Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(omega @ 2011 06 27, 13:51)
aha kol kas dar nepagalvojau apie tai, dar net nezinau ka su jom darysiu ir kaip...
del olivem 1000, jo hlb yra 9, kazkur radau, bet raso, kad tai nera pats svarbiausias jo faktorius, nes jis veikia kaip kristalizatorius daugiau...

Aciu! notworthy.gif Dabar, kai ivedziau kita Olivem 1000 HLB reiksme, matau savo klaidas! Zinoma, kad man negalejo buti stabilus kremas, kurio faziu HLB skirtumas buvo net daugiau kaip 2 doh.gif Nu sivakar sita teorija patikrinsiu praktiskai, t.y., pataisysiu ta pati recepta kitokiom emulsikliu proporcijom, islyginsiu HLB skirtuma ir papasakosiu, kas gaunasi ax.gif Gal susidraugausiu pagaliau su Olivem? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 27, 08:47)
mergytes,ar kurios darot savo lipdukus ant tu kremuku visu?labai noriu psidaryt,kad dar graziau pateikt viska,ale suprantu kaip daryti ant istiso lapo,kuris veliau sukarpomas mazais lipdukais.o kazi kaip pasidaryt ant jau suformuotu apvaliu lipduku?kazkokia programa gal yra,kad lygiai i tarpukus kompiuteriu surasyti pavadinimus?man tokia mistika,kad negaliu biggrin.gif

Aš darausi su AutoCAD programa bet ji labiau man pagal profesiją, šiaip gal nelabai populiari.
Dar manau puikiai išeitų su Photoshopu susidėjus liniuotes ir susibraižius, gal netgi Corel draw g.gif Kitų paprastesnių programų, kad pavyktų tiksliai į jau suformuotų apvalių lipdukų vietas nelabai žinau..
Papildyta:
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 27, 15:02)
as pagal receptukus ziuriu,kiek emulsinio vasko,tiek mazdaug ir to olivem blush2.gif

Aš dar su Olivem negaminau, tik žiūrinėjuosi apie jį, bet jo kiekiai skiriasi palyginus su emulsiniu nr.2. Aprašuose AZ puslapy matyti (lentelė tokia) pvz jei įdėti tik 3proc. olivem ir 20proc. alijų jau gali būti nestabilus kremas, kai tuo tarpu su emulsiniu nr.2 viskas ok ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tendre: 27 birželio 2011 - 17:35
kaip zinot, kiek gramu turi 2 ml BTMS? Blyn, dedavau sauksteliais, budavo netikslu. Nusipirkau svarstykles, bet nezinau, kiek atsvert doh.gif O recepte viska skaiciuoju mililitrais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 27, 18:34)
Aš darausi su AutoCAD programa bet ji labiau man pagal profesiją, šiaip gal nelabai populiari.
Dar manau puikiai išeitų su Photoshopu susidėjus liniuotes ir susibraižius, gal netgi Corel draw g.gif  Kitų paprastesnių programų, kad pavyktų tiksliai į jau suformuotų apvalių lipdukų vietas nelabai žinau..
Papildyta:

Aš dar su Olivem negaminau, tik žiūrinėjuosi apie jį, bet jo kiekiai skiriasi palyginus su emulsiniu nr.2. Aprašuose AZ puslapy matyti (lentelė tokia) pvz jei įdėti tik 3proc. olivem ir 20proc. alijų jau gali būti nestabilus kremas, kai tuo tarpu su emulsiniu nr.2 viskas ok ir t.t.

aciu,bandysiu ir as kazko paieskoti smile.gif

na,tfu tfu tfu, kol kas man jokiu pokstu neiskrete mano kremukai biggrin.gif reikes pasinagrineti apie ka ten ta pauksciu kalba kalba Sauliuxxx ir kitos mergaites su tais HLB ir pan biggrin.gif tai susiprasiu gal kaip apsiskaiciuoti reikia tuos vaskus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 27, 21:31)
... apie ka ten ta pauksciu kalba kalba Sauliuxxx ir kitos mergaites su tais HLB ir pan ...

Kai uzkvatojau, net vaikas pabudo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 27, 15:49)
Gal susidraugausiu pagaliau su Olivem?  bigsmile.gif

man emulsijos su olivem nelabai patiko. daugiau jo nepirksiu smile.gif (tiesa, turejau 800)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 27 birželio 2011 - 22:59
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 27, 22:16)
Kai uzkvatojau, net vaikas pabudo  lotuliukas.gif

oh motin,valdykis truputuka,vaiko brangaus miego nevaikyk biggrin.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 27, 23:58)
man emulsijos su olivem nelabai patiko. daugiau jo nepirksiu smile.gif (tiesa, turejau 800)

as tai jau galva lenkiu pries Olivem kaip jis man patinka lotuliukas.gif emulsiniu vasku,btms darydavau kremukus,tai reikdavo gerai mozoti,kad isigertu.ir be to alergizuodavo mane nuo ju.o va su Olivem,tai labai greitai susigeria kremukai ir labai minsta oda buna wub.gif kol kas nenoriu jokio kitos emulsiklio wub.gif wub.gif
Atsakyti
Na bandysiu ir as jusu isgyrta Olivem 1000, prisisakiau visko is AZ, ir lupu blizgi bandysiu su atspalviu pirma karta ir siaip kvapu uzsisakiau, nu laukiu siuntinuko labai. rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif Jau gavau savo turtą iš AZ. Aišku, vėl visokių naujų norų ir reikalų pridygo, termometro reik, dar šio bei to... Bet jie tikrai šaunuoliai, spartūs.
Bet labiausiai tai padėkot noriu kad apie HLB vertes prašnekot. Nebeskubu maišyt, studijuoju, nes aš naivi naujokė sau maniau - kai tik gausiu emulsiklio, įpilsiu šio, to, ano, pamakaluosiu, pašildysiu ir turėsiu super kremą. Pačiu laiku sustojau, tikiuos nereiks rezultato išmest. Dar bandysiu šiandien laimę knygynuose, gal ką rasiu nusipirkt.
Atsakyti
Gal kas galite patarti-nusipirkau iš KN "MONOI de Tahiti® A.O. GARDENIJA" - kvapas geras ir toks skaidrus, bet pastovėjo kelias savaites ir susidrumzliavo...Suprasčiau, kad nuo temperatūros, bet ten pat laikau visą laiką. Gal pradėjo kristalizuotis ir tai normalu. Bijau nusišnekėti, bet gal kas tikrai pasakys, kas iš tikrųjų su tuo aliejum darosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 28, 07:47)
oh motin,valdykis truputuka,vaiko brangaus miego nevaikyk  biggrin.gif
as tai jau galva lenkiu pries Olivem kaip jis man patinka  lotuliukas.gif  emulsiniu vasku,btms darydavau kremukus,tai reikdavo gerai mozoti,kad isigertu.ir be to alergizuodavo mane nuo ju.o va su Olivem,tai labai greitai susigeria kremukai ir labai minsta oda buna  wub.gif  kol kas nenoriu jokio kitos emulsiklio  wub.gif  wub.gif

o man prasciau isigerdavo biggrin.gif ir prasciau laikydavosi emulsijos.
studijavau, kiek ten jo deti (gamintojas siulo ne pagal HLB, o alieju poliariskuma ir pan doh.gif ). sunaudojau, nes mazai turejau. bet rezultatas ne koks, o vargo daugiau nei su kt emulsikliais, tai nusprendziau, kad jo man nebereikia smile.gif
Bet mano 800 buvo, reiks gal kada pasiskaityt, koks skirtumas nuo 1000.
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 06 28, 08:56)
4u.gif  Jau gavau savo turtą iš AZ. Aišku, vėl visokių naujų norų ir reikalų pridygo, termometro reik, dar šio bei to... Bet jie tikrai šaunuoliai, spartūs.
  Bet labiausiai tai padėkot noriu kad apie HLB vertes prašnekot. Nebeskubu maišyt, studijuoju, nes aš naivi naujokė sau maniau - kai tik gausiu emulsiklio, įpilsiu šio, to, ano, pamakaluosiu, pašildysiu ir turėsiu super kremą. Pačiu laiku sustojau, tikiuos nereiks rezultato išmest. Dar bandysiu šiandien laimę knygynuose, gal ką rasiu nusipirkt.

HLB skaiciuotis reikia tik jei naudoji nestandartinius emulsiklius. jei naudosi e vaska, btms - nereik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 26, 23:07)
Jūsų kremas susideda iš vandes fazės ir eliejinės fazės. Sakykim kremą darote iš hidrolato ir migdolų al. abrikosų kauliukų al + emulsiklio-bičių vaško. Sumąstote, kad pvz migdolų al. dėsit 10proc. abrikosų 15proc.

Pirmiausia skaičiuojate koks aliejus kurią bendros aliejinės fazės dalį sudaro, tada aliejų bendrą HLB vertę (iš mano ir sauliux nuorodų, kitų jei randat, pranekit wink.gif)

10proc. migdolų al sudaro 40proc. aliejinės dalies
15proc.abrikosų al. -atitinkamai60proc.

Migdolų hlb yra 6, abrikosų-7, taigi (0.4*6)+(0.6*7)=6.6

Emulsiklio parinkimas. Bičių vaško hlb=12. Kuo skirtingesnės hlb vertės, tuo didesnė tikimybė, kad emulsija nebus stabili. taigi renkama kuo panašenė.
Parenkate 5proc.bičių vaško, nes 0,5*12=6. Jei imsit 0,55 tai vertė bus 6.6 tai išvis gerai.

Galiausiai lieka
bičių vaškas 5proc.
migdolų al. 10proc.
abrikosų al. 15proc.
hidrolatas 70proc.

kazko nesuprantu ten kur pazymejau raudonai.. blush2.gif jei 5 proc imam biciu vasko, tai kodel dauginama is 0,5? 0,5 tai pagal mane turetu reiksti, kad 50 proc., o ne 5 proc. g.gif zodziu man neaiski ta vieta kaip nustatyti koki kieki imti vasko.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 28 birželio 2011 - 10:42