Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 20:12)
O kam nuėmei...  unsure.gif Nu bet jau ką dabar.. Jei tęsi eksperimentą, tai kitam kampe nenuimk mulčo, dėk ant jo tas dilgėles, žiūrėk ar bus koks efektas ar skirtumas nuo to, kur nuėmei smile.gif
Ir išvis, dilgėlės labai geras mulčas, tik kažkodėl niekas jom nemulčiuoja... išskyrus mane... biggrin.gif

Yra ir pas mane ,tik ,kad viskam neužtenka.Vakar mačiau,kaip vištos prarijo porą šliužų,net nekapojusios,vienu sykiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 06 22, 23:25)
o  jo, maniškis dėl kurmio gali pusė dienos pratupėti ir pralaukti...

Miega katinas ant mano mulčiuotų bulvių taip, kad užlipt ant uodegos galima, o netoliese šabalbonuose kurmiai balių daro. g.gif Nu katinas kaimynų, bet kurmiai tai jug bendri., nors pradedu manyt, kad jie visi tik mano. doh.gif Reiks katinui instruktažą pravest. biggrin.gif Dar niekada nebuvo tiek kurmių pas mus. Paskaitydavau, kai kiti bėdavodavosi, nu galvoju, negi tokia jau bėda. Šiemet ir man ne pyragai. Aria visur, kur mulčias yra ir kur nėra. Patvoriai piliakalnių pristatyti doh.gif Užrūstinau kurmių karalių matyt. Bet gaudyt ir galabyt negalėčiau. schmoll.gif
Bet skruzdėlių karalių irgi supykdysiu matyt, nes ne vieną skruzdėlyną išjudinau, kad ir netyčia. Nepagalvojau, kad po mulčium gali taip būt. Būtinai reikėjo pakedent, o ten besąs skruzdžių miestas.

Atsakyti
Kažkuri minėjot, kad šuns plaukų reikia įdėti - dabar ieškau, kokį kaimynų šunį nuskusti galėsiu biggrin.gif.
O jei rimtai - tai pripyliau surūgusio pieno, vėlgi kažkuri minėjote. Tikiuosi padės. Jei ne, tikrai kokį kaimynų šunį nuskusiu, nes dar niekada taip nesityčiojo - vos ne visas daržas jų suartas
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 25, 22:01)

Bet skruzdėlių karalių irgi supykdysiu matyt, nes ne vieną skruzdėlyną išjudinau, kad ir netyčia. Nepagalvojau, kad po mulčium gali taip būt. Būtinai reikėjo pakedent, o ten besąs skruzdžių miestas.

Šiandien tokį miestą radau šiltnamyje prie pomidorų doh.gif Reikia kažką mąstyt kaip juos iš tenais iškraustyt g.gif Pomidorams neatrodo kad būtų pakankę, bet per kojas lipa doh.gif
Daržą mulčiuoju ir negaliu atsidžiaugti wub.gif tokio daržovių auginimo dar nesu mačius schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 25, 22:18)
Daržą mulčiuoju ir negaliu atsidžiaugti wub.gif tokio daržovių auginimo dar nesu mačius schmoll.gif

Aš sėjau su mintim, kad nesudygs visos sėklos, tai taip tankiai gana subėriau, o sudygo ir apmulčiuotas daržas jau kad auga, kad auga bigsmile.gif Bus greit džiunglės (gerąją prasme, aišku ) biggrin.gif Bet pasėta tai per tankiai, jau pati matau, morkas dabar reikia verkiant retinti, o taip gaila išraut. Salotos išsiretino pietums, prieskoniai kiti irgi, bet va šparaginės, didžiosios pupos, medetkos, petražolės tai tokiu šepečiu sudygo. doh.gif biggrin.gif (Tikiuosi kurmiai neskaitys, ką rašau...) biggrin.gif Kol kas nerado, malasi patvory apie šabalbonus.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2011 06 25, 22:38)
Aš sėjau su mintim, kad nesudygs visos sėklos,

Visada sėju ir sodinu bent 10-20proc. daugiau, nei reikia mūsų šeimai. perteklių "nurašau" įvairiems kenkėjams, į kurių buvimą mano darže žiūriu labai filosofiškai:
jeigu jų yra, vadinasi turi kuo maitintis paukščiai, varlės, kurmiai ir t.t.

Šiemet intensyviai mulčiavau bulves dėl kolorado vabalų, drėgmės sulaikymo, žemės kokybės gerinimo. Buvau jau kelis kartus "rankas nuleidusi", nes žolės sueidavo labai labai daug, bet rezultatas net mane pačią nustebino:
*bulves valgome nuo Joninių.
*atsirado žemėje sliekų thumbup.gif Aš jų laukiau, kaip kokių svečių iš Amerikos lotuliukas.gif
*bulvių dydis nustebino mane, nes tikėjausi, kad bus žymiai mažesnis.

Šios dienos didžiausios:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 25, 22:18)
Šiandien tokį miestą radau šiltnamyje prie pomidorų doh.gif Reikia kažką mąstyt kaip juos iš tenais iškraustyt g.gif Pomidorams neatrodo kad būtų pakankę, bet per kojas lipa doh.gif

Aš pernai išnaikinau su kavos tirčiais, bet ant vieno gera puslitriuką užpildavau ir dar kelis kartus tą procedūrą pakartojau. Tik šis variantas yra vienam sezonui.

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 27, 13:08)
Šiemet intensyviai mulčiavau bulves dėl kolorado vabalų, drėgmės sulaikymo, žemės kokybės gerinimo. Buvau jau kelis kartus "rankas nuleidusi", nes žolės sueidavo labai labai daug, bet rezultatas net mane pačią nustebino:

L.grazios bulvytes thumbup.gif o sakykit, kaip jas sejot? tradiciskai ir mulciavot, ar ant dirvos dejot ir po siaudais kisot?
Atsakyti
diasaja, puikios bulvytės ir kokios ankstyvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2011 06 27, 13:53)
  o sakykit, kaip jas sejot? tradiciskai ir mulciavot, ar ant dirvos dejot ir po siaudais kisot?

sodinau su daigeliais rankomis į dirvą. Į tarpus dar medetkų daigų prisodinau daug daug. Po to ilgai ir nuobodžiai mulčiavau mulčiavau mulčiavau. Norėjau įsitikinti ar koloradas nepuls, nes pernai nuo nemulčiuotų bulvių, koloradas perėjo ant mulčiuotų ir labai daug nuėdė viršutinės dalies. Galiu drąsiai tvirtinti, kad šių metų eksperimentas dėl kolorado vabalų pasitvirtino thumbup.gif Kitais metais vėl taip darysiu, tik nesodinsiu vienos eilės (prie eilės medetkų kolorado vabalų nebuvo mažiau, nei ten, kur susodintos bulvių) medetkų tarp bulvių, nes nėra tikslo, geriau tarp pačių bulvių sodinti su daigais, bet nesėti medetkų, nes bulvės nustelbs ir nespės žydėti medetkos.
Atsakyti
Siemet bulves sodinau pirma kart apskritai, dejau ant nupjautos zoles, ant virsaus truputi komposto (labai nedaug) ir viska apkojau shienu, veliau dadedinejau nusienautos zoles, koloradu nerasta nei vieno, bulviu krumai gan dideli, kai kurie jau pradeda zydeti, bet kaip suzinoti kada jas rinkti ir kaip rinkti, ar ishkasinet ar tiesiog rankom tiesiog neisivaziduoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 27 birželio 2011 - 16:01
Ar pas jus yra kolorado vabalų?Pas mus nei pernai nei šiemet nėra nei vieno.Dalį bulvių ir aš užmulčiavau,kolkas labai gražios,bet dar tik žydi.Kita dalis bulvių nemulčiuotos,tai prasčiau atrodo,bet ir jose nėra kolorado.
Atsakyti