Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų vasaros stovyklos

QUOTE(Vėja2 @ 2012 08 02, 17:49)
Tik šį kartą neatveže nuotrauku, bet gal bus internete, Atlantida o  taviške neatveže disko su nuotraukom, visada anksčiau atveždavo

As irgi vakar parsivežiau savo vaikį iš Atgajos, taipogi savotiškai pasigedau nuotraukų, nes visados būdavo. Mano sūnus irgi labai patenkintas, vakar visą vakarą pračiauškėjo. Stovyklavo taip pat trečius metus iš eilės, šį kartą buvo pas žaliuosius. Sakė, kad ir ketvirtą kartą tikrai važiuos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2012 08 02, 22:25)
O uz tradicine regiliges pakraipos stovyklas - as tik uz, jei tik AISKU tevai tikintys.

Tai nemanau, kad tėvai renkasi tai kas jiems nepriimtina ir svetima. Ir jei žmogus nuoširdus baptistas ar kt. konfesijos atstovas, natūralu, kad ir savo vaikams tai parenka, juk pilnamečiai. ;] Nesugaudo niekas vaikų gatvėj, nesudeda į maišus ir neišsivežioja po bet kokias stovyklas neatsiklausę, paprastai tai tėvai parenka. Čia gi niekas nesakė, kad "katalikai leiskit vaikus į baptistų stovyklas" ar atvirkščiai. Aišku, kad tokios stovyklos renkamos ir plius minus pagal artimus įsitikinimus. Čia gi žmonės tiesiog dalijasi kur buvo ir kokie įspūdžiai. Juk čia ne kažkokios konkrečios konfesijos tema. Mažiau įtariai žiūrėkime vieni į kitus, nes nesipešdami vieni kitus galim netyčia ir praturtinti. Reaguot sakyčiau reikėtų tada, kai užslėptą reklamą sau darosi kažkoks destruktyviu pripažintas rel. ar kt. judėjimas. Bet čia gi nieko panašaus nebuvo. ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 02 rugpjūčio 2012 - 23:51
Aš pasidalindama stovyklos įspūdžiais net nesitikėjau, kad įvyks tokia diskusija . Aš ne baptistė ir stovykloje nebuvo jokių agitacijų apie baptistus , tai kriksčioniškomis vertybėmis besidalinantys vadovai.Buvo vadovų iš Ispanijos, Amerikos -- tai ir kalbos įgūdžių tobulinimas ir draugų susiradimas kitose šalyse. Labai daug sportinių žaidymų, maudynių. Aš kriksčionė ir mano vaikas kriksčionis ( nepriklausom jokiai religijai ar judėjimui ), tiesiog toks mūsų gyvenimo supratimas.Lietuvoje kriksčioniškų stovyklų vaikams vyksta tikrai nemažai, jose sudalyvauja šimtai vaikų ir paauglių. Vadovai tose stovyklose ne dirba , o tarnauja -- buna nuostabus laikas praleistas.Žinoma, kad tėvai renkasi pagal savo požiūrį ir gyvenimiškus nuostatus, bet kriksčioniškomis vertybėmis gyvenančių tėvų Lietuvoje yra labai nemažai--- todėl šios stovyklos pilnut pilnutėlės.
Aš dalinuosi savo patirtim ir pastebėjimais.Buvome jau septyniose stovyklose, dar važiuosim ir tik į kriksčioniškas.
Religija gali but tradicine ar netradicinė ar dar kokia kitokia--- o tikėjimas tai tik vienas, tik Jėzumi.
Atsakyti
smile.gif+2012 08 02, 23:50-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 02, 23:50)
Tai nemanau, kad tėvai renkasi tai kas jiems nepriimtina ir svetima. Ir jei žmogus nuoširdus baptistas ar kt. konfesijos atstovas, natūralu, kad ir savo vaikams tai parenka, juk pilnamečiai. ;] Nesugaudo niekas vaikų gatvėj, nesudeda į maišus ir neišsivežioja po bet kokias stovyklas neatsiklausę, paprastai tai tėvai parenka. Čia gi niekas nesakė, kad "katalikai leiskit vaikus į baptistų stovyklas" ar atvirkščiai. Aišku, kad tokios stovyklos renkamos ir plius minus pagal artimus įsitikinimus. Čia gi žmonės tiesiog dalijasi kur buvo ir kokie įspūdžiai. Juk čia ne kažkokios konkrečios konfesijos tema. Mažiau įtariai žiūrėkime vieni į kitus, nes nesipešdami vieni kitus galim netyčia ir praturtinti. Reaguot sakyčiau reikėtų tada, kai užslėptą reklamą sau darosi kažkoks destruktyviu pripažintas rel. ar kt. judėjimas. Bet čia gi nieko panašaus nebuvo. ;]

Viska tu cia teisingai rasai. Tik tevai-katalikai (tarkim) gali netycia neisnagrineti, nepastebeti, kad tai baptistu baznycia. Jei jie pritaria ir zino kas organizuoja - ka gi, ju teise.
Papildyta:
QUOTE(Gddr @ 2012 08 03, 08:09)
Aš pasidalindama stovyklos įspūdžiais net nesitikėjau, kad įvyks tokia diskusija . Aš ne baptistė ir stovykloje nebuvo jokių agitacijų apie baptistus , tai kriksčioniškomis vertybėmis besidalinantys vadovai.Buvo vadovų iš Ispanijos, Amerikos -- tai ir kalbos įgūdžių tobulinimas ir draugų susiradimas kitose šalyse. Labai daug sportinių žaidymų, maudynių. Aš kriksčionė ir mano vaikas kriksčionis ( nepriklausom jokiai religijai ar judėjimui ), tiesiog toks mūsų gyvenimo supratimas.Lietuvoje kriksčioniškų stovyklų vaikams vyksta tikrai nemažai, jose sudalyvauja šimtai vaikų ir paauglių. Vadovai tose stovyklose ne dirba , o tarnauja -- buna  nuostabus laikas praleistas.Žinoma, kad tėvai renkasi pagal savo požiūrį ir gyvenimiškus nuostatus, bet kriksčioniškomis vertybėmis gyvenančių tėvų Lietuvoje yra labai nemažai--- todėl šios stovyklos pilnut pilnutėlės.
    Aš dalinuosi savo patirtim ir pastebėjimais.Buvome jau septyniose stovyklose, dar važiuosim ir tik į kriksčioniškas.
     Religija gali but tradicine ar netradicinė ar dar kokia kitokia--- o tikėjimas tai tik vienas, tik Jėzumi.

Cia tema apie stovyklas, tai daug nediskutuosiu, bet pasakysiu, kad jei tavo paskutinis teiginys butu teisingas, butu viena vienintele krikscioniu baznycia. Deja tikejimo supratimas skiriasi. Kad ir paimkim Mergeles Marijos kulta kataliku tikejime, kuriuo nera kituose tikejimuose.

Tu kai tokiu paziuru, tai as sutinku kad tau cia geras stovyklos variantas. Ir smagu, kad vaikas gerai praleido laika.

Bet vat sakai - leisiu ateity vaika tik i krikscioniskas stovyklas. O ka, jei vaikas sakytu - mama, noriu i menine/sportine stovykla (paprasta, nekrikscioniska) -tai jau neleistum? Nereiketu taip susisiaurinti.

Bet jei as esu katalike ir pazadejau vaika auklet katalikiskai - tai manau geriausia taip ir butu daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 03 rugpjūčio 2012 - 08:44
QUOTE(Gddr @ 2012 08 03, 09:09)
Aš kriksčionė ir mano vaikas kriksčionis ( nepriklausom jokiai religijai ar judėjimui )

Krikščionybė yra religija (tik dėl skilimų ji daug šakų turi). Jūs berods save krikščione vadinat, taigi šitai religijai priklausot vien dėl to, kad save su krikščionimis identifikuojat, matyt žodį "religija" su konkrečiom konfesijom tapatinat. ;]
Dar vienas pastebėjimas - o kaip jūs sugebėjot pasikrikštyt (nes krikščionimi tiek kataliku, tiek bet kokiu kitu tampama per krikštą) ir būt su jokia bendruomene nesusiję? Patys namie pasikrikštijot? Juk viena iš krikšto "pasekmių" yra tapimas krikščioniškos bendruomenės nariu. O jūs neturit jokios konkrečios bendruomenės su kuria kartu galėtumėt rinktis kad ir maldai? mastau.gif Čia klausimas ne šiai temai, tiesiog šiaip pamąstymui...
Tie žmonės, kurie organizuoja stovyklą, kiek pasidomėjau nebijo savo krikščioniško tikėjimo sukonkretint ir tikrai identifikuoja save su baptistais.
Žr. čia ir čia.

QUOTE(Atlantida @ 2012 08 03, 09:40)
Viska tu cia teisingai rasai. Tik tevai-katalikai (tarkim) gali netycia neisnagrineti, nepastebeti, kad tai baptistu baznycia. Jei jie pritaria ir zino kas organizuoja - ka gi, ju teise.

Yra tokia tikimybė, Atlantida (kalbu netaikydama konkrečiai situacijai, bendrai svarstau), kai žmonės neitin savo pačių tikėjimą skiria nuo kitų ;]. Bet tai bet kuriuo atveju jų teisė, mes ja nepasimainysim...

O kalbant apie save, aš pvz. tik į "bet kokią" ir nebenorėčiau leist - nes tose į kurias leidžiam vaikai ir prisimenina ir prisisportuoja ir patriotiškumą puoselėja, turi susitikimus su nerealiais žmonėmis, puikius vakarus, viktorinas ir t.t. ir Dievui padėkot nepamiršta. Viskas tame integralu. Tai nereiškia, kad jei užsinorėtų į kitokią (na jei poreikiai kokiai spec. sportinei išaugtų) neleisčiau, bet kad nematau tose kur leidžiu anei jokio trūkumo prieš kitas, o va man svarbų privalumą turi. smile.gif Man tai ne mažiau, o daugiau.
Bet jei kada norės, olimpiadai ruoštis ar turės kažkokius didelius poreikius kažkurioj spec. srity tikrai leisiu ir į "paprastą". biggrin.gif

Gerai, palieku kitiems... :]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 03 rugpjūčio 2012 - 10:45
taip, žiūriu niekas šitam forume nesidomi labai balsių stovykla, tai nusprendžiau parašyti kaip tik apie ją.
į šią stovykla važiuoju jau 4 metai ir tikrai nė kiek nenusivyliau. kiekvieną kartą išvažiuojant- ašaros akyse, dar dabar pasiklausant stovyklos dainų ima byrėti ašaros.. tiesą sakant, nesu bandžiusi važiuoti į kokią kitą ir tikriausiai net nebandysiu.
pats geriausiais dalykas šioje stovykloje, kad tu nesi verčiamas daryti to, kas tau nepatinka. visą dieną vyksta bureliai, pvz.: jojimas, šaudymas, maudynės, badmintonas, golfas, kalvystė, dailės studija, nousas ir t.t., tu gali eiti į kurį tik nori. antras, irgi labai geras dalykas, kad dauguma vadovų yra jauni (20-25m.) ir jie puikiai moka sutarti su visais stovyklautojais.
sutinku, gal šioje stovykloje ir nameliai seni ar kas, bet tai kaip tik padeda sukurti neralią nuotaiką.
pažįstu žmonių, daugiau nei keletą, kurie į šia stovykla važiuoja jau 8-9 kartą ir žada sugrįšti kaip vadovai.
na pabaigai, galiu pacituoti eilutę iš balsių himno: LIETUVOJ GERESNĖS STOVYKLOS AŠ NERANDU!
Atsakyti
O aš vakar nuvežiau saviškį į Atgają. Pirmas įspūdis geras- vadovų komanda atrodo pasiruošusi. Tikiuosi bus smagu ir grįš laaimingas ir prisimins ilgai bigsmile.gif
Atsakyti
tai kad jau net ir žiemos atostogų stovyklos yra:) visa informacija nuorodoje http://www.stovykladraugai.lt/ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nanxe @ 2012 11 15, 16:58)
tai kad jau net ir žiemos atostogų stovyklos yra:) visa informacija nuorodoje http://www.stovykladraugai.lt/ smile.gif

Nanxe, o kokia Jūsų nuomonę apie šią stovyklą? Ar verta leisti vaiką į šią stovyklą?

Pati galvoju leisti į VšĮ ,,Kitas Variantas" organizuojamą Žiemos stovyklą. Labai gerų atsiliepimų girdėjau. Jų puslapyje yra daugiau informacijos.

Ką manote apie šią stovyklą? 4u.gif
Atsakyti
Vis dar mąstau, kur išleisti savo vaiką per Žiemos atostogas, jog praleistų kuo mažiau laiko namuose ar prie kompiutero.
O kur Jūs leisite savo vaikus?? smile.gif
Atsakyti
Kauno ir Vilniaus dienos stovyklos, kurios paskelbtos vaikolaikas.lt svetainėje smile.gif

Kokiame mieste trūksta žiemos pramogų-užimtumo vaikams?
Atsakyti
Aš esu girdėjus gerų atsiliepimų apie Menų terapijos centro organizuojama stovyklą. Bet ji skirta visai šeimai, ne tik vaikučiams. Visokiausi užsiėmimai vyksta - piešimo, muzikiniai, tapymo, saviraiškos. Tėveliams dar seminarų įdomių būna. smile.gif
Atsakyti