Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puosti tortus pyragus ir kitus skanestus Nr63

Visiskas fiasko su pastilazo lipdymui gamyba doh.gif
JAu praeita karta kai dariau, dejau 60 ml vandens ir tada man liepet sumazinti vandens iki 40 ml... Taip ir padariau, ir dar pyliau ne karsta o atvesusia zelatina istirpinta..
Ir ka, minkiau laaaaabai ilgai, sunkiai, vis trupejo, siaip ne taip suminkiau, bet geliu daryti neina, viskas trupa. Pamaniau, iminkysiu siek tiek aliejaus, gal pades, nebetrupes, bet nieko, vsitiek tas pats. Sakau gal reikia ta mase palaikyti kad ji subrestu, tai palaikiau pora valandu, vistiek nieko doh.gif Nu jau nebezinau ne kaip ir eksperimentuot sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 19:28)
Ir ka, minkiau laaaaabai ilgai, sunkiai, vis trupejo, siaip ne taip suminkiau, bet geliu daryti neina, viskas trupa.

kada trupa? tada, kai kočiojat ir bandot kokį nors žiedlapį pakelt nuo stalo?
tai ir trupės.. nes čia pastilažas LIPDYMUI - visokių bobausių, meškučių, ir pan.. o gėlėms daryti reikia elastingo pastilažo, pabrandinto, ir kad netrupėtų. Puiku, jeigu įdėsit tragakano gumos čiut čiut į tokį.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 15, 17:54)
kada trupa? tada, kai kočiojat ir bandot kokį nors žiedlapį pakelt nuo stalo?
tai ir trupės.. nes čia pastilažas LIPDYMUI - visokių bobausių, meškučių, ir pan.. o gėlėms daryti reikia elastingo pastilažo, pabrandinto, ir kad netrupėtų. Puiku, jeigu įdėsit tragakano gumos čiut čiut į tokį.

Trupa kociojant, ir is pradziu i viena gumula labai sunkiai susilipde.. Kai stala aliejum patepu tai vso ne vos imanoma atkelt ziedlapi neprilpusi, bet norint ji deformuot, dar paciotoj, visi krastai trupa, visai nelinksta:(
O kaip tuomet padaryt elastinga pastilaza (gal galetumet pasidalint isbandytu receptu), nes man bobausiai nelabai aktualu, man svarbiausia dabar geles ismokt daryt... Ar imanoma kaip nors be drakagano gumos? ax.gif
Esu dar anksciau bandzius cukrine geliu maze pagal Cipciuko recepta, radus papuosimu be komentaru temoje, bet irgi kazkaip nepabai vyko, labai greit dziuvo ir kazkaip irgi trupejo krastai blush2.gif
Visa ta papuosimu tema isziurejau, bet daugiau butent gelems daryti masiu neradau (netinka tos, kur is sokolado ir ir marshmallow saldainiu..) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 19:03)
Trupa kociojant, ir is pradziu i viena gumula labai sunkiai susilipde.. Kai stala aliejum patepu tai vso ne vos imanoma atkelt ziedlapi neprilpusi, bet norint ji deformuot, dar paciotoj, visi krastai trupa, visai nelinksta:(
O kaip tuomet padaryt elastinga pastilaza (gal galetumet pasidalint isbandytu receptu), nes man bobausiai nelabai aktualu, man svarbiausia dabar geles ismokt daryt... Ar imanoma kaip nors be drakagano gumos?  ax.gif
Esu dar anksciau bandzius cukrine geliu maze pagal Cipciuko recepta, radus papuosimu be komentaru temoje, bet irgi kazkaip nepabai vyko, labai greit dziuvo ir kazkaip irgi trupejo krastai blush2.gif
Visa ta papuosimu tema isziurejau, bet daugiau butent gelems daryti masiu neradau (netinka tos, kur is sokolado ir ir marshmallow saldainiu..) blush2.gif


O kokia cukraus pudra naudojate?
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 18:03)
Trupa kociojant, ir is pradziu i viena gumula labai sunkiai susilipde.. Kai stala aliejum patepu tai vso ne vos imanoma atkelt ziedlapi neprilpusi, bet norint ji deformuot, dar paciotoj, visi krastai trupa, visai nelinksta:(
O kaip tuomet padaryt elastinga pastilaza (gal galetumet pasidalint isbandytu receptu), nes man bobausiai nelabai aktualu, man svarbiausia dabar geles ismokt daryt... Ar imanoma kaip nors be drakagano gumos?  ax.gif
Esu dar anksciau bandzius cukrine geliu maze pagal Cipciuko recepta, radus papuosimu be komentaru temoje, bet irgi kazkaip nepabai vyko, labai greit dziuvo ir kazkaip irgi trupejo krastai blush2.gif
Visa ta papuosimu tema isziurejau, bet daugiau butent gelems daryti masiu neradau (netinka tos, kur is sokolado ir ir marshmallow saldainiu..) blush2.gif

smile.gif man ir nesigavo nei vienas pastiliazas. Meciau si reikala ir viska puikiai darau is MMG. Ir gelytes ir balvoniukus. Gal kada dar prisiruosiu isbandyt pastiliaza, gal ka praejusi karta dariau netaip, bet cia ateity smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Dianocka @ 2011 06 15, 17:24)
si torta dariau is 24 skersmens biskvito, tisiog apipjoviau ji istrizai, kaip cia paaiskinus, su peiliu ejau nuo ten kur prasideda trasa istrizai zemyn, o palei kelia, graziai uzapvalinau...na sunku labai nupasakoti:)

Aciu labai ir tau ir Naitui 4u.gif
Supratau, man tik reikejo zinoti ar nupjauti sutepta, nes vis dilema kur deti torta, kazko mano familija nelabai juos valgo g.gif
Atsakyti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 06 11, 22:03)
Ta pati , tik kitoks buteliukas  mirksiukas.gif , puikūs daiktai  wub.gif , kaip aš ankščiau be jų apsiėjau .


Laba diena.
Sakykit,o kur jus ji naudojat?


vel kokiu grozybiu prideta:wub: wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 15, 18:21)
O kokia cukraus pudra naudojate?

Kai pirma kart dariau su 60ml vandens, tai naudojau Diamant firmos, nes ten ji gryna, be krakmolo (kadangi recepte reikia deti krakmolo, tai pamaniau, kad ji grynesne tiks labiau).
O siandien dariau is Dan Sukker, tik jau su 40 ml vandens, bet vistiek nieko nesigavo sad.gif

QUOTE(rivera @ 2011 06 15, 18:37)
smile.gif man ir nesigavo nei vienas pastiliazas. Meciau si reikala ir viska puikiai darau is MMG. Ir gelytes ir balvoniukus. Gal kada dar prisiruosiu isbandyt pastiliaza, gal ka praejusi karta dariau netaip, bet cia ateity smile.gif.

MMG tai cia kur dengti tortams? Bet juk kaip suprantu ji neisdziusta iki kietumo g.gif
Atsakyti
Kazi ka negerai su Snickerio sviestiniu kremu padariau? Vakar vakare sutepiau torta, siandien isemiau is formos, nes viena teturiu, bet man tas kremas teka, visai nesustingo mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 06 15, 20:00)
Kazi ka negerai su Snickerio sviestiniu kremu padariau? Vakar vakare sutepiau torta, siandien isemiau is formos, nes viena teturiu, bet man tas kremas teka, visai nesustingo  mastau.gif

greiciausiai buvo temp skirtumas,ir nesigavo vientisas kremas g.gif nera man taip buve su snicerio sviestiniu kremu,kad neiseitu schmoll.gif sviesta visad issiimu maziausiai pries para
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 19:54)
Kai pirma kart dariau su 60ml vandens, tai naudojau Diamant firmos, nes ten ji gryna, be krakmolo (kadangi recepte reikia deti krakmolo, tai pamaniau, kad ji grynesne tiks labiau).
O siandien dariau is Dan Sukker, tik jau su 40 ml vandens, bet vistiek nieko nesigavo sad.gif
MMG tai cia kur dengti tortams? Bet juk kaip suprantu ji neisdziusta iki kietumo g.gif


O ne iskart visa kieki krakmolo ir pudros sudejot? Nes as dedu palaipsniui vis pridedant. Buna kad net maziau sunaudoju...
Papildyta:
QUOTE(Perrin @ 2011 06 15, 20:00)
Kazi ka negerai su Snickerio sviestiniu kremu padariau? Vakar vakare sutepiau torta, siandien isemiau is formos, nes viena teturiu, bet man tas kremas teka, visai nesustingo  mastau.gif


Prastai sviestuka isplaket... man bent taip buvo, kai tik siek tiek perplakiau sviesta ir sudejau rududu, ir tada kazkaip paskydo...
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 06 15, 19:00)
Kazi ka negerai su Snickerio sviestiniu kremu padariau? Vakar vakare sutepiau torta, siandien isemiau is formos, nes viena teturiu, bet man tas kremas teka, visai nesustingo  mastau.gif


man taip buvo kai dėjau ne pirktinį karamelinį o virtą namie kondensuotą blink.gif
Atsakyti