Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Pas mane tas pats su kurmiais braškėse. Duodasi po mulču siaubingai.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 15:55)
už daržo tvoros pieva, ten kažkieno ar niekieno katinai medžioja kažką, kaži kaip mano daržas atrodytų jei kurmis su kate lysvėse gaudynių žaistų, ar tik nebūtų rezultatas tas pats - nusiaubtas ūkis  smile.gif

patikėkit tos gaudynės trumpai trunka mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane siltnamyje agurkai mulciuoti sausu shienu ir gan nestorai sakyciau, bet siandiena pamaciau kad prie vieno agurko papelyjo mulchas g.gif ish kur ten tiek tos dregmes, laistau tai ne is virsaus o bambaliu uzkastu i zeme pagalba, aisku lasha nuo stogo gal kondensuojasi g.gif dabar galvoju gal nuimt ta mulcha supelijusi sausu shienu vel uzmulciuot? ar ant virsaus sauso det?
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 06 21, 16:47)
Pas mane tas pats su kurmiais braškėse. Duodasi po mulču siaubingai.

Vakar mulčiavau braškes-pakraščius lysvių pjuvenom, o vidurį - žole, nes ten auga mano lauko pomidorai.

Pasidalinsiu patirtim, kaip kurmį išvijau iš savo daržo, pernai buvo tragedija, visos lysvės ,,išartos". Viename žurnale perskaičiau, kad į kurmiarausį reikia pilti, kaip čia pavadinus g.gif , kai darai varškę ir lieka skystis -išrugos ar pasukos, reikia jas 5 dienas palaikyti, dar parūgsta. Po tokių procedurų kurmiai išsikraustė pas kaimynus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2011 06 21, 17:25)
Pas mane siltnamyje agurkai mulciuoti sausu shienu ir gan nestorai sakyciau, bet siandiena pamaciau kad prie vieno agurko papelyjo mulchas  g.gif  ish kur ten tiek tos dregmes, laistau tai ne is virsaus o bambaliu uzkastu i zeme pagalba, aisku lasha nuo stogo gal kondensuojasi  g.gif  dabar galvoju gal nuimt ta mulcha supelijusi sausu shienu vel uzmulciuot? ar ant virsaus sauso det?

o ar tas "papelyjimas" jau toks baisus? juk dėl to lyg šaknys ir nekaista ar ne? g.gif
gal greičiau suirs? as tik pradininkė, bet nieko gal nedaryčiau,nes per daug jau čia to žaidimo būtų, o ar augalams geriau, tai neaišku... nors tikiuosi mane pataisysit, jei ne teisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 21 birželio 2011 - 17:07
4u.gif
QUOTE(pavilonyte @ 2011 06 21, 18:51)

Pasidalinsiu patirtim, kaip kurmį išvijau iš savo daržo, pernai buvo tragedija, visos lysvės ,,išartos". Viename žurnale perskaičiau, kad į kurmiarausį reikia pilti, kaip čia pavadinus  g.gif , kai darai varškę ir lieka skystis -išrugos ar pasukos, reikia jas 5 dienas palaikyti, dar parūgsta. Po tokių procedurų kurmiai išsikraustė pas kaimynus  lotuliukas.gif

Viskas išbandyta. Šitokio 'recepto' dar nežinojau, didelis dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2011 06 21, 17:52)
4u.gif
Viskas išbandyta. Šitokio 'recepto' dar nežinojau, didelis dėkui 4u.gif

o jei kaimynas tau tuo pačiu atsilygins? smile.gif taip ir žaisit siųsk toliau? nes mes buvom tie kaimynai pas kuriuos kurmiai parėjo smile.gif
Atsakyti
Pas mane kaime kaimynų katinas guli sau ant pakeltos lysves tarp moliūgų. Gera jam ten, šilta ant šienelio gulėt. O kurmiai patvory tik darbuojasi.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 15:55)
už daržo tvoros pieva, ten kažkieno ar niekieno katinai medžioja kažką, kaži kaip mano daržas atrodytų jei kurmis su kate lysvėse gaudynių žaistų, ar tik nebūtų rezultatas tas pats - nusiaubtas ūkis  smile.gif

Kai isigyjom katinuka, kurmiai is sklypo dingo... tfu tfu tfu bijau prisikalbeti...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 14:28)
smile.gif tikiu kad vaizduotė gerą vaizdelį išmeta, ale patikėk, geriau jau jų nematyt, nes kai pamatai ramiai sau bindzenantį tarpuežiu, nu atrodo mielas kailiniuotis, būtų vienas susitaikyčiau, bet visa šeimyna tai jau...

o ten tikrai kurmiai, nes ir pelėnai panašiai žemes iškelia ir rausia jie pažemiu. Pas mane tai jie karaliauja ir morkas siaubia verysad.gif gal kuri žinot kaip tuos išsivaikyti doh.gif

Paprastieji pelėnai gyvena kolonijomis. Rausia 2,5–5 cm skersmens urvelius, kurių gilumas ir sudėtingumas priklauso nuo dirvožemio struktūros ir metų laiko. Paprastai 10–30 cm gylyje pelėnai rausia vieną centrinį urvą, kuriame įsirengia suploto rutulio formos lizdą, ir 5–6 šoninius urvelius maistui kaupti. Netoli gyvenamųjų urvų po vešlia žole būna pelėnų maitinimosi aikštelės. Urvai ir maitinimosi aikštelės sujungtos antžeminiais takais, kuriuos lyg tunelius iš viršaus dengia žolė. Pelėnai veiklūs ištisą parą, su 2–3 val. pertraukomis. Žiemą aktyvesni negu vasarą. Ėda augalų stiebus, šaknis, vaisius, medžių ir krūmų žievę. Viena patelė gali atvesti iki 8 vadų. Paprastai vadoje būna 4–8 jaunikliai (vidurkis – 6,1 jauniklio). Daug paprastųjų pelėnų išgaudo plėšrieji žvėreliai ir paukščiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 21 birželio 2011 - 18:37
QUOTE(cezi @ 2011 06 21, 18:30)
o ten tikrai kurmiai, nes ir pelėnai panašiai žemes iškelia ir rausia jie pažemiu. Pas mane tai jie karaliauja ir morkas siaubia verysad.gif gal kuri žinot kaip tuos išsivaikyti doh.gif

jei tai buvo klausimas tai va tokie gyvuliukai, tikrai kurmiai http://www.google.lt...=...sa=N&tab=wi .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 11:18)
4 pagavau rankomis, tikriausi kurmiai. kažkokie kvanktelėję, plaukia dirvos paviršium tik rausyklę į žemę įkišę.

QUOTE(jot.ka @ 2011 06 21, 20:04)
jei tai buvo klausimas tai va tokie gyvuliukai, tikrai kurmiai http://www.google.lt...=...sa=N&tab=wi .

na ne tą tavo postą pacitavau biggrin.gif rašiai, kad tikriausiai tai ir kilo toks klausimas ar tikrai. O kurmius aš žinau, tik kaimynų katinas ne juos gaudo pas mane. Va tokius http://www.google.lt...268l801l2.3.1l7 jie irgi tokį mini kurmiarausį iškelia, bet labiausiai nukenčia daigai, kai jie pusiau paviršium tunelis kasinėjasi doh.gif
Atsakyti