Įkraunama...
Įkraunama...

Socialines išmokos Airijoje!

QUOTE(mamaEgle @ 2011 06 04, 20:55)
neužtenka pradirbti 5 metus, kad gauti airišką pensiją  schmoll.gif pagal jų įstatymys pensija priklauso jei esi pradirbęs 10 metų. Tada, sulaukęs pensijinio amžiaus, kažkiek galėsi gauti ir gyvendamas ne Airijoje. Turėjau lentelę, kiek airiškai pensijai reikia būt pradirbus ir sumokėjus mokesčių, jei rasiu įkelsiu.
Pagrindinę pensiją Lt moka SoDra, o pensijinis fondas yra tik papildoma pensijos dalis.

As kai isvazinejau is LT, buvau pradirbus 14 metu. Truko 1 metu iki bazines pensijos. Nuejau i Sodra pasiklausti, kaip man dabar uzsidirbti tuos 1 metelius, gal kokius mokescius moketi. Tai man buvo paaiskinta, kad jei Airijoje dirbsiu, tai tie metai prisides ir lietuviska pensija tikrai gausiu.
Atsakyti
europos sajunga, mes visi 'vienoj backoj'...
Atsakyti
Sveikos merginos,kaip reikalai su FIS,ar vis dar laukiate?Mes jau 11savaiciu laukiam g.gif ir jokio atsakymo.Dar noriu paklausti,jei kartais per fis mokestinius metus pasikeistu musu pajamos i didesnes,ar kitais metais atskauciuoja permokas?
Atsakyti
Aistute-mums rytoj irgi 11sav.Gal netycia rytoj i saskaita ikris.
Kaip del didesniu pajamu tai nezinau,zinau kad jei sumazetu tai niekas nieko neperskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(Aistute30 @ 2011 06 08, 07:55)
Sveikos merginos,kaip reikalai su FIS,ar vis dar laukiate?Mes jau 11savaiciu laukiam g.gif ir jokio atsakymo.Dar noriu paklausti,jei kartais per fis mokestinius metus pasikeistu musu pajamos i didesnes,ar kitais metais atskauciuoja permokas?

neperskaičiuoja FIS'o nei jei pajamos sumažėja, nei jei padidėja. Paskiria stabilią sumą visiems metams, o po metų jau perskaičiuoja pagal tuo metu gaunamas pajamas.
Atsakyti
MamaEgle-o jei tarkim as gauciau darba,ir musu pajamos jau virsytu tuos 505,kur priklauso su dviems vaikais gaut,vistiek Fis nenutrauktu?Ar tureciau skambint ir sakyt kad dirbu?
Atsakyti
QUOTE(Nenyte82 @ 2011 06 08, 10:51)
MamaEgle-o jei tarkim as gauciau darba,ir musu pajamos jau virsytu tuos 505,kur priklauso su dviems vaikais gaut,vistiek Fis nenutrauktu?Ar tureciau skambint ir sakyt kad dirbu?

ne, tai visai nesvarbu. jums suma liktu ta pati visus metus. nebent jei sumazetu darbo val skaicias maziau nei 19 val per sav, arba gautumet jobseekers, tada jau reiketu pranesti, ir tada FIS visai nutrauktu tokiu atveju.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,laukiam toliau smile.gif
Atsakyti
Dekui Juozuke,viskas aisku dabar.
Papildyta:
Tiesa Aistute-as visai neseniai girdejau,kad Fis reikia laukta 13sav,arba 3men.Tai manau jau mum visai nedaug liko laukt.
Atsakyti
QUOTE(Nenyte82 @ 2011 06 08, 13:48)
Dekui Juozuke,viskas aisku dabar.
Papildyta:
Tiesa Aistute-as visai neseniai girdejau,kad Fis reikia laukta 13sav,arba 3men.Tai manau jau mum visai nedaug liko laukt.

mes ir laukiam kartu su jumis smile.gif ..jo,mes ir pernai laukiem 3 menesius..siemet jau 10 savaite ryt kaip laukiam
Atsakyti
As iki siol nezinau kas tas fis, gal ir man kazkas priklauso ???
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2011 06 08, 19:31)
As iki siol nezinau kas tas fis, gal ir man kazkas priklauso ???

http://www.citizensi...supplement.html

Pagal tavo profilį, pas tave trys vaikai, tai FIS priklausytų, jei jūsų šeimos pajamos mažesnės nei 703e/sav. Jei negaunat jokių kitų socialo pašalpų ir nors vienas iš šeimos narių dirba daugiau nei 19val/sav.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 08 birželio 2011 - 21:12