Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(linuke @ 2011 06 25, 10:57)
Neberandu, kurioj temoj buvo klausimas apie aloe vera, tai perklausiu dar kartą - kada reikia pilti aloe gamimant kremą:

as turiu geli is AZ -i kremus dedu jau gale, kaip ir pagerinimus mirksiukas.gif

QUOTE(griegzde @ 2011 06 25, 12:46)
Sveikutes.  Ar galima kremo gamybai naudoti biciu vaska is bitininko. Naturalu neperdirbta.

aisku, kad galima thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 25, 20:56)

kls nr. 2
- darysiu kita bandyma sampuno kieto,tai norejau pasiteirauti,gal kazka patarimui turit labai veiksmingo nuo zvynelines,seborejos?buciau dekinga labai smile.gif

butent kieto sampuno dar nesu darius 4u.gif bet dariaus tam reikalui kauke/balzama plaukam mirksiukas.gif , kur dejau (cia paminesiu ka dejau, kas tinka seborejai ir zvynelinei) levandu, bergamociu, rozmarinu, arbatmedzio, palergonijos, paciuliu ea, pantenolio, avokadu al, aloe gelio 4u.gif o dar ir beplaunant i sampuna saujoj ilasinu po du lasiukus arbatmedzio, levandu, bergamociu ir palergoniuju ea. mirksiukas.gif istrinu, palaikau keleta min mirksiukas.gif
o siaip ka esu radus, kas tinka siai problemai -galiu ir surasyt blush2.gif gal pagelbesiu 4u.gif
praktiskai visur mini levandu ir bergamociu ea 4u.gif dar citrinu ea, palergoniju ea, arbatmedzio, paciuliu, kedro, rozmarino, roziu, ramuneliu ea.
Dar izopas (cia dar nezinau kas blush2.gif gal kas zino -ea cia ar kas? ax.gif ), pantenolis, aloe, kanapiu al, metu al, lecitinas, medetku al, jojobos al (ypac tinkama skaip baze), varnalesu al, biotinas,
dar -situ nezinau koks produktas -tik paminetus radau -gal bele kas is ju tinka 4u.gif : apyniai, dirvinis asiuklis, dilgeles, petrazole, diemedis, ciobrelis, azuolo zieve, berzo lapai, silinis virzis.
kol kas tiek info mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Dėl žvynelinės: mūsų šeimoj labai tiko kokoso aliejus iš Akomos. Sumažėjo pleiskanojimas, odos spalva pagerėjo, nei vienas specialus emolientas, išbandytas per 25metus, nebuvo toks efektyvus. Bei jei problema galvos odoj ir dar moteriai, gal per riebu nuolat naudot.
Dar vienas patarimas - probleminiu metu ar tik jam artinantis(o dažniausiai jis būna pavasarį-rudenį, ar jums kitaip?) pagerti vitamino D. Efektas pasijunta jau po poros savaičių. Naudojom Pharma Nord papildus D-pearls Dabar, jei daug būnat saulėje, nereikėtų.
Atsakyti
Bonda, Agne/Ramute-jus nuostabios!labai labai aciu uz naudinga info! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

dabar labai lauksiu mergaiciu,gaminusiu kieta muila, atsiliepimu smile.gif gal turit dar kazkokiu pastebejimu,niuansu gaminant si geri?kazkaip tie juodi taskuciai mane siaubingai nuliudino... verysad.gif mesti nesinori sitiek pinigu sudetu... unsure.gif o turiu butinai kazka pasidaryti dovanoms,tad jau bijau rizikuoti.dejau i silikonines formeles,ir labai negrazi forma gavosi.jei smarkiau paspausdavau,tai kuris nors sonas lysdavo lauk.Nesuprantu,ar del per didelio kiekio vandens nejo graziai i formeles sudeti,ar as kazka blogai dariau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 06 25, 19:49)
Ir dar vienas mamoms. Kuo tepat/tepdavot kūdikių paraudimus tarp "rinkių"  lotuliukas.gif nežinau kaip jie vadinasi, gal nušutimai  g.gif aš pirmam vaikui tepdavau Bepanthenu, o dabar iš principo nenoriu pirkt kremo, noriu pati "paburt". Kol kas tepiau sviestmedžiu panašiom problemom ir super suveikė  thumbup.gif Tiktų vien juo? O Sauluxxx kremo neužsirašiau recepto, nes atrodė labai mandras  doh.gif  bet jeigu toks labiausiai tinka, tai mėginčiau meistraut.
Ar juos apskritai reikia pataisų sporom, o ne riebalu tept?...  doh.gif

Brangioji, nieko mandro mirksiukas.gif Padariau mazylei toki pat krema, kaip jai ir siaip kunui darau, 30% alieju, is sviestmedzio, kokosu ir jojobos, ramuneliu hidrolato, emulsinio ir biciu vasko. Tada kad gydytu ir ramintu palasinau pantenolio ir bisobulolo, idejau truputi alantoino, o kad saugotu nuo dregmes, idejau cinko oksido. Veikia puikiai! Zodziu, iprastas kremas, su papildomom gydanciom, raminanciom medziagom ir cinko oksidu wink.gif

O as ka tik "is akies" pagaminau fantastiska makiazo valikli bigsmile.gif Labai fainiai valo, nelieka riebumo, malonus akims, o teoriskai dar ir blakstienas turetu stiprinti, ziuresim ax.gif Dariau su Olivem 1000, 10% riebumo, is migdolu, ricinos ir avokado alieju, papildziau pantenoliu, kolagenu ir fitokeratinais. Nu zinokit, taip patiko, nusivaliau makiaza, ir, kad nori, eik is naujo pasidazyt, kad vel reiketu ji nusivalyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 06 25, 22:51)
paminesiu ka dejau, kas tinka seborejai
klausimas-riebi ar sausa seborėja pirmiausia?
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

QUOTE(Etama @ 2011 06 26, 02:08)

pas mane riebi,nes plau,kai greit riebaluojas,o va drauges baisiai sausi plaukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 06 25, 22:56)
DEL KIETO SAMPUNO: tos kurios dare,noriu paklausti: ipylus i sulfata vandens,jis turi buti visas dregnas?ar jei lieka sausu trupiniuku,kaisdamas issilydys?nes pirmas mano bandymes dar dziuna,bet pastebejau juodu taskiuku,tai kaip speju pelesis isimete  verysad.gif  didelis nuostolis gausis  doh.gif  as vis papyliau vandens,nes man sausa buvo,o dbr galvoju kad tame ir beda bus  doh.gif
[b]

Į kietą šampūną paprastai pilama 10-15proc vandeninės dalies, priklausomai pagal kokį receptą ir su kiek aliejų darai.
Kai dariau pirmą kartą, vandens man irgi pasirodė labai mažai, jau maniau, kad bus per mažai, tačiau maišiau, maišiau ir tas vanduo tolygiai pasiskirstė, kokosai ir SCI sudrėko ir viskas kuo puikiausiai gavosi - tokia nei per skysta, nei per tiršta košytė.
O dėl formavimo, tai sugalvojau labai mandrą būdą kaip gauti gražų šampūniuką biggrin.gif Kaupiu indelius nuo grietinėlės, jogurto ir pan dalykėlių - į vieną sudedu šampūniuką, kitu tokiu pačiu iš viršaus prispaudžiu ir į šaldiklį kelioms minutėms smile.gif Nes man pirmą kartą šampūno viena pusė gavosi lygi, graži, o kita pasišiaušusi tokia.
O kas liečia pelėsį, tai gal džiovinti padėjai kur nors drėgnoje vietoje? Nes visur akcentuojama, kad turi būti gerai vėdinama patalpa, kur nesiektų tiesioginiai saulės spinduliai.
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 26, 01:16)
Brangioji, nieko mandro  mirksiukas.gif  Padariau mazylei toki pat krema, kaip jai ir siaip kunui darau, 30% alieju, is sviestmedzio, kokosu ir jojobos, ramuneliu hidrolato, emulsinio ir biciu vasko. Tada kad gydytu ir ramintu palasinau pantenolio ir bisobulolo, idejau truputi alantoino, o kad saugotu nuo dregmes, idejau cinko oksido. Veikia puikiai! Zodziu, iprastas kremas, su papildomom gydanciom, raminanciom medziagom ir cinko oksidu wink.gif

dėkoju širdingai aciuks.gif

o ar nesupyksi, jei paprašysiu kurios kaunietės tokį arba panašų padaryt? 4u.gif Nes pati kol susipirksiu viską doh.gif o nenoriu vėl pradėt pirkt, nes kol išnaudosiu vėl pradės suktis užburtas ratas doh.gif Jei taip, tai gal galėtų kuri iki antradienio padaryt? Atvažiuočiau pasiimt 4u.gif (labiausiai tiktų Doviljana arba Flos)
Atsakyti
Na o as kankinuosi su AZ, nu niekaip man neiseina uzsakyti, idedu i krepseli, griztu i parduotuve ir jau rodo, kad krepselis tuscias, nu nieko nesuprantu ka blogai darau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 06 26, 13:27)
Na o as kankinuosi su AZ, nu niekaip man neiseina uzsakyti, idedu i krepseli, griztu i parduotuve ir jau rodo, kad krepselis tuscias, nu nieko nesuprantu ka blogai darau doh.gif

as pries koki pusvalandi pasidariau uzsakyma is A-Z.. na, viskas man pavyko kuo puikiausiai (beje, pirma karta uzsisakinejau biggrin.gif )..
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 06 26, 15:11)
as pries koki pusvalandi pasidariau uzsakyma is A-Z.. na, viskas man pavyko kuo puikiausiai (beje, pirma karta uzsisakinejau  biggrin.gif )..

As va idedu i krepseli man atsiranda langas Votre panier, tada kad eiti toliau uzsakineti spaudziu Retaur au catalogue, na ir po to veiksmo matai Mano krepselis 0 prekiu.
O kaip tu uzsakinejai? gal as kazka ne ta spaudziu.
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 06 26, 01:08)

pas mane riebi mirksiukas.gif ir mano tas perskaitytas-atrastas budas tikrai padeda -dar tik antra sav -ale pagerejimas ryskus thumbup.gif ir plaukai maziau riebaluojas thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(SaDa @ 2011 06 26, 12:27)

zinok, man su ja irgi buvo problem -bet as atidarineju vis kita skirtuka - pvz pradinis psla tas pagrindinis, tada einu i kokius eteirinius- tai atidarau nauja skirtuka 4u.gif ka reik idedu i kasi, o tas pradinis vis atidarytas--tada rodo krepselyje viska gerai..o jei vienam psl visak -tai kaip tau, kraunu kraunu, paziuriu - o ten tik paskutine preke doh.gif arba nieko doh.gif
tik nezinau ar supratai blush2.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti