Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(Jutare @ 2011 06 09, 09:51)
įsivaizduoju, kaip kvepia jazminai wub.gif
Aš kaitinau ant elektrinės viryklės. Pas mane 9 padalos, kaitinau ant 3. Kai baigiau, nes indas jau buvo pilnas beveik prilašėjęs, žiedlapiai dar buvo drėgni, bet vandens jau visai mažai buvo likę. Man per pusantros valandos prilašėjo apie 150 ml hidrolato ax.gif
Dar galvoju, o iš agurklių žiedų jeigu pabandžius daryti? Sėklų aliejus tai pasakiškas, bet va garinant žiedus kaži ar būtų kokios naudos mastau.gif Nupušimas kokis tai doh.gif  lotuliukas.gif

Bet aš turiu susirašius kitą būdą, kuris man atrodo kažkoks lengvesnis ir gal steriliau viskas gautųsi. Dabar nežinau kur jis buvo, kad įmesti nuorodą, tai surašysiu. Ant viryklės statyti virdulį ( gal galima greitpuodį tokį senovišką dar kažkur turiu neišmetusi) ,sudėti į jį žiedelius, užpilti vandenuku, ant snapo užmauti šlangelę, tinkamą maistui, ją nuleisti žemiau viryklės ,imerkti kilpą į šaltą vandenį, o dar žemiau galą jos įkišti jau tiesiai į sterilų buteliuką . MB dar sakė ,kad tą kilpą šlangutės galima įstatyti į kriauklę ,indas kuriame ji bus įmerkta turi būti šiek tiek paverstas ir leisti silpna srovele šaltą vandenį. Tada nereiktų žaisti su ledais. Arba jei ta šlangutė ilga nuo viryklės iki kriauklės, tai ir taip atvės( be ledų ir vandens). Bet juokiasi MB, kad baudą galim užsidirbti ( kaip samanės gamintojai).
Atsakyti
Labai pamėgau gamintis kremukus su skystuoju emulsikliu ir ksantano guma. Kadangi mano oda mišri, tai vasarai jie ypač tiks, labai lengvi gaunasi smile.gif
Kam aktualu dėl riebesnės odos ir dar neišbandėte, rekomenduoju smile.gif
taip pat gaminuosi ir paakių emulsijas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sylvergirl: 09 birželio 2011 - 10:53
QUOTE(Sylvergirl @ 2011 06 09, 11:52)
Labai pamėgau gamintis kremukus su skystuoju emulsikliu ir ksantano guma. Kadangi mano oda mišri, tai vasarai jie ypač tiks, labai lengvi gaunasi smile.gif
Kam aktualu dėl riebesnės odos ir dar neišbandėte, rekomenduoju smile.gif
taip pat gaminuosi ir paakių emulsijas smile.gif

Kas per skystas emulsiklis? Aš su emulsiniu vašku dar tik pora gaminau, tai nesu jų žinovė.
Kokiu aliejumi geriausia užpilti jazminų žiedus? Turbūt reiktų kokiu nors iš kurių kremukus gaminuosi? Bet labai brangūs. O geru alyvuogių arba avokadų?
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 06 09, 11:15)
Kas per skystas emulsiklis? Aš su emulsiniu vašku dar tik pora gaminau, tai nesu jų žinovė.
Kokiu aliejumi geriausia užpilti jazminų žiedus? Turbūt reiktų kokiu nors iš kurių kremukus gaminuosi? Bet labai brangūs. O geru alyvuogių arba avokadų?

emulsiklis kaip suprantu šitas gelisucre, aš jį naudoju pieneliams veidui valyti gaminti.
o jazminus (tiksliau būtų filadelfijus lotuliukas.gif ) kaip suprantu norite maceruoti dėl kvapo-nes kaip jau kažkas minėjo, naudingų sąvybių pas juos ne itin daug-tai aliejų vertėtų rinktis su kuo silnesniu kvapu, gal jojobos kokį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 06 09, 13:00)
emulsiklis kaip suprantu šitas gelisucre, aš jį naudoju pieneliams veidui valyti gaminti.
o jazminus (tiksliau būtų filadelfijus  lotuliukas.gif ) kaip suprantu norite maceruoti dėl kvapo-nes kaip jau kažkas minėjo, naudingų sąvybių pas juos ne itin daug-tai aliejų vertėtų rinktis su kuo silnesniu kvapu, gal jojobos kokį  ax.gif

Na va pasigaminau 550 ml jazminų hidrolato. Kvepia kaip thumbup.gif . Ėmiau 200 gr žiedų ir litrą vandens. Tik su tuo šaldymu suvargau. Ledas nespėja gamintis, reikia pasiruošti pirma daug ledo. Per didelis kiekis iš karto. Geriau po mažiau daryti. Gaminosi tris valandas, jau nusikėliau susipilsčiau, bet dar liko nemažai vandens ant žiedų. Ar viską užsandarinti ir dar distiliuoti, ar jau bus nebegeras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 06 09, 09:47)
Jei nesunku, gal nuotraukytę galima būtų įmesti savo aparato?
Vakar negalėjau sustoti ir išpylusi bijūnų hidrolatą, nes kvapas nepatiko, prisirinkau jazminų ir šiandien jau purškiausi savo kvepiančiu hidrolatu  clap.gif . Eisiu dar rinkti, kaip jau sakiau jazminų turiu sočiai. Tik klausimėlis gaminančioms: kokia turėtų būti temperatūra? Aš laikiau ant elektrinės viryklės padalos 1,5. Man distiliavosi dvi valandas ir jazminai dar mirko vandenyje, kai baigiau, nes jau nebenorėjau taip ilgai vakaroti. Hidrolato gavosi apie 70 ml .Turbūt reiktų didesnę temperatūrą laikyti? Ir tas vandenukas turėtų praktiškai visas beveik išgaruoti ( kuriame žaliava mirksta) ?  g.gif

talpos jau neturiu, nes suduzo tik saldytuvas beliko. ji galeciau nufotkinti smile.gif

QUOTE(Jutare @ 2011 06 09, 09:51)
įsivaizduoju, kaip kvepia jazminai wub.gif
Aš kaitinau ant elektrinės viryklės. Pas mane 9 padalos, kaitinau ant 3. Kai baigiau, nes indas jau buvo pilnas beveik prilašėjęs, žiedlapiai dar buvo drėgni, bet vandens jau visai mažai buvo likę. Man per pusantros valandos prilašėjo apie 150 ml hidrolato ax.gif
Dar galvoju, o iš agurklių žiedų jeigu pabandžius daryti? Sėklų aliejus tai pasakiškas, bet va garinant žiedus kaži ar būtų kokios naudos mastau.gif Nupušimas kokis tai doh.gif  lotuliukas.gif

as is agurkliu svajoju alieju issispausti wub.gif prisiauginciau puse lauko (turiu pora ha kaime) ir spausciau spausciau. bet dar tik svajones... ax.gif

QUOTE(nikofija @ 2011 06 09, 10:22)
Bet aš turiu susirašius kitą būdą, kuris man atrodo kažkoks lengvesnis ir gal steriliau viskas gautųsi. Dabar nežinau kur jis buvo, kad įmesti nuorodą, tai surašysiu. Ant viryklės statyti virdulį ( gal galima greitpuodį tokį senovišką dar kažkur turiu neišmetusi) ,sudėti į jį žiedelius, užpilti vandenuku, ant snapo užmauti šlangelę, tinkamą maistui, ją nuleisti žemiau viryklės ,imerkti kilpą į šaltą vandenį, o dar žemiau galą jos įkišti jau tiesiai į sterilų buteliuką . MB dar sakė ,kad tą kilpą šlangutės galima įstatyti į kriauklę ,indas kuriame ji bus įmerkta turi būti šiek tiek paverstas ir leisti silpna srovele šaltą vandenį. Tada nereiktų žaisti su ledais. Arba jei ta šlangutė ilga nuo viryklės iki kriauklės, tai ir taip atvės( be ledų ir vandens). Bet juokiasi MB, kad baudą galim užsidirbti ( kaip samanės gamintojai).

mano pirmas eksperimentas toks buvo. man nepasiteisino, nes nepakankamai vesina...
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 06 09, 16:21)
talpos jau neturiu, nes suduzo tik saldytuvas beliko. ji galeciau nufotkinti smile.gif
as is agurkliu svajoju alieju issispausti  wub.gif  prisiauginciau puse lauko (turiu pora ha kaime) ir spausciau spausciau. bet dar tik svajones... ax.gif
mano pirmas eksperimentas toks buvo. man nepasiteisino, nes nepakankamai vesina...

Čia su vien tik ilga šlangele nepakankamai vėsina ar ir patalpinus ją į šaltą pratekantį vandenį vis tiek nepakanka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 09 birželio 2011 - 15:44
QUOTE(nikofija @ 2011 06 09, 16:43)
Čia su vien tik ilga šlangele nepakankamai vėsina ar ir patalpinus ją į šaltą pratekantį vandenį vis tiek nepakanka?

as slangele ne tik i salta vandeni talpinau, bet ir ledais apdejinejau... aisku jei tos slangeles butu kokie 2-3 metrai tai turbut uztektu, bet mano trumpoka buvo.
Atsakyti
as cia su tokiu durnu klausimu blush2.gif tik nepykit gi mokausi ax.gif
kaip atrodo istirpes spirite EA g.gif ir ar nuo eteriniu lasu kiekio priklauso ir spirito kiekis na tarkim man reikia istirpinti 25lasus tai kie ml spirito reiketu pabandymuj blush2.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Jau prieš gerus kelis mėnesius susidomėjau ekologiška kosmetika, tiksliau ekologiškais veido kremais, bet paskiau ši idėja išblėso ir tik neseniai ją vėl prisiminiau. Reikalas toks, jog noriu ekologiško, natūralaus kremo veidui, tačiau pati tikrai nepasigaminsiu biggrin.gif Visų pirma, reiktų pirktis visus ingridientus, be to, domėtis receptais ir pan, na o šiuo metu turiu šiokią tokią laiko stoką. Tad norėjau pasiteirauti, gal kuri iš jūsų gaminate ir parduodate veido kremus? Mielai įsigyčiau, tik už priėinamą kainą smile.gif Gyvenu Klaipėdoje, bet manau, kad nebūtų problemos ir su siuntimu. Tikrai labai norėčiau įsigyti. Man yra 21 metai, o veido oda pakankamai problematiška, jautri, tad neįsivaizduoju, kokius ingridientus reikėtų naudoti ir dėti į kremą. Jei pačios nepardavinėjate, tai gal galėtumėte ką rekomenduoti, ta prasme, kas gamintų ir pradavinėtų? Temos nelabai seksiu, todėl, jei susidomėjot, į AŽ smile.gif . Lauksiu! Ir kuo greičiau, nes jau labai reikia veido kremo, o naujo iš parduotuvės pirkti nesinori smile.gif
Atsakyti
Pasigaminau kremuką, kuris man tikrai labai patinka. Visiškai nešildžius ir be papildomų emulsiklių. Ėmiau avocado sviestą, skystų aliejų, išsukau, po to pyliau hidrolatų, kol gavosi norimas tirštumas, pridėjau hialurono rūgšties, vit. E, rozmarinų CO2 , DHA truputuką, vit. C, eterinių aliejų. Skystus aliejus ėmiau, kurie turi apsaugą nuo saulės. Na ir negaliu atsidžiaugti. Ir susigeria gerai, dar papildomai hidrolatu pasipurškiu, ir spuogai nebekyla thumbup.gif . Tad arba sviestmedis buvo per riebus man arba bičių vaškas, arba abu kartu. Dabar jau nebepamenu ar kildavo spuogai, kol dar kremų negaminau ir naudojau sviestmedį be bičių vaško. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 09 birželio 2011 - 20:33
QUOTE(zydrem @ 2011 06 09, 17:55)
as cia su tokiu durnu klausimu blush2.gif tik nepykit gi mokausi ax.gif
kaip atrodo istirpes spirite EA g.gif ir ar nuo eteriniu lasu kiekio priklauso ir spirito kiekis na tarkim man reikia istirpinti 25lasus tai kie ml spirito reiketu pabandymuj blush2.gif aciu 4u.gif

man irgi buvo toks klausimas iskiles, tik nesulaukiau atsakymo ax.gif Toks vaizdas, kad EA spirite neistirpo, nes EA sau, spiritas - sau. Tai vistiek supyliau viska i vandeni, o pries purskiant viska suplaku ir viskas rolleyes.gif
Atsakyti