Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

Merginos, padėkit ir patarkit, ką darau ne taip, nes destabilizuojasi (ne iš karto, po kokios savaitės) mano sumeistrautas naktinis kremas, t. y. išsiskiria truputį ,,vandenėlio".
Kremas labai patinka mano mišriai odai, susilygina veido oda, bet štai tekstūra - nepatinka (bandžiau laikyti ir kamb. temp., ir šaldytuve, bet rezultatas - toks pats). Įtariu, kad viskas viskas dėl AHA (vaisių rūgščių).

Receptas Jūsų ,,teismui":

jojobos al. - 4 ml;
lazd. r. aliejus - 9 ml;
levandų hidrolatas - 19,5 ml;
em. vaškas Nr. 2 (A-Z) - 2,4 g (8 proc.);
AHA - 1,3 ml (2 proc.);
pelargonijų ea - 5 l.

Gal pakeisti į kitą emulsiklį (turiu įvairių)? Ar pastebėjot, kuris ,,atsparus" AHA ,,išdaigoms". Neišgalvoju, kaip patobulinti receptą...
Labai lauksiu Jūsų atsiliepimų.
Iš anksto dėkoju!
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 26, 23:13)
Nėra už ką..  smile.gif
Papildyta:

Kažkaip darbo aplinkoj įpratau į visus kreptis jūs ir pastebiu, kad net ir draugėm,tėvam kartais taip sakau doh.gif reikia liautis

Aš vis ieškojau emulsinio nr.2 vertės, mat jį sudaro keli komponentai, neįmenama mįslė man ten buvo, dabar žinosiu thumbup.gif  Aš vis gundausi Olivem1000 dėl gerų merginų atsiliepimų, bet jei dažnai gaunasi nestabilios emulsijos, reiks pagalvot dar...

su oliviem1000 man superiniai kremai gaunas, emulsijos stabilios 4u.gif

QUOTE(joliux2 @ 2011 06 27, 11:12)
Merginos, padėkit ir patarkit, ką darau ne taip, nes destabilizuojasi (ne iš karto, po kokios savaitės) mano sumeistrautas naktinis kremas, t. y. išsiskiria truputį ,,vandenėlio".
Kremas labai patinka mano mišriai odai, susilygina veido oda, bet štai tekstūra  - nepatinka (bandžiau laikyti ir kamb. temp., ir šaldytuve, bet rezultatas - toks pats). Įtariu, kad viskas viskas dėl AHA  (vaisių rūgščių).

Receptas Jūsų ,,teismui":

jojobos al. - 4 ml;
lazd. r. aliejus - 9 ml;
levandų hidrolatas - 19,5 ml;
em. vaškas Nr. 2 (A-Z) - 2,4 g (8 proc.);
AHA - 1,3 ml (2 proc.);
pelargonijų ea - 5 l.

Gal pakeisti į kitą emulsiklį (turiu įvairių)? Ar pastebėjot, kuris ,,atsparus" AHA ,,išdaigoms". Neišgalvoju, kaip patobulinti receptą...
Labai lauksiu Jūsų atsiliepimų.
Iš anksto dėkoju!

itarciau AHA, ypac naudojant emulsini v.2 (jis su GSE nedraugauja, tai ir su kitais "rugsciais" ingredientais neturetu draugaut)
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 27, 00:26)
Tas nr.2 ir man misle ilgai buvo  biggrin.gif  O del Olivem - cia ziuriu tik man vienai jis pokstus krecia, tai tu neimk i galva, "sutvarkysiu" as ji kaip nors  yess.gif
Del alavijo, mano uosviene irgi nuo vieno kremo juto dilgciojima, kai cia paskaiciau, tik tada atsekiau, kad butent tame jos kreme buvo alavijo sulciu  smile.gif

Apie zemuoges ir as siandien masciau, bet klausimas - jei neatskirsi seklyciu arba nesumalsi ju taaaaip smulkiai, i miltelius, tai ne kremas, o sveitiklis gausis  biggrin.gif

aha kol kas dar nepagalvojau apie tai, dar net nezinau ka su jom darysiu ir kaip...
del olivem 1000, jo hlb yra 9, kazkur radau, bet raso, kad tai nera pats svarbiausias jo faktorius, nes jis veikia kaip kristalizatorius daugiau...
Atsakyti
prisiminiau dar: mano pievose jau zydi jonazole, kraujazoles, ciobreliu dar reikia palaukti keleta dienu ir uz poros savaiciu bus slamuciai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 06 27, 12:20)

itarciau AHA, ypac naudojant emulsini v.2 (jis su GSE nedraugauja, tai ir su kitais "rugsciais" ingredientais neturetu draugaut)

beje, iš konservantų naudoju arba Cosgard arba Naticidą.
Atsakyti
radau Olivem 1000 pigiau nei AZ, 50 gr 3,5 svaro (14 lt iseina ), vietoje 30 gr 3,9 euro (13,45 lt, 50 ml butu 22,43 lt). 100 gr - 5,75 euro. Noriu atsisiusti. gal kas nori jungtissu Olivem ar dar ko nors uzsakymu? ax.gif (rasykit i az )
Nuoroda:
http://www.ofasimple...1000/4536246974
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 27, 10:16)
O kiek jo dedi? Dejau 6%, dejau 8%... Tiesa, pradedu atsekti, kad dazniau isskydo tie kremai, kuriuose ne viena Olivem naudojau, o maisiau su kokiu kitu emulsikliu, gal cia beda?  g.gif  Nu zodziu, dar tyrimu stadijoj, nedraugauja jis su manim  lotuliukas.gif

as pagal receptukus ziuriu,kiek emulsinio vasko,tiek mazdaug ir to olivem blush2.gif

QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 06 27, 11:04)
aš tai tą formelę vieną gal tris savaites naudoju  blink.gif  nežinau, koks dydis jos turėtų būti, kad man 1-2 kartam tik užtektų biggrin.gif gal žirnio dydžio biggrin.gif

nu man realiai 3kartam uztenka,nes mano plauku daug ir iki juosmens biggrin.gif as kai dar kaukes aliejines palaikau,tai kol atskalbiu visus plaukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 27, 15:02)
nu man realiai 3kartam uztenka,nes mano plauku daug ir iki juosmens biggrin.gif as kai dar kaukes aliejines palaikau,tai kol atskalbiu visus plaukus  biggrin.gif

na mano irgi nėra labai trumpi plaukai..smile.gif bet db kai naudoju kietą šampūną, man net kaukių nebereikia - plaukai ir taip mikšti ir blizgantys:)

ačiū Flos, kuri užkrėtė su kietu šampūnu 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri uzsisakinejot sampuno baze is AZ? Parasyta kad galima naudoti gryna arba papildyti eteriniais. Ir kaina nedidele,tik idomu ar jis geras
Atsakyti
Šiandien pasigaminau serbentų hidrolatą. Kvapas yra, tačiau negaliu pasakyti ar serbentų. Na ką, dabar reikės eiti prie rožių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justina1 @ 2011 06 27, 15:56)
Gal kuri uzsisakinejot sampuno baze is AZ? Parasyta kad galima naudoti gryna arba papildyti eteriniais. Ir kaina nedidele,tik idomu ar jis geras

Turiu. kai susideda priedai, tai kaina nesigauna nedidelė. plius pasidaro labai skystas šampūnas.
man nepatinka, mano draugei patinka:) taip kad kol nepabandysit, tai nežinosit:)
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 27, 10:16)
O kiek jo dedi? Dejau 6%, dejau 8%... Tiesa, pradedu atsekti, kad dazniau isskydo tie kremai, kuriuose ne viena Olivem naudojau, o maisiau su kokiu kitu emulsikliu, gal cia beda?  g.gif  Nu zodziu, dar tyrimu stadijoj, nedraugauja jis su manim  lotuliukas.gif

Aš dedu remdamasi ta lentele az puslapyje, kur surašyta aliejaus procentinė dalis, emulsiklio ir koks numatomas kremo stabilumas. Dažniausiai darau su 30 proc aliejaus ir 6proc emulsiklio. 4u.gif
Atsakyti