Įkraunama...
Įkraunama...

Higieninis valymas

QUOTE(rrrxxx @ 2005 06 22, 09:24)
Na Dovis tu čia prajuokinai biggrin.gif
Jei akmenys prilaiko dantis  biggrin.gif

Na jo gan juokingai skamba.Bet zinok ir taip buna smile.gif Pati toki darba dirbu ir ne karta tokiu vaizdeliu maciau.Isivaizduok,jei zmogeliui virs 50-60, higienos nulis ir akmenys niekada nevalyti.Tai tie akmenys kaip tvora buna.Kaip as vadinu luitai.
Atsakyti
Sveiki, man uzvakar atliko higienini valyma, visai likau nepatenkinta, tiesiog kosmaras, ta pacia dien tai visas dantenas skaudejo, nieko valgyt negalejau, vakar jauciu maudima dantenoj, kur stovi dantis, kurio kanalai plombuoti.Ar galejo uznest kokia uinfekcija??? Gal ji teks dabar atidaryt? Negaliu dar tiksliai suprast, kas nuo ko, bet ir ausi maudzia..Esu pikta , nemoku aprasyt...Kiek kart vale, taip nebuvo.Suplojau 130 lt. ir jokio teigiamo rezultato. Ar man turi praeit? gal taip yra kam nors buve?
Nes jau skaicuoju pinigus ant kiek papuoliau per ta higienini valyma.....
Atsakyti
Man po higieninio valymo visus dantis pradejo skaudeti. Siandien varau pas gydytoja, nezinau, gal ras ka nors. doctor.gif man aplink plombas buvo vainikeliai, sako, kad tai gali buti gedimo zymes. Kosmaras, jei teks keisti dali plombu. O jau ir implantacija ant nosies. Kodel viskas susideda vienu metu? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2004 07 14, 11:01)
Gal tai ir nera labai butina, jei jusu higiena ypatingai gera. Taciau siaip jau yra rekomenduojama bet kam nuo 18 metu, kas puse metu padaryti profesionalia burnos higiena. Pas mane pacia, pavyzdziui tikrai nelinke kauptis akmenys ar apnasos, taciau kas puse metu vis tiek pasidarau sia procedura, kadagi labai nezymios apnaseles yra pas visus, o labiausiai ten, kur atsiveria didziosios seiliu liaukos- apatiniu priekiniu ir virsutiniu kruminiu dantu srityje.
O nuvalius dantis su specialia gumyte ir pastele, jie tikrai graziau atrodo.  wub.gif

Sakykit o mano sūnui net neturinčiam dar devynerių rekomedavo atlikt higieną ir aišku kadangi labai prisižiūrim dantukus tai atlikom. O gal dar per anksti ?
Papildyta:
Na man asmeniškai po higienos nieko neskaudėjo, na ir pati procedūra buvo visiškai neskausminga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 04 19, 07:56)
Man po higieninio valymo visus dantis pradejo skaudeti. Siandien varau pas gydytoja, nezinau, gal ras ka nors. doctor.gif  man aplink plombas buvo vainikeliai, sako, kad tai gali buti gedimo zymes. Kosmaras, jei teks keisti dali plombu. O jau ir implantacija ant nosies. Kodel viskas susideda vienu metu? g.gif  g.gif  g.gif

Na vat teko pacituoti net save, g.gif bet jau taip yra nes ta vadinamaja higiena dare seskines poliklinikoje, tiksliau tai tik akmenis nukrapste. Dabar praejo menuo, kadangi pamausdavo dantis nuejau privaciai. Cia rado skylute ant apatinio danties kaklelio. Sugyde ir pasiune pas ... Higienista. Sake, kad pilna akmenuku, tikrai namie pasiziurejau, vel pilna, o nuo salinimo praejo tik menuo. Kaip cia taip? g.gif Poliklinikoje akmenu salinimas trukdavo apie 10 minuciu, o cia mane uzrase 1 valandai. Bijau siaubingai nes niekaip neisivaizduoju, ka man taip ilgai darys? verysad.gif mano sesuo daro higiena karta per metus Baltrusaicio gatveje, sake, kad jai trunka apie 20 min., o cia velgi viena valanda. Gal kas nors daretes higiena "Gidentoje", nes butent cia darys ir man, gal galite pasakyti, ka ten taip ilgai daro? Dar niekad gyvenime nesidariau profesionalios higienos.
sad.gif unsure.gif g.gif doctor.gif fear.gif schmoll.gif mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 21 balandžio 2006 - 11:43
QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 12:39)
Sake, kad pilna akmenuku, tikrai namie pasiziurejau, vel pilna, o nuo salinimo praejo tik menuo.

o kaip matosi akmenukai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 11:39)
Na vat teko pacituoti net save, g.gif  bet jau taip yra nes ta vadinamaja higiena dare seskines poliklinikoje, tiksliau tai tik akmenis nukrapste. Dabar praejo menuo, kadangi pamausdavo dantis nuejau privaciai. Cia rado skylute ant apatinio danties kaklelio. Sugyde ir pasiune pas ... Higienista. Sake, kad pilna akmenuku, tikrai namie pasiziurejau, vel pilna, o nuo salinimo praejo tik menuo. Kaip cia taip?  g.gif  Poliklinikoje akmenu salinimas trukdavo apie 10 minuciu, o cia mane uzrase 1 valandai. Bijau siaubingai nes niekaip neisivaizduoju, ka man taip ilgai darys?  verysad.gif mano sesuo daro higiena karta per metus Baltrusaicio gatveje, sake, kad jai trunka apie 20 min., o cia velgi viena valanda. Gal kas nors daretes higiena "Gidentoje", nes butent cia darys ir man, gal galite pasakyti, ka ten taip ilgai daro? Dar niekad gyvenime nesidariau profesionalios higienos.
sad.gif  unsure.gif  g.gif  doctor.gif  fear.gif  schmoll.gif  mastau.gif

Na laiko trukmė priklauso dar ir nuo to kiek pas jus apnašų. Jei dar niekad nedarėt profesionalios higienos tai manau dėl to ir užrašė valandai. Lankantis reguliariai kas pusmetį užtenka ir pusvalandžio. Čia tik mano nuomonė iš patirties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 04 21, 12:56)
o kaip matosi akmenukai? blush2.gif

Is vidines puses visu apatiniu dantu kakleliai balti. Po akmenu salinimo taip nebuna, nes gydytoja viska nukrapsto. O paskui vel prisikaupia. Tik niekaip nesuprantu, kodel atsirado po menesio man paprastai po nuvalymo pradeda atsirasti po 3 menesiu. Beje, sake, kad yra kazkokie giluminiai akmenukai dantenu kisenese, gal kas nors zino, kas tai yra? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 15:27)
Is vidines puses visu apatiniu dantu kakleliai balti. Po akmenu salinimo taip nebuna, nes gydytoja viska nukrapsto. O paskui vel prisikaupia. Tik niekaip nesuprantu, kodel atsirado po menesio man paprastai po nuvalymo pradeda atsirasti po 3 menesiu. Beje, sake, kad yra kazkokie giluminiai akmenukai dantenu kisenese, gal kas nors zino, kas tai yra? g.gif  g.gif  g.gif

nu reiks gerai apžiūrėti dantis

aš irgi neseniai dariausi hig.valymą (prieš mėnesį)
tai dabr stebėsiu savo biggrin.gif
man nelabai ilgai darė
gal 20 minučių

gydytoja sakė, kad buvo nedaug darbo ir paėmė mažiau pinigų (50 Lt)
po valymo porą dienų dantukai šiek tiek skaudėjo
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 04 21, 15:34)
nu reiks gerai apžiūrėti dantis

aš irgi neseniai dariausi hig.valymą (prieš mėnesį)
tai dabr stebėsiu savo  biggrin.gif
man nelabai ilgai darė
gal 20 minučių

gydytoja sakė, kad buvo nedaug darbo ir paėmė mažiau pinigų (50 Lt)
po valymo porą dienų dantukai šiek tiek skaudėjo

Man sake, kad vieno dantuko valymas kainuos 5 Lt, tai vat. Jauciu nemazai iseis.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 15:58)
Man sake, kad vieno dantuko valymas kainuos 5 Lt, tai vat. Jauciu nemazai iseis.

svarbu, kad dantys neskaudėtų ir būtų sveiki ax.gif
būtinai aprašyk visą procesą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 04 21, 16:01)
svarbu, kad dantys neskaudėtų ir būtų sveiki ax.gif
būtinai aprašyk visą procesą unsure.gif

Gerai. Sia procedura man darys 28 d. 10 valanda. Tai vat kai tik grisiu, tai ir aprasysiu. g.gif
Atsakyti