beje šitoj vietoj ypatingai atsiskleidžia ramento pliusai... man nereikėjo to pagalio po eurą
Taigi nusileidžiam žemyn... pasirodo kad laiko dar sočiai... tai sukertam ledų. išsimozojam... va Jūs taip ir nedarykit... jau minėjau kodėl
Toliau mūsų planuose Pompėja. Iš Ercolano scavi stotelės vėl sėdam į traukinį ir važiuojam tolyn iki Pompėjos. Tiksliai nebeatsimenu kaip vadinasi sustojimas, bet kažkas su Pompėja. Nepraleisit Tik išlindus iš traukinio užpuolą siūlytojai visokių turų po Pompėją, į Vezuvijų... buvo papuolęs vienas bukletas, tai mačiau, kad turas į vezuvijų kainuoja 19 eurų. trunka 3 val.
Įėjimas į pompėją 11 euriukų. Nerealu... trūksta tik vietinių... o ir šiaip kai pažiūri, tai ne taip mes toli ir paėjom nuo jų...
šventykla
ar matot tolumoj žudiką?
čia buvo 2 versijos: viryklė ir tualetas bet nugalėjo trečia...
čia yra driežiukų namai. Kiekvienoj skylėj po driežiuką
ir seniau va sudėdavo užtvaras, kad nevažinėtų su automobiliais kažkas su sunkiasvore mašina sugadino kelią... vėžes paliko
Papildyta:
nerealūs tie vidiniai sodeliai...
dar viena šventykla
šiaip būtų įdomiau vaikščioti po Pompėją su kokiu gidu... Manau ten tikrai yra ką papasakoti... mums prie įėjimo siūlė turą už 10 eurų žmogui... Mes nepasirašėm. Bet manau su sveika koja sekantį kart pasirašyčiau... Didžiūūūūlis miestas... ir dar lygtais nemazai jo neatkasta....
kadangi jau diena gerokai į antrą pusę, tai traukiam atgal link Neapolio. ~30 min traukiniu ir ~2,80 euro.
Atvažiavę į Neapolį sprendžiam dilemą: eiti ieškoti tos senosios picerijos ar važiuoti atgal į Romą (pigesnis traukinys kaip tik už valandos)... Bet mes gi pilvo vergai... šiaušiam picos... Šitoj vietoj labai padėjo ant lapo užrašytas adresas (adresas via P. Colletta 46. Da michele). Parodai vietiniui, dar pridedi "pica" "old" arba geriausia "pica mikela" ir visi žino... pradedam jau po biški ir itališkai suprasti arba bent jau ranka parodo į kurią pusę. Randam nesudėtingai. (eiti tiesiai link paminklo, o nuo jo gal 5 skersgatvis į dešinę). netoli Įspūdingų šiukšlių krūvų nematėm. variantas a) esu mačiusi didesnių išsikuopė jau
taigi picerija. Jei į tokią lietuvoje įkiščiau galvą, tai ir nebeičiau... paprastutis interjeras... paprastutis padavėjas... Beje šitoj vietoj mano lazda vėl viršų ima... prie picerijos būriuojasi žmogai - nėr vietos... kasininkas -sargas (nelabai supratau ką jis ten veikia) užmeta akį į mano pagalį ir akim parodo eiti gilyn... tarptautinę gestų kalbą jau įvaldėm, tai ir traukiam gilyn... mes jau savi
meniu tiesiai ant sienos pakabintas
Labai stipriai nėra ką mąstyti imam po vidutine... ir biriaus aišku...
šiek tiek interjero
gretimas staliukas "po visko"
pečius
ir piiiccccaaaaa
Tai buvo skaniausia pica kokią aš kada nors valgiau... ir tikriausiai valgysiu... gyvenime Lietuvoje nesu užsakinėjusi nei margaritos nei marinaros... nu ką gi ten valgyt? pasirodo yra ką... Jei bučiau gustavas (iš gustavo enciklopedijos), tai jau 10-ą kart bučiau nukritus po stalu... nerealu nerealu nerealu... jei būsit Neapoly - būtinai būtinai būtinai...
aš ją sukapojau (nosis raudona nuo Pompėjos, ne nuo alaus )
Papildyta:
aišku į tą planuotą traukinį jau nespėjam... ale kam jis rūpi atgal važiavom vėl brangesniu traukiniu (po 22 eurus). Šiaip jei kas žiūrėsit, tai pora mėn prieš šiom dienom buvo galima nusipirkti bilietus į tuos brangesnius traukinius po ~10 euru. Dar mes lygtais su Ingel skaičiavom... Deja savaitė prieš jau jokių nuolaidų nebeliko...
traukinių www čia
dar va pora Neapolio nuotraukėlių... ar gi čia baisu?
Papildyta:
pratęsiu vėliau...
kadangi jau diena gerokai į antrą pusę, tai traukiam atgal link Neapolio. ~30 min traukiniu ir ~2,80 euro.
Atvažiavę į Neapolį sprendžiam dilemą: eiti ieškoti tos senosios picerijos ar važiuoti atgal į Romą (pigesnis traukinys kaip tik už valandos)... Bet mes gi pilvo vergai... šiaušiam picos... Šitoj vietoj labai padėjo ant lapo užrašytas adresas (adresas via P. Colletta 46. Da michele). Parodai vietiniui, dar pridedi "pica" "old" arba geriausia "pica mikela" ir visi žino... pradedam jau po biški ir itališkai suprasti arba bent jau ranka parodo į kurią pusę. Randam nesudėtingai. (eiti tiesiai link paminklo, o nuo jo gal 5 skersgatvis į dešinę). netoli Įspūdingų šiukšlių krūvų nematėm. variantas a) esu mačiusi didesnių išsikuopė jau
taigi picerija. Jei į tokią lietuvoje įkiščiau galvą, tai ir nebeičiau... paprastutis interjeras... paprastutis padavėjas... Beje šitoj vietoj mano lazda vėl viršų ima... prie picerijos būriuojasi žmogai - nėr vietos... kasininkas -sargas (nelabai supratau ką jis ten veikia) užmeta akį į mano pagalį ir akim parodo eiti gilyn... tarptautinę gestų kalbą jau įvaldėm, tai ir traukiam gilyn... mes jau savi
meniu tiesiai ant sienos pakabintas
Labai stipriai nėra ką mąstyti imam po vidutine... ir biriaus aišku...
šiek tiek interjero
gretimas staliukas "po visko"
pečius
ir piiiccccaaaaa
Tai buvo skaniausia pica kokią aš kada nors valgiau... ir tikriausiai valgysiu... gyvenime Lietuvoje nesu užsakinėjusi nei margaritos nei marinaros... nu ką gi ten valgyt? pasirodo yra ką... Jei bučiau gustavas (iš gustavo enciklopedijos), tai jau 10-ą kart bučiau nukritus po stalu... nerealu nerealu nerealu... jei būsit Neapoly - būtinai būtinai būtinai...
aš ją sukapojau (nosis raudona nuo Pompėjos, ne nuo alaus )
Papildyta:
aišku į tą planuotą traukinį jau nespėjam... ale kam jis rūpi atgal važiavom vėl brangesniu traukiniu (po 22 eurus). Šiaip jei kas žiūrėsit, tai pora mėn prieš šiom dienom buvo galima nusipirkti bilietus į tuos brangesnius traukinius po ~10 euru. Dar mes lygtais su Ingel skaičiavom... Deja savaitė prieš jau jokių nuolaidų nebeliko...
traukinių www čia
dar va pora Neapolio nuotraukėlių... ar gi čia baisu?
Papildyta:
pratęsiu vėliau...
Mamicy, aciu labai uz reportaza, be galo idomu ir naudinga Rytoj pati isvykstu i Italija, tiesa, su turistu grupe, taigi veikimo laisve bus gerokai apribota , taciau jusu kai kurie patarimai tikrai pravers
Labai nuotaikingas pasakojimas
Man prisiminimai vėl gyvi, jaučiuosi kaip kartu pakeliavus beveik picos skonį pajaučiau...
Man prisiminimai vėl gyvi, jaučiuosi kaip kartu pakeliavus beveik picos skonį pajaučiau...
puikūs įspūdžiai kitą savaitę bandysim su kemperiu keliauti i IT ir iškilo klausimas dėl Roma pass.
Kaip fiksuojama jo galiojimo pradžia? perkant reikia įrašyt nuo kada galioja? ar tiesiog nuo aktyvacijos 3 dienos?
Būčiau dėkinga už šią info..
Kaip fiksuojama jo galiojimo pradžia? perkant reikia įrašyt nuo kada galioja? ar tiesiog nuo aktyvacijos 3 dienos?
QUOTE(Ingel @ 2011 06 10, 20:21)
Labai nuotaikingas pasakojimas
mmmm... pica... aš pažiūriu nuotrauką ir jaučiu jaučiu... o šiaip tai labai didelis dėkui už visą info ypač už tai, kad liepėt youtube pasižiūrėt vatikano bokštus kai pamačiau - iškart buvo nuspresta, kad ten ot bučiau strigus kur nors
QUOTE(_agnute_ @ 2011 06 14, 08:38)
puikūs įspūdžiai kitą savaitę bandysim su kemperiu keliauti i IT ir iškilo klausimas dėl Roma pass.
ten lygtais ranka reik įsirašyti. Bet mes nerašėm... dar lyg norėjom pabandyti į metro įlysti su negaliojančiu, bet patingėjom leistis, tai taip ir nebeišbandėm ar galioja po "pasibaigimo datos"
Jei kam įdomu, tai tęsiu toliau. Liko paskutinė diena... Nusprendėm, kad griuvėsių, senovės ir vaikščiojimo užteks. (iš savo feisbuko nuotrauką su nufotkinta savo koja ką tik išėmiau labai jau apie košmarus prikomentavo visi ). Kadangi, kaip minėjau buvau atsispausdinus tik Ingel fotoreportažo temą, o ten buvo užuomina apie pajūrio miestelį Anzio, tai ten ir patraukėm... Oras kelionės metu buvo idealus. pirmas dvi dienas toks 22-23, Pompėjoj jau gal kokie 25-26 C, o paskutinę dieną daaaug... kokie cieli 28-30 C... kaip tik pliažui.
neskubėdami supusryčiaujam pusryčius ir bandom ar įmanoma nueiti iš mūsų nakvynės iki Termini stoties... Pasirodo be reikalo pabandėm tik dabar. Visai netoli mūsų yra maisto TURGUS!!!!!! jei aš bučiau žinojus.... oj būčiau kapojus viską iš eilės... pats gražiausias muziejus ten kadangi laikas nuimtas (per kiek laiko nukeliaujam pėsti), tai man niekas ten labai ilgai maskatuotis neleidžia... superkam visus nematytus vaisius ir tolyn... (o turguj vien žalumynų atskiras skyriuuuuussssss).
muziejus.... man be proto patiko didžiūūūliai bananai.... super... tik padėti jie prie daržovių, o ne prie vaisių, tai gal kokie kepimui skirti
taigi nuo mūsų nakvynės iki Termini stoties pesti 20-30 min. beje, jei ką nors dar domins, tai turgus prie pat Radisson'o. tiesiog jam už nugaros. iš toliau nelabai matosi...
traukiniu iki Anzio valanda kelio už 3,6 euro. kaip kažkas minėjo, dviaukštis traukinys. visai smagu.
kai išlipus iš traukinio pasitinka toks vaizdas, tai ko dar norėt... liuks.
beje, traukinių stoties partduotuvėlėj galima paprašyti nemokamo žemėlapio. Traukiniai į Romą važiuoja kas valandą.
ta palmių alėja ir einam link pliažo. pusiau pagal žemėlapį, pusiau pagal nuojautą.
pajūris visai netoli... pirmam pliaže už skėtį ir 2 gultus dienai paprašo 28 eurų... brangoka... paeinam toliau. nusiderim iki 20
dar kas man labai patiko, kad pajūris su tokiai mini banglaužiais. ideali vieta su mažais vaikais...
va dar radau vieno turgaus grobio nuotrauką. kas čia toks? šiaip visai skanus.
Anzio miestelio centras tikriausiai
dar šiek tiek miestelio
jo gyventojų
ir parko pakeliui į stotį
o parke gyvena mama palmė ir jos vaikutis
Papildyta:
itališko alyvos... kvepia iš kitos gatvės pusės
ir itališkas kapučino... su visokiais pirožkais... tiramisu taip ir neradau niekur.. sakė "tū dyfikult". gal dar kada nors grįšiu
beje saldumynai tai man nelabai patiko... Man buvo per saldu (ledų aišku prie saldumynų nepriskirsim).
beje, traukinių stoties partduotuvėlėj galima paprašyti nemokamo žemėlapio. Traukiniai į Romą važiuoja kas valandą.
ta palmių alėja ir einam link pliažo. pusiau pagal žemėlapį, pusiau pagal nuojautą.
pajūris visai netoli... pirmam pliaže už skėtį ir 2 gultus dienai paprašo 28 eurų... brangoka... paeinam toliau. nusiderim iki 20
dar kas man labai patiko, kad pajūris su tokiai mini banglaužiais. ideali vieta su mažais vaikais...
va dar radau vieno turgaus grobio nuotrauką. kas čia toks? šiaip visai skanus.
Anzio miestelio centras tikriausiai
dar šiek tiek miestelio
jo gyventojų
ir parko pakeliui į stotį
o parke gyvena mama palmė ir jos vaikutis
Papildyta:
itališko alyvos... kvepia iš kitos gatvės pusės
ir itališkas kapučino... su visokiais pirožkais... tiramisu taip ir neradau niekur.. sakė "tū dyfikult". gal dar kada nors grįšiu
beje saldumynai tai man nelabai patiko... Man buvo per saldu (ledų aišku prie saldumynų nepriskirsim).
QUOTE(MAMICY @ 2011 06 04, 14:13)
Dar galimas variantas - airport shuttle. T.y. autobusas, kuris veza tiesiai į Termini stotį. Kainuoja priklausomai nuo operatoriaus nuo 3,9 iki 6 (bent jau mūsų matyti). Stoja jie irgi tik išėjus per orouosto duris. (kaip ir mūsų nupirktas pigesnis variantas autobusas + metro). Apie shuttlus iki aerouosto kiek vėliau, nes grįžimui (jei skrydis su ryanairu) jie labiau aktualūs...
šalia nedidelis prekybcentris, keli ristorantės ir kaip patys jie ant lango užsirašę "seniausia gelato gamykla Romoje". Deja tą gamyklą pamatėm tik patį paskutinį vakarą, tai ar labai ten skanu nepasakysiu, bet žmonių ten buvo nemažai ir su didžiūūūūūūlėm ledų porcijom aplink trainiojosi... r
šalia nedidelis prekybcentris, keli ristorantės ir kaip patys jie ant lango užsirašę "seniausia gelato gamykla Romoje". Deja tą gamyklą pamatėm tik patį paskutinį vakarą, tai ar labai ten skanu nepasakysiu, bet žmonių ten buvo nemažai ir su didžiūūūūūūlėm ledų porcijom aplink trainiojosi... r
Dar vienas būdas iš oro uosto nuvykti į pačią Termini yra Terravision autobusiukai. Kelionė kainuoja 4 eur. į vieną pusę. Galima iš karto pirkti ir atgal, duoda be atgalinės datos, tai kada nori gali grįžimui panaudoti.
O ta ledainė tai tikrai gerulė. Mes ten buvom, tai ledų rūšių turi kokias 4 pasirinkti, o kainuoja apie 3 eur. Labai skanūs ten ledai
Dar viena gerulė ledainė yra netoli Trevi fontano - vadinasi Il Gellati di san Crispino. Čia knygos "Valgyk, melskis, mylėk" herojė ledus su medum valgė. Išbandžiau ir aš. Kaina maždaug 3 eur, bet porcijos mažesnės nei aukščiau minėtoj ledainėj. Bet skonis tai neralus, tikrai rekomenduoji. Ši ledainė yra Paneteria gatvėje
Vyną kavinėse tai mes bandėm daug kur. Kaina 0,5 litro 5 eurai, o 1L apie 8 -10.
psio. malonioji dalis baigėsi... liko malonumas grįžti namo.
kaip jau minėjau iš anksto išbandėm kaip pėstute pasiekti Termini stotį, nes 4:30 iki jos važiuoja tik taksi. (nors kai ėjom matėm, kad lyygtais kažkoks autobusas važiuoja). Kadangi mūsų skrydis iš Chiampino 6:35, tai mes su pirmuoju shuttle busu važiuojam į orouostą. įdomioji dalis, kad tą gatvę, iš kurios važiuoja shuttlai geriau atrasti iš anksto. ir įvertinti tai, kad tokiu ankstyvu metu Termini stotis uždaryta...
mes ėjom link sito, bet pakeliui radom dar vieną... tai nuvažiavom kažkokiu kitokiu.
Orouoste ryanaieras tašių nesvėrė ir nematavo. (ot galėjau pripirkti limoncelų... )
išlaidos:
lėktuvo bilietai dviems į abi puses su visais mokesčiais ~400 lt
nakvynė 4*80 eurų (buvom 4 paras)
mūsų pirktas alus nuo 1,5-5 eurų (prekybcentry-kavinėj). vynas panašiai tik atitinkamom dozėm.
traukinio bilietai roma-napoli po 22 eurus į vieną pusę. pigiausi įmanomi po 10,5 euro.
Romapass 25 eurai žmogui
Koliziejus lygtais 16 eurų
Angelų pilis lygtais 8 eurai
Vatikano muziejus lygtais 15 eurų
Įėjimas į Pompėją 11 eurų
Vezuvijus (pakilimas į kalną + įėjimas) 18 eurų
autobusas iki orouosto ~6 eurus. jei neskubu galima nusigauti ir už kokius 2,5 (autobusas + metro).
gelato priklausomai nuo porcijos dydžio ir vietos, bet romoj mes valgėm ~4 eurus.
nemandra vakarienė 2 restoranėly prie nakvynės vietos 40 eurų (2 vyno taurės, brusketa, 2 karšti). užtat Neapoly toj senoj picerijoj - 15 eurų (už du iki skersumo apsiėdusius)
ką dar pamiršau?
apibendrinimui. (įsimylėję Romą toliau neskaitykit). Iš esmės kelionė man patiko laaabai. bet į Romą antrą kart nevažiuočiau... pažiūrėjau, pliusą užsidėjau ir užteks. Mano širdies ten neliko... (jau neskaitant kad dalis mano širdies kažkur portugalijoj liko). tos žmonių minios, įkyrūs pardavėjai, kaulytojai... ne man. Sekantį kart Italijoj mausim kur nors toliau nuo didmiesčių... Bet kartą gyvenime pamatyti tikrai būtina
Papildyta:
ot pravalas buvo, kai pamačiau kaip arti gero daikto gyvenom... o kadangi aš tą paskutinį vakarą buvau po tų visų itališkų pyrožkų, kurios užsiskersavo kažkur pakeliui, tai jau niekaip net paragauti nebegalėjau...
kaip jau minėjau iš anksto išbandėm kaip pėstute pasiekti Termini stotį, nes 4:30 iki jos važiuoja tik taksi. (nors kai ėjom matėm, kad lyygtais kažkoks autobusas važiuoja). Kadangi mūsų skrydis iš Chiampino 6:35, tai mes su pirmuoju shuttle busu važiuojam į orouostą. įdomioji dalis, kad tą gatvę, iš kurios važiuoja shuttlai geriau atrasti iš anksto. ir įvertinti tai, kad tokiu ankstyvu metu Termini stotis uždaryta...
mes ėjom link sito, bet pakeliui radom dar vieną... tai nuvažiavom kažkokiu kitokiu.
Orouoste ryanaieras tašių nesvėrė ir nematavo. (ot galėjau pripirkti limoncelų... )
išlaidos:
lėktuvo bilietai dviems į abi puses su visais mokesčiais ~400 lt
nakvynė 4*80 eurų (buvom 4 paras)
mūsų pirktas alus nuo 1,5-5 eurų (prekybcentry-kavinėj). vynas panašiai tik atitinkamom dozėm.
traukinio bilietai roma-napoli po 22 eurus į vieną pusę. pigiausi įmanomi po 10,5 euro.
Romapass 25 eurai žmogui
Koliziejus lygtais 16 eurų
Angelų pilis lygtais 8 eurai
Vatikano muziejus lygtais 15 eurų
Įėjimas į Pompėją 11 eurų
Vezuvijus (pakilimas į kalną + įėjimas) 18 eurų
autobusas iki orouosto ~6 eurus. jei neskubu galima nusigauti ir už kokius 2,5 (autobusas + metro).
gelato priklausomai nuo porcijos dydžio ir vietos, bet romoj mes valgėm ~4 eurus.
nemandra vakarienė 2 restoranėly prie nakvynės vietos 40 eurų (2 vyno taurės, brusketa, 2 karšti). užtat Neapoly toj senoj picerijoj - 15 eurų (už du iki skersumo apsiėdusius)
ką dar pamiršau?
apibendrinimui. (įsimylėję Romą toliau neskaitykit). Iš esmės kelionė man patiko laaabai. bet į Romą antrą kart nevažiuočiau... pažiūrėjau, pliusą užsidėjau ir užteks. Mano širdies ten neliko... (jau neskaitant kad dalis mano širdies kažkur portugalijoj liko). tos žmonių minios, įkyrūs pardavėjai, kaulytojai... ne man. Sekantį kart Italijoj mausim kur nors toliau nuo didmiesčių... Bet kartą gyvenime pamatyti tikrai būtina
Papildyta:
QUOTE(kryyste @ 2011 06 14, 21:09)
O ta ledainė tai tikrai gerulė. Mes ten buvom, tai ledų rūšių turi kokias 4 pasirinkti, o kainuoja apie 3 eur. Labai skanūs ten ledai
ot pravalas buvo, kai pamačiau kaip arti gero daikto gyvenom... o kadangi aš tą paskutinį vakarą buvau po tų visų itališkų pyrožkų, kurios užsiskersavo kažkur pakeliui, tai jau niekaip net paragauti nebegalėjau...
KAdangi pati neseniai iš ten grįžau, o viską labai gerai aprašei man net neverda rašyti, tai tik papildysiu dar vieną lankytiną vietą, kuri man labai paliko didelį įspūdį:
po bažnyčia Santa Maria della Concezione yra Kapucinų vienuolių kripta. Gaila, kad negalima viduje fotkinti, bet vaizdeliai maždaug tokie
viskas padaryta iš kaulų. Įėjimas atseit nemokamas, bet privalomai reikia paaukoti eur. Tą bažnyčią galima rasti prie Barberini aikštės. Jei su metro, tai tokiu pačiu pavadinimu stotelė, o išėjimas į Via Vittorio Venneto kryptim
po bažnyčia Santa Maria della Concezione yra Kapucinų vienuolių kripta. Gaila, kad negalima viduje fotkinti, bet vaizdeliai maždaug tokie
viskas padaryta iš kaulų. Įėjimas atseit nemokamas, bet privalomai reikia paaukoti eur. Tą bažnyčią galima rasti prie Barberini aikštės. Jei su metro, tai tokiu pačiu pavadinimu stotelė, o išėjimas į Via Vittorio Venneto kryptim
QUOTE(kryyste @ 2011 06 14, 21:28)
KAdangi pati neseniai iš ten grįžau, o viską labai gerai aprašei man net neverda rašyti, tai tik papildysiu dar vieną lankytiną vietą, kuri man labai paliko didelį įspūdį:
O geras, dar viena Kaulų bažnyčia Vieną tokią jau mačiau Kutna Horoj, pakeliuj į Prahą, o dar vinoj lankiausi Portugalijoj, Evoros mieste. O apie šią net nebuvau girdėjusi