Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 28, 10:26)
Man tai per 15min nepavyksta. Tarpuvagese daug zoliu...

Mano ir tarpuvagiai mulciuoti biggrin.gif viskas pilnumoj..net kalijos augancios darže,ir tos apmulciuotos..žolytės turiu daugiau nei reikia,taip kad dedu jos netaupydama thumbup.gif Tik va daug kas gazdina ar kitais metais nepasijaus kad žolių bus prisiseje,ypac tų baltų saulučių bijau,nes pas mane jomis beveik visa pievutė užsisejus..
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 28, 10:33)
ar galima mulciuoti t.y. deti israutas piktzoles is tarpvagiu ir pan. ant darzoviu?

taip, galima. Piktžolių niekur nenešu iš daržo. Išraunu ir paguldau šalia. Tik dabar kita problema iškilo-mažai turiu kambarinėms gėlėms komposto.
Papildyta:
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 11:35)
Tik va daug kas gazdina ar kitais metais nepasijaus kad žolių bus prisiseje,

jeigu pastoviai mulčiuosi-neprisisės. Žiemai nepalik plikos žemės, pavasarį po mulčiu žemė bus puri.
Atsakyti
Prakalbot apie pavasarį - žiemai uždeda mulčą. O kaip pavasarį? O sėklas kaip beriat į žemę ir paskui mulčą uždedat, ar po mulču ant žemės tiesiai, o sėklos paskui pro mulčą pralenda? Ar nebelieka tos žolės per žiemą?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 28, 11:26)
Man tai per 15min nepavyksta. Tarpuvagese daug zoliu...

tarpuvagese pas mane nera. Ten mulco negailiu - ten praktiskai trigubai storiau, nei ant lysviu - , ir visai netikrinu, ar nepuva. Tegu puva, gal su piktzolem nupus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 06 28, 12:30)
Prakalbot apie pavasarį - žiemai uždeda mulčą. O kaip pavasarį? O sėklas kaip beriat į žemę ir paskui mulčą uždedat, ar po mulču ant žemės tiesiai, o sėklos paskui pro mulčą pralenda? Ar nebelieka tos žolės per žiemą?

prakrapštai mulčą ir beri sėklas...
Atsakyti

jeigu pastoviai mulčiuosi-neprisisės. Žiemai nepalik plikos žemės, pavasarį po mulčiu žemė bus puri.
[/quote]
O koki sluoksni po aparimo det?Gal storiau nei kad ant darzoviu?
Žemė pas mane ir taip beprotiskai puri(o jei dar su frezu pravaziuoja ,tai isvis negaliu susitvarkyt,kaip smelis palieka tokia slidi)Tik va sakau gal tokia sunkesnė"riebesne" bus nuo mulco biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 27, 23:04)
gal tiek to, mane jau ir taip pjauna už mulčiavimą, tai jei dar nekaupsiu tai visai nulinčuos lotuliukas.gif  be to ir pačiai tiesiog instingtyviai prašusi kaupti, jau kitaip nemoku schmoll.gif

nu nezinau schmoll.gif as mulcioavau storai..kaupti nekaupiau schmoll.gif ankstyvus kopustus jau baigiam suvalgyti tongue.gif gaila kad labai jau greit viskas baiges ax.gif kitamet daugiau sodinsiu
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 06 28, 14:09)
ankstyvus kopustus jau baigiam suvalgyti tongue.gif  gaila kad labai jau greit viskas baiges ax.gif  kitamet daugiau sodinsiu

blink.gif oho, o tai kada juos sėjot, sodinot?
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 13:33)

O koki sluoksni po aparimo det?

žemės neark, o tik mulčiuok. jeigu arsi giliai-sliekai išnyks.
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2011 06 28, 14:30)
blink.gif oho, o tai kada juos sėjot, sodinot?

Aš sėjau gal balandžio pradžioje, o kada sodinau - neprisimenu, tik žinau, kad pas mus kaime visi jau buvo pasisodinę, dar daviau kaimynei daigų. Pas ją net nesuka galvų, o aš jau valgau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 14:28)
žemės neark, o tik mulčiuok. jeigu arsi giliai-sliekai išnyks.
Papildyta:

Aš sėjau gal balandžio pradžioje, o kada sodinau - neprisimenu, tik žinau, kad pas mus kaime visi jau buvo pasisodinę, dar daviau kaimynei daigų. Pas ją net nesuka galvų, o aš jau valgau.

Visiškai neart? g.gif Va dar viena naujiena blink.gif (Tik kaip reiks vyra itikint? biggrin.gif as tai lengvai priimu naujoves)
Pas mus ten su tokiu motobloku aria ,tai gal nelabai giliai g.gif
O tai pavasarį tada jau normaliai reikia apart?
Irdel žoles sluoksnio,ar storai dėt?Gal nieko kad jau ji tada ir papus ,gi toks mėšliukas gautusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrina: 28 birželio 2011 - 15:04
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 16:03)
Visiškai neart? g.gif Va dar viena naujiena blink.gif (Tik kaip reiks vyra itikint? biggrin.gif as tai lengvai priimu naujoves)
Pas mus ten su tokiu motobloku aria ,tai gal nelabai giliai g.gif
O tai pavasarį tada jau normaliai reikia apart?
Irdel žoles sluoksnio,ar storai dėt?Gal nieko kad jau ji tada ir papus ,gi toks mėšliukas gautusi smile.gif

Jei jus pasiryzusi mulciuoti-tai nearkit nei pavasari,nei rudeni.Tik mulciuokit 4u.gif Jei pradesit arti-sugadinsit tai,ka gero padare mulcius .
Atsakyti
Tai pavasari paprasciausiai tik daryt ezias ir set?Ir niekada..niekada nereikia art? rolleyes.gif (ot pinigų sutaupyciau biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 16:54)
Tai pavasari paprasciausiai tik daryt ezias ir set?Ir niekada..niekada nereikia art? rolleyes.gif (ot pinigų sutaupyciau biggrin.gif )

NIEKADA NIEKADA biggrin.gif Mano vyras situ mano sugalvoju dziaugiasi dar labiau, nei as smile.gif Patikek tu Jediara, ji jau - KIEK metu nearia??? kazkur lyg prisimenu kalba ejo apie 7?
Atsakyti