Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 06 28, 11:56)
Dar bandysiu šiandien laimę knygynuose, gal ką rasiu nusipirkt.

Jei ka, pranesk, kur laime radai - nes as jos vis dar ieskau biggrin.gif
Atsakyti
As Olivem 800 nebandzius ir nelabai girdejus apie ji,o va Olivem 1000 pats paciausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 06 28, 10:38)
Na bandysiu ir as jusu isgyrta Olivem 1000, prisisakiau visko  is AZ, ir lupu blizgi bandysiu su atspalviu pirma karta ir siaip kvapu uzsisakiau, nu laukiu siuntinuko labai. rolleyes.gif

Su lanolinu ar sugar mirror gaminsit blizgį? Labai domins atsiliepimai 4u.gif ypač ar vėliau neatsiskiria oksidai, micos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Palomina @ 2011 06 28, 11:41)
kazko nesuprantu ten kur pazymejau raudonai..  blush2.gif jei 5 proc imam biciu vasko, tai kodel dauginama is 0,5? 0,5 tai pagal mane turetu reiksti, kad 50 proc., o ne 5 proc.  g.gif  zodziu man neaiski ta vieta kaip nustatyti koki kieki imti vasko..  blush2.gif

Tikrai taip blush2.gif vėlai vakare rašiau skubėdama,matyt būsiu praleidus 0, tai tuomet visai kiti skaičiavimai gaunasi. blush2.gif Tik tu ir tepastebėjai biggrin.gif Ir kiek daug bičių vaško reiktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 06 28, 09:41)
kazko nesuprantu ten kur pazymejau raudonai..  blush2.gif jei 5 proc imam biciu vasko, tai kodel dauginama is 0,5? 0,5 tai pagal mane turetu reiksti, kad 50 proc., o ne 5 proc.  g.gif  zodziu man neaiski ta vieta kaip nustatyti koki kieki imti vasko..  blush2.gif

siaip biciu vaskas nera emulsiklis siuo atveju- jis skaiciuojamas kaip aliejines dalies dalis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 13:20)
siaip biciu vaskas nera emulsiklis siuo atveju- jis skaiciuojamas kaip aliejines dalies dalis wink.gif

Kodel? Biciu vaskas yra emulsiklis, tik labai riebus, ir, kadangi jo HLB labai aukstas, jis gerai jungia alieju, o silpnai - vandeni. Taigi kremuose su didele aliejine dalimi ir tokiuose, kuriuose norima apsauginio sluoksnio, jis labai tinka kaip dalis emulsiklio. Apskritai, visi vaskai ir yra emulsikliai, nesvarbu, kaip isgauti - biciu, alyvuogiu, siaudu ar dar ko nors wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 12:20)

Tai va kaip čia viskas gaunasi su bičiu vašku:) nes va dabar sėdžiu skaičiuoju skaičiuoju ir niekaip galai nesueina. Bet keista, nes juk bičių vaškas ir emulsiklis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tendre: 28 birželio 2011 - 11:42
na, tai vis del to, kaip paskaiciuot emulsiklio kieki su kuriuo bus stabili emulsija? su tais alieju ir emulsikliu HLB man aisku.. bet va koks turi buti emulsiklio kiekis tai man neaisku vistiek g.gif biggrin.gif
Atsakyti
as tai nesuprantu, kam tie skaiciavimai jums smile.gif
kokius emulsiklius naudojat?
(nes emulsiniui, btms, olivemui skaiciavimu nereikia, biciu vaskas isvis ne emulsiklis sia prasme.. )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 28 birželio 2011 - 12:19
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 13:16)
(nes emulsiniui, btms, olivemui skaiciavimu nereikia, biciu vaskas isvis ne emulsiklis sia prasme.. )

iki siol as tai neskaiciuodavau.. bet gi idomu pasidare kas ir kaip kai cia imete nuorodu.. tai va ir idomu man ar imanoma paskaiciuot reikiama minimalu kieki? ir kaip tai padaryti..
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 06 28, 11:02)
na, tai vis del to, kaip paskaiciuot emulsiklio kieki su kuriuo bus stabili emulsija? su tais alieju ir emulsikliu HLB man aisku.. bet va koks turi buti emulsiklio kiekis tai man neaisku vistiek  g.gif  biggrin.gif

hlb to neskaiciuoja
Papildyta:
QUOTE(Palomina @ 2011 06 28, 11:29)
iki siol as tai neskaiciuodavau.. bet gi idomu pasidare kas ir kaip kai cia imete nuorodu.. tai va ir idomu man ar imanoma paskaiciuot reikiama minimalu kieki? ir kaip tai padaryti..

aaa. nuorodu nemaciau, nes temos neseku. cia neseniai buvo?

bet as esu gal pries 0.5-1 metus apie hlb rasius, su skaiciavimais. tik neatsimenu, ar sitoj temoj ar NKG. atrodo, sitoje..
Papildyta:
o, kokia seniena radau biggrin.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 06, 12:02)
sorry, kad velai, tik dabar pamaciau klausima.
HLB - hidro-lipidu balansas

pvz alyvuogiu aliejaus HLB verte 7, sviesmedzio sviesto 8, biciu vasko 12...

tai labai paprastas pvz galetu buti:
jei receptas, tarkim
70% hidrolatas + emulsiklis
15% alyvuogiu aliejaus
10% sviestmedzio
5% biciu vasko

Is pradziu recepte susirandam visus aliejinei fazei priklausanciu ingredientus ir apskaiciuojam aliejines fazes bendra HLB.

Siam recepte aliejinei fazes priklauso:
alyvuogiu aliejus (0.5 aliejines fazes)
sviestmedis (0.33 aliejines fazes)
vaskas (0.17 aliejines fazes)

Tai aliejines fazes bendra HLB verte:
(0.5*7)+ (0.33*8) + (0.17*12)= 8.18

Tada pasirenkam tokius emulsiklius ir ju santyki, kad ju bendra HLB verte butu lygi aliejines fazes HLB vertei (siuo atveju 8.18).

Stabilesnes emulsijos, kai kartu naudojami keli emulsikliai - su zema ir auksta HLB verte. Tarkim, turim du emulsiklius: glyceryl stearate (su zema HLB verte- 3.8) ir Ceteareth-20 (su auksta HLB verte - 15.2).

Mums reikia, kad bendra abieju emulsikliu HLB butu apie 8.18.
Imam 60% glyceryl stearate ir 40% Ceteareth-20 misini. Jo HLB:
(0.6*3.8) + (0.4*15.2)= 8.36

Tarkim, nusprendziam, kad naudosim 7% emulsikliu recepte. Tada recepte glyceryl stearate 4.2%, o Ceteareth-20 2.8%.

Ir receptas atrodys mazdaug taip:
63% hidrolato
4.2% Glyceryl Stearate
2.8% Ceteareth-20
15% alyvuogiu aliejaus
10% sviestmedzio
5% biciu vasko

Nu, cia bendram vaizdui susidaryti:)

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 13:40)
hlb to neskaiciuoja
Papildyta:

aaa. nuorodu nemaciau, nes temos neseku. cia neseniai buvo?

bet as esu gal pries 0.5-1 metus apie hlb rasius, su skaiciavimais. tik neatsimenu, ar sitoj temoj ar NKG. atrodo, sitoje..

as tai jau susidariau vaizda, kad jei naudoji vienos rusies emulsikli, tai tikrai neapsimoka skaiciuoti.. bet va jei naudoji du ar daugiau visokiu emulsikliu, tada gal ir apsimoka pasiskaiciuoti, bet po to vistiek reiks eksperimentuoti su emulsikliu kiekiais, kad isgauti norima konsistencija..

reiks paieskot ka ten buvai rasiusi.. kazkaip nepamenu g.gif

ooo.. jau ziuriu ir pati imetei ka buvai rasiusi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 28 birželio 2011 - 12:57
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 28, 13:16)

Įdomu pasiskaičiuoti, pvz Sauliux mano, kad jai dėl neteisingai paimto hlb emulsija nestabili ir visai gali būti g.gif
Atsakyti