Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2011 06 10, 00:00)

Nu jūs man senai vištai pasakykit šimtą pirmą kartą........

Prieš pirmą kartą užmulčiuojant reikia žemę gerai sulaistyt? O jei nėra galimybės ar galima sausą žemę užmulčiuot nestorai, kad toliau nebegarintų taip smarkiai ir po lietaus dar dėt sluoksnį(kalba eina apie mulčiavimą šiaudais). Ar reikia šiaudus kokiu raugu sulaistyt, kad prasidėtų procesas?

Čia iš serijos kažkur skamba varpai, kažką lyg girdėjau, ale pasimečiau tarp daugybės informacijos ax.gif . Matyt smegeniukai jau nebe tie verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 10 birželio 2011 - 11:51
QUOTE(gekoniuke @ 2011 06 09, 19:53)

p.s. jau braškes valgot? blink.gif

Taip thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mulčiuotojos 4u.gif Antra diena neišlendu iš senos temos, vis skaitau. Pati kelis metus mulčiuodavau šiltnamį dėl CO2, dėl to, kad mažiau reiktų laistyti, aišku, daug ką dariau negerai, pavasarį sukasdavau ir pan. Tik visai neseniai plūstelėjo srautas informacijos apie protingą daržą, apie GŽ. Matyt, atėjo laikas. Šiemet pamulčiavau pernykštes braškes su pirma nupjauta žole, paskui vis pridėdavau žolės tam, kad nereiktų ravėti, o dabar irgi jau valgom pirmas uogas smile.gif tarp kitko, už lango burzgia žoliapjovė, tose pačiose braškėse procesas įpusėjęs, parlėkiau atsikvėpti ir vėl įlindau į seną temą skaityti doh.gif biggrin.gif Dėkui visoms rašiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 06 10, 12:50)

*Prieš pirmą kartą užmulčiuojant reikia žemę gerai sulaistyt?
** Ar reikia šiaudus kokiu raugu sulaistyt, kad prasidėtų procesas?

parašysiu kaip aš darau.

*pirmaisiais metais prieš mulčiuodama viską sulaistydavau ir supurendavau. dabar nelaistau, nes mulčiavimo plotai dideli. Žemė ir taip po mulčiu išlieka drėgna ir vėsi.
**Aš nelaistau. procesas ir taip prasideda.
Atsakyti
Sveikos! Labai nudziugau radusi si foruma, ir perskaiciau viska nuo pradzios iki galo, bet vistiek dar turiu klausimu 4u.gif Siuo metu esu Norvegijoje, taip kad klimatas kiek saltesnis ir dregnesnis (lija jau visa savaite, brrr). Lietuvoj namuose yra darzas, ir tetis dalyvavo geros zemdirbystes seminaruose, taip kad daug papasakojo ir sudomino pabandyti. Gavom maza lopineli zemes, gamtoje salia misko. Kad turesim savo darza suzinojom tik siu metu balandzio gale, ir lopinelis buvo ganetinai apleistas - vien garsvos. Viska perkasem (nes vienok nesinorejo laukti visu metu), padarem dezes (nuotraukoje matosi, jos visos apjuostos eletrine juostele nuo sraigiu, nes cionais labai labai daug didziuju rudu sraigiu, kurios ateina is misko ir skanauja derliu). Susodinus pradejau mulciuoti, ir iskilo toks klausimas - kaip arti prie augalo (paaugusio) galima deti mulciu? Zinau, kad jau kalbejot apie tai forume, bet.. Diasaja, suzavejo tavo darzo nuotraukos - ir straisni LR skaiciau ax.gif Taciau kai ziuriu i nuotraukas is tavo darzo, atrodo kad mulcius prie didesniu augaliuku gan arti. Ar galima pvz.pomidorus ir cukinijas apdeti sausu sienu iki pat kotelio? Mulciuoju sienu-sausa zole, nes prie pat yra laukine pieva, ir pagrebliojus visa karuti sauso pievu sieno parsiveziau, maciau yra dar daug, uzteks visai vasarai smile.gif Idedu pora nuotrauku, kaip matot aplink pomidorus padariau tokius mazus "lizdelius" rolleyes.gif Patarkit, ar reiktu apdet iki kotelio, ar palikti taip kaip yra?

user posted image[IMG]

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 10, 17:32)
  Taciau kai ziuriu i nuotraukas is tavo darzo, atrodo kad mulcius prie didesniu augaliuku gan arti. Ar galima pvz.pomidorus ir cukinijas apdeti sausu sienu iki pat kotelio?

sausu-taip. O neapdžiovintu-tik ploną sluoksnį, nes gali augalą nudeginti kaistanti žolė.
Cukinijas rekomenduočiau užmulčiuoti pakankamai storu sluoksniu, nes kai išaugs dideli lapai niekaip neprieisi mulčiuoti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 10, 16:41)
sausu-taip. O neapdžiovintu-tik ploną sluoksnį, nes gali augalą nudeginti kaistanti žolė.
Cukinijas rekomenduočiau užmulčiuoti pakankamai storu sluoksniu, nes kai išaugs dideli lapai niekaip neprieisi mulčiuoti.

Aciu uz atsakyma! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 10, 17:32)
...Lietuvoj namuose yra darzas, ir tetis dalyvavo geros zemdirbystes seminaruose, taip kad daug papasakojo ir sudomino pabandyti...
...  Patarkit, ar reiktu apdet iki kotelio, ar palikti taip kaip yra?

Nu, keistas čia klausimas g.gif ...turint tooookį patyrusį patarėją g.gif Lysvės gražios, vskas čia puiku...jeigu tai norėjote išgirsti blush2.gif
O man šiemet, kaip niekad, daržą varlės užplūdo doh.gif Nė nežinau kaip bus toliau g.gif Prie augaliukų visur duobutės, o iš jų- po dvi akis klapsi doh.gif Per mulčiuotus tarplysvius kai einu, tai tuntais iš po kojų sprunka g.gif Dar taip nebuvo, per tris mulčiavimo metus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 10, 17:08)
Nu, keistas čia klausimas g.gif ...turint tooookį patyrusį patarėją g.gif Lysvės gražios, vskas čia puiku...jeigu tai norėjote išgirsti blush2.gif
O man šiemet, kaip niekad, daržą varlės užplūdo doh.gif Nė nežinau kaip bus toliau g.gif Prie augaliukų visur duobutės, o iš jų- po dvi akis klapsi doh.gif Per mulčiuotus tarplysvius kai einu, tai tuntais iš po kojų sprunka g.gif Dar taip nebuvo, per tris mulčiavimo metus g.gif

Aciu aciu, ne del pagyru rasiau ir nuotraukas dejau blush2.gif Aisku, kad daug ir tetes klausineju, bet jis irgi dar pradedantis - susidomejo praeitais metais. Tiesiog perskaiciau visa foruma, ir norisi paciai pasiklausinet ir padiskutuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 10, 18:32)
parašysiu kaip aš darau.

*pirmaisiais metais prieš mulčiuodama viską sulaistydavau ir supurendavau. dabar nelaistau, nes mulčiavimo plotai dideli. Žemė ir taip po mulčiu išlieka drėgna ir vėsi.
**Aš nelaistau. procesas ir taip prasideda.

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 10, 19:09)
Aciu aciu, ne del pagyru rasiau ir nuotraukas dejau  blush2.gif  Aisku, kad daug ir tetes klausineju, bet jis irgi dar pradedantis - susidomejo praeitais metais. Tiesiog perskaiciau visa foruma, ir norisi paciai pasiklausinet ir padiskutuot smile.gif

Labai fainos nuotraukos 4u.gif .Ir aš panašias lysves turiu ,tik iš senų medžių.
Pas mane ,galima sakyti, mulčas liečia visus augalus .
O jau kaip laukiau lietaus ,bet nukrito keli lašai.Sausra juoda unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 10 birželio 2011 - 22:19
QUOTE(gekoniuke @ 2011 06 09, 18:53)
p.s. jau braškes valgot? blink.gif

QUOTE(jediara @ 2011 06 10, 13:17)
Taip  thumbup.gif

Ir mes, ir mes jau valgom yahoo.gif. Ir pirmą kartą, nuo vaikystės laikų, matau lysvėj tokias didžiules, "skiauterėtas" uogas bigsmile.gif, o daigai eiliniai, jau nežinau kiek metų grojantys, net neatsimenu iš kur pirmuosius gavau (gaila, kad dar nitratų testuko nespėjau nusipirkti, bus labai įdomu, kas ten jų viduje).
QUOTE(Indre_1 @ 2011 06 10, 19:09)
Aciu aciu, ne del pagyru rasiau ir nuotraukas dejau  blush2.gif  Aisku, kad daug ir tetes klausineju, bet jis irgi dar pradedantis - susidomejo praeitais metais. Tiesiog perskaiciau visa foruma, ir norisi paciai pasiklausinet ir padiskutuot smile.gif

Labai gražus daržiukas 4u.gif ir žemė tokia riebi atrodo thumbup.gif
Tik aš, jei yra galimybė, dėčiau dar storiau šiaudų, būtų geresnis efektas 4u.gif. Jie sausi, tai per daug tikrai nebus.
Atsakyti