Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(cezi @ 2011 06 17, 18:09)
tai gerai kad pūva, gi toks ir tikslas, kad jie pūdamas ir virsdamas sliekų maistu yreštų daržoves mirksiukas.gif

Na pūti jis neturi. Ir pelyti neturi. Vadinas per storas mulčiaus sluoksnis. Bet ir sausa po mulčium neturi būt.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 17, 18:33)
Na pūti jis neturi. Ir pelyti neturi. Vadinas per storas mulčiaus sluoksnis. Bet ir sausa po mulčium neturi būt.

nu pelyti tai neturi, bet dėl puvimo tai nesutinku, beto, kaip tu isivaizduoji šito proceso (puvimo) sustabdymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 11:48)
Joks žydintis ridikinis jau netinkamas vartoti verysad.gif O pražįsta dėl daugelio priežasčių (per karšta, sėklos netinkamai laikytos, drėgmės per mažai ir t.t.). Gal pabandyti sėti vėliau g.gif Mano juodieji žiemai irgi dar nepasėti blush2.gif

Dekoju uz isaaiskinima. Tai rugseji spali seti kartu su cesnakais ir morkom?

Papasakokit kaip paruosti dirva nuo vasaros iki pavasario, kad gnaleciau sodinti ir mulciuoti. Turiu parinkta dirvos plotelu. Ten pries penkis metus buvo darzas. Dabar ten nupjviau zole ir dedupl plonu sluoksnii zole ar sieneli. Kazin ar cia as gerai darau.

Pavasari sodinau bulves tiesiai po velena ir milciavau. Tai jos auga leciau nei bulves senam darze, bet apskritai dziaugiuosi, kad auga :-)
Atsakyti
[quote=rim,2011 06 17, 12:31]
[quote=Karvė Supermodelis,2011 06 17, 11:37]
Sveikos.
Gal kuri auginat ar auginot japonikus ridikus. Tokie ilgi balti stambus... Jie pas mane zydi. Matyt del mulciavimo. O sakneles dar nestambios. Sejau pavasari kartu su ridikeliais. Gal tuos ziedus isskinti? Kad netrugdytu saknims?
Kiek žinau tai jie kaip ir ridikėliai auga kai vėsesni orai ir trumpesnės dienos. Tai juos reikėtų sėti rudeniop. Pernai bandžiau sėti gal liepos gale, bet labai ėdė kirminai - matyt buvo dar per šilta, reikėtų dar vėliau sėt. O iš tų žydinčių manau nieko gero jau nebus, jie kad ir paaugs, sukietės ir bus nebeskanūs.
[/quote]
Bet galima ir pasilikti kelis žydinčius ridikus sėkloms.

[quote=Rūta Mėta,2011 06 17, 12:48]
Atsiprašau, kad ne į temą, bet Giedrulkos noriu paklausti, kur dingo tema apie miestiečius kaime g.gif Gal ieškot nemoku g.gif Man labai ji patiko, apie daug ką naudingo plepėjotės ax.gif Įdomu ir mulčiuotojų tarpe, kiek yra emigrančių iš miesto blush2.gif Mums jug būdinga rankelių neišsitepti lotuliukas.gif
[/quote]
Rūta Mėta, tą temą apjungė kartu su sodybietėmis. Aš ten irgi karts nuo karto apsireiškiu, kai mieste iki interneto "dasiraunu".
Atsakyti
O kaip galima pasilikti sekloms?
Atsakyti
Leisti žydėti ir susirinkti sėklas.
Tiesa pasakius, pati tai dar niekad ridikėliu sėklų nerinkau. Bet šiais metais paskutinieji "18 dienų" pražydo, tai ir palikau, pagalvojau pabandysiu sėklas susirinkti savas.
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 17, 09:50)
skinu laiskus,tikrai negailiu,bet va i saldikli dar nemeginau deti. g.gif  reiks pabandyt.

Skinu ir aš. O dar šiandien pastebėjau, kad ne tik svyra į šonus, bet ir perlūžę per pusę laiškai. nedaug, bet radau keletą. Dar turiu įtarimą, kad kaimynų katinas čia prasinešęs yra, nors mulčias neprakapstytas niekur. g.gif
QUOTE(diasaja @ 2011 06 17, 12:05)
pas mane yra. tagetes sodinu visur kur yra laisvos vietos darže. Aš jas vadinu augalu antibiotiku.

Medetkų pilna, bet rasiu vietos ir tagetėms. biggrin.gif

Vis kraunu ir kraunu žolę ant bulvių, bet laiškai auga kokie aukšti g.gif Vienos išlindo virš mulčio anksčiau, jau laiškai dideliausi, o kitos tik kiša lapelius. Tai palieku virš jų kaip šulinukus tokius, nes tas aukštesnes noriu apkraut, kad nepamažinus mulčio. g.gif Matyt kartonas buvo pasislinkęs, skylutės nebeatitiko ir nevienodu laiku jos virš mulčio pasirodė.
Atsakyti

QUOTE(Irvel @ 2011 06 17, 22:17)
Skinu ir aš. O dar šiandien pastebėjau, kad ne tik svyra į šonus, bet ir perlūžę per pusę laiškai. nedaug, bet radau keletą. Dar turiu įtarimą, kad kaimynų katinas čia prasinešęs yra, nors mulčias neprakapstytas niekur.  g.gif

laiskai ir pas mane luzineja, bet be jokiu gyviu, tiesiog nulinksta ir luzta pusiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 06 17, 23:26)
laiskai ir pas mane luzineja, bet  be jokiu gyviu, tiesiog nulinksta ir luzta pusiau unsure.gif

Aha, sveikas gražus laiškas ir lūžęs pusiau. g.gif
Atsakyti
nu ir mano laiškai sulūžę, bet aš maniau, kad dėdama mulčą juos nuskriaudžiau, o gal čia ne dėl to g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 17, 16:03)
Ale jau kaip malonu! Smuikinykas smuikinykui - draugas, brolis ir kolega  drinks_cheers.gif
O dar tas mulčiavimas... Šiandien, deja, nevažiuosiu į sodą, nes griaudėja ir jau pila pas mus lietus. O labai smalsu, kaip ta mano eksperimentinė lysvelė. Ir lauksiu kaimynų ateinant galvas pakraipyt  schmoll.gif

Nu tikrai, fainumėlis 4u.gif Gal čia kokia profesinė patologija, pirštelius žemėje pailsinti thumbup.gif lotuliukas.gif Kaip prisimenu savo dėstytoją, jai daržas buvo- Šventas reikalas thumbup.gif Vis atsiprašinėdavo už juodus pirštus lotuliukas.gif Tada dar apie mulčiavimą nieks nieko nebuvo girdėjęs g.gif
Pagaliau palijo thumbup.gif Ir svogūnai išdribo doh.gif Bet pas mane tokie po tris keturis diiiidelius laiškus turi, tai ar nebus per žiauru apskinti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 17, 19:19)
Tai rugseji spali seti kartu su cesnakais ir morkom?

Oi ne, sėju liepos mėn., kad spėtų užaugti. O jei sėti iš rudens, gal anksti pavasarį išdygtų g.gif Nesu bandžius g.gif

Papasakokit kaip paruosti dirva nuo vasaros iki pavasario, kad gnaleciau sodinti ir mulciuoti. Turiu parinkta dirvos plotelu. Ten pries penkis metus buvo darzas. Dabar ten  nupjviau zole ir dedupl plonu sluoksnii zole ar sieneli. Kazin ar cia as gerai darau.

Na, naują vietą stengiuosi įdirbti sėdama sideratus, arba žemės lopinėlį juoda plėvele uždengiu- greičiau suminkštėja, po tokia danga žolę greičiau sliekiukai sulapnoja ax.gif Kartais nudengiu, dar žolės uždedu, pažiūriu, kad sausa nebūtų ax.gif Per metus galima puikiai žemę paruošti, tai visaip ir eksperimentuoju ax.gif Kas kokių kitokių var. turit? Įdomu ir man mirksiukas.gif

Atsakyti
O kaip porus reikėtų mulčiuoti? kažkur skaičiau, kad jei nori, kad kuo ilgesnė būtų baltoji dalis, vis žemėmė reikia kaupti, tai gal vietoj žemių gerokai mulčio pridėti? Dar pas mane kaliaropės auga, nemažos tokios,nesugalvoju, ar reikėtų jas žole pilnai apdėti, kad nesimatytų, ar palikti ropeles atviras.
Atsakyti