Įkraunama...
Įkraunama...

Socialines išmokos Airijoje!

QUOTE(tute28 @ 2011 06 08, 20:09)
http://www.citizensi...supplement.html

Pagal tavo profilį, pas tave trys vaikai, tai FIS priklausytų, jei jūsų šeimos pajamos mažesnės nei 703e/sav. Jei negaunat jokių kitų socialo pašalpų ir nors vienas iš šeimos narių dirba daugiau nei 19val/sav.

Mano vyras dirba 'ant saves'. As tikka baigiau mokslus ir nuo sios sav perejau i job seeker allowance. Turiu 5 metu darbo staza Airijoj. Trys vaikai- tik vienas vyro is pirmos santuokos ir gyvena su mama, pas mus pora menesiu per metus. Socialo kaip ir gausim dabar, bet neturim nei medical card nei namo nuomos mums neapmoka. Vyro islaidos virsija pajamas siuo metu, nes atidarem parduotuve ir kol kas vis dar investuojam.. Na kaip ar priklauso? Jei taip tai kur kreiptis? Kai pildau kokius dokumentus mus visur atmeta del visu pasalpu, nes vyras self employed sad.gif O jis negali but neregistruotas ir nedirbti, nes kraustos is proto, per daug energijos lotuliukas.gif

Na va ir perskaiciau You cannot qualify for FIS if you are only self-employed - you must be an employee to qualify. Tai va cia mes visur ir atsiremiam. Net jei badu mirtumem- self employed- nieko negauna biggrin.gif O, kad isidarbint siuo metu, tai patys matot- labai sunku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaPuta: 08 birželio 2011 - 22:04
Ruta-jei gauni kokia nors kita socialine pasalpa,tai Fis nemoka.Reikia rinktis viena,kuri geriau apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(Nenyte82 @ 2011 06 08, 21:03)
Ruta-jei gauni kokia nors kita socialine pasalpa,tai Fis nemoka.Reikia rinktis viena,kuri geriau apsimoka.

Aha... jau peskaiciau... tai jei as atsisakyciau dabar jobseeker ir jei mano vyras dirbtu kazkam tai as galeciau prasyti fis. Ir kiek paskirtu neaisku? Ar yra kokia tai suma nustatyta?
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2011 06 08, 21:06)
Aha... jau peskaiciau... tai jei as atsisakyciau dabar jobseeker ir jei mano vyras dirbtu kazkam tai as galeciau prasyti fis. Ir kiek paskirtu neaisku? Ar yra kokia tai suma nustatyta?

Tai pas jus skaitosi du vaikai?Ttai su dviem 602e/sav riba. Tai sakysim tu atsisakai pašalpos, o tavo vyras uždirba 500e/ sav. Tada skaičiuotų 602e-500e=102e. Tai nuo 102e mokėtų 60proc.
Atsakyti
Ruta-na nezinau kiek vaiku pas jus reikia skaiciuot,3 ar 2.Pas mus du vaikai,tai musu pajamos turi bur ar 502 ar 505,tiksliai neprisimenu.Na ir pvz jei mano B gauna 300,tai mums truksta 202.Tos trukstamos sumos moka 60%.Kieviena ketvirtadieni,metus laiko.Paskui vel reikia perskaiciuot.
na jei tavo vyras dirbtu kazkam,ne maziau kaip 19sav per sav,ir pajamos butu mazos,netilptumet i remus tai gautumet.
Papildyta:
Oj sumaisiau,tute pataise,ne 502,o 602,su dviem vaikais.
Atsakyti
Aciu mergaites uz info, dabar jau suprantu smile.gif)) Na man neapsimoka... O vaikai tai trys skaiciuojasi pas mus, nes mes ta vyro mergyte islaikom ir ji pas mus gyvena pakankamai. Beto norejom gauti uz ja child benefit, bet mama jos nepasirase dokumentu, kuriuos Airijos vyriausybe issiunte i Lietuva. Jai pasirode, kad mes ja bandom apgauti tik kur ir kaip nesuprantam, bet kiekvienas savo minciu sode gyvenam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2011 06 08, 21:06)

Tada tau reiktų įsidarbinti ir dirbti ne mažiau 19 val. per savaitę. Tavo pateiktu pavyzdžiu reiktų vyrui prašyti FIS'o, nes jis būtų dirbantis. O sumą jau paaiškino 4u.gif
Atsakyti
sveikutes
ir as pasiguosiu fis jau laukiu 15savaiciu jau keikviena diena ziuriu ar nieko pastininkas neatnese birzelio 15d jau bus 4men kaip laukiu nesulaukiu
Atsakyti
QUOTE(meduza370 @ 2011 06 09, 08:56)
sveikutes
ir as pasiguosiu fis jau laukiu 15savaiciu jau keikviena diena ziuriu ar nieko pastininkas neatnese birzelio 15d jau bus 4men kaip laukiu nesulaukiu

sitaip ilgai...?ar taip jokio laisko is vis ir nesat gave?bet toki:kad jusu claip uzrekistruotas ,ir laukit tolimesniu ziniu???nes vienai mamytei ir taip buvo ,ilgai lauke ,o paskui gavo laiska ,kad nepriklauso ,nes ji gauna bedarbio pasalpa....
Papildyta:
nenyte,gal tu siand jau turi geru ziniu? 4u.gif
Atsakyti
Gindrite-ne,neturiu,dar nepervede.

Meduza-nebandet skambit,nes jau tikrai labai ilgai 15sav.Nejaugi ir mums tiek reikes laukt.
Atsakyti
Sunku šitiek laukti.... vienintelė paguoda, kad paskui sumoka už visą praėjusį laikotarpį, tai kaip ir sutaupyti pinigai gaunasi smile.gif
Atsakyti
sveikos, raso, kad FIS gali gauti,jei seima turi vaiku,tai o kaip tas variantas jei tas vaikas jau virs 18 gyvena savarankiskai,bet kartu vienam name su tevais? g.gif gal kas zinot bigsmile.gif aciu 4u.gif
Atsakyti