Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(redazuka @ 2011 06 29, 23:12)
rita9, deja,leidykla jau bankrutavusi.
Jei kas isigysit tai teks mums cia atpasakoti idomiausius receptus.

Būtų šauniausia, kad kas nors ją atskanuotų smile.gif , bet pirma reikia rasti, kas turi
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 30, 00:09)
Ateinu ir aš su receptu, jei kam prisireiks. Bandžiau pasistangrinti su masažinėmis taurėmis- tik mėlynių prisidariau, tada susimeistravau anticeliulitinį- stangrinantį kremą. Jau keletą dienų tepuosi- esu labai patenkinta, todėl ir jums pristatysiu:
15ml. sezamo al.
5ml. agurklių al.
5ml. avokado al.
20ml. palergonijų hidrolato
20ml. ivy ekstrakto (iš az)
5,5gr. kofeino
2,5ml. bio-remodeliavimo (az)
0,5gr. aosaino(az)
6gr. fuco slim(az)
3gr. emulsinio vaško iš an(iš az- nr2)
kadagių ea10l.
pipirų ea.10l
rožmedžio ea.5l
cinamono ea10l
greipfurtų ea 10l.
pačiulių ea10l.
palmarozųea 5l.
Ea galima rinktis pagal savo turimus, bet aš norėjau suderinti keletą, kad veiktų ir limfos apykaitą, ir stangrintų, ir turėtų šildomąjį poveikį.

Su tauremis neskubek. Pradek po truputi, svelniai, taip, kad neskaudetu ir melyniu nebutu. Po truputi oda apsipras. Vienakart as jomis bjaurybe celiulita jau buvau iveikusi, tai tvirtai galiu pasakyti, kad jos super, jei protingai elgiesi thumbup.gif O dabar, po gimdymo, kimbu su jomis antrakart...
Liuks receptukas wink.gif Jei turi, dar parekomenduociau makadamiju alieju, atlasinio kedro, kadagio ea 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2011 06 29, 08:27)
Skaitydama senus forumus užtikau, kad yra tokia knyga Rita Steins "Natūralioji kosmetika" 1999 m. "Tyrai", ten atrodo ir apie kremų gamybą aprašyta. Tik kaip ją gauti, gal apsiskambinti į leidyklą  smile.gif

rita9, turiu aš tą knygą, mama savo lentynose rado. Sakyčiau, kad ji šiek tiek moraliai pasenusi, vistik 1997 parašyta (išleista Lietuvoj 1999). Receptų nedaug, pusė liaudiškų patarimų ala jogurto, obuolių ir medaus kaukės ir pan., kita pusė - kremų receptai, bet tikrai juose nieko ypatingo, SM forume ir temos nuorodose yra daugybė įdomesnių receptų.

Jei turėsiu laiko, bandysiu įkelti nuskenuotų receptų iš ten įdomumo dėlei.
Atsakyti
Prisiminiau ir aš, kad paauglystėj vartydavau tokią knygutę "Kosmetika". Tik man ten viskas atrodė nesuvokiama, nei kur gauti rožių vandens, nei hamamelių, ar kokosų aliejaus. Dabar susiradau, receptukai su boraksu, lanolinu. Nuskanavau, įdomu bus pačiai pasivartyti.
Galite atsisiųsti . Dėl skanavimo kokybės atsiprašau, bet pirmą kartą bandžiau šį skanerį ax.gif
Atsakyti
Dėkui Flos, kad pasidalinai 4u.gif

Internete lb daug info, bet jinai taip išmėtyta, norėtųsi knygos, kur būtų kaip biblija-aprašyti pagrindiniai gamybos būdai, gamybos klaidos, info apie aliejus ir kitus komponentus, kas su kuo dera ir t.t. Kaip supratau AZ išleidus daug knygų, tik gaila, kad dar nepadarytas lietuviškas vertimas. Gal kas sumanys išleisti tokią knygą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 30, 10:22)
Su tauremis neskubek. Pradek po truputi, svelniai, taip, kad neskaudetu ir melyniu nebutu. Po truputi oda apsipras. Vienakart as jomis bjaurybe celiulita jau buvau iveikusi, tai tvirtai galiu pasakyti, kad jos super, jei protingai elgiesi  thumbup.gif  O dabar, po gimdymo, kimbu su jomis antrakart...
Liuks receptukas wink.gif Jei turi, dar parekomenduociau makadamiju alieju, atlasinio kedro, kadagio ea  4u.gif

Man su taurėmis sudėtinga- pati esu liekna, tai jos atšokinėja, nesilaiko. Tada kuo smarkiau įsiurbiu- ir va prašom- mėlynė lotuliukas.gif
Gal mėginsiu kai prasidės ilgų rūbų sezonas, nelabai to celiulito daug turiu, bet manau kiekviena jo atrandame kai atidžiau apsižiūrime blush2.gif .
Kadagio ea dėjau, turiu ir kedro, reiks įvarvinti. Labai tinka ir rozmarinas, bet man jo kvapas į kremą dėti nelabai schmoll.gif .
Atsakyti
Čia jau kiek OT gausis, bet jei jau apie taures prakalbot, tai klausimas ar jos tinka kojoms kur kraujagyslės linkę plėstis? Nes garantuoju ateity man bus problemų dėl venų (genai doh.gif ), o jau dabar kai kur matau tokius kaip kraujagyslių tinklelius. Tai tos taurės tų kraujagyslių labiau neištrauks į paviršių?
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 06 30, 13:39)
Čia jau kiek OT gausis, bet jei jau apie taures prakalbot, tai klausimas ar jos tinka kojoms kur kraujagyslės linkę plėstis? Nes garantuoju ateity man bus problemų dėl venų (genai  doh.gif ), o jau dabar kai kur matau tokius kaip kraujagyslių tinklelius. Tai tos taurės tų kraujagyslių labiau neištrauks į paviršių?

OT, bet yra dvi skirtingos nuomones. Vieni teigia, kad netinka, nes dar labiau plesis, kiti, kad kaip tik labai gerai stiprina kraujagysles. As nesiryztu bandyti savo kailiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 06 29, 13:24)
Kažin kokie EA tiktų užsidėti ant dantų pastos dantukų pabalinimui? Turiu šunims ir katėms natūralų gelį ,parašyta , kad sudėtyje yra citrusinių vaisių sėklų extraktas ,augalinių extraktų, bet neišvardinti.

Skaičiau SM, kad arbatmedį tinka užsilašint ant dantų pastos, kuris dezinfekuoja ir balina, taip ir darau ax.gif bbet rezultato nepastebėjau dar, nes ne kiekvieną kartą lašinu. ](tkiuosi, šalutinio poveikio nebus) o kažkur AZ mačiau lygtais, kad yra kažkokia priemonė dantų balinimui, bet dabar jau nebežinau doh.gif

QUOTE(rita9 @ 2011 06 30, 08:15)
Būtų šauniausia, kad kas nors ją atskanuotų smile.gif , bet pirma reikia rasti, kas turi

aš irgi norėjau prašyt, bet vis tik Aroma Zone yra be galo daug informacijos. Ech, kad vertimas lietuviškas būtų normalus, tai nei knygų nereiktų...

QUOTE(Flos @ 2011 06 30, 12:34)
Prisiminiau ir aš, kad paauglystėj vartydavau tokią knygutę "Kosmetika". Tik man ten viskas atrodė nesuvokiama, nei kur gauti rožių vandens, nei hamamelių, ar kokosų aliejaus. Dabar susiradau, receptukai su boraksu, lanolinu. Nuskanavau, įdomu bus pačiai pasivartyti.
Galite atsisiųsti . Dėl skanavimo kokybės atsiprašau, bet pirmą kartą bandžiau šį skanerį ax.gif

geras smile.gif laiko ratas sukasi smile.gif

Aš ne į temą, bet apie kosmetiką... Pradėjau rinktis kokie aliejai ir hidrolatai man tiktų pagal odą ir supratau, kad nežinau koks mano odos tipas doh.gif Paauglystėj buvo riebi, bet dabar visai nesuprantu doh.gif Ar jūs pačios suprantat savo odą, ar pasako kosmetologės? ax.gif
Atsakyti
Pasigaminau levandų hidrolato 0,5 l clap.gif . Bet nuskyniau visus žiedus verysad.gif ir nebeliko pasigrožėjimui.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 06 30, 21:15)
Pasigaminau levandų hidrolato 0,5 l  clap.gif . Bet nuskyniau visus žiedus  verysad.gif  ir nebeliko pasigrožėjimui.

Grozis reikalauja auku umn.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 06 30, 16:52)

Aš ne į temą, bet apie kosmetiką... Pradėjau rinktis kokie aliejai ir hidrolatai man tiktų pagal odą ir supratau, kad nežinau koks mano odos tipas  doh.gif  Paauglystėj buvo riebi, bet dabar visai nesuprantu  doh.gif  Ar jūs pačios suprantat savo odą, ar pasako kosmetologės?  ax.gif

iki man pradedant gaminti krmeus turejau misria i riebuma oda, o dabar nebezinau lotuliukas.gif ar pasitvarke ji ar kas, bet dabar tokia normali i sausuma kartais ir tik kai kuriom vietom 4u.gif
Atsakyti