Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(Etama @ 2011 06 26, 21:25)
ar tikrai pasirenki tinkamą apmokėjimo būdą? pinigų gal neužtenka sąskaitoje.
g.gif pirkau ir daugiau nei už 100eur, viskas ok

o koks tas tinkamas budas? buvo 2 -as rinkausi kreditine kortele, o del pinigu sask tai as rami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justina1 @ 2011 06 26, 20:30)
o koks tas tinkamas budas? buvo 2 -as rinkausi kreditine kortele, o del pinigu sask tai as rami smile.gif
mintinai prancūziškai nepamenu, bet vienas yra kažkaip per banką rašo berods, kitas-kortele g.gif nžn, dažniausia būna, kadnepakanka pinigų sąsk., gal blogus duomenis suvedi ar pan. kažkas tai negerai vis tiek smile.gif
čia pirmą kartą užsakinėji su ta kortele?
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 06 26, 19:25)
Aš tai plaukams nesibaiminu irnesakyk.gif svarbu veido  neišmaliavoti tokiam mišiny biggrin.gif

ane? tada ir as nesibaiminsiu kita syki mirksiukas.gif bigsmile.gif o pagerejimas, tai man net po pirmo sykio,zinok, jautes -net nustebau bigsmile.gif uztat dabar toks kaip azartas is vis lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 06 26, 18:33)
as tai gavau i emaila visa sarasiuka ka uzsisakiau.. o per kiek laiko atsiuncia patvirtinima, kad issiunte siuntini?

Per Mozila ir man pavyko mirksiukas.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 06 26, 21:25)
Aš tai plaukams nesibaiminu irnesakyk.gif svarbu veido  neišmaliavoti tokiam mišiny biggrin.gif
aš neprisiruošiu reguliariai užsiimti doh.gif o vertėtų, tiek kad erzina buteliukų tampymas į dušą,

Apsuk buteliukus izoliacija mirksiukas.gif Kai nuslinks, apsuk dar kartą ir taip sukdama baigsi buteliuką. Ant izoliacijos ir markeriu galima rašyti jeigu etiketė nuslenka, ant viršaus užklijuoji dar sluoksnį ir nenusitrina užrašas
Atsakyti
Merginos kur randate HLB vertes? 4u.gif googlėj dažnai nebūna, gal sakau yra kokioj knygoj ar šiaip kokiam šaltiny bent populiariausieji išvardinti
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 26, 22:56)
Merginos kur randate HLB vertes? 4u.gif googlėj dažnai nebūna, gal sakau yra kokioj knygoj ar šiaip kokiam šaltiny bent populiariausieji išvardinti

Daugiausiai yra cia: http://home.earthlin...s/HLBSystem.pdf
O dar keleta siaip internete pasisaudziau, ieskojau konkreciai, pvz., "Grape seed oil HLB value", bet tikrai ne visu galima rasti...
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 26, 22:14)
O dar keleta siaip internete pasisaudziau, ieskojau konkreciai, pvz., "Grape seed oil HLB value", bet tikrai ne visu galima rasti...

apie ka jus cia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 26, 22:14)

Ačiū! smile.gif
aš esu radusi tik
HLB
gal kam pravers
Papildyta:
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 26, 22:23)
apie ka jus cia? ax.gif

apie HLB - hidrofilinį - lipofilinį balansą. Buitiškai šnekant: tiksliau parenkami kiekiai ingridientų pagal jų HLB vertes kad gerai susiemulsintų ir išliktų stabilūs. Man ir neskaičiuojant HLB kiekvieną kartą gaudavosi viskas gerai,stabiliai, neatsiskirdavo fazės (tfu tfu tfu per petį) bet norisi tikslumo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tendre: 26 birželio 2011 - 21:25
QUOTE(Tendre @ 2011 06 26, 22:30)
Ačiū!  smile.gif
aš esu radusi tik
HLB
gal kam pravers
Papildyta:

apie HLB - hidrofilinį - lipofilinį balansą. Buitiškai šnekant: tiksliau parenkami kiekiai ingridientų pagal jų HLB vertes kad gerai susiemulsintų ir išliktų stabilūs. Man ir neskaičiuojant HLB kiekvieną kartą gaudavosi viskas gerai,stabiliai, neatsiskirdavo fazės (tfu tfu tfu per petį) bet norisi tikslumo smile.gif

man dar niekad viskas gerai nesigaudavo, bet kad ir tu nuorodu nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 06 25, 10:01)
labas raganaites 4u.gif
as turiu toki klausimėli blush2.gif alionukuj ar sitas yra tas pats kas jusu parodytas skvalanas is AZ ax.gif
aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
biski ne i tema bet....
net kaktusas nudziugino wub.gif  kaip isejo gerai kremuka pasigaminti blush2.gif antra karta dariau rasai dovanu ir viskas pavyko thumbup.gif
user posted image

kiek supratau, tas pats alyvuogiu skvalanas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 26, 22:39)
man dar niekad viskas gerai nesigaudavo, bet kad ir tu nuorodu nesuprantu blush2.gif

Jūsų kremas susideda iš vandes fazės ir eliejinės fazės. Sakykim kremą darote iš hidrolato ir migdolų al. abrikosų kauliukų al + emulsiklio-bičių vaško. Sumąstote, kad pvz migdolų al. dėsit 10proc. abrikosų 15proc.

Pirmiausia skaičiuojate koks aliejus kurią bendros aliejinės fazės dalį sudaro, tada aliejų bendrą HLB vertę (iš mano ir sauliux nuorodų, kitų jei randat, pranekit wink.gif)

10proc. migdolų al sudaro 40proc. aliejinės dalies
15proc.abrikosų al. -atitinkamai60proc.

Migdolų hlb yra 6, abrikosų-7, taigi (0.4*6)+(0.6*7)=6.6

Emulsiklio parinkimas. Bičių vaško hlb=12. Kuo skirtingesnės hlb vertės, tuo didesnė tikimybė, kad emulsija nebus stabili. taigi renkama kuo panašenė.
Parenkate 5proc.bičių vaško, nes 0,5*12=6. Jei imsit 0,55 tai vertė bus 6.6 tai išvis gerai.

Galiausiai lieka
bičių vaškas 5proc.
migdolų al. 10proc.
abrikosų al. 15proc.
hidrolatas 70proc.

Čia principas toks smile.gif paėmiau panašias aliejų hlb vertes. Bet jei gamybai pasirenkami labai skirtingų hlb verčių aliejai ar norima naudoti kelis emulsiklius (Pvz aš mėgstu az emulsiklį nr.2 ir bičių vašką kartu), tai manau tikrai verta skaičiuot hlb, kad gautųsi stabili emulsija 4u.gif

p.s. žiūriu Sauliux nuorodoj viskas aprašyta, dar ten pasiskaitykit, išsamiau bus smile.gif

Sauliux, o jūs žinot AZ emulsinio nr.2 ir olivem 1000 hlb?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tendre: 26 birželio 2011 - 22:10