Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puosti tortus pyragus ir kitus skanestus Nr63

QUOTE(Kapabull @ 2011 06 20, 13:30)
Įdedu ir aš savo pirmą bandymą- "snikeris" su karameliniu ganašu, karamelizuotais lazdynu riešutais, puoštas tirpintu baltu ir juodu šokoladu bei šokoladinėmis grotelėmis

kaip skaniai atrodo essen.gif kaip reikia karamelizuoti tuos riešutus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 19, 20:21)
į visokias tokias formas nebededu naminio pastilažo. Jis iš tikro neatlimpa. Arba reikia labai labai atminkyt jį. Bet man tai retai gaudavosi iš pirmo karto. Ilgai užtrukdavau, kol atitaikydavau...  Tai labai gerai išsiima iš visų formelių minordijos masytės ir pastilažo mišinukas. Gal į naminį pastilažą tada reiktų įpilti aliejaus ar glicerino, tada jis kažkiek taptų draugiškesnis formelėms. Formelės vidų reiktų pabarstyt krakmolu.
TAčiau jokių tokių dalykų nereik daryt, kai naudojama minordijos masytė.

QUOTE(likta @ 2011 06 20, 09:19)
Naitas jau atsakė, bet aš dariau kriauklytes panašioje formelėje ir iš lipdomojo pastilažo ir iš dengiamosios masės likučių, tik reikia formelę labai gausiai pabarstyti krakmolu ir tą masės dalį kuri dėsis į formelę taip pat pabarstyti krakmolu ir stipriai spaudžiu masę į formelę, kad atsuispaustų visi išraitymai. Aš nelaikau kol pilnai išdžiūsta, kai tik laiko formą ir išimu.

Labai aciu uz patarimus. Sikart bandysiu naudotis likitos patarimu, nes darysiu is pastiliazo. Gal kas gausis smile.gif
Atsakyti
naitui dyyydelis aciuks.gif uz issamu paaiskinima del masytes.
o jau groziu pridejot visos blink.gif
Dianockos drugeliu suvaziavimas, akvilytes kedasai, eda.dita visai is koto isverte su tuo plunksnuociu... dar aguonos meljolos... labai grazu wub.gif
Papildyta:
klausimas, kas esat dariusios vaivorykste. Kaip suguldot viena salia kitos tas spalvotas barankas ir suklijuojat i viena, i galus smeigiat vielutes ir paskui iki ju tik kisat i torta? g.gif ar kaip nors kitaip. As pasidariau ta vaivorykste, tik man atrodo, kad jei ikisiu tik iki vieluciu- nulinks ta vaivorykste, nes jos svoris tai nemazas gaunas g.gif patarkit, kas galit, a?
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2011 06 07, 09:38)
Kas Vilniuje galetu iskepti torta krikstynoms  blush2.gif  parasykit i az ir atleiskit uz
  poster_offtopic.gif

doh.gif nu tikrai oftopicas, bet ir man reiketu poros tortu, gal yra Vilnieciu, kas uzsiima tuo? bandziau SM ieskot, bet neradau tokios temos g.gif

QUOTE(julioske @ 2011 06 10, 20:04)
naitai, jau meskiu grozis... wub.gif man jie labai patinka, atsiprasau uz isireiskima, tokiais 'po gimdymo' pilvais, na nukarusiais (kaip pas mane lotuliukas.gif tik meskiam jie tinka, o man ne lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ) ar sunku juos lipdyt?

laugh.gif gerai cia biggrin.gif tas pats ir su manim biggrin.gif

Bet tai, kai tortu grazumas, velnais nese cia mane i ta galera biggrin.gif siaubingai grazu wub.gif
daznai net sunku patiket, kad cia valgomi dalykai ir ranku darbo swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2011 06 20, 16:03)
klausimas, kas esat dariusios vaivorykste. Kaip suguldot viena salia kitos tas spalvotas barankas ir suklijuojat i viena, i galus smeigiat vielutes ir paskui iki ju tik kisat i torta?  g.gif ar kaip nors kitaip. As pasidariau ta vaivorykste, tik man atrodo, kad jei ikisiu tik iki vieluciu- nulinks ta vaivorykste, nes jos svoris tai nemazas gaunas  g.gif patarkit, kas galit, a?

vaivorykste dariau 1karta,stai http://public.fotki....irmo.html#media bet as ne vielutes kišau,o dantu krapstukus.viename gale 2 ir kitame 2,i raudona ir melyna spalvas.apsodinau slapia beze ir viskas.tortas atlaike vienos valandos kelione masina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Yyy @ 2011 06 20, 16:16)
bandziau SM ieskot, bet neradau tokios temos g.gif

tokios temos ir nerasite,nes niekas cia neuzsiima jokia nelegalia komercine veikla.visos kepa tik giminem ir artimiesiems smile.gif
Atsakyti
*saules_zuikutis*, tai nebutinai nelegalia, juk yra ir invidualios veiklos pazymejimai ir panasiai smile.gif
Niu va, o niekas is mano giminiu nekepa tokiu groziu, bet jei kas atsirastu is Vilniaus, tai i az man, prasom bigsmile.gif

As irgi pradejau naujuose namuose vis pakept po truputi, bet iki tokiu pilotazu man dar toli swoon.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 06 20, 15:11)
kaip skaniai atrodo essen.gif kaip reikia karamelizuoti tuos riešutus  blush2.gif

Ačiū visiems smile.gif
aš dariau taip: 200 gr. lazdynų riešutų pakepinau orkaitėje (150 temp.), 10-15 min, tada karštus patryniau tarp rankų su pirštinėmis tol, kol nusiėmė luobelė. Puodelyje 150 gr. cukraus su 4,5 šaukto vandens kaitinau tol, kol pabalo, kada jis tapo tąsus subėriau riešutus ir maišiau. Pirma riešutais pasidengė balta plutele (kaip cukrumi apvolioti), kaitinau toliau ant kiek intensyvesnės ugnies, kol cukrus susilydė i karamelę (užtrunka netrumpai). Kada visi riešutai pasidengė sodria karamele, subėriau ant kepimo popieriaus ir atvėsinau.
Atsakyti
eda.dita. faantastika wub.gif
Atsakyti
Divia, aciu uz istrukcija kaip piesti ant meduoliuku 4u.gif

Aciu visoms, kam patiko mano tortukas biggrin.gif . Kam idomu, galite paziureti virsutineje papuosimu temoje imeciau kaip viska dariau (deja, nemaniau, kad taip susidomesite, tai foto nepadariau, bet pasistengiau kuo imanoma aiskiau aprasyti). Sekmes bandymuose smile.gif
Atsakyti
Labai faini visų tortai, ir su aguonomis, ir su aplikacija, bet labiausiai tai dabar stovės akyse snikersas su tais riešutais ir šokoladu, gaila, kad reikia eiti dirbti į naktinę pamainą, jei bogu eičiau keptis sau torto be progos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 06 20, 16:12)
Divia, aciu uz istrukcija kaip piesti ant meduoliuku  4u.gif

Aciu visoms, kam patiko mano tortukas  biggrin.gif . Kam idomu, galite paziureti virsutineje papuosimu temoje imeciau kaip viska dariau (deja, nemaniau, kad taip susidomesite, tai foto nepadariau, bet pasistengiau kuo imanoma aiskiau aprasyti). Sekmes bandymuose smile.gif

Ir tau,eda.dita,aciu uz nuoseklu tortuko puosimo aprasyma .Tortas ISPUDINGAS!!!, butu idomu ka nustebinti tokiu kuriniu,tik gaila,kad cia pas save,kazkaip niekur neesu macius to "valgomo popieriaus" verysad.gif
Labai graziu torciuku pridejo merginos-visom 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,o tu riesuteliu ir as taip noreccc mirksiukas.gif
Atsakyti
Divia, mano dukra vaziuos i Lietuva liepos menesi, galetu parvezti to popieriaus, nors maciau ir surbitrone, is kurio panos uzsakineja prekes ir kurie siuncia i visas pasaulio salis, to popieriaus yra pirkti smile.gif
Atsakyti