Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puosti tortus pyragus ir kitus skanestus Nr63

QUOTE(Migle79 @ 2011 06 13, 00:35)
Bossi, galima gauti reikiamo skersmens lakštus ir neturint reikiamos formos. Iškepi lakštus turimose formose, o paskui "apipjaustai" juos iki reikiamo skersmens pvz. lėkšte.


4u.gif taip. as sita zinau, bet sitas tortas cia mums saviems keptas sventei, o reikejo didelio didelio, jei buciau nupjauscius, butu pritruke. Tai va todel taip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juraBa @ 2011 06 13, 13:40)
o paskiau plakiau dar slapia beze, tai va ir norejau paklausti kodel ji man taip greitai susicukravo - gal per pusvalandi kai apdzibavau torta, o kita diena kai jau turejome valgyti ji pradejo nuo torto byreti, skilineti - ka cia blogai padariau - gal per trumpai plakiau?

labai nuoširdus laiškas wub.gif tiesiog neįmanoma neatsiliepti 4u.gif
aš dar nesu dariusi šlapios beze, tik tą tikrąją. Tačiau pamenu, kaip Olesta pakomentavo susicukravimo problemą - jos manymu, reikia šildant gerai išmaišyti cukrų, įsitikinti, kad jis tikrai ištirpo ir tik tada tęsti šlapios beze gaminimą.
Atsakyti
divia - gera ideja su ta spynele ant sirdeles thumbup.gif

migle79 - jusu tortu visada labai laukiu jie isskirtinio grozio ir ta mine tikrai kaip tikra, esate tikrai neeiliniu sugebejimu, pritrukau net epitetu wub.gif wub.gif wub.gif

rimvilma - labai jau sauniai tie vestuviniai atrodo. Iskilo klausimelis kaip taip graziai tuos nerinius padarete is ko jie? aisingo ar kazkaip kitaip?
Atsakyti
Aciu,merginos uz ivertinimus 4u.gif
Aptepinejant sita tortuka,man nutiko (ne)idomus dalykas g.gif -uztepus sviestini krema (sviestas+ virtas kond pienas) tortuko pavirsius kazko pradejo verkti ( pradejo sunktis skysti lasai,lyg rasoti) Issigandau,kad uzdengus mase neistirptu,nesuskystetu.. schmoll.gif ,bet paziurejau siandien-viskas issilaike puikiai bigsmile.gif Idomu,kas tam kremui negerai?
QUOTE
O sakykit kokia vielute jus tuos lapelius ir geles zieda sujungiat tarpusavy? Taip pat matau kad ta vielute apvyniota, bet niekaip nesurpantu kuom blush2.gif Taip reiktu man puostele daryti is cukriniu geliu, bet nesuprantu kaip su tom vielutem, ar jos neiskrenta, neatsiklijuoja, kaip jos is vis tvirtinasi..

Gelem tvirtinti as naudoju tokias velutes ir apvynioju juostele (ji tokia truputi lipni,tai ir neatsivynioja)
user posted imageuser posted image
O kaip padaryti roze (ir ne tik) paziurek cia
QUOTE
o jau roooze, su kuo ta blizgesi toki isgavot

Roze aptepiau skysta gliukoze,o sirdelei gliukoze sumaisiau su trupuciu degtines (kad butu skystesne) ir dazais-siandien dar vis blizga lyg butu ka tik nulakuota bigsmile.gif
Atsakyti
Migle79 - tiesiog pasakiska Jusu Mine, kaip tik vakar ieskojau joutube kaip nusilipdyti , bet...taip nieko grazaus ir neradau. jeigu nesunku butu gal galetum nuotraukyte Mines is arciau ideti.
ACIU
Atsakyti
Bossi as tai buciau dariusi tada kelis torciukus, ta prasme du po du aukstus arba kad ir triju, bet tuomet dar viena vienaauksti, kad visiems uztektu. na, bet cia kiekivienas pagal save darom. mirksiukas.gif

Juraba darykite pastilaza dengimui ir paprastai gaunasi neblogai daugeliui.
O jums cukraus pudros prireike daug daugiau, kad gal i karsta mase ja pylete, kita karta atvesinkite ir pudros reikes daug maziau ir mase netrupes taip.
O del sokoladines taip pat pudra susideda tiek kiek parasyta ir leidziama atvesti, pastoveti kol subres, o tada ziureti ar dar reik ar ne. Dariau sia mase tik kelis kartus, bet man ji pasirode taip pat tokia lepi ir jei kazka netaip padarai tai ji man negraziai kociojosi. Na, bet as taip pat nedaznai kepu tai sunku kazka daugiua pakomentuoti.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 13, 12:11)
aš dar nesu dariusi šlapios beze, tik tą tikrąją. Tačiau pamenu, kaip Olesta pakomentavo susicukravimo problemą - jos manymu, reikia šildant gerai išmaišyti cukrų, įsitikinti, kad jis tikrai ištirpo ir tik tada tęsti šlapios beze gaminimą.



as dariau trecia karta, pirmas kartas buvo nesekmingas nes pasirinkau netinkama tara beze plakimui ir visa virtuve - sienos, grindys, lubos buvo padengtos baltai, tiek pykau ant saves, kad galvojau daugiau to tikrai nebedarysiu, bet smalsumas ir tobulumo siekimas nugalejo pykti ir dariau antra karta - issiplake super, stovejo graziai graziai, bet netoliese ant torto buvo zele ir vietomis beze prisiliete prie zele gabaliuku ir istirpo - cia jau mano doh.gif kvailumas, kad zinodama, kad beze bijo zele vis viena jos pribarsciau, na, tikejausi, kad neprisilies... verysad.gif na o si karta nes i gala plakimo ji jau nebebuvo tokia kaip pirmus du kartus, jau itarimas kilo, bet rizikavau. nu dzin - yra kaip yra siam kartui, kaip jau sakiau, aciu dievui, kad niekas nezinojo, kaip is tiesu viskas turi atrodyti, tik as, tad teko apsimesti slanga blush2.gif ir dar viena pacia diziausia beda turiu - turiu torto deze ir joje visuome transportuoju tortus savo, bet kad ir kaip stengciausi puosti tuos tortus, ta nelemta deze man visuomet apgana arba virsu, arba sonus. vis ieskau dideliu kartono lapu, kad pati pasidaryciau torto deze, kaip parodyta virsutineje temoje, bet randu tik A3, o toks formatas, man rodos, per mazas, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(juraBa @ 2011 06 13, 13:28)
vis ieskau dideliu kartono lapu, kad pati pasidaryciau torto deze, kaip parodyta virsutineje temoje, bet randu tik A3, o toks formatas, man rodos, per mazas, ar ne?

o tu papraščiausiai parduotuvėje paprašyk kokios dėžės, kad ir nuo ledų, saviems di nelabai svarbu kokioje dėžutėje tu jį pristatai biggrin.gif ne dėžę gi valgo
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 06 13, 12:22)
Juraba darykite pastilaza dengimui ir paprastai gaunasi neblogai daugeliui.
O jums cukraus pudros prireike daug daugiau, kad gal i karsta mase ja pylete, kita karta atvesinkite ir pudros reikes daug maziau ir mase netrupes taip.
O del sokoladines taip pat pudra susideda tiek kiek parasyta ir leidziama atvesti, pastoveti kol subres, o tada ziureti ar dar reik ar ne. Dariau sia mase tik kelis kartus, bet man ji pasirode taip pat tokia lepi ir jei kazka netaip padarai tai ji man negraziai kociojosi. Na, bet as taip pat nedaznai kepu tai sunku kazka daugiua pakomentuoti.


tikrai taip doh.gif cukru pyliau dar i karsta sokolada, ir nelaukiau kol subres netgi ipylus cukraus pudros, kai pasidare imanoma kocioti - kociojau, tai kociojosi super bet kai reikejo pekelti nuo stalo, tai trukinejo. pirma karta kai dariau tai laukiau kol sukietes - tai sukietejo nekociojamai doh.gif del to si karta skubejau lotuliukas.gif bet ir tai netiko. pastiliazo nedarau, nes neturiu maistiniu dazu ir kai darau tortus tik savo seimai ir draugams - nesinori ju pirkti, todel kaip alternatyva bandziau saldainiu mase - juk su ja galima isgauti net kelias spalvas... na bet turbut ne man biggrin.gif:D:D teks grizti prie grietineles unsure.gif
Atsakyti
stai mano nelaimelis

user posted image
Atsakyti
Sveikos, vis skaitau ir kepu tortus forume akimis tai nusprendziau parodyt keteta.Gal labai neispeiksit, nes kaip viena forumiete sake iki profu man kaip iki menulio, pesciomis... ax.gif
Medutis ir pimasis pastilazas...
user posted image
Medutis ir sviestinis kremas
user posted image
Medutis, kokoso drozles, pastilazas
user posted image
Tailandietiskas bananu,Minordijos mase, svietinis kremas
user posted image
Snikeris ir Minor. mase
user posted image
Snikeris ir rafaelo tortai, minor. mase ir pirmoji slapia bese...
user posted image
Svoriu nepaskysiu, nes prisimenu pasvert kai tortas jau ant stalo pjaustomas.. doh.gif Esu Migles, Adrijos, Asseni, Olestos ir kitu kepejeliu gerbeja, manau atspesit is tortu nuo kurios kopijuota, tikiuosi autores nesupyks... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2011 06 13, 12:17)
Gelem tvirtinti as naudoju tokias velutes ir apvynioju juostele (ji tokia truputi lipni,tai ir neatsivynioja)
O kaip padaryti roze (ir ne tik) paziurek cia

Aciu labai, dar tame puslapyje radau idomiu papuosimu ideju 4u.gif
Atsakyti