Siandien dariausi valyma, bet nedaug pas mane tu akmenuku buvo (tfu tfu tfu), tai neskaudejo ir sumokejau 24 litus tik cia pasiskaicius baisu kad nepradetu jie dabar greiciau kauptis
As irgi jau pabudau, nors dar tikrai galeja pamiegoti. Taigi sildausi pusrycius:turistas ir mastau apie ta higiena. Perskaiciau klinikos interneto svetaineje, dar baisiau:bijau2: pasidare, nereikejo ten lysti is anksto.
Na stai pasidariau higiena ir as. Na dantukai tai labai pagrazejo neliko jokiu apnasu, akmenuku, dingo net rudi vainikeliai. Pasirodo, kad jie atsirado del prastai nuslifuotu plombu, plomba buvo truputi pakilusi virs dantuko, todel salytyje ir eme kauptis apnaseles. Procedura uztruko apie 45 min. Is pradziu higieniste apziurejo dantis ir pasake visas prieziuros klaidas , po to sutepe dantenas kazkokiu rausvu skesciu ir jos tapo nejautrios. Tada vale apnasas su ultragarsu. Aparatas ziauriai cype, todel dabar truputi maudzia galva . Po to uzdenge servetele visa veida ir nupurske dantis vandens ir sodos srove. Ir galiausiai nupoliravo sepeteliu su pasta ir nuslifavo nekokybiskai nuslifuotas plombas. Uz visa si "malonuma" paklojau 130 Lt.
Be valgyti sunku, kruminiai dantys gana jautrus. Blogiausia su protiniais, jie sunkiai pasiekiami, todel labiausiai nukentejo.
Be valgyti sunku, kruminiai dantys gana jautrus. Blogiausia su protiniais, jie sunkiai pasiekiami, todel labiausiai nukentejo.
QUOTE(Bajm @ 2006 04 28, 15:00)
o kokios priežiūros klaidos?
Sake, kad vienoje puseje dantys valomi geriau negu kitoje, nesinaudojama tarpdanciu siulais, per nelyg retai daroma higiena, bet tokia sumele tai ant zemes nesimeto. Tam valymui panaudojau beveik visa Velyku premija. O jei rimtai tai man daug kas sako, kad nemoku valytis dantu. O kai paprasau pamokyti, sako, kad jei neismokau iki siol, tai neismoksiu niekad.
Aš irgi atlieku laiks nuo laiko profesionalią higieną, t.y. higieninį dantų valymą. Paskutinį kartą (visai nesenai) buvau "Pilėnėje". Kadangi dantys nebuvo apleisti, tai visa procedūra truko 30 min. Kiek daugiau ultragarsu pavalė apatinius dantukus iš vidaus..truputuką ties dantenomis jautru, bet labai nedaug. Jokiais ten nuskausminančiais- šaldančiais geliais, tirpalais netepliojo, bet skausminga nebuvo..gal kiek nemalonu..tas garsas cypiantis, po to ta sodos stipri srovė. Užtat dantys net blizga iš laimės Mokėjau viso 80 Lt. (kaina šiaip gali svyruoti iki 120 Lt).
man higieninis dantu valymas siu siaubu asocijuojasi gydytoja per viena vizita nuvale tik akmenis kraujas liejosi laisvai shlykshtus jausmas kad dantenas pleshia nuo dantu kai po valymo dave veidrody ispejo kad neishsigaschiau dantenos vietom nuo dantu atshokusios bet tos pat dienos vakara jau buvo kur kas geriau o su antru vizitu shveite vale purshke tryne ko tik ji nedare uz visa malonuma sumokejau 200 lt bet niekad nebuvau dariusi burnos higienos tai pajutau malonuma ir dar reiks eit del paradantozes tirtis kinkos dreba bet reiks eit o kai kazkada buvusios savo stomotologes klausiau kodel man dantenos kraujuoja ji pasake kad vitaminu truksta ir kad sukandimas neteisingas ir ish vis normalu chia o dabar va reik protezams taupyt
Norėčiau paklausti odontologės, ar galima darytis pilną higieninį valymą, jei dantys labai jautrūs ir silpnas emalis? Ar nepablogės situacija?
QUOTE(Lape Snape @ 2006 06 19, 13:14)
Norėčiau paklausti odontologės, ar galima darytis pilną higieninį valymą, jei dantys labai jautrūs ir silpnas emalis? Ar nepablogės situacija?
Manes tai pries valyma higieniste klause dal dantu jautrumo. Gal tada butu taikomos ktitokios priemones - nezinau, mano dantys nera jautrus. Nors isto valymo naudos mazai man nepraejo nei 2 menesiai vel pilna akmenu. Kai nusveiciu su soda tai kazkiek sumazeja. O siaip tai tik pinigus ismeciau... 130 Lt siaubas .
QUOTE(Florestina @ 2006 06 19, 13:32)
Manes tai pries valyma higieniste klause dal dantu jautrumo. Gal tada butu taikomos ktitokios priemones - nezinau, mano dantys nera jautrus. Nors isto valymo naudos mazai man nepraejo nei 2 menesiai vel pilna akmenu. Kai nusveiciu su soda tai kazkiek sumazeja. O siaip tai tik pinigus ismeciau... 130 Lt siaubas .
Kažkur girdėjau ir manau, kad mano žinios neteisingos, bet tipo dantų akmenų kaupimasis dar ir nuo chormonų priklauso
QUOTE(sicilija @ 2006 06 20, 11:13)
Kažkur girdėjau ir manau, kad mano žinios neteisingos, bet tipo dantų akmenų kaupimasis dar ir nuo chormonų priklauso
gal grečiau nuo paveldimumo
beje, man po higieninio valymo visada labai maistas lenda tarp dantų
QUOTE(sicilija @ 2006 06 20, 11:13)
As tai girdejau, kad dantu akmenys formuojasi del seiliu nuosedu.