jas nurenku ir dar žemėje su ranka pakapstau. Ir viskas.

Taip ir galvojau, viskas aisku. 4u.gif Bus musu bulves nemulciuotos. Tiesa sakant, dar daug kas nemulciuota, tik siemet pradejau apie tai skaityt, i kaima retai nuvaziuoju, tai tik paeksperimentuoju vienur kitur zoles padedama. Kitamet nuo pat pavasario reikes rimtai imtis sio reikalo. rolleyes.gif
Atsakyti
Nuostabios nuotraukos, darželiai pas visas thumbup.gif ,man tai labai gražūs mulčiuoti daržai,žemelė apklota, man labai gražu.
Aš ir džiaugiuos ,kad užsiėmiau šiuo daržo auginimo metodu biggrin.gif ,daug laisvo laiko turiu,ir mergina mano džiaugiasi mamos daržu, ateina pasėdėt ant lysvių,pareina švari, nežemiuota hihihi.gif , o ir morkytes jau ragaujam-retinam.Pernai tokio dydžio rudenį nuėminėjau, o šiemet tokio pat dydžio jau triauškinam ir nesukirmija,nesusisukę smile.gif
Tik pastebėjau, kad mano daržas pjautą žolytę tiesiog "suėda" ,nespėja žolė mulčiavimui augt,tai dabar einu per kaiminystes žolės"vogt" ir kai kur stengiuos dėt tokią jau truputi link šieno, tada truputi ilgėliau užtenka.
Atsakyti
QUOTE(ausrairminde @ 2011 06 29, 14:25)

Tik pastebėjau, kad mano daržas pjautą žolytę tiesiog "suėda" ,

džiaukis, mikroorganizmų daug. jeigu yra galimybė, tai dėk stambesnę, ne taip greitai suvirškins.
Atsakyti