Įkraunama...
Įkraunama...

Higieninis valymas

QUOTE(xtina @ 2009 09 08, 20:17)
Neprgyvenk, nuvalys. Su breketais ipatongai reikia gerai priziuret ir higiena daryti kas 3 menesius  thumbup.gif

na kas tris menesius man tikrai nesamone,ir gydytojas neliepia taip daznai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2009 09 08, 19:21)
na kas tris menesius man tikrai nesamone,ir gydytojas neliepia taip daznai smile.gif

Man gydytojas sakė, kad reikia daryti ne dažniau kaip kartą į pusmetį. Bet kiek žmonių, tiek nuomonių.
Atsakyti
Kai yra nesiojami breketai, higiena reikia daryti kas 3 menesius, o cia jau jusu reikalas ar jus darysites ar ne. O kai kurie ortodontai buna is viso nepasako, kad reikia darytis profesionalia burnos higiena doh.gif
Atsakyti
Aš užsirašiau pas higienistę pirmadienį. Pribrendo reikalas protezavimui- tai pradėsiu nuo higienos, nes su gijimo galvutėm higienos daryti nerekomenduojama. Šiandien skambinau ir klausiau dėl visko- tai sakė pradėti nuo higieninio valymo, o tada ateiti pas implantologą- tai pirmadienį derinsim kada ir garantavo, kad iki Kalėdų turėsiu visus dantukus. rolleyes.gif
Atsakyti
As pasidariau higiena, tai kainos nuo 140 iki 170... cia jau prikalauso nuo dantuku"svarumo".... man sake daryti 1 karta i metus...Po valymo atrodo burna palengvejo keleis kg thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(indvai @ 2009 11 25, 14:05)
kainos nuo 140 iki 170... cia jau priklauso nuo dantuku "svarumo"

Kad kaina gal labiau nuo klinikos priklauso rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 11 25, 15:33)
Kad kaina gal labiau nuo klinikos priklauso  rolleyes.gif

Bet ir nuo švarumo, man higienistė sakė.

O aš pasidariau higieną ir kas iš to, dabar vėl tą chlorhrksidiną paskyrė skalavimui, vėl plombos nusidažė. Nors gydytojas garantavo, kad švrūs dantys nenusidažo, nusidažo tik apnašos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 11 25, 15:38)
Bet ir nuo švarumo, man higienistė sakė.

Mano atveju kaina net nuo dantų skaičiaus nepriklauso cool.gif Nežinau, kodėl taip yr toje klinikoje unsure.gif
dabar vėl tą chlorhrksidiną paskyrė skalavimui, vėl plombos nusidažė

Keista g.gif, nes mano nenusidažydavo.
Atsakyti
Chlorheksidinas turi dazanciu medziagu ir ji vartojant dantys nusidazo. Po profesionalios higienos nerekomenduojama juo skalauti, nes visas darba ir pinigai suniui ant uodegos. Reikia vel is naujo atlikti profesionalia higiena, nes dantu sepetelis to apnaso nenuvalo sad.gif
Atsakyti
Rekomenduojama skalauti po profesionalios burnos higienos, jei buvo išreikštas dantenų uždegimas, gausu akmenų. Chlorheksidino gliukonatas skatina dantenų gijimą, veikia antimikrobiškai. Ne be reikalo higienistai rekomenduoja trumpiau ar ilgiau skalauti šiuo preparatu.
Skalavimas iki savaitės laiko neturi ženklių pokyčių dantų spalvai. Ant dantų atsiradęs pigmentas per ilgesnį laiką nuvalomas šepetuku. Ilgiau išlieka tose vietose, kur sunkesnis priėjimas išvalymui.
Apskritai, skalavimo nauda didesnė nei galima žala (pvz., dantų nusidažymas ar skonio sutrikimai (pastarieji pasitaiko retai ir po ilgesnio vartojimo)). Reikalinga skalauti pagal rekomendacijas.
"Eludril" - skalavimo skystis, mažiau dažantis dantis. Taip yra dėl to, kad mažesnė chlorheksidino gliukonato koncentracija, bet poveikis toks pats, nes yra kitos veikliosios medžiagos sudėtyje.
Atsakyti
O as tik su pasta PARADONTAX po higienos valiau....
Atsakyti
Tikriausiai uždegimas nebuvo ypač stiprus, mažai ar nebuvo išvis podanteninių akmenų, todėl neskyrė skalavimo chlorheksidino gliukonato tirpalu. Ne visais atvejais jis skiriamas.
Atsakyti