Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

Neberandu, kurioj temoj buvo klausimas apie aloe vera, tai perklausiu dar kartą - kada reikia pilti aloe gamimant kremą: ar į vandeninę fazę šildymo metu, ar jau sujungus aliejus su vandeniu, t.y., kaip pagerinimą? Ir koks apytikriai kiekis jo galėtų būti emulsijoj 'aliejus vandenyje", kai santykis ~30/70? Dėkui.
Atsakyti
Dar klausimux - ar kuri naudojat linų sėmenų aliejų kremų gamyboje? Aš juo kartais tepu plaukus prieš plovimą, naudoju maisto ruošimui, sakyčiau, turėtų būti visai nieko bazinis aliejus kokiam pieneliui ar kremui. Ar bandėt jį kuri?
Atsakyti
As kadangi turiu aloe sultis, o ne zele, tai pilu jas i vandens faze, t.y., jomis keiciu dali vandens. Kaip daryciau su zele, nezinau, reik ja is pradziu pamatyt smile.gif Esu kai kuriuose kremukuose aloe sultimis pakeitusi tik 20-30 proc vandens, o esu i kai kuriuos ir isvis vietoje vandens tik aloe sultis naudojusi (ranku kreme, losjone po skutimosi, dezodoruojanciame pedu gelyje). Cia jau nuo poreikiu, fantazijos ir pinigines resursu priklauso, manau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 25, 11:31)
Et, dabar jau visko gali tiketis  irnesakyk.gif Rudugio parduotuvese taip pat raso, kad aliejai nerafinuoti ir salto spaudimo, o ju ne nelygint su aliejais is AZ, kazkokie skaidrus, bekvapiai, vandenelis, zodziu  doh.gif

A, ir dar, MB norejo geras pabuti, tai parnese nupirkes is "Sveiki produktai" sezamu alieju. Parasyta, kad ekologiskas, nerafinuotas, apie spaudimo buda neuzsiminta. Ir ka, sunaudojau masazams ir muilui, nes kokybe neaiski, bent kai lyginom visi su sezamu aliejum is AZ, tai labai skyresi, bekvapis, sviesesnes spalvos... Tai turbut ir kokybe prastesne kosmetiniu poziuriu g.gif
Atsakyti
labas raganaites 4u.gif
as turiu toki klausimėli blush2.gif alionukuj ar sitas yra tas pats kas jusu parodytas skvalanas is AZ ax.gif
aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
biski ne i tema bet....
net kaktusas nudziugino wub.gif kaip isejo gerai kremuka pasigaminti blush2.gif antra karta dariau rasai dovanu ir viskas pavyko thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikutes. Ar galima kremo gamybai naudoti biciu vaska is bitininko. Naturalu neperdirbta.
Atsakyti
aloe gelį reikia dėti į jau pagamintą, atvėsusį iki maždaug 40 laipsnių, kremą.
Atsakyti
Ateinu su klausimais... 4u.gif

Gal yra koks šaltinis, kuriame būtų nurodyta visų bazinių aliejų rekomenduojama dalis procentu gaminy (ar aliejų mišiny), kaip pvz tamanų dėt 10 proc, o sezamų tinka būt pagrindu (nors vienoj knygoj skaičiau, kad sezamų 10proc galima g.gif

Ir dar vienas mamoms. Kuo tepat/tepdavot kūdikių paraudimus tarp "rinkių" lotuliukas.gif nežinau kaip jie vadinasi, gal nušutimai g.gif aš pirmam vaikui tepdavau Bepanthenu, o dabar iš principo nenoriu pirkt kremo, noriu pati "paburt". Kol kas tepiau sviestmedžiu panašiom problemom ir super suveikė thumbup.gif Tiktų vien juo? O Sauluxxx kremo neužsirašiau recepto, nes atrodė labai mandras doh.gif bet jeigu toks labiausiai tinka, tai mėginčiau meistraut.
Ar juos apskritai reikia pataisų sporom, o ne riebalu tept?... doh.gif

Skaitau senas temas visas iš eilės ir jau matau šviesą tunelio gale biggrin.gif jau aiškėja kaip ir kas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2011 06 25, 13:46)
Sveikutes.  Ar galima kremo gamybai naudoti biciu vaska is bitininko. Naturalu neperdirbta.

Tikrai galima,toks dar vertingesnis smile.gif aš ir turiu galimybę gauti neperdirbto bičių vaško, į daugelį gaminių jį dedu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Cosette @ 2011 06 25, 18:49)
Ateinu su klausimais...  4u.gif

Gal yra koks šaltinis, kuriame būtų nurodyta visų bazinių aliejų rekomenduojama dalis procentu gaminy (ar aliejų mišiny), kaip pvz tamanų dėt 10 proc, o sezamų tinka būt pagrindu (nors vienoj knygoj skaičiau, kad sezamų 10proc galima  g.gif

Nesu skaičiusi tokio šaltinio ir išvis kaži ar toks gali būti. Aliejų dalis sakykim kreme priklauso nuo odos tipo, noro kad jis daugiau drėkintų ar maitintų ir t.t. Aliejinės dalies rekomendacijos kokio aliejaus kokiom proporcijom dėti, manau priklauso nuo norimo rezultato.Net ir baziniai aliejai, jų kiekis parenkami pagal savo savybes. Kažin ar galima vienareikšmiškai teigti, jei tamanai tai 10 proc., jei sezamai -20proc. Griežtų taisyklių nėra. Kūryba čia wub.gif Tų pačių sezamų al. vieno galima užtepti ant odos ir bus 100 proc. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2011 06 25, 12:34)
Dar klausimux - ar kuri naudojat linų sėmenų aliejų kremų gamyboje? Aš juo kartais tepu plaukus prieš plovimą, naudoju maisto ruošimui, sakyčiau, turėtų būti visai nieko bazinis aliejus kokiam pieneliui ar kremui. Ar bandėt jį kuri?
jo kaitinti negalima g.gif
Atsakyti
4u.gif Baltųjų dobilėlių hidrolato gaminimas. Pirmas blynas.
user posted image
Viskas gerai, dangtis nesikilnoja, ledukų pritrūkau, ir nežinau ar jie būtini.
user posted image
Bet kitą kartą bandysiu kažkuo sandarinti, prasigaruoja pro šonus, nuostoliai... Rezultatas - apie 150 ml. Odai ryte patiko...
Apie sėmenų aliejų pašnekėjot. O alyvuogių galima naudot maistinį kremams?
Tokio gero nerafinuoto tiesiai iš italijos ūkininko turiu, kartais pasitepu, sako italės juo tepas nuo galvos iki kojų. Mažinau nuotraukas, bet kažko nesigavo.
O aloe sultis kur perkat? Mačiau ir Maksimoj ekologiškam skyrelyje, dar vaistinėse, ar irgi siunčiatės? Aš tik miltelių atrodo užsisakiau, na kažko užsisakiau, kai gausiu, pamatysiu.

"apie agurkus esu kazkada pagalvojusi, bet ne apie hidrolata, o tiesiog apie ju sultis. Be abejo, reiketu konservuoti... Manau, darysiu eksperimenta, isspausiu sulciu, palasinsiu konservanto ir paliksiu stoveti, kiek isbus nesugedes ax.gif"
tada gal tokias sultis vertėtų pasterizuoti -pakaitinti šiek tiek? Arba pusę pakaitint, kitos pusės ne, ir matysis kuri kiek laikysis. Nelabai tikiu, kad nesurūgs vien su konservantu.
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 06 25, 19:20)
Nesu skaičiusi tokio šaltinio ir išvis kaži ar toks gali būti. Aliejų dalis sakykim kreme priklauso nuo odos tipo, noro kad jis daugiau drėkintų ar maitintų ir t.t. Aliejinės dalies rekomendacijos kokio aliejaus kokiom proporcijom dėti, manau priklauso nuo norimo rezultato.Net ir baziniai aliejai, jų kiekis parenkami pagal savo savybes. Kažin ar galima vienareikšmiškai teigti, jei tamanai tai 10 proc., jei sezamai -20proc. Griežtų taisyklių nėra. Kūryba čia wub.gif Tų pačių sezamų al. vieno galima užtepti ant odos ir bus 100 proc. smile.gif

Turėjau omeny "aliejų maišymo taisykles", kas tikriausiai tinka ir kremų aliejinei fazei. Štai citata iš straipsnio:
Sudėtinių dalių proporcijos priklauso nuo aliejų konsistencijos ir veiksmingumo. Mišinio pagrindu geriau rinktis lengvos konsistencijos, greitai įsigeriančius aliejus, tokius kaip saulėgrąžų, abrikosų, makadamijų, o ne, pavyzdžiui, tokį sunkų kaip avokado. Lengvi aliejai greičiau patenka į odą ir į ją „atneša“ kitas mišinio sudėtines dalis. O jomis gali būti sunkesni, tirštesni ir veiksmingesni (vaistinių augalų) aliejai: kviečių gemalų, nakvišų, agurklių, šaltalankių, erškėtrožių aliejai, taip pat fitoliai. Tokių aktyviųjų aliejų mišiniuose reiktų naudoti iki 20 proc.

tai reikia žiūrt, kurie skaitosi lengvi, o kurie sunkūs ir pagal tai turbūt rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,mergytes 4u.gif

DEL KIETO SAMPUNO: tos kurios dare,noriu paklausti: ipylus i sulfata vandens,jis turi buti visas dregnas?ar jei lieka sausu trupiniuku,kaisdamas issilydys?nes pirmas mano bandymes dar dziuna,bet pastebejau juodu taskiuku,tai kaip speju pelesis isimete verysad.gif didelis nuostolis gausis doh.gif as vis papyliau vandens,nes man sausa buvo,o dbr galvoju kad tame ir beda bus doh.gif

kls nr. 2
- darysiu kita bandyma sampuno kieto,tai norejau pasiteirauti,gal kazka patarimui turit labai veiksmingo nuo zvynelines,seborejos?buciau dekinga labai smile.gif
Atsakyti