Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(Oksanik @ 2011 07 05, 19:43)
Svekos
Brukstelkit receptuka kremo uzpakaliukui vaikui. Man reiktu su tiksliais dozavimais be em. vasko ir vasko

40gr sviestmedžio sv.
20gr mangų sv
10ml. ramunėlių hidrolato
0,6gr alantoino
4gr cinko oksido
2,5ml pantenolio
Išsuk gerai sviestus, po truputį sulašink hidrolatą, tada kitus priedus.
Atsakyti
smile.gif Sveikos, laikosi mano gaminti kremai jau antra savaitė, valio. Vieną su Olivem1000 dariaus "veidui", kitą su emulsiniu vašku kūnui. Naticido lašinau trupučiuką, kol kas negenda spintelėj laikomi. Abu patinka, dabar didžiausias rūpestis - kuo greičiau susitepti ir toliau gamintis, gamintis... Tas kvepiantis procesas veikia mane lyg narkotikai, o dar aromatiniai aliejai... Dabar laukiu antros dėžės iš AZ.
Turiu tokį klausimą: svajoju pasidaryt tokią gelinės formos priemonę veidui, kuri būtų lyg lengvas bronzantas, ne pudra. Man patinka kurią dabar cheminę naudoju, bet įdomu būtų kažką pasigamint panašaus pačiai. Sudėtį susikursiu-kokį receptą pasitobulinsiu pagal savo pageidavimus ir įsivaizdavimus, bet kuo nudažyt gražiai rudai?
Spalva turėtų būt tokia kaip tirpios kavos. Gal tikrai kavą panaudot? Pvz. cikorijos tirpios, bus ir ekologiška... Mačiau AZ mineralinių ir augalinių pigmentų, bet ar jie bus skaidrūs, tirpūs vandenyje? Netirpių pridėjus košė gausis, nenoriu tokios. Gal kuri jau gaminotės dekoratyvinę ir daugiau apie tas spalvas išmanot? 4u.gif
Papildyta:
AZ karamelės dažai tirpsta vandenyje. Gal kuri turėjot, kokia ta spalva realybėje?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

zodziu per anksti prisigyriau lotuliukas.gif is mano 20vnt gamintu burbulu-nesigavo ne vienas!!! lotuliukas.gif doh.gif siand ryte bandziau dar syki viena pasidaryti,tai galutinai teskiau viska i siuksliu deze doh.gif nebeturejau kantrybes...nu nesuprantu,kodel man jie visu sutrupejo,neiszdiuvo per para laiko... unsure.gif viska dariau kaip priklauso,aliejaus uzteko,gerai susidejo i formeles,ale isemus is ju,viskas i miltukus sukrito,kai smarkiau suemiau.zodziu kreivaranke...uztad kremas nuo spuogu gavosi pasakiskas su mano virtais hidrolatais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 05, 18:09)
Sveikos  4u.gif

zodziu per anksti prisigyriau  lotuliukas.gif  is mano 20vnt gamintu burbulu-nesigavo ne vienas!!!  lotuliukas.gif  doh.gif  siand ryte bandziau dar syki viena pasidaryti,tai galutinai teskiau viska i siuksliu deze  doh.gif  nebeturejau kantrybes...nu nesuprantu,kodel man jie visu sutrupejo,neiszdiuvo per para laiko...  unsure.gif  viska dariau kaip priklauso,aliejaus uzteko,gerai susidejo i formeles,ale isemus is ju,viskas i miltukus sukrito,kai smarkiau suemiau.zodziu kreivaranke...uztad kremas nuo spuogu gavosi pasakiskas su mano virtais hidrolatais  wub.gif

o kaip daret burbulus? ka ir kiek dejote, kad sutrupejo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 05, 21:17)
o kaip daret burbulus? ka ir kiek dejote, kad sutrupejo? rolleyes.gif

1. prasau i mane kreiptis tu biggrin.gif

dariau pagal SITArecepta,tai baisiai putojo ir lipo per krastus.o i alieju ilasinau tik eterinio ir mango kvapo.

o darant pagal SITA recepta,tai visi sutrupejo...nesuprantu kodel as tokia kreivaranke... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 05, 18:26)
1. prasau i mane kreiptis tu biggrin.gif

dariau pagal SITArecepta,tai baisiai putojo ir lipo per krastus.o i alieju ilasinau tik eterinio ir mango kvapo.

o darant pagal SITA recepta,tai visi sutrupejo...nesuprantu kodel as tokia kreivaranke...  doh.gif

pirmas receptukas mano, bet tikrai neturi putoti, kol gaminat. Greiciausiai kazkur buvo dregmes arba netycia papuole vandenuko
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 07 05, 21:30)
pirmas receptukas mano, bet tikrai neturi putoti, kol gaminat. Greiciausiai kazkur buvo dregmes arba netycia papuole vandenuko

pati pirma karta kai dariau,tai pagal receptuka gavosi du nedidukai kamuoliukai,puikiai isdziuvo,kieti kieti.nu *****,dbr kiek dariau,isputoja,nors jokio vandens nepapuola,tik eteriniai i alieju ir kvapai eina.niekaip nesuprantu.gal mango kvapas koks praskietas mano,ar kas.. unsure.gif ant tiek nusivyliau savimi,kad ner verkiau is tos nevilties,kad tiek pridaryt norejau dovanom,o dbr liksiu be nieko... verysad.gif
Atsakyti
Na va pasidariau kuno kremuka su Olivem1000, tai gavos liux. Sita emulsikli jau pamegau. Tikiuos ir veidui kremas pavyks.
pasidariau jau kremuka veidui su emulsikliu nr 2, bet kazkaip uztepus ant veido baltas pradzioj buna, gal per daug emlsiklio g.gif , dejau apie 8%, nes radau AZ rekomendacijas, kad jo tiek deti reikia.
Papildyta:
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 05, 22:33)
pati pirma karta kai dariau,tai pagal receptuka gavosi du nedidukai kamuoliukai,puikiai isdziuvo,kieti kieti.nu *****,dbr kiek dariau,isputoja,nors jokio vandens nepapuola,tik eteriniai i alieju ir kvapai eina.niekaip nesuprantu.gal mango kvapas koks praskietas mano,ar kas..  unsure.gif  ant tiek nusivyliau savimi,kad ner verkiau is tos nevilties,kad tiek pridaryt norejau dovanom,o dbr liksiu be nieko...  verysad.gif

labai liudna kad nepavyko 4u.gif, na bet buna blogu dienu, o ypac kai stengies dovanom. As taip pat turiu Mango is AZ kvapa, man jis skystokas atrodo, kiti kvapai budavo tirstesni. Pabandyk gal su kitu kvapu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 05 liepos 2011 - 20:44
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 05, 18:33)
pati pirma karta kai dariau,tai pagal receptuka gavosi du nedidukai kamuoliukai,puikiai isdziuvo,kieti kieti.nu *****,dbr kiek dariau,isputoja,nors jokio vandens nepapuola,tik eteriniai i alieju ir kvapai eina.niekaip nesuprantu.gal mango kvapas koks praskietas mano,ar kas..  unsure.gif  ant tiek nusivyliau savimi,kad ner verkiau is tos nevilties,kad tiek pridaryt norejau dovanom,o dbr liksiu be nieko...  verysad.gif

nenusimink nono.gif , juk ne tu bloga, o tau tiesiog burbulai nepavyko, o tai didelis skirtumas
o tu tik vonios burbulus norejai dovanoti? juk galima ir kitokiu pridaryti rolleyes.gif
Atsakyti
ale kelios dienos is eiles blogos...o viena krema kaip sugadinau...priskaiciau,kad sunkiu alieju turi buti 20proc.tai logiska,kad lengvu turi buti 80proc.o as isikaliau kad 30proc.nu tu *****,ir taip ir taip skaiciuoju ir nesuprantu kas ne taip.nors visada kremus darau is 40proc alieju ir 60proc vandens.nusigrybavau visai i lankas.kremas kaip ir nieko bus kunui,ale veidui man nlb tiko,sauset pradejo oda doh.gif tai viska perdariau,ir gavosi liux biggrin.gif zodziu taip,kiek kartu ko esu darius specialiai dovanom(dekupazas ir kiti rankdarbiai)- niekada nesigauna...kai dariau neskubant,siaip norint pabandyti-gaunasi viskas puikiai biggrin.gif o cia lakstau kad terminai spaudzia,greiciau reikia viska padaryti ir ka...sudskis...

Alioniuk,gal koki patarima,kaip isgelbeti tuos mano sutrupejusius i miltukus burbulus?kazko dadet,kad sukibtu geriau?
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 07 05, 22:09)
uztad kremas nuo spuogu gavosi pasakiskas su mano virtais hidrolatais  wub.gif

Kuo jis pasakiškas ir kokia sudėtis?

O aš vakar gavau AZ siuntinuką, šiandien gaminausi 2 kietus šampūnus, kakavinį - karamelinį lūpų balzamą ir pagaminau mamai kremą venoms su tuo nauju vynuogių lapų ekstraktu iš AZ. Gamybos diena šiandien buvo bigsmile.gif
Atsakyti
SECREAT 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jei turesi laisvesnio laiko brukstelek receptuka nuo spuogu kur rasiai kad dariai blush2.gif 4u.gif aciu
Atsakyti