Įkraunama...
Įkraunama...

Įdomybės gimdant užsienyje

Kadangi vienas vaikutis gime Lietuvoj, o kitas Airijoj tai turiu ką palyginti smile.gif labiausiai keista buvo kameros ligoninėj, kostiumuota apsauga ir naujagimiui pajungta signalizacija ant kojos smile.gif tikrai tokiu keistenybiu mūsų šaly nesu girdėjus g.gif gal yra mamyčių, kurios gimdė kokioj egzotiškoj šaly arba šiaip užsienyje ir taip pat teko pamatyti kažką įdomaus, kuo galėtų pasidalinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2011 06 02, 15:13)
Kadangi vienas vaikutis gime Lietuvoj, o kitas Airijoj tai turiu ką palyginti smile.gif  labiausiai keista buvo kameros ligoninėj, kostiumuota apsauga ir naujagimiui pajungta signalizacija ant kojos smile.gif  tikrai tokiu keistenybiu mūsų šaly nesu girdėjus g.gif  gal yra mamyčių, kurios gimdė kokioj egzotiškoj šaly arba šiaip užsienyje ir taip pat teko pamatyti kažką įdomaus, kuo galėtų pasidalinti bigsmile.gif

Oho, nu tokiu bajeriu tai negirdejau dar thumbup.gif signalizacija ant kojos... oj oj... as pati gimdziau Londone, tai jokiu panasiu idomybiu nepastebejau (gal del to, kad neturiu su kuo palyginti) blush2.gif na, buvau tik prisiklausiusi pries gimdyma, kad daznai gimdyve vos ne paliekama viena, o gydytojo ar akuseres neprisisauksi... bet tai pasirode visiska netiesa - nuo pirmos minutes ligonineje iki pat to momento, kai gime vaikelis, ne sekundei nebuva palikta viena - visas laika prie manes buvo akusere (net per jos pertrauka atejo kita akusere jos pavaduoti, gal kokiam pusvalandziui...). Kita ''idomybe'' (nezinau, ar galiu tai taip vadinti), kad po Cezario pjuvio likau vaikeliu rupintis viena... niekas jo niekur neisnese, niekas is lovytes nepadave ir pan. bet as susitvarkiau rolleyes.gif
Atsakyti
JAV irgi ant kojyciu deda davikliukus tuos, ir ligoninese prie isejimu is gimdymo skyriaus yra iki davikliai kurie pypsetu jei leliuka noretum issinesti. Kai mano vienas is dvynuku gulejo intensyvioj globoj, tai karta eidami jo aplankyti pasiemem ir sesute su savim, nepagalvoje apie ta davikliuka kazkaip, tai suleke seseles ziuret kas cia vaika vagia biggrin.gif Siaip gerai aisku, nes visokiu trenktu tipu buna.

QUOTE(vikinge @ 2011 06 02, 10:54)
Kita ''idomybe'' (nezinau, ar galiu tai taip vadinti), kad po Cezario pjuvio likau vaikeliu rupintis viena... niekas jo niekur neisnese, niekas is lovytes nepadave ir pan. bet as susitvarkiau  rolleyes.gif

ir gerai, kad neisnese, juk leliukui reikia su mama buti, o ne kazkur kitus smile.gif o kur vyras buvo - negalejo jis padeti? siaip negali sesutes prie kiekvienos gimdyves lovos sedeti, bet manau pasikviesti juk bet kada galejai. As kaip tik prasiau, kad nelandziotu i palata be reikalo su klausimais ar nieko nereikia, sakiau jei reikia ko tai pasikviesiu. Buvo su manim vyras jis ir padejo kiek reikejo, o jei kur isbeges budavo, tai seseles visad mielai padedavo ko tik beprireikdavo.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 06 02, 18:22)
gir gerai, kad neisnese, juk leliukui reikia su mama buti, o ne kazkur kitus smile.gif o kur vyras buvo - negalejo jis padeti? siaip negali sesutes prie kiekvienos gimdyves lovos sedeti, bet manau pasikviesti juk bet kada galejai.

Man Cezari padare pries 22val. vakaro, vyrui leido pasilikt tik pora valandu po operacijos (bent Naujuopsius kartu sutikom), o po to liepe iseiti, taigi likau viena. As jokiu budu nesiskundziu, man tiesiog keista kazkaip, nes prisiklausiau, kad Lietuvoj po Cezario vaikiukus issinesa... is tikro, gal ir gerai, kad man ji paliko, o tai buciau galvujus, kaip jis ten... aisku, sesute bet kada galejau issikviesti, vos paspaudus mygtuka, atlekdavo greit, bet as is to lietuvisko kuklumo vengiau trukdyt, be to, nebuvo labai didelio poreikio.. gera buvo paciai rupintis savo maziuku...
Atsakyti
QUOTE(vikinge @ 2011 06 02, 17:13)
Man Cezari padare pries 22val. vakaro, vyrui leido pasilikt tik pora valandu po operacijos (bent Naujuopsius kartu sutikom), o po to liepe iseiti, taigi likau viena. As jokiu budu nesiskundziu, man tiesiog keista kazkaip, nes prisiklausiau, kad Lietuvoj po Cezario vaikiukus issinesa... is tikro, gal ir gerai, kad man ji paliko, o tai buciau galvujus, kaip jis  ten... aisku, sesute bet kada galejau issikviesti, vos paspaudus mygtuka, atlekdavo greit, bet as is to lietuvisko kuklumo vengiau trukdyt, be to, nebuvo labai didelio poreikio.. gera buvo paciai rupintis savo maziuku...

na lietuvoj daug kas kitaip, pas mus bent jau tai labai propaguoja, kad leliukams svarbu su mama buti po gimimo, net kalbu nera kad siulytu paimti vaika ir t.t. Aisku jei esi labai pavargus tai gali priduoti nakciai i nursery ta su nurodymais kad atnestu maitinti ar mishinuku pamaitintu, kaip mama nori. Mes savishke i nursery atiduodavom kai eidavom i NICU jos broliuko aplankyt, nes pirmom dienom neleido jos ten atsinesti kartu.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 06 03, 01:37)
na lietuvoj daug kas kitaip, pas mus bent jau tai labai propaguoja, kad leliukams svarbu su mama buti po gimimo, net kalbu nera kad siulytu paimti vaika ir t.t. Aisku jei esi labai pavargus tai gali priduoti nakciai i nursery ta su nurodymais kad atnestu maitinti ar mishinuku pamaitintu, kaip mama nori. Mes savishke i nursery atiduodavom kai eidavom i NICU jos broliuko aplankyt, nes pirmom dienom neleido jos ten atsinesti kartu.

mane tai irgi po cezario iskart su vaiku paliko...zinoma sunku buvo susitvarkyti per toki skausma, kai vos judeti eina, o reikia nori nenori, bet susitvarkiau....nors savo akim maciau, jog ne visos susitvarko....nuo zmogaus priklauso....as kadangi po visko gulejau 10 vietu palatoj, tai vienai moteriskei net morfiju leido, nes ji skausmu neistvere, o mus kitas paracitamoliu ramino, po operacijos biggrin.gif
Atsakyti
nu va visiem skirtingai, man net paracetamolio nereikejo, is vis jokiu nuskausminamuju nereikejo po operacijos, kai nusidevejo spinaline nejautra tai skausmo ir nebebuvo, truputi kelias val maudimas nedidelis. O kitos ir 4 paras ligoninej atbuve isvaziuoja namo su rimtais receptiniais nuskausminamaisiais.

Bet 10-viete palata blink.gif blink.gif blink.gif vajei net negirdejus, kad tokiu buna. pas mane abiejose ligoninese (skirtingose gimdziau abu kartus) tai visos palatos tik vienvietes su vieta vyrui miegot (vienoj islankstomas fotelis buvo, kitoj siaip lovele tokia) ir su tuliku/dusu.
Atsakyti
Na as taip pat kai laukiausi buvau prisiklausius is draugiu, artimuju kaip viskas vyksta lietuvoje. Gimdziau Svedijoje taigi man atvazevus i gimdymo namus aisku buvau nuvesta i gimdymo palata ir kadangi saremiu malonumais teko megautis 1para taigi viena nakti su vyru nakvojom gimdymo palatoi ir idomybe tokia, kad sesele atveze man parasta normalia lova ir liepe i ja gultis o vyrui dave patalynia miegoti ant gimdymo tos lovos doh.gif lotuliukas.gif Vyras po gimdymo dar ilgai su draugais juokesi kad gyvenimia dar nera miegojes tokioj lovoi ir kad visai tos gimdymo lovos patogios lotuliukas.gif

O seip tikrai viskas kitaip nei Lietuvoje, Mergyte vos gime, padejo man ja, sutvarke viska, uzmete toki plona ranksluoti ir isejo 2val. Tada atejo pamatovo, pasvere ir pasake, kad galim jau apsirenkti mergytia ir tuoj perkels mus i palata. Vyras aprenge ja ir seseles atejusios pradare duris ir pasake i kokia palata eiti, Taigi as su mazylia ant ranku, vyras su daiktais keliavom patys i palata. Kazkaip cia niekas netupcioja aplink gimdyves ir naujagimi. O visiems didziausias sokas buvo kai pasakiau kad penktadieni 20val. pagimdziau o sestadieni rytia vazevom namo, niekas negalejo tuo patiket......Tai va tokios tos ir idomybes pas mus buvo gimdant uzsieni smile.gif
Atsakyti
Aš tai esu Ispanijoje ir pastojau čia ,kol kas viskas kaip ir tvarkoj.Gydytojai ir jų rūpestis labai geras,labai švelnūs ir malonūs gydytojai ,be to turi tokios medicininės įrangos,kurios Lietuvoje tikrai nėra dar.Kaip bus per patį gimdymą ir po jo bus matyt,labai nerimauju ,nes visgi svetima šalis kaip bebūtų...
Atsakyti
Keista, nors ir nevisai netiketa, buvo tai, kad mane issiunte is ligonines namo biggrin.gif man vandenys nubego vidurnakti, greit prasidejo saremiai kas 3-4min, iki ryto suintensyvejo iki kas 2min, be jokiu pertrauku. Ligoninej buvom 9 ryto, kaklelis atsiveres 1cm ir mane issiunte namo! biggrin.gif Nuolankiai sutikau, nes kazko panasaus ir tikejausi. Iki 3cm cia dar nelaikoma gimdymu. Esu tikra, kad Lietuvoj man staigiai butu suvare skatinamuju, tada jau ir be epiduro nebuciau apsiejus ir visi prisiminimai apie gimdyma butu buve visai kitokie. Dziaugiuos, kad gimdziau kur gimdziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2011 06 19, 15:38)
Keista, nors ir nevisai netiketa, buvo tai, kad mane issiunte is ligonines namo  biggrin.gif man vandenys nubego vidurnakti, greit prasidejo saremiai kas 3-4min, iki ryto suintensyvejo iki kas 2min, be jokiu pertrauku. Ligoninej buvom 9 ryto, kaklelis atsiveres 1cm ir mane issiunte namo! biggrin.gif Nuolankiai sutikau, nes kazko panasaus ir tikejausi. Iki 3cm cia dar nelaikoma gimdymu. Esu tikra, kad Lietuvoj man staigiai butu suvare skatinamuju, tada jau ir be epiduro nebuciau apsiejus ir visi prisiminimai apie gimdyma butu buve visai kitokie. Dziaugiuos, kad gimdziau kur gimdziau smile.gif

sutinku tikrai drinks_cheers.gif
Atsakyti
cia airijoj dar labai keista, jog mazylius nuo pirmos dienos sodina....kai mane iveze i palata ir pamaciau kad mamos laiko ant keliu pasodintus leliukus tai vos soko negavau... doh.gif o dar idomu buv doh.gif o, kad pooperacinej palatoj viena mama savo vaika girde ne is buteliuko o is puodelio i kuri buvo ipiltas misinelis g.gif
Atsakyti