QUOTE(Gddr @ 2012 08 03, 09:09)
Aš kriksčionė ir mano vaikas kriksčionis ( nepriklausom jokiai religijai ar judėjimui )
Krikščionybė yra religija (tik dėl skilimų ji daug šakų turi). Jūs berods save krikščione vadinat, taigi šitai religijai priklausot vien dėl to, kad save su krikščionimis identifikuojat, matyt žodį "religija" su konkrečiom konfesijom tapatinat. ;]
Dar vienas pastebėjimas - o kaip jūs sugebėjot pasikrikštyt (nes krikščionimi tiek kataliku, tiek bet kokiu kitu tampama per krikštą) ir būt su jokia bendruomene nesusiję? Patys namie pasikrikštijot? Juk viena iš krikšto "pasekmių" yra tapimas krikščioniškos bendruomenės nariu. O jūs neturit jokios konkrečios bendruomenės su kuria kartu galėtumėt rinktis kad ir maldai?
Čia klausimas ne šiai temai, tiesiog šiaip pamąstymui...
Tie žmonės, kurie organizuoja stovyklą, kiek pasidomėjau nebijo savo krikščioniško tikėjimo sukonkretint ir tikrai identifikuoja save su baptistais.
Žr.
čia ir
čia.
QUOTE(Atlantida @ 2012 08 03, 09:40)
Viska tu cia teisingai rasai. Tik tevai-katalikai (tarkim) gali netycia neisnagrineti, nepastebeti, kad tai baptistu baznycia. Jei jie pritaria ir zino kas organizuoja - ka gi, ju teise.
Yra tokia tikimybė, Atlantida (kalbu netaikydama konkrečiai situacijai, bendrai svarstau), kai žmonės neitin savo pačių tikėjimą skiria nuo kitų ;]. Bet tai bet kuriuo atveju jų teisė, mes ja nepasimainysim...
O kalbant apie save, aš pvz. tik į "bet kokią" ir nebenorėčiau leist - nes tose į kurias leidžiam vaikai ir prisimenina ir prisisportuoja ir patriotiškumą puoselėja, turi susitikimus su nerealiais žmonėmis, puikius vakarus, viktorinas ir t.t. ir Dievui padėkot nepamiršta. Viskas tame integralu. Tai nereiškia, kad jei užsinorėtų į kitokią (na jei poreikiai kokiai spec. sportinei išaugtų) neleisčiau, bet kad nematau tose kur leidžiu anei jokio trūkumo prieš kitas, o va man svarbų privalumą turi.
Man tai ne mažiau, o daugiau.
Bet jei kada norės, olimpiadai ruoštis ar turės kažkokius didelius poreikius kažkurioj spec. srity tikrai leisiu ir į "paprastą".
Gerai, palieku kitiems... :]