Įkraunama...
Įkraunama...

Higieninis valymas

QUOTE(Arsiuke @ 2008 07 15, 23:23)
xexe, siulyciau keisti higieniste arba apsilankyti pas odontologa kad tai paaiskintu:)
juk higienisto darbas yra ne tik isvalyti akmenis ir apnasas, bet ir ismokyti pacienta taisyklingai priziureti dantukus mirksiukas.gif  cool.gif

Nesuvokiama man, kaip suaugęs žmogus negali išmokti tinkamai prižiūrėt savo burnos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 15, 23:33)
Nesuvokiama man, kaip suaugęs žmogus negali išmokti tinkamai prižiūrėt savo burnos ax.gif

Na, negimstame visko mokedami... o dantukus priziureti reikia ismokti! Ir gerai, kad bent is vis rupinasi burnos higiena:) bent einant pas boss`a:))) labai daug zmoniu nemoka taisyklingai issivalyti dantu, arba valosi tik tada kai reikia eiti pas odontologa doh.gif rolleyes.gif
o siaip gi blogas kvapas gali buti del daugelio priezasciu, ne tik del prastos higienos:) tad neprosali butu issiaiskinti priezastis, ivertinti bendra burnos bukle:) manau, tikrai apie tai yra temu cia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Arsiuke @ 2008 07 15, 23:48)
Na, negimstame visko mokedami... o dantukus priziureti reikia ismokti!

Kai yra noro, viską galima išmokti. Nenorėdamas tikrai niekada neišmoksi.

arba valosi tik tada kai reikia eiti pas odontologa doh.gif  rolleyes.gif

Trūksta žodžių blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 15, 23:33)

Tai vat tai ir yra, kad gimiau sovietmečiu, gyvenome kaime; ten niekas dantų priežiūra nesirūpino. Mano tėvai blush2.gif ir šiandien valosi dantis tik priš eidami pas odontologą. verysad.gif Kai pasakau mamai, kad jai smirdi iš burnos- tai ji po to su manim nesikalba kelias dienas, tipo tai ne mano reikalas, kaip ji savo dantis prižiūri. g.gif
Ir tu pabandyk tokioj aplinkoj ką nors išmokti. Man sakė apie tarpdančių siūlus ir šepetėlius, bet problema su pastom yra odontologė liepia valytis pasta su žolelėm, higienistė sakė, kad jos kenkia dantų spalvai ir pan. Sesuo moka taisyklingai valytis, bet vietoj to, kad ir mane pamokytų, iš vonios varo, kad tipo greičiau valykis, tasi aš du kartus burnoje šepetėlį apsuku ir maunu iš vonios; o po to nenuostabu, kad mano dantys sugedę... g.gif
Tai taip vat ir gyvenam ir verkiam, ir kikenam....
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 07 16, 13:56)
Tai  vat tai ir yra, kad gimiau sovietmečiu, gyvenome kaime; ten niekas dantų priežiūra nesirūpino. Mano tėvai  blush2.gif ir šiandien valosi dantis tik priš eidami pas odontologą.  verysad.gif Kai pasakau mamai, kad jai smirdi iš burnos- tai ji po to su manim nesikalba kelias dienas, tipo tai ne mano reikalas, kaip ji savo dantis prižiūri.  g.gif

Aš ir gimiau sovietmečiu, ir pagyvent dar jame teko. Tais laikais tikrai priežiūros per daug nebuvo. Ir žalos nemažai dar tarybiniai stomatologai mano burnai padarė. Bet laikai pasikeitė, požiūris taip pat. Ir siūlu ne iš pirmo kartoo išmokau valytis, bet išmokau.
Dantų pastas reikia nuolat keisti ir nieko bloga nenutiks.
Sesuo moka taisyklingai valytis, bet vietoj to, kad ir mane pamokytų, iš vonios varo, kad tipo greičiau valykis, tasi aš du kartus burnoje šepetėlį apsuku ir maunu iš vonios; o po to nenuostabu, kad mano dantys sugedę...  g.gif

Nei juoktis, nei verkt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 07 15, 15:31)
Na aš kelis kartus buvau pas higienistę, bet po šiai dienai nemoku taisyklingai burną prižiūrėti. Kai apie tai užsimenu higienistei- ji nusistebi, kad galiu nemokėti, bet nepaaiškina. O firmos vadovas kimba prie higienos- tai dab ar, kai tenka pas vadovą lankytis, pirmiausia varau pas higienistę, tada pas jį... g.gif

Vartydama internete odontologu kabinetu pusapius, ziurinedama kainas ir paslaugas radau paslauga- konsultacija apie burnos prieziura, mokymas. Nurodyta kaina. TAip, kad manau higienistas turi ir paaiskinti, kaip tai taisyklingai daroma. Tarkim issivalyti sepeteliu mokam, nes to moke mokykloj, darzely ar dar kur... flossu irgi - mokam, na bet kaip prisiziureti zmonems, kurie nesioja ploksteles, karuneles, protezus?.. Mano odontologas sudet sudejo karuneles, o kaip priziureti, nepaaiskina, o as ir paklausti atskirai nepagalvojau 4u.gif , tik kai nuejau pas kita odontologe, is jos isgirdau, kad tokie dalykai yra reikalingi. smile.gif
As asmneiskai anksciau galvojau, kad burnos higiena - tai prabanga, zmones neturedami ka veikti ir kur deti pinigu tai daro lotuliukas.gif . Dabar jauciu jei isbandzius ju paslaugas pajusiu teigiamus rezultatus, pakeisiu savo nuomone 180 laipsniu kampu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2008 07 16, 14:09)
Vartydama internete odontologu kabinetu pusapius, ziurinedama kainas ir paslaugas radau paslauga-  konsultacija apie burnos prieziura, mokymas. Nurodyta kaina. TAip, kad manau higienistas turi ir paaiskinti, kaip tai taisyklingai daroma.

Paieškojus ir internete galima rasti, kaip taisyklingai viską daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2008 07 16, 14:09)
Vartydama internete odontologu kabinetu pusapius, ziurinedama kainas ir paslaugas radau paslauga-  konsultacija apie burnos prieziura, mokymas. Nurodyta kaina. TAip, kad manau higienistas turi ir paaiskinti, kaip tai taisyklingai daroma. Tarkim issivalyti sepeteliu mokam, nes to moke mokykloj, darzely ar dar kur... flossu irgi - mokam, na bet kaip prisiziureti zmonems, kurie nesioja ploksteles, karuneles, protezus?.. Mano odontologas sudet sudejo karuneles, o kaip priziureti, nepaaiskina, o as ir paklausti atskirai nepagalvojau  4u.gif , tik kai nuejau pas kita odontologe, is jos isgirdau, kad tokie dalykai yra reikalingi. smile.gif
As asmneiskai anksciau galvojau, kad burnos higiena - tai prabanga, zmones neturedami ka veikti ir kur deti pinigu tai daro  lotuliukas.gif . Dabar jauciu jei isbandzius ju paslaugas pajusiu teigiamus rezultatus, pakeisiu savo nuomone 180 laipsniu kampu biggrin.gif

Odontologijos klinikos, kur lankausi aš, interneto svetaine parašyta:
"Atvykus į burnos higienos kabinetą, jums bus išsamiai paaiškinta dantų valymo metodika, individualiai parinkta dantų pasta"
Tačiau tai tik parašyta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 07 17, 17:05)
Odontologijos klinikos, kur lankausi aš, interneto svetaine parašyta:
"Atvykus į burnos higienos kabinetą, jums bus išsamiai paaiškinta dantų valymo metodika, individualiai parinkta dantų pasta"
Tačiau tai tik parašyta. g.gif

Visada galima paprašyti, kad paaiškintų ax.gif
Atsakyti
Ir visada po proceduros, asmeniskai as, -paaiskinu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pauling @ 2008 08 31, 17:48)
Ir visada po proceduros, asmeniskai as, -paaiskinu ax.gif

Kai aš apie tai užsimenu higienistei, ji tik nusišypso, tuo viskas ir baigiasi. O prie higienos kartais kimba, ypač priekabus klinikos vadovas. g.gif
Atsakyti
idomu g.gif kodel taip elgiasi? g.gif
Atsakyti