Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2011 06 27, 22:52)
aš praktiškai esu išbandžiusi ir kopūstų, ir bulvių auginimą be kaupimo.

gal tiek to, mane jau ir taip pjauna už mulčiavimą, tai jei dar nekaupsiu tai visai nulinčuos lotuliukas.gif be to ir pačiai tiesiog instingtyviai prašusi kaupti, jau kitaip nemoku schmoll.gif
Atsakyti
O aš bulves pabijojau mulčiuot nekauptas.Pirmiau apsikaupiau,o tada jau ir užmulčiavau.Nedaug žolės turiu.Žieminiam česnakam labai patiko mulčas.Kotai stori,bus gražios ir galvos.Kelis palikau augintis sėklas,rudenį pabandysiu pasėt.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 27, 21:52)
aš praktiškai esu išbandžiusi ir kopūstų, ir bulvių auginimą be kaupimo.

Aš siemet tik pirmi metai mulciuoju,tai irgi nei bulvių ,nei kopustų nekaupiau..ir turbut augalai patenkinti,nes bulvės jau iki juosmens..ir tik 1 kartelį nuravejau truputį pries mulciavimą,dabar švaru gražu-jokių žolių.. (viena kelma isroviau pabandymui..tai radau 13 tokių nemažų bulvyčių.. thumbup.gif )
Negaliu atsidziaugt tokiu atradimu..vaikstau basomis po žolytės kilimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 27, 23:04)
gal tiek to, mane jau ir taip pjauna už mulčiavimą, tai jei dar nekaupsiu tai visai nulinčuos lotuliukas.gif  be to ir pačiai tiesiog instingtyviai prašusi kaupti, jau kitaip nemoku schmoll.gif

Aš taip pat apkaupiau mulčiuotus kopūstus.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 27, 23:04)
  be to ir pačiai tiesiog instingtyviai prašusi kaupti, jau kitaip nemoku schmoll.gif

jeigu prašosi-ir kaupk. Aš nieko nedarau kas man nepriimtina, nes jeigu abejosiu, tai man nepavyks.
Papildyta:
QUOTE(Doalma @ 2011 06 28, 08:34)
Aš taip pat apkaupiau  mulčiuotus kopūstus.

jeigu ėjo apkaupti, vadinasi labai plonas sluoksnis buvo ir mulčias neatliko savo funkcijų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 28, 09:11)
jeigu prašosi-ir kaupk. Aš nieko nedarau kas man nepriimtina, nes jeigu abejosiu, tai man nepavyks.
Papildyta:

jeigu ėjo apkaupti, vadinasi labai plonas sluoksnis buvo ir mulčias neatliko savo funkcijų.

oi ne mulčas storas,bet as ji atverciau,tada apkaupiau ir vel apmulčiavau.nezinau ar gerai padariau ar ne,bet kopūstams patiko,auga,galvas suka.pernai tai visai neturėjau kopūstų,tai šiemet iš kailio neriuos,kad savų turėčiau(parduotuvej bais brangus buvo).
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 07:57)
Aš siemet tik pirmi metai mulciuoju,tai irgi nei bulvių ,nei kopustų nekaupiau..ir turbut augalai patenkinti,nes bulvės jau iki juosmens..ir tik 1 kartelį nuravejau truputį pries mulciavimą,dabar švaru gražu-jokių žolių.. (viena kelma isroviau pabandymui..tai radau 13 tokių nemažų bulvyčių.. thumbup.gif )
Negaliu atsidziaugt tokiu atradimu..vaikstau basomis po žolytės kilimus thumbup.gif

nu pas mane tai zoles prasimusa. Bet tpfu tpfu tpfu kokis tris kartus reciau, nei iki siol. Vis tiek jau viena karta teko visa darza nuravet. O braskes prasosi ir antro karto. Bet vat kas fainiausia, kad kai numulciuota, tai nesimato, kad zoles auga biggrin.gif Nes pas mane rugsti dirva, tai jos pazeme draikosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 27, 19:17)
Diasaja, gražios bulvės  bigsmile.gif  O mano tik žiedeliai dar sukrauti, keletas dar tik galvas kiša iš po mulčio. Kažin kažin, kada aš to derliaus sulauksiu. Sodinau nesudaigintas.

Kai sodinau savo bulves jos buvo su 2-3cm daigeliais. Ir dabar dar tik kelios bando zydeti, kitos tik krauna ir ruosiasi.

Ar porus reikia uzkrauti zole kuo auksciau, kad butu ilgesne balta dalis?

Dabar zoles jau nedaug, ar galima mulciuoti t.y. deti israutas piktzoles is tarpvagiu ir pan. ant darzoviu? Pas mane bulves buvo mulciuotos, bet paskutines dvi savaites nebuvo kaip mulciuoti. Tai atsirado daug piktzoliu :-) Ar galima jas rauti, nupurtyt zeme ir saknimis i virsu deti ant mulco?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 28, 10:33)
Kai sodinau savo bulves jos buvo su 2-3cm daigeliais. Ir dabar dar tik kelios bando zydeti, kitos tik krauna ir ruosiasi.
Ar porus reikia uzkrauti zole kuo auksciau, kad butu ilgesne balta dalis?
Dabar zoles jau nedaug, ar galima mulciuoti t.y. deti israutas piktzoles is tarpvagiu ir pan. ant darzoviu? Pas mane bulves buvo mulciuotos, bet paskutines dvi savaites nebuvo kaip mulciuoti. Tai atsirado daug piktzoliu :-) Ar galima jas rauti, nupurtyt zeme  ir saknimis i virsu deti ant mulco?

as tai dedu zoles ant mulco. Tik jeigu paskui is karto dar ir uzmulciuoji ant virsaus, tai kai kurios bjaurybes prigija ir is naujo galvas atkelia...
Tai dabar zoles dedu ten, kur jau mulco artimiausias pora savaiciu nezadu det.. Tai nudziusta ir graziai papildo mulca..
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 28, 09:31)
nu pas mane tai zoles prasimusa. Bet tpfu tpfu tpfu kokis tris kartus reciau, nei iki siol. Vis tiek jau viena karta teko visa darza nuravet. O braskes prasosi ir antro karto. Bet vat kas fainiausia, kad kai numulciuota, tai nesimato, kad zoles auga biggrin.gif Nes pas mane rugsti dirva, tai jos pazeme draikosi biggrin.gif

Pas mane bulvės mulciuotos 3 kartus,kol dar galejau ibrist,nes dabar tai tikras miskas,siaubingai aukstos,gal dar tankiai pasodintos(vyras pasistengė biggrin.gif )tai žolems augt be šansu..storas sluoksnis + dar tamsu g.gif
O siaip visa savo mulciuota darziuka nuraviu per 15 min biggrin.gif kur jau kokia zolyte prie par daigo islenda..na negaliu dar taip iprast iskarto kad ravet nereikia,vis noris nors kiek paknibinet ax.gif
Braskes irgi mulciavau be pertraukų,vis lapus pakeldama ,tai pakankamai svarios..lyginant su kitais metais kai nemulciuodavau,ir negaledavau ravet mirksiukas.gif
Atsakyti
As auginu ziedinius kopustus,tai mulciu uzdejau tik tada,kai persodinau ir apkaupiau juos.o bulves mano sodintos tik pries dvi savaites blush2.gif ,bet apmulciuotos is karto,dabar iskisiusios galvas dar tik.Bulviu neapkaupinesiu,daugiau mulcio uzdesiu tiktai
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2011 06 28, 09:59)
O siaip visa savo mulciuota darziuka nuraviu per 15 min biggrin.gif kur jau kokia zolyte prie par daigo islenda..na negaliu dar taip iprast iskarto kad ravet nereikia,vis noris nors kiek paknibinet ax.gif
Braskes irgi mulciavau be pertraukų,vis lapus pakeldama ,tai pakankamai svarios..lyginant su kitais metais kai nemulciuodavau,ir negaledavau ravet mirksiukas.gif

Man tai per 15min nepavyksta. Tarpuvagese daug zoliu...
Atsakyti