Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(rita9 @ 2011 06 28, 09:56)
Gal kas galite patarti-nusipirkau iš KN "MONOI de Tahiti® A.O. GARDENIJA" - kvapas geras ir toks skaidrus, bet pastovėjo kelias savaites ir susidrumzliavo...Suprasčiau, kad nuo temperatūros, bet ten pat laikau visą laiką. Gal pradėjo kristalizuotis ir tai normalu. Bijau nusišnekėti, bet gal kas tikrai pasakys, kas iš tikrųjų su tuo aliejum darosi smile.gif

jis aukstesnej temperaturoj is vis buna skystas, biski zemesnej -kietutelis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 28, 13:14)
Įdomu pasiskaičiuoti, pvz Sauliux mano, kad jai dėl neteisingai paimto hlb emulsija nestabili ir visai gali būti g.gif

ji naudojat kitus emulsiklius (nei mano anksciau vardinti), taip, reiktu pasiskaiciuoti.
bet dauguma ju jau jautrus pH, kationams ir t.t. zodziu, daug eksperimentavimo. pradzioj geriau likti su tradiciniais, man atrodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 28 birželio 2011 - 14:58
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 15:50)
ji naudojat kitus emulsiklius (nei mano anksciau vardinti), taip, reiktu pasiskaiciuoti.
bet dauguma ju jau jautrus pH, kationams ir t.t. zodziu, daug eksperimentavimo. pradzioj geriau likti su tradiciniais, man atrodo smile.gif

Nu supratau smile.gif nieko blatnesnio nei 5prastiniai emulsikliai nenaudoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 28, 13:15)
Su lanolinu ar sugar mirror gaminsit blizgį? Labai domins atsiliepimai  4u.gif  ypač ar vėliau neatsiskiria oksidai, micos  smile.gif
Papildyta:

Tikrai taip blush2.gif vėlai vakare rašiau skubėdama,matyt būsiu praleidus 0, tai tuomet visai kiti skaičiavimai gaunasi.  blush2.gif  Tik tu ir tepastebėjai  biggrin.gif  Ir kiek daug bičių vaško reiktų  g.gif

Per tas nesekmes uzsisakinejant kazkaip pamirsau ideti lanolina, tai bandysiu gal pagal AZ (cia vertejas isvertes teksta):

Ingrédients : Sudėtis:

- HV Amande douce BIO : 4.5 ml - HV saldžiųjų migdolų: 4,5 ml

- Cire d'abeille jaune BIO : 2.5 g - Bičių vaškas Geltona Bio: 2,5 g

- Beurre de karité BIO : 2.5 g - Organinės Taukmedžio sviestas: 2,5 g

- Jus de betterave BIO : 16 gouttes - Organinės burokėlių sultys: 16 lašų

- HE Menthe poivrée BIO : 2 gouttes - HE Pipirmėčių Bio: 2 lašai

- Vitamine E : 1 goutte - Vitaminas E: 1 lašas

Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 28, 11:43)
Jei ka, pranesk, kur laime radai - nes as jos vis dar ieskau  biggrin.gif

Neradau laimės... Bet jei paklausa yra (juk tiek daug besidominčių), vadinasi turi atsirast.
Bet Vilniaus Akropolio Baltų lankų knygyne mačiau bent dvi knygas kaip namie gaminti gražučius muilus. Nepirkau, nesiruošiu kol kas jų daryt, mane labiau kremai-emulsijos ir panašios košės domina. smile.gif
Atsakyti
Ateinu prašyti patarimo. Gaminau vakar kremą su emulsiniu vašku (iš AN), viskas labai gražiai susijungė. Šiandien atsidariau indelį, galvojau kremu pasitepsiu, o jis pasikeitęs: aliejus atsiskyręs nuo vaško (bent taip man atrodo, nes vaškas „sušokęs“ į gumuliukus, o aliejus plaukioja). Ir čia jau ne pirmas kartas, kai emulsiniu vašku man taip gaunasi. Gal kas žino, kur šuo pakastas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 06 28, 18:05)
Ateinu prašyti patarimo. Gaminau vakar kremą su emulsiniu vašku (iš AN), viskas labai gražiai susijungė. Šiandien atsidariau indelį, galvojau kremu pasitepsiu, o jis pasikeitęs: aliejus atsiskyręs nuo vaško (bent taip man atrodo, nes vaškas „sušokęs“ į gumuliukus, o aliejus plaukioja). Ir čia jau ne pirmas kartas, kai emulsiniu vašku man taip gaunasi. Gal kas žino, kur šuo pakastas? unsure.gif

man panasu i temperaturu sposus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 06 28, 17:05)

be recepto ir eigos sunku spelioti.
siaip emulsija, buna, atsiskiria ir po keliu savaiciu.
priezasciu reiktu ieskoti sudetyje arba gamyboje.
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 06 28, 19:05)

Gali būti per mažai vandeninės dalies, arba temperatūros nevienodos. Dar gali taip atsitikti, jei į neatvėsusį kremą sudedi nemažai skystų pagerinimų šaltų.
Pabandyčiau persiskaičiuoti, ir jei reikia iš naujo pakaitinus pridėti skysčio 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(rita9 @ 2011 06 28, 10:56)
Gal kas galite patarti-nusipirkau iš KN "MONOI de Tahiti® A.O. GARDENIJA" - kvapas geras ir toks skaidrus, bet pastovėjo kelias savaites ir susidrumzliavo...Suprasčiau, kad nuo temperatūros, bet ten pat laikau visą laiką. Gal pradėjo kristalizuotis ir tai normalu. Bijau nusišnekėti, bet gal kas tikrai pasakys, kas iš tikrųjų su tuo aliejum darosi smile.gif

Aš tai iš AZ parsisiunčiau, bet, nors uosle tikrai nesiskundžiu, gardenijų beveik neužuodžiu, tik kokosą g.gif .
Atsakyti
Ačiū visoms 4u.gif Temperatūros buvo tikrai vienodos ir pagerinimų jokių nedėjau. Reikės pabandyti vandens ar hidrolato pridėti ir žiūrėti kas gausis ax.gif
Atsakyti
thumbup.gif Gaminau, kažkas gavosi! 45 gramai man mielo kvapo grietinės tirštumo kremo, dar kokius penkis pasilikau indelyje kur maišiau ir iš jo susitepsiu, ar tiks odai, matysiu rytoj ryte, o ar neatsiskirs aliejai - tai kaip visos, po kelių dienų ar savaitės... Vašką bandžiau sverti, bet labai tiksliai kaip norėjau nesigavo, tai visa kita matavau oranžiniu šaukšteliu. Susijungė kuo puikiausiai, naudojau Olivem1000. Ką dėjau susirašiau, jei skūra nenusilups ir neišsiskirstys kas sau, - parašysiu receptą. Dabar dar anksti girtis. Einu praustis ir teptis.
Bet pats procesas - malonus ir koks įdomus, negaliu, klimpstu gilyn. Bijojau kad nesigaus niekas... Tik gali būt riebokas man, nu bet bus maitinantis. ax.gif
O kuo, mergaitės, būtų galima keisti levandų aliejus ir visus kitus produktus? Jie daug kur receptuose įrašyti, o aš kvapo labai nemėgstu. Kokio EA poveikis būtų panašiausias, gal taip reiktų klaust.
Atsakyti
Per valstybini radija girdejau, kad yra kremo gamyba ir saltu budu smile.gif Reikia imti tik po laaabai maza kieki vandens (hidrolato) ir alieju, ir viska po labai mazai maistyti, ir tada jie maisosi! Va sita tai noreciau pabandyti...
Atsakyti