Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 23, 08:50)

..Beje, ačiū tai, kuri čia rašė, kaip naktipiečiams krapų į šiltnamį ėjo  lotuliukas.gif ir šliužus ant paprikų rado.. Jau savaitę mano vyras naktim kaimynų šunis lodina - po pora kartų sutemus nuslenka šliužų nurinkt. Nu taip apstojo paprikas, kad gal ir suvalgę būtų  doh.gif , jei ne ta žinutė.. Ne tik paprikas - ir tabako lapus kaip delikatesą šlamščia (aš jo profilaktikai šiltnamy prisisodinusi). Mažiau jų ant augalų būna tik kai iš vakaro šviežia žole pamulčiuoju, tada tikriausiai ją žiaumoja.. na, tęsim kovą, žiūrėsim kiek ilgai jie dar vis lys ir lys...

sakyciau, kova su vejo malunais. Rinkau pernai, siemet vel renku doh.gif Kitais metais bandysiu papriku nemulciuot, lengviau gal bus surinkt, o dabar kas po mulcu dedasi, per du kartus 0,7 l stiklainiuka pririnkau doh.gif Ir preparatas nuo sliuzu nepadeda,ir miltu needa ir alaus negeria, zodziu gryni vegetarai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 23, 09:50)
Jau savaitę mano vyras naktim kaimynų šunis lodina - po pora kartų sutemus nuslenka šliužų nurinkt.

QUOTE(Vessta @ 2011 06 23, 10:31)
sakyciau, kova su vejo malunais. Rinkau pernai, siemet vel renku doh.gif Kitais metais bandysiu papriku nemulciuot, lengviau gal bus surinkt

Mergiotės, nežinau ar tai sutapimas, ar tiesa, bet pas mane tokio daikto kaip šliužas nėra.... Pabandysiu patart, gal padės smile.gif Jei jau jūsų daržovės mulčiuotos, nuo šliužų pabandykit atsiginti dilgėlėmis. Prisiskinkit dilgėlių, supjaustykit gabaliukais ir užmulčiuokit. Nu neina pas mane šliužai, tik žiogų šiltnamyje yra.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 23, 10:51)
Mergiotės, nežinau ar tai sutapimas, ar tiesa, bet pas mane tokio daikto kaip šliužas nėra.... Pabandysiu patart, gal padės smile.gif Jei jau jūsų daržovės mulčiuotos, nuo šliužų pabandykit atsiginti dilgėlėmis. Prisiskinkit dilgėlių, supjaustykit gabaliukais ir užmulčiuokit. Nu neina pas mane šliužai, tik žiogų šiltnamyje yra.

Pas mane antri metai jų yra ax.gif Pernai kelias paprikas taip ir pribaigė, kitos bandė šį tą nokint.. Bet skylėtos visos buvo.. O pernai šiltnamio nemulčiavau, bet vis tiek šliužams tiko.
Ex, o pati su dilgėlėm mulčiuoji ar tik girdėjai, kad tai padeda?
Nu, blogiau nebus - vsio, eisiu šiandien dilgėlių skint į pamiškę 4u.gif gal nebūsiu kaimynų raganavimu apkaltinta lotuliukas.gif , kad po dilgėlynus švento Jono naktį braidau..
Atsakyti
Aciu Ex 4u.gif Tik lietus nustos,eisiu pasirinkt dilgeliu, nors pabandymui viena puse uzmulciuosiu jomis.As vis ruosiausi klaust taves, ar pas tave sliuziukai nesiveisia, kai taviskiu papriku nuotraukytes pamaciau, nei vienos skyles, o maniskes jau kaip retis verysad.gif

O pas tave visai sliuziuku nera? net ir darze?
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 06 23, 08:55)
Taigi ir spaudaoj rase,jei darzininkauji pagal GZ,kurmiu neatsiginsi  rolleyes.gif Pas mane irgi pirmi metai sie padareliai apsigyveno.Vakar net i siltnami uzsuko apsidairyt  doh.gif
Ir dar kas,ar pas jus kalafijorai nedaro tokiu sposu,kad lapai graziausi,o ziedu vis nematyt  g.gif Nors niekuo netresiau,tik pernai vis gerinau zeme,visokia organika kroviau.Tai dabar lapai is proto eina,o zydet nesiruosia.

Na pas mus visada sode pilna kurmių, bet šitaip naglai į daržus nelįsdavo smile.gif
Papildyta:

Žiogus ir pas save šiltnamyje jau kelis radau. O varlės išsilakstė, nors pavasarį tai net 5 suskaičiavau. Įdomu kodėl pabėgo - lyg ir netrešiu cheminėm, laistau natūraliom trąšom, apmulčiuota...
Atsakyti
Kažin dilgėlės ar padės?Pas mus darbe dilgėlyne pilna jų. bigsmile.gif Kaip tik dilgėlyne rinkome dideles sraiges maistui. bigsmile.gif
O kurmiai kol kas laksto po sodą šiemet.Gaila tik rausiasi,ten,kur pasodinti jauni medeliai. verysad.gif Mieste tik buvo sugalvojęs lįsti į vieną šiltnamį,tai pakirpau šuns kudlas ir prikišau į kurmiarausius,kol kas tyla. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 23 birželio 2011 - 11:42
pas mane užmulčiuotam šiltnamį pilna skruzdėlių blink.gif Pomidorų lapai susisuke, o agurkai žydi senai, bet agurko nei vieno nematau g.gif Kurmis taip pat sėkmingai ten viska rausia ax.gif daug varlių ir sliekų bigsmile.gif šliužų kaip ir nemačiau, paprikų neauginu. Nuo birželio 1 d šiltnamį kasu morkas, nereikia pirkt parduotuvinių vaikams thumbup.gif tik nežinau ar tokia veislė ar nuo to kad augo šiltnamį, jos labai kietos ir verda ilgai kaip ir senos morkos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 23 birželio 2011 - 12:36
Nu neina pas mane šliužai, tik žiogų šiltnamyje yra.

va ir aš šiandien žalią žiogą radau, tik pagaut nespėjau, šokinėja jis geriau nei aš doh.gif ar jie daug žalos gali padaryt, nes kolkas žalos nepastebėjau schmoll.gif
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 23, 11:20)
Pas mane antri metai jų yra  ax.gif Pernai kelias paprikas taip ir pribaigė, kitos bandė šį tą nokint.. Bet skylėtos visos buvo.. O pernai šiltnamio nemulčiavau, bet vis tiek šliužams tiko.
Ex, o pati su dilgėlėm mulčiuoji ar tik girdėjai, kad tai padeda?
Nu, blogiau nebus - vsio, eisiu šiandien dilgėlių skint į pamiškę 4u.gif gal nebūsiu kaimynų raganavimu apkaltinta lotuliukas.gif , kad po dilgėlynus švento Jono naktį braidau..

o gal tu ten paparčio žiedo ieškai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, vieną kampą savo paprikyno vakar sutvarkiau. Eksperimentui smile.gif Nuėmiau mulčą (nors ir labai gaila buvo, ten jau tokia ekosistema susidariusi - vabaliukai, skruzdėliukai, kalifornijos sliekai.. ir šliužų šiek tiek ax.gif ) ir paskleidžiau kapotų dilgėlių sluoksnelį. Kol kas efektas bent tas, kad nuimant mulčą visus po juo buvusius šliužus išrinkau, tai praeitą naktį nė vieno ant paprikų nepagavom smile.gif O gal ir dilgėlių bijo, tai nauji veikėjai neatžliaužė..
Eksperimentą tęsiu, nes kita dalis paprikų liko su žolės/šieno mulču.
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2011 06 23, 12:33)
Nuo birželio 1 d šiltnamį kasu morkas, nereikia pirkt parduotuvinių vaikams thumbup.gif tik nežinau ar tokia veislė ar nuo to kad augo šiltnamį, jos labai kietos ir verda ilgai kaip ir senos morkos g.gif

oho kaip anksti. Kada jas sejot?
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 24, 15:07)
Na, vieną kampą savo paprikyno vakar sutvarkiau. Eksperimentui  smile.gif  Nuėmiau mulčą (nors ir labai gaila buvo, ten jau tokia ekosistema susidariusi - vabaliukai, skruzdėliukai, kalifornijos sliekai.. ir šliužų šiek tiek  ax.gif ) ir paskleidžiau kapotų dilgėlių sluoksnelį. 
Eksperimentą tęsiu, nes kita dalis paprikų liko su žolės/šieno mulču.

O kam nuėmei... unsure.gif Nu bet jau ką dabar.. Jei tęsi eksperimentą, tai kitam kampe nenuimk mulčo, dėk ant jo tas dilgėles, žiūrėk ar bus koks efektas ar skirtumas nuo to, kur nuėmei smile.gif
Ir išvis, dilgėlės labai geras mulčas, tik kažkodėl niekas jom nemulčiuoja... išskyrus mane... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 24, 18:43)
oho kaip anksti. Kada jas sejot?

dvi savaites prieš velykas mirksiukas.gif
Atsakyti