Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios!

QUOTE(o-pa-pa @ 2011 06 22, 20:59)
mergaites, turiu maza saujele levandu ziedu, sakykit,ka galeciau su jomis padaryt? Pirma mintis sovusi tai pasigamint aliejine istrauka,po kokios pirteles tuo aliejum palepint oda blush2.gif

Apie levandu savybes galima pasiskaityti, bet jei neturite pakankamai ziedu hidrolatui pasigaminti, galite daryti istraukas. Kad "istraukti" daugiausiai gerybiu is levandu ziedu, reiktu naudoti ir alieju ir spirita/dektine. Nes turi medziagu tirpiu kaip aliejuje, taip ir vandenyje, ir alkoholyje, glicerine.

Dektine arba spiritas/glicerinas/ziedai - labai skaniai kvepia wub.gif (kai jau spiritas isgarintas, arba ant ugnies, arba 2-3 dienas pastovejes atidarytas, jei jusu oda sausa ir nemegsta alkoholio). Galima naudoti tonikuose, kremuose ir t.t. Taip pat tinka raumenu skausmui malsinti. Jei nenaudojat glicerino, galima be jo. Tiesiog jis irgi istraukia is ziedu tai, ka negali aliejus.
Aliejine istrauka - viskas aisku bigsmile.gif
Ir dar spiritine/aliejine istrauka (alkoholis irgi isgarinamas, bet siuo atveju geriau naudoti degtine, arba spirita su vandenuku).Tokiu budu pagaminta istrauka(aliejus) zymiai geriau isigeria i oda, skalsesne, svelnesne, naudingesne (nes ta pati zaliava atiduoda ir aliejuje ir vandenyje ir spirite tirpias medziagas), bet galiojimas trumpesnis smile.gif
Vienu zodziu neishsenkama tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 06 22, 22:46)
as pati tyrimu nedariau, bet teko kazkur skaityti, todel jis ne visiems tinkamas, bet jis turi ir aloinas ir daug kitokiu geriu...

butu idomu saltinis. nes man idomi info apie aloe. as ji labai megstu naudoti ir nemazai skaiciau.

turit omeny, alantoina? esu macius, kad raso, jog jo yra, bet irgi neradau jokiu konkreciu skaiciu.

(tiesa, niekad nesu pajutus jokiu dilgciojimo nuo aloe).
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 06 23, 01:11)
(kai jau spiritas isgarintas, arba ant ugnies, arba 2-3 dienas pastovejes atidarytas, jei jusu oda sausa ir nemegsta alkoholio)

Aš nesuprasdavau, kaip spiritas garinamas. tai čia būtent ir parašyti jo garinimo būdai? ant ugnies, arba 2-3 pastovejęs atidarytas?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 23, 02:29)
butu idomu saltinis. nes man idomi info apie aloe. as ji labai megstu naudoti ir nemazai skaiciau.

turit omeny, alantoina? esu macius, kad raso, jog jo yra, bet irgi neradau jokiu konkreciu skaiciu.

(tiesa, niekad nesu pajutus jokiu dilgciojimo nuo aloe).

O man nuo alavijo gelio beria-tepiau vieną ant kojų-čia gal nuo odos priklauso.

Užvakar pasigaminau kremo su sojų lecitinu, gavosi labai lengvas, kaip pienelis kremukas smile.gif -manau vasarai pats tas, nes dėjau apie 60% hidroliato ir 30% aliejaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 06 23, 02:11)
Apie levandu savybes galima pasiskaityti, bet jei neturite  pakankamai ziedu hidrolatui pasigaminti, galite daryti istraukas.

Aciu labai,tikrai, hidrolatui ziedu nepakaks,turiu tik tiek kiek galima nuskint nuo vieno kelmelio.Ir siaip ji pas mane pirmi metai zydi,bet jau kvapas kooooooks wub.gif Jei teisingai supratau,man geriausia butu daryt spiritine(dektinine)/aliejine istrauka.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2011 06 23, 06:13)
Aciu labai,tikrai, hidrolatui ziedu nepakaks,turiu tik tiek kiek galima nuskint nuo vieno kelmelio.Ir siaip ji pas mane pirmi metai zydi,bet jau kvapas kooooooks wub.gif Jei teisingai supratau,man geriausia butu daryt spiritine(dektinine)/aliejine istrauka.Aciu 4u.gif

zinoma rasit informacijos internete 4u.gif , bet papasakosiu kaip pati darau tokia...
Levandu ziedus (cia jau kiek turite) pvz., apie 10g uzpilu degtine 1:1 jei sverti gramais. Jei uzpilti spiritu, tai perpus su vandeniu. Pastatau i tamsia, bet siltesne vieta 2-3 savaitem, reiktu daznai papurtyti. Paskui pastatau ant vandens voneles, ant laaabai mazos ugnies, ipilu aliejaus (gerai jojoba, nes nebaisiai bijo kaitinimo, nors galima ir bent kuri, tikrai neuzvirs mirksiukas.gif ). Taip apie 1val. Jei naudojant spirita, tai geriau palaikyti atidaryta indeli pora dienu, kad isgaruotu, dar be aliejaus, nes kaitinant gryna spirita gali uzsidegti.
Kartais ir po valandos dar jauciasi alkoholio kvapas, galima palaikyti ilgiau ant ugnies. Nezinau, bet kartais atrodo, kad vistiek siek tiek lieka g.gif . Pakui nukosti ziedus. Gaunasi keliu sluoksniu misinukas smile.gif , pries naudojant papurtyti, laikyti saldytuve. Isgyvena apie 1-1,5men. Naudoti gryna, labai svelniai slysta per oda wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 23 birželio 2011 - 08:39
Alionuk,taip ir padarysiu,aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 06 23, 01:11)
Apie levandu savybes galima pasiskaityti, bet jei neturite  pakankamai ziedu hidrolatui pasigaminti, galite daryti istraukas. Kad "istraukti" daugiausiai gerybiu is levandu ziedu, reiktu naudoti ir alieju ir spirita/dektine. Nes turi medziagu tirpiu kaip aliejuje, taip ir vandenyje, ir alkoholyje, glicerine.

Dektine arba spiritas/glicerinas/ziedai - labai skaniai kvepia wub.gif  (kai jau spiritas isgarintas, arba ant ugnies, arba 2-3 dienas pastovejes atidarytas, jei jusu oda sausa ir nemegsta alkoholio). Galima naudoti tonikuose, kremuose ir t.t. Taip pat tinka raumenu skausmui malsinti. Jei nenaudojat glicerino, galima be jo. Tiesiog jis irgi istraukia is ziedu tai, ka negali aliejus.
Aliejine istrauka - viskas aisku bigsmile.gif
Ir dar spiritine/aliejine istrauka (alkoholis irgi isgarinamas, bet siuo atveju geriau naudoti degtine, arba spirita su vandenuku).Tokiu budu pagaminta istrauka(aliejus) zymiai geriau isigeria i oda, skalsesne, svelnesne, naudingesne (nes ta pati zaliava atiduoda ir aliejuje ir vandenyje ir spirite tirpias medziagas), bet galiojimas trumpesnis smile.gif
  Vienu zodziu neishsenkama tema 4u.gif

Man neaiški spiritinė/aliejinė ištrauka. Aliejų sumaišyti su degtine? ax.gif
Atsakyti
Mergaites, turiu klausimą 4u.gif . Užsimaniau sumaišyti abrikosų kauliukų alijų su hidrolatų, kad gautusi dvisluoksnis akių makijažo valyklis. Koks hidrolatas tam tinkamiausias?
Atsakyti
Laba dienele, prisidariau hidrolatu: bijunu, ersketroziu, jazminu ir metu, .Ypatingai skanus kvapas metu tokia gaiva jauciasi, ir dabar suku galva kokiai odai jis labiau tiktu... g.gif gal kurios naudojat.ir dar manau jazminu hidrotata pilsiu lauk, nu jau toks sleikstus kvapas gavosi, kaip buroku pasariniu doh.gif jauciasi ir jazmino kvapas bet labai astrus doh.gif na zodziu fui tongue.gif
Atsakyti
Ir as hidrolatus gaminau : metu ir levandu , viskas gavosi thumbup.gif O jau apie pinigu ekonomija tyliu , vien i pliusa biggrin.gif
Bet noriu paklausti , ar levandu hidrolatui tik ziedai tinka ar ir kotus augalo galima ideti ( jie irgi turi stipru kvapa ) ?
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo gaminiu ax.gif
Susimeistravau geliuką plaukams nuo slinkimo, ir tikiuosi pleiskanas apmažins, nes po paskutinių galvos plovimų jų atsirado (šampūną reiks keisti) thumbup.gif Nežinau, bet man tai tas geliukas labai tinka ir plaukams patinka: šauniai susigeria, plaukai lengviau išsišukuoja, nors tepu tik galvos odą, ir mažiau reibaluojasi plaukai ax.gif Nežinia ar tai nuo geliuko, ar gal nuo kokių kitų priežasčių, bet ir plaukai kaip ir mažiau slenka g.gif
Geliukas plaukams nuo slinkimo
Atsakyti