Tau gerai kad dziaugiasi,o mano sako kad nesamonė
Na bet tokiomis ŽINOVĖMIS netikėt tai irgi negali reiks bandyt..
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 28, 16:59)
NIEKADA NIEKADA Mano vyras situ mano sugalvoju dziaugiasi dar labiau, nei as Patikek tu Jediara, ji jau - KIEK metu nearia??? kazkur lyg prisimenu kalba ejo apie 7?
ar tikrai? Labai nustebs perskaičius ir apie metus, ir apie nearimą
Kaip su tais sėjimais pavasarį, man dar vis tiek neaišku. Reiks šiltnamyje paeksperimentuot. Tačiau šiais metais tik pradėjau gegužės vid. mulčiuoti, ir tai jau matau naudą - avietės iš proto kraustosi, preitais metais patręšus tiek neaugo kiek šiais, serbentų uogos didesnės; laistyti gerokai mažiau bereikia. Tik va blogai uždėjau ir šparaginių jaunus lapelius nudegino.
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 17:05)
jeigu kyla pykčiai dėl daržo dirbimo, tai dalį daržo arkit, o kitą - ne.
Aš taip ir padariau: mažasis daržas neartas 5 metai, o didysis praeitą rudenį vis dar buvo negiliai suartas (negaliu įkalbėti savo mamos, kol kas ).
Žmonės pamatę akivaizdžius skirtumus ar žemės kokybės pagerėjimus, pakeičia nuomonę. nereklamuoju mulčiavimo, bet man tokia žemės priežiūra yra priimtina, o ir vaizdas mielas
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 19:11)
Aš taip ir padariau: mažasis daržas neartas 5 metai, o didysis praeitą rudenį vis dar buvo negiliai suartas (negaliu įkalbėti savo mamos, kol kas ).
Žmonės pamatę akivaizdžius skirtumus ar žemės kokybės pagerėjimus, pakeičia nuomonę. nereklamuoju mulčiavimo, bet man tokia žemės priežiūra yra priimtina, o ir vaizdas mielas
Oi tikrai ne pykciai Tik jis negali patikėt kad taip galima neart..ir dar tiek metų(man ir paciai dar keista bet as gal lengviai priimu naujoves)
Bet jauciu bandysiu,nes po to griausiuos ..o šiltnamį irgi taip pat,ir nereikia perkast?Gal ten reikėtų gerai suliet?
O per puse tai ten nelabai yra ka bandyt,gal tik 2 arai mano darziuko(jis sode,visas kitas plotas namukas ,pievutė ir gelynai)
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 20:25)
*..o šiltnamį irgi taip pat,ir nereikia perkast?Gal ten reikėtų gerai suliet?
**gal tik 2 arai mano darziuko(jis sode,
**gal tik 2 arai mano darziuko(jis sode,
*rudenį pirmą kartą mūsų šiltnamis buvo neperkastas Čia jau mano mama leidimą davė nekasti, po ilgų įkalbinėjimų apie sliekų landas ir t.t.
Anksti pavasarį tik su grėbliu pajudinau žemę ir sėjau. Ir jokių nugaros skausmų
**oi, tai tiek tikrai neverta arti. Su grėbliu ir trinagiu (nežinau tikslaus jo pavadinimo, aš taip jį vadinu) viršutinį žemės sluoksnį sujudini ir sėji-sodini.
Na viskas prikalbėjot-tikrai bandysiu Aciu už geras idejas
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 28, 17:20)
ar tikrai? Labai nustebs perskaičius ir apie metus, ir apie nearimą
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 20:11)
Ar as tau sese nesakiau... O metus tai beveik beveik pataikiau Mulciuoja ji regis septynerius.. Matyt pries tai dar suardavo
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 28, 15:59)
Patikek tu Jediara, ji jau - KIEK metu nearia??? kazkur lyg prisimenu kalba ejo apie 7?
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 28, 21:07)
Nikus kiek supainiojote ir tiek
QUOTE(Nome @ 2011 06 28, 22:21)
Nikus kiek supainiojote ir tiek
hehe, reikes parasyt Jediarai Sory, Diasaja
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 09:11)
jeigu prašosi-ir kaupk. Aš nieko nedarau kas man nepriimtina, nes jeigu abejosiu, tai man nepavyks.
Papildyta:
jeigu ėjo apkaupti, vadinasi labai plonas sluoksnis buvo ir mulčias neatliko savo funkcijų.
Papildyta:
jeigu ėjo apkaupti, vadinasi labai plonas sluoksnis buvo ir mulčias neatliko savo funkcijų.
tai ir nedarysiu
o dėl kaupimo tai sluoksnis normalus, tiesiog pasikapstyt reikia
Aš taip suprantu, kad jei mulčiuojant gerai, tai ir žemės šiltnamyje keist niekada nereikia. Nes girdžiu, kaip darbe moterys dejuoja, kad šiltnamio žemę reik keist, jau senai nekeista, nebederlinga. Tai mat netgi trešiant, kasant , bet vistiek kažkada reikia keist tą žemę. Kaži dar kas nors taip daro, ar čia jos iš mandrumo ar nemokėjimo taip sumąstė.