Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

Čia kažkuri apie organikos dejima ant lysviu rase, tai galiu pasakyt kad organika pakasiau i pakeltas lysves po kompostu it i duobes kur poto irgi dejau komposto ir moliuginius sodinau, ant lysves is virsaus turejau minciu det bet gi kaip dabar po mulcu kist? ir ar bus is to prasmes?
Atsakyti
Aš laisčiau atskiedus vienur, kitur dėjau ant mulčio, paskui vėl mulčių ant organikos. Gal ir negerai, bet moliūgai nesiskundžia kol kas biggrin.gif Gavosi toks sluoksniuotis pakeltoje lysvėje.
Atsakyti
Merginos o iki rudens mulcas nesunyks g.gif Mes moliugus pas kaimyne auginam, ji turi gabala neuzsodinamos zemes kasmet, tai iskeliam pas ja tos monstrus, ir mulciuojam, jos sienu, tokiu stambiu, grubiu. Tai kaimynka kaip ir leidzia, bet va sako rudeni arsiu zeme, mazdaug susipraskit, kad ta jusu siena reiks nusiimt, aisku neirodysdiu senam zmogui, kad cia jos dirvai svente, ir taip visas kaimas eina pasiziuret.
AI jauciu susirinksim ir i komposta, ar i savo lysves sukrausim g.gif
Atsakyti
Na temeles pagyvinimui idesiu savo pomidoru dziungliu siltnamy foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 06 19, 18:09)
ir mulciuojam, jos sienu, tokiu stambiu, grubiu.

jeigu daug ir stambus, tai tikrai nesuirs.
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 06 19, 19:09)
Merginos o iki rudens mulcas nesunyks g.gif  Mes moliugus pas kaimyne auginam, ji turi gabala neuzsodinamos zemes kasmet, tai iskeliam pas ja tos monstrus, ir mulciuojam, jos sienu, tokiu stambiu, grubiu. Tai kaimynka kaip ir leidzia, bet va sako rudeni arsiu zeme, mazdaug  susipraskit, kad ta jusu siena reiks nusiimt, aisku neirodysdiu senam zmogui, kad cia jos dirvai svente, ir taip visas kaimas eina pasiziuret.
AI jauciu susirinksim ir i komposta, ar i savo lysves sukrausim g.gif

Nieko čia tokio, juk ji gali užarti tą mulčą, tik geriau bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 19, 22:04)
jeigu daug ir stambus, tai tikrai nesuirs.

Bet po žiemos jo neliks ko gero, aš tarpulysvius mulčiavau stambiu.

Nuoširdi padėka visoms rašančioms čia, besidalinančioms savo patirtimi wub.gif aciuks.gif , be galo naudinga informacija didis.gif . Mano daržiukas toooli, 110 km, sodinau nedaug, apmulčiavau prieš dvi savaites tarpulysvius ( jau antrą kart šymet) ir vos vos apie daigelius kur matėsi, kad išlindę, tai tarpulysviuose kur ne kur išlindo kuokštas piktos žolės, o lysveles apdorojau ir apmulčiavau šį šeštadienį. Aguročiai jaučiasi puikiai apmulčiuoti ir dėkoja smile.gif

Vis dėlto nusprendžiau, kad nesodinsiu visokių daržovių, tik aguročius, moliūgus, na ir prieskonius daugiamečius, mėtas ir t.t., bais tas atstumas didelis, o jei daugiau nei dvi savaites nenuvažiuosi amen daržams doh.gif . Bandysiu ieškotis info ką galima sodinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 06 20, 09:05)
Bet po žiemos jo neliks ko gero, aš tarpulysvius mulčiavau stambiu.
Nuoširdi padėka visoms rašančioms čia, besidalinančioms savo patirtimi  wub.gif  aciuks.gif , be galo naudinga informacija  didis.gif . Mano daržiukas toooli, 110 km, sodinau nedaug, apmulčiavau prieš dvi savaites tarpulysvius ( jau antrą kart šymet) ir vos vos apie daigelius kur matėsi, kad išlindę, tai tarpulysviuose kur ne kur išlindo kuokštas piktos žolės, o lysveles apdorojau ir apmulčiavau šį šeštadienį. Aguročiai jaučiasi puikiai apmulčiuoti ir dėkoja  smile.gif
Vis dėlto nusprendžiau, kad nesodinsiu visokių daržovių, tik aguročius, moliūgus, na ir prieskonius daugiamečius, mėtas ir t.t., bais tas atstumas didelis, o jei daugiau nei dvi savaites nenuvažiuosi amen daržams  doh.gif . Bandysiu ieškotis info ką galima sodinti  ax.gif

Mano situacija analagiška, bet šie metai eksperimentiniai, todėl auga visko po truputuką. yra salotų, morkų, šparaginių pupelių, šiaip pupelių biggrin.gif agurkų porą paleidau raizgytis į valias, patisonų gyvas galas ir pankoliai smile.gif auga kol kas. tikiuosi net ir derliaus bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 06 20, 10:24)
Mano situacija analagiška, bet šie metai eksperimentiniai, todėl auga visko po truputuką. yra salotų, morkų, šparaginių pupelių, šiaip pupelių biggrin.gif agurkų porą paleidau raizgytis į valias, patisonų gyvas galas ir pankoliai smile.gif  auga kol kas. tikiuosi net ir derliaus bus smile.gif

Na va ir mano atstumas toks pat smile.gif Bet sodinau siais metais daug. Tik ne viskas sudygo. Na ir kas jei nenuvaziuosi kiekviena savitgali, siek tiek apravi kiek speji, o darzove, jei turi noro augti, tai auga ir tarp piktozoliu. Mulciavimas, tikiu, skatina darzoves augti ir piktzoles pristabdo.
Sodinu zirnius, bulves, morkas, agurkus, moliugus ir pan. Tik va morkos laaabai retai sudyga, prasta sekla matyt nusipirkau. Eiluteje po 3-4 morkas smile.gif
Atsakyti
Na o aš pasigirsiu - pakėliau mulčą apsižvalgyti kas ten dedasi, o ten - sliekas raitosi virš žemės po mulču. Ir keliose vietose taip. Įsivaizduoju, kad tai labai gerai smile.gif
Tik va nevidonas pelėnas išrausinėjo po šparaginėm pupelėm ir viena cukinija.
Kai dėjau mučą tik va apsižioplinau - per arti pridėjau mulčą ir apdegino man lapelius šparaginių pupelių (iš apačios pelėnas, iš viršaus - aš pati biggrin.gif), nors ir nedėjau atrodo daug to mulčo, tai dabar atsargiau jau dedu. Vakar apmulčiavau visus kopūstus - žiūrėsiu kas bus.
Iš tikrųjų tai tinginių daržas apmulčiavus - žolės neauga, o jei kelios ir pralenda, tai jas išrauti juokų darbas. Nebereikia tiek ravėti, purenti žemę ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 20, 13:50)
Tik va morkos laaabai retai sudyga, prasta sekla matyt nusipirkau. Eiluteje po 3-4 morkas smile.gif

Labas.
O aš pasėjau sėklytes labai tankiai, netikėjau, kad taip visos sudygs. Nu bet šimtaprocentinis daigumas , o pirkau iš Maximos. Dabar tokie šepečiai morkų, krapų iš po mulčio kyšo. Mulčiavau tarpus, kai jau visos buvo sudygę.
QUOTE(argus @ 2011 06 20, 14:43)

Iš tikrųjų tai tinginių daržas apmulčiavus - žolės neauga, o jei kelios ir pralenda, tai jas išrauti juokų darbas. Nebereikia tiek ravėti, purenti žemę ir pan.

Aha, einu pro šalį, pasilenkus žolę kokią netyčią išlindusią išpešu ir viskas. Iš išsirauna kaip lengbai biggrin.gif Tarplysvius irgi mulčiavau, gana storai, tai vaikščiot kaip gera, kaip per patalėlius.

Kopūstus tik prieš kelias dienas pasodinau, tokie eksperimentiniai bus, dar nemulčiavau, nespėjau, reikėjo išvažiuot. Nu penktadienį jau krausiu mulčią.
Atsakyti
Na, štai laimingoji lysvelė. Ar man taip atrodo, ar tikrai ten, kur mulčiavau, bazilikai laimingesni. g.gif
user posted image

Iki atostogų nėr laiko užsiimt, ir šieno reikia parsivežt, bet jaučiu - mulčiuosiu , kiek pavyks.
Atsakyti