Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 11:02)
O aš galiu pasiguosti, kad niekada kurklių nebuvo, ir postus apie juos skaičiau kaip siaubo trilerį kokį, ir še tau, šįryt visi agurkai lysvėje išguldyti doh.gif Jau žydėjo doh.gif Ar nebus čia mulčiavimo "dovanėlė" netikėta g.gif Bandau išmąstyti, kad kai nemulčiavau, tai piktžolių šaknų ant jų kelio pasitaikydavo, o dabar, kai žemėje tik daržovių šaknys, tai gal...Mulčiuoju jau trečius metus g.gif Ką manot? Jug turiu ir kurmių, ir varlių neatsiginu, ir grybų...Iš kur jie dabar g.gif

Gal tai ne kurklių, o pelėnų darbas. Šiais metais man pelėnai siaubą kelia, visą daržą išmakalavo, o jau po rožių krūmais tai išvis patyliu. Ir kaip juos naikinti. Nuodais?

QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 06 17, 11:37)
Sveikos.
Gal kuri auginat ar auginot japonikus ridikus. Tokie ilgi balti stambus... Jie pas mane zydi. Matyt del mulciavimo. O sakneles dar nestambios. Sejau pavasari kartu su ridikeliais. Gal tuos ziedus isskinti? Kad netrugdytu saknims?

Pas kazkuria is jusu maciau tagete tarp kopustu. Nuo koji saugo? Nuo baltuku?

Japoninius ridikus per anksti pasėjais. Juos, regis, atroj vasaros pusėj sėja.
Atsakyti
Sveikos.
Gal kuri auginat ar auginot japonikus ridikus. Tokie ilgi balti stambus... Jie pas mane zydi. Matyt del mulciavimo. O sakneles dar nestambios. Sejau pavasari kartu su ridikeliais. Gal tuos ziedus isskinti? Kad netrugdytu saknims?

nieko nebebus is ju- raukit lauk. iskepe jusu japoniski taip pat kaip "iskepa" ir paprasti ridikai. per velai sejot, gal per didele sausra, per didele saulekaita. jie kaip ir paprasti ridikai- trumpos dienos augalas.
pavasari ju nebeseju- snipstas gaunasi. O vat rudeniop seti jie daug geriau uzauga...
Atsakyti
[quote=Karvė Supermodelis,2011 06 17, 11:37]
Sveikos.

Kiek žinau tai jie kaip ir ridikėliai auga kai vėsesni orai ir trumpesnės dienos. Tai juos reikėtų sėti rudeniop. Pernai bandžiau sėti gal liepos gale, bet labai ėdė kirminai - matyt buvo dar per šilta, reikėtų dar vėliau sėt. O iš tų žydinčių manau nieko gero jau nebus, jie kad ir paaugs, sukietės ir bus nebeskanūs.
Atsakyti
Sveikos.

Joks žydintis ridikinis jau netinkamas vartoti verysad.gif O pražįsta dėl daugelio priežasčių (per karšta, sėklos netinkamai laikytos, drėgmės per mažai ir t.t.). Gal pabandyti sėti vėliau g.gif Mano juodieji žiemai irgi dar nepasėti blush2.gif
Papildyta:
Atsiprašau, kad ne į temą, bet Giedrulkos noriu paklausti, kur dingo tema apie miestiečius kaime g.gif Gal ieškot nemoku g.gif Man labai ji patiko, apie daug ką naudingo plepėjotės ax.gif Įdomu ir mulčiuotojų tarpe, kiek yra emigrančių iš miesto blush2.gif Mums jug būdinga rankelių neišsitepti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 12:48)
tema apie miestiečius kaime

http://www.supermama...;#entry47829447
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 12:48)
Įdomu ir mulčiuotojų tarpe, kiek yra emigrančių iš miesto blush2.gif Mums jug būdinga rankelių neišsitepti lotuliukas.gif

O taip, ir mano pedikiuro, ir manikiuro darzas nebegadina thumbup.gif O tai anksciau kartais tekdavo gerokai padirbeti, kad konsultantes pilkos panages klientu neisgasdintu.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 06 17, 13:24)

Nu tu jetau kaip ačiūūūūū 4u.gif Ot žiopla doh.gif Kiek ieškojau- niekur neradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 11:02)

Nu grožis...Ar daigeliai namie daiginti, ar tiesiai į dirvą? O, ir tapkutės visai nieko lotuliukas.gif

Tapkutės vaiko išaugtinės lotuliukas.gif - man gerai, kulnai tik išlindę rolleyes.gif
Daigeliai vargšai per neturėjimą laiko šilnamyje užsibuvę, dabar tik perkelti. Bet atrodo, kad gražiai bus prigiję.
Mama pasišaipo iš manęs, nors dar nematė tos mulčiuotos lysvės. bet šiaip pritaria ir leidžia man imtis iniciatyvos - by tik aš viską darau.
Esu miestietė gryna, ir dar muzikantė... Išsivalau panages po sodo - ir vėl artistė blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, mulciuotojos smile.gif
Visai neseniai aptikau ir as ta darzo mulciavima. Bet "uzsikreciau" tai nerealiai bigsmile.gif
Pradziai apmulciavau kukuruzus (ju nedaug), sakau, bus eksperimentas. Jau praejo gal dvi savaites, tai uosviene sako, kad pas ja sode kukuruzai perpus mazesni biggrin.gif Nors ir seklos tos pacios, ir seta ta pacia diena...
Tai emiausi darbo didis.gif
Dabar jau mulciuotos mano braskes, avietes, morkos. Tik agurkams sieno neliko verysad.gif
Matysim, kaip cia seksis toliau.
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2011 06 17, 14:18)
Tapkutės vaiko išaugtinės  lotuliukas.gif  - man gerai, kulnai tik išlindę  rolleyes.gif
Daigeliai vargšai per neturėjimą laiko šilnamyje užsibuvę, dabar tik perkelti. Bet atrodo, kad gražiai bus prigiję.
  Mama pasišaipo iš manęs, nors dar nematė tos mulčiuotos lysvės. bet šiaip pritaria ir leidžia man imtis iniciatyvos - by tik aš viską darau.
  Esu miestietė gryna, ir dar muzikantė... Išsivalau panages po sodo - ir vėl artistė  blush2.gif

Būk pasveikinta, kolege lotuliukas.gif thumbup.gif Mano smuikelis ant mulčiaus irgi nepyksta thumbup.gif Tik giminės kreivai žiūri lotuliukas.gif
O prieskonių lysvelę turiu planuose užsiveisti ax.gif (vietoj rožyno netikusio)Jau ruošiu vietelę: kvietrugius nupjoviau ir palikau paviršiuje, paskui rapsus užsėsiu, gal dar žiemai rugius g.gif Kitiems metams viskas bus paruošta, beliks daiginti, gelsves, žieminius čenakus ir daugiamečius svogūnus pernešti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 06 17, 15:29)
Būk pasveikinta, kolege lotuliukas.gif  thumbup.gif Mano smuikelis ant mulčiaus irgi nepyksta thumbup.gif Tik giminės kreivai žiūri lotuliukas.gif
O prieskonių lysvelę turiu planuose užsiveisti ax.gif (vietoj rožyno netikusio)Jau ruošiu vietelę: kvietrugius nupjoviau ir palikau paviršiuje, paskui rapsus užsėsiu, gal dar žiemai rugius g.gif  Kitiems metams viskas bus paruošta, beliks daiginti, gelsves, žieminius čenakus ir daugiamečius svogūnus pernešti ax.gif

Ale jau kaip malonu! Smuikinykas smuikinykui - draugas, brolis ir kolega drinks_cheers.gif
O dar tas mulčiavimas... Šiandien, deja, nevažiuosiu į sodą, nes griaudėja ir jau pila pas mus lietus. O labai smalsu, kaip ta mano eksperimentinė lysvelė. Ir lauksiu kaimynų ateinant galvas pakraipyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 06 16, 19:53)
Sveikos darzininkes  4u.gif  Turiu problemele  g.gif pries atostogas matyt padauginau ant darzo zolytes (nupjautos) tai grizus apziurejau, kad virsus sudziuves kaip ir turetu buti, o apacioj tokie blynai, matyt puti pradejusi zole. Ka dabar daryti? Ar palikti taip ir laukti, ar nuimti ir deti kita? Nebezinau ka daryti

tai gerai kad pūva, gi toks ir tikslas, kad jie pūdamas ir virsdamas sliekų maistu yreštų daržoves mirksiukas.gif
QUOTE(smala @ 2011 06 16, 19:59)
Ne i tema truputi  blush2.gif Jus cia rimtai?Nes niekad negirdejau,o svogunai pas mus mazi uzauga doh.gif Taip norisi dideliu,normaliu.Po kiek laisku maziausiai galima palikti ?Kad taip nenuskynus per daug

nu mane kažkas kažkada taip paprotino, tai aš taip ir darau, palieku po kokius 4-5 laiškus, galvos gražios būna, nors šiemet kažko laiškai pas mane neauga, tai neskinu aš jų, kai atsigaus (jei atsigaus) tada skinsiu
QUOTE(Doalma @ 2011 06 17, 09:50)
skinu laiskus,tikrai negailiu,bet va i saldikli dar nemeginau deti. g.gif  reiks pabandyt.

drasiai bandyk, šaltibarščiai liuks gaunasi biggrin.gif
Atsakyti