Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2011 06 09, 14:32)
Vienintele, as vakar kisau fotika i Iki maisiuka  lotuliukas.gif

Būtų įdomu pamatyt kaip ten tą fotiką kišai mirksiukas.gif

Na o čia sielai ir akiai vaizdelis ax.gif

user posted image

ir išbandžiau šiandien macro žiedus. Visai patiko. mirksiukas.gif kai sutvarkysiu įdėsiu ax.gif
Atsakyti
Labutis,
QUOTE(Alabama @ 2011 06 08, 21:16)

užjaučiu console.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 06 09, 13:39)
  p.s. kas nesuprato, perka alaus ne tik man, bet ir sau, saulėtą dieną kviečia mane prie vandens telkinio (Nėris, Žvėryno prūdai, Santariškių ežeras netinka). geriam alų, rodom fakus, lankstom pirštus, matuojam šviesą, džiagiamės pažinimu (bet kuria eliės tvarka).

nugi jau visą savaitę gailiuosi, kad neturiu sodybos prie Platelių ežero doh.gif - pražilsiu: šitiek praleistų progų
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 09, 14:20)
aš tai internetinę apklausą sudarinėju, tai besijuokdama bijau, kad ko nesumakaluočiau, jausk atsakomybę biggrin.gif

tik nepadaryk tos klaidos, kaip aš su ta priklausomybe. nepadaryk, kad jei į pirmą atsako ne, tai ir pasibaigia dalyvavimas apklausoje.

visiems ir visoms. nieks nesityčioja. nežinojimas nėra nuodemė. pažinimas - džiaugsmas. rimtai. visus tuos sudėtingus dalykus galima paaiškinti paprastai. parašyti tai sunku. parodyti - lengva. man šiandien smagu ir yra noro rašyti. tokia grafomaninė žodinė diareja užėjo (tryda dzūkiškai, jei jau sayonara šį dialektą pradėjo naudoti).

dėl adapterių. jų yra be čipų (paprasčiausias metalinis žiedas su srėgiu) ir su čipais (elektronika viduje ir geltoni kontaktai išorėje, kaip kad ant kameros bajoneto (vietos, į kurią objektyvas statosi). tai vat. tie čipai "apgauna" aparatą taip, kad jis "nejaučia" jog objektyvo nėra. sensoriai stebi kontrastą ir kai objektas yra fokuse, aparatas tai patvirtina. juk kai su normaliu objektyvu susifokusuoja taigi matot ieškiklyje, kad mirkteli kas nors arba koks simbolis atsiranda. tie adapteriai kainuoja dvigubai brangiau. kam su regėjimu blogai yra, tai visai gal ir naudingas dalykas.
Atsakyti
Kokia laimė biggrin.gif

Andriuska, aš pasiskaitau ir kaimynines temas, tai dabar turiu progą padėkoti ir už žinelę apie fokusą už zonos ten tos žalios ( blush2.gif ) dar neįkirtau, bet turiu tokį OneNote, ten dedu viską ir gromuluoju minutę radus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 06 09, 14:46)
neturiu sodybos prie Platelių ežero  doh.gif 

plateliai netinka. sumanymas apsiriboja Vilniaus vandens telkiniais, kurių be mano nufotografuotų trijų man geri žmonės dar 9 prisakė.

vsio. pirštai pramankštinti, einu parapijos apžiūrėti.

Sayonara, vyno negeriu (daug), bet šalia Tavęs yra minimum vienas mane dominantis (IR prasme) objektas. galime laiką paderinti (priklausomai nuo orų) ir gal man geresnį to ežero rakursą užrodysi.

rG - turiu prastą operatyvinę atmintį. čia apie hyperfokalą kalba? t.y. kur buvo klausimas apie objektyvo žymėjimą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 09 birželio 2011 - 13:59
Senojoj fotografijoj, visai neseniai apie tai, kad fokusuojasi visa aplinka už kažkokio atstumo, gal aiškiai pasakiau laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 06 09, 13:56)
plateliai netinka. sumanymas apsiriboja Vilniaus vandens telkiniais, kurių be mano nufotografuotų trijų man geri žmonės dar 9 prisakė.

drinks_cheers.gif nuraminai, bo jau plaukus būč nusirovusi, kol dar nepražilau...
Aš tikiuos pabaigt tvarkyt foto dar iš pavasario pabaigos... tokią nuostabiai guvią, išraiškingą mergytę fotografavau, žinokit, gaila trint nuotraukas, visos patinka, nors tik kas 20 -ta su fokusu doh.gif Visai kaip savo vaiko foto žiūrėčiau... nu negaliu būt objektyvi, gražu man ir viskas cool.gif
Atsakyti
ok, andriuška, šalia manęs yra jie du, tik vieno visai neišmanau, o šalia kito mano svajonių namas stovi, tai galėsim prasivaikščiot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 06 09, 13:39)

o dabar supaprastintas zone system variantas. visi žinom, kas yra STOPAS? taisantykinis dydis, paprastai paaiškinamas kaip 2x daugiau/mažiau šviesos. visi suvokiam, kaip aparatas matuoja krentančią šviesą ir kas yra 18 proc. pilkos.

Po zodziu visi zino ir visi suvokiam supratau, kad noriu eiti parukyt ir kad googlas bus mano geriausias draugas. biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 06 09, 13:47)

visiems ir visoms. nieks nesityčioja. nežinojimas nėra nuodemė. pažinimas - džiaugsmas. rimtai. visus tuos sudėtingus dalykus galima paaiškinti paprastai. parašyti tai sunku. parodyti - lengva. man šiandien smagu ir yra noro rašyti. tokia grafomaninė žodinė diareja užėjo (tryda dzūkiškai, jei jau sayonara šį dialektą pradėjo naudoti).

Butu isties labai smagu ir be abejo naudinga, jei uzeitum dazniau.Aciu tau:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 09, 14:21)
Po zodziu visi zino ir visi suvokiam supratau, kad noriu eiti parukyt ir kad googlas bus mano geriausias draugas. biggrin.gif  biggrin.gif
Butu isties labai smagu ir be abejo naudinga, jei uzeitum dazniau.Aciu tau:)

marš į pirma puslapi skaityt apie stopus ax.gif labai aiškiai buvo parašes mūsu dinges robertas ar kaip ten jis(atsiprašau taip seniai nesirodai kad net niko negaliu teisingai parašyti)
Atsakyti
Erse, tai Tu fokusuoji su heliosu rankom? Blyn, kaip aš čia nieko nesuprantu, einu gal kokią knygą geriau pradėsiu rašyt. doh.gif Išlindo čia visokie kūdrų eruditai ir vėl pasijutai kvaila.. nors kurį laiką beveik visus čia vartojamus terminus jau suprasdavau.. dabar vėl- prasidėjo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 09, 15:57)
Erse, tai Tu fokusuoji su heliosu rankom? Blyn, kaip aš čia nieko nesuprantu, einu gal kokią knygą geriau pradėsiu rašyt.  doh.gif Išlindo čia visokie kūdrų eruditai ir vėl pasijutai kvaila.. nors kurį laiką beveik visus čia vartojamus terminus jau suprasdavau.. dabar vėl- prasidėjo... biggrin.gif

naujo lygmens plotai atsiveria biggrin.gif
Atsakyti