QUOTE(Tendre @ 2011 06 12, 17:03)
Na tuo ir smagu gamintis pačiom kosmetiką, nes galima atsirinkti kas veikia geriausiai
Apie visus ingridientus, kuriuos esu išvardinus, esu ne tik pasiskaičiusi, bet ir naudojusi, manęs jie tikrai nebalinano. Nežinau iš kur jūs ištraukėte, kad kremas turėtų būti balinantis, todėl ir paprašiau paremti nuomonę, gal ką būčiau naujo sužinojusi ..
na jei parašei planuojamą receptą, tai savaime suprantama, kad nori komentarų-tai ir daviau nuo savęs pasiūlymų
jei man yra bėda, tai ir stengiuosi ją efektyviai spręsti. nesakau, kad tas receptas blogas, bet jei norisi susitelkti į t.t. problemą, tai ir priemones reiktų būtent tam skirtas, stipriau ir tikslingiau veikiančias naudoti. erškėtrožių al ir citrinos turi daug vit C ir reguliariai naudojant tikrai pašviesina odą. na man savo nuomonės remti nereikia, sakau faktą, o jei įdomu plačiau ir turi laiko, tai gali susieškoti šaltinių ir pasigilinti
gi ir pati rašei apie erškėtrožių balinimo baimę
tai patvirtinu, kad jei stropiai saugai įdegį-keisk sudėtį. neužmetus kad ir medetkų su kiparisais bei pasipurkšdama šlamučiais prieš tai, po kurso pamatysi kaip apmažės matomų kraujagyslių
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2011 06 12, 16:57)
Mano uoslė sako, kad pakankamai stiprus
Esu dėjusi į lūpų balzamus tai tikrai jautėsi kvapas
o kiek lašų į kokį kiekį dėjai?
QUOTE(Doviljana @ 2011 06 12, 16:59)
turiu ir aš melionus-kvepia skaniai, bet kažkaip ne visai melioniškai
o intensyvumas už persikų tikrai mažesnis...
va man tas inetnsyvumas ir svarbiausia, kas iš to, kad buteliuke kvepia, jei gaminyje nusivėduos ar dar blogiau-pakeis kvapą
nelabai noriu tų alkoholinių ekstraktų, bet iš absoliutų nelabai yra pgeidaujamų kvapų pasirinkimo
o kaip, jei ne melioniškai kvepia? jei nemoki, neaprašinėk, bet yra žmonių, kurie taip apibūdina kvapą, kad net panosėj rodos pakvimpa
QUOTE(Galadrielė @ 2011 06 12, 17:15)
Turiu ir aš vanilę - labai švelnus, skanus kvapas, laikosi gana ilgai. Intensyvumas priklauso nuo lašinamo kiekio.
Galiu rekomenduoti vyšnaites iš AZ - kvapas dieviškas
Toks ne grynas vyšnių, o tarsi su migdolais, lengvai atsiduoda vanile. Ir AZ aprašyme rašo, kad kvapas vyšnių su migdolais. Man patinka, kad kvapas nėra labai saldus kaip kokių braškių, tačiau nenusikvepia greitai.
jei švelnus kvapas, tai tikriausiai smirduko aliejų mišinio neužgožtų
ar turėjai tokį fitolį iš AN? palygintumei, AN pvz. silpnokas. turbūt labiau vertėtų namie gamintis smarkiai koncentruotą fitolį.
ačiū už rekomendaciją
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 06 12, 18:01)
Na, jie man labai gaivus
Lyginant su persikais, kvapas tikrai silpnesnis, bet man patinka. Stipriai kvepia avietes, net vos vos rozines spalvos priduoda, jei nedidelis kremo kiekis
Skaniai kvepia vanile, bet tenka nemazai palasinti, kad kvapas isliktu... Man patinka pamaisyti vanile, avietes, melionus ir ta kazkoki saldu kvapa is AZ, kazkaip medvilnes kvapu jie ji vadina. Va sitas tai nerealus
tas medvilnės nerealus? kuo kvepia?
niekad nerūpėdavo kvapai, kokie gaudavosi, tokie tikdavo. bet vasarą kažkas apsivertė, nebepernešu 'tiesiog' arbatmedžio ar 'tiesiog' kedrų ir pan. kvapo.
norisi kažko citrusinio, gėliško, svaiginančio ar gaivaus
užtat renkuosi iš daugelio, kai kas gal ir vienas neblogai būtų, kai ką sumaišius manau labai puikiai kvapas atsiskleistų.
apsistatysiu kogero naujais buteliukais ir jau su krepšeliu nebelabai reikalingų priemonių keliausiu į išparduotuvę, kiek galima sandėliuoti
vanilės EA šiaip turiu, bet abejotinos kokybės, kvepia skaniai, bet po ilgesnio laiko, ar tai sumaišius, tai jau toks netikroviškas kvapas kažkuria gaida pasidaro, jei būtų stipraus kvapo geros vanilės, tai ir čiupčiau:) bet iš bėdos ir turima pasitenkinčiau.
QUOTE(Doviljana @ 2011 06 12, 18:05)
man labai neblogai melionų ekstraktas su morkų hidrolatu draugauja, o jei vanilės dar kelis lašelius įlašinus, tai iš vis pasaka
žinosiu į ką kreioptis dėl tarpusavio kvapų derinimo, jau tam tai neturiu gyslelės visiškai
užuodus galiu pasakyti patink/ nepatinka, mėgstu daugialypius, atsiskleidžiančius ir t.t. kvapus, bet kaip juos išgauti, ką su kuo maišyti
be patarimų ar literatūros tikrai nesugalvočiau, be tokių tipiškų, standratinių saldžių kvapų derinių
O bendrai-tie aromatiniai ekstraktai neatsiduoda "pigena"? ilgiau pabuve produkte, sumaišyti ar pan.? gal nelabai aiškiai klausiu, visad naudoju tik EA. kaip kad ir EA būna tikrai kokybiški ar tokie abejotinos kokybės, juos sudėjus į krūvą ar atskirai patepus, po kurio laiko dažniausiai pasijunta kuris kvapas 'štampovkė'-turi specifinių gaidų, kažkokios sintetikos ar kaip čia issireiškus. žodžiu, pakinta ir ne grynas atrodo