Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(cezi @ 2011 06 21, 19:40)
na ne tą tavo postą pacitavau biggrin.gif  rašiai, kad tikriausiai tai ir kilo toks klausimas ar tikrai. O kurmius aš žinau, tik kaimynų katinas ne juos gaudo pas mane. Va tokius http://www.google.lt...268l801l2.3.1l7 jie irgi tokį mini kurmiarausį iškelia, bet labiausiai nukenčia daigai, kai jie pusiau paviršium tunelis kasinėjasi doh.gif

cia jau mes biski OT, bet rašiau tikriausi - vadinasi tikri, abejones nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 20:45)
cia jau mes biski OT, bet rašiau tikriausi - vadinasi tikri, abejones nebuvo biggrin.gif

oi geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai suskaičiau, soryyy lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 19:00)
o jei kaimynas tau tuo pačiu atsilygins? smile.gif taip ir žaisit siųsk toliau? nes mes buvom tie kaimynai pas kuriuos kurmiai parėjo smile.gif

Kur kurmiui bėgt tikrai kelio nerodžiau , jie ir pas mane iš kažkur juk atsikraustė lotuliukas.gif , o tai ką žudyt juos ar pagavus į mišką vežt doh.gif
Atsakyti
Girdėjau, kad Rubliovkoj kai nori atsikeršyti kaimynams už gražesnę pievelę ar namo aplinką perka kurmius už 500$/vnt. ir mėto per tvoras nepatinkantiems kaimynams. Sako, kad tai tikri pasakojimai. Nes taip daro gana dažnai.
Atsakyti
o pelėnų nieks nesuperka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 21, 15:07)
Tai prisiskaičiau, kad neturi liestis prie stiebų... ir taip išėjo, kad numatytas šienas kai kur papelijęs buvo, tai mažokai išėjo.
Ačiū, gyvenu ir mokausi.

prie augalo stiebo negali liestis šviežiai nupjauta žolė, jeigu dedama storesniu sluoksniu, nes ji kaista ir gali nudeginti augalą. Šienas tikrai nepakenks, galit dėti ir prie augaliukų..
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 06 21, 14:43)
o tai katės neturit? gal pasiskolinkit iš ko nors laikinai?  g.gif manau, kad jos turėtų greit sutvarkyt - bent jau mūsiškė tai tikrai pagelbėtų, ale per daug toli jūs esat  bigsmile.gif

o jo, maniškis dėl kurmio gali pusė dienos pratupėti ir pralaukti...
Atsakyti
Vakar buvau sode - jo, įsitikinau, kad kurmiai kvanktelėję - aplink moliūgą bent penki išrausti kurmiarausiai. O aš dar noriu, kad moliūgėlis mano augtų.
Atsakyti
Taigi ir spaudaoj rase,jei darzininkauji pagal GZ,kurmiu neatsiginsi rolleyes.gif Pas mane irgi pirmi metai sie padareliai apsigyveno.Vakar net i siltnami uzsuko apsidairyt doh.gif
Ir dar kas,ar pas jus kalafijorai nedaro tokiu sposu,kad lapai graziausi,o ziedu vis nematyt g.gif Nors niekuo netresiau,tik pernai vis gerinau zeme,visokia organika kroviau.Tai dabar lapai is proto eina,o zydet nesiruosia.
Atsakyti
Pas mane kalafiorai dar nesiruošia žydėjimui. g.gif
Yra darže tokia žolė,net mulčiavimas nepadeda.Vakar keikiausi,kai tarpueiliuose reikėjo kelti šieną,kad galėčiau nors kiek išrauti tą žolę. bigsmile.gif Šaknis būna ilga,plona,daugiausiai ji nutrūksta,o pati piktžolė eina į šonus kabinasi į augalus ir jau ,kai leidi žydi rūžavai rožytės forma žiedeliai.Niekas jei nekenkia. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 23, 09:03)
Yra darže tokia žolė,net mulčiavimas nepadeda.Vakar keikiausi,kai tarpueiliuose reikėjo kelti šieną,kad galėčiau nors kiek išrauti tą žolę. bigsmile.gif Šaknis būna ilga,plona,daugiausiai ji nutrūksta,o pati piktžolė eina į šonus kabinasi į augalus ir jau ,kai leidi žydi rūžavai rožytės forma žiedeliai.Niekas jei nekenkia. doh.gif

biggrin.gif gerą žolytę mes turim.. (šitą, ar ne?). Ir pas mane yra, iš nešienaujamų kaimyno plotų per tvorą prisisėjo doh.gif Braškėse vis virš mulčo išlenda, bet aš jo nekapstau - ištraukiu išlindusį vijoklį kiek traukiasi ir.. laukiu kol vėl pasirodys smile.gif vėl raunu. Bet braškės pas mane ten jau paskutiniai metai, tai išrovus jas teks perkasti dirvą ir išrinkt tas ilgas šaknis, nes kitaip su vijokliu nesusidorisiu ax.gif

..Beje, ačiū tai, kuri čia rašė, kaip naktipiečiams krapų į šiltnamį ėjo lotuliukas.gif ir šliužus ant paprikų rado.. Jau savaitę mano vyras naktim kaimynų šunis lodina - po pora kartų sutemus nuslenka šliužų nurinkt. Nu taip apstojo paprikas, kad gal ir suvalgę būtų doh.gif , jei ne ta žinutė.. Ne tik paprikas - ir tabako lapus kaip delikatesą šlamščia (aš jo profilaktikai šiltnamy prisisodinusi). Mažiau jų ant augalų būna tik kai iš vakaro šviežia žole pamulčiuoju, tada tikriausiai ją žiaumoja.. na, tęsim kovą, žiūrėsim kiek ilgai jie dar vis lys ir lys...
Atsakyti
Yra ir pas mane situ vijokliu.kol buvo plonesnis mulco sluoksnis lindo kaip pasele,dabar apdejau storiau,maziau lenda.braskese taip pat pilna,tai net nezinau ka ir daryti,jau atsibodo raut. unsure.gif
Atsakyti