O pas mane šiandien gaminimo diena nuo pat ryto iki dabar ( ką tik baigiau, užteks šiai dienai). Prisidariau erškėtrožių hidrolato visą litrą
Pasigaminau dezodorantą pagal palominos bloge esantį receptą. Nuo ryto esu pasitepus , vis dar kvepia ir neprakaituoja
. Tik aš papildomai dar pyliau skystų aliejų, nes palomina rašė, kad jai per kietas gavosi.
Dar pagaminau dukrelei nuo uodų sukandimo tepaliuką. Vargšiukę žiauriai sukando uodai. Tepiau pradžioje tik sviestmedžiu ir kitą dieną beveik nebuvo nei žymės. O šiandien dar pagaminau iš sviestmedžio, migdolų aliejaus, tamanų al. hamamelio hidrolato ir levandų ea. Kad geriau teptųsi, nei tik grynas sviestmedis, bet riebokas gavosi. Jeigu tepti tik įkandimo vietą, tai gerai bus, bet kadangi ji buvo sukąsta vos ne ištisai , tai tepiau visas kojas.
Sekantis gaminys tepaliukas nagams( vis besisluoksniuojantiems): argano aliejus, gintaro pudra, mirų ea, ylangų ea. Koks bus rezultatas ilgiau panaudojus, parašysiu vėliau, jei kam įdomu.
Paskutinis gaminys kūnui. Gaminau su BTMS . Rezultate gavosi visai nieko, bet gamybos procesas nelabai vykęs, nes vis tirštinau . Gaminau pirmą kartą su btms, paėmiau per mažai. Gavosi per skystas. Tada jau į faktiškai gatavą kremą dėjau dar guaro gumos su hidrolatu, po to dar btms ištirpdžiau, sumaišiau su jau pagaminto kremo mažu kiekiu ir sudėjau. Na ir gavosi visai gerai. Gaminau dukrai, bet jai visi mano kvapai nepatinka, jai norisi tokių ale braškinių, o aš tokių neturiu. Dėjau aliejų su apsauga nuo saulės, DHA, alavijo gelio. Turėtų būti neblogas, panaudosim, pamatysim. Tik emulsikliai man nepatinka ant odos ir viskas. Man jau geriau su bičių vašku. Dar bandysiu tą iš AZ Olivem 1000, kai turėsiu.
Na va ir prisigyriau , visi namai kvepia rožėmis. Dar gardenija žydi po nosimi, bijūnai vazoje. Vasara......
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2011 06 13, 18:30)
as tai labai isismylejau BTMS, visada gaunasi liux kremuku konsistencija, ir veidui tinka. Na reiktu aisku is AZ pabandyti emulsikli kur jus naudojat, gal butu dar geriau
O kiek % jo dedi? Bėgu pjauti žolytės, pasakysiu po to kaip dezodorantas laikė, nes tikrai šiltoka bus man