Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2011 06 09, 08:32)
kas tai per daiktas ir su kuo valgomas?

http://www.digitalsl...u.com/strobism/ va čia taip trumpai, populiariai paaiškinta. žodžių apšvietimas blykstėmis, kurios ne ant fotiko. mes naudojom dvi, nors atsargoje, rodos, buvo ir trečia. man asmeniškai gražiausia buvo su viena, nes viena duoda kontastingą, man įdomesnį apšvietimą biggrin.gif

va permečiau akimis tas kelias fotkes, tai akivaizdu, kad būtinas puikus fonas, spalvos, šviesos, objektai, geometrika kadre kažkokia turi būti, ko mes nevisai turėjom vakar. bet jau kyla minčių dėl kito karto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 09, 08:32)
graduated filter vadinasi,

Ar kadanors tas sąrašas baigsis wacko.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 09, 08:42)
http://www.digitalsl...u.com/strobism/ va čia taip trumpai, populiariai paaiškinta. žodžių apšvietimas blykstėmis, kurios ne ant fotiko. mes naudojom dvi, nors atsargoje, rodos, buvo ir trečia. man asmeniškai gražiausia buvo su viena, nes viena duoda kontastingą, man įdomesnį apšvietimą biggrin.gif

va permečiau akimis tas kelias fotkes, tai akivaizdu, kad būtinas puikus fonas, spalvos, šviesos, objektai, geometrika kadre kažkokia turi būti, ko mes nevisai turėjom vakar. bet jau kyla minčių dėl kito karto smile.gif

dėkui labai ydomu buvo paskaityti, vsigi lauksim rezultatų, žinai mes gi smalsios

QUOTE(rG @ 2011 06 09, 08:45)
Ar kadanors tas sąrašas baigsis wacko.gif  biggrin.gif

jaučiu kad visad bus ko norim, aš dar ir blyksčių papildomų norėčiau ir dar softboxo jom išsklaidyti, o norit jas lauke naudot tai jau ir akumuliatoriaus jaučiu reiktu tai kad sąrašas didelis, bet čia žinai... kitam tik fotiko užtenka kad būtu geros nuotraukos:)))
Labiausia noriu atrasti save fotografijoj, kad ir kitiems ir man jos patiktu, kad kabintu, kad dar karta norėtusi į ją pažiūrėt, kad nebūtu tuščios, kad kalbėtu, va čia tai didžiausias mano noras ir visa technika norima čia nublanksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 09, 08:55)
dėkui labai ydomu buvo paskaityti, vsigi lauksim rezultatų, žinai mes gi smalsios

žinok, bent jau mano rezultatai tai so so.. tik kaip pavyzdys.. sakau, nepasiruošus ėjau biggrin.gif ir dar muilas visur, nes ant 2,8 šitas objektyvas mėgėjas pasiprausti.. reikėjo priverti diafragmą, protingi žmonės sako biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 birželio 2011 - 09:03
erse labai gražu... šviesa graži, dangus gražus, aij.. viskas gražu, tobula smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 09, 09:08)
erse labai gražu... šviesa graži, dangus gražus, aij.. viskas gražu, tobula smile.gif

aciu smile.gif Na ner viskas tobula, bet sviesa buvo nereali... nebuvau tokios macius ir pradedu suprast ko trenkiasi penkta ryto fotkint... bet kaip kita karta suorganizuot fotosesija, kad pries ja butu audra o jau saulei leidziantis biski saule islystu g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 09, 09:03)
žinok, bent jau mano rezultatai tai so so.. tik kaip pavyzdys..  sakau, nepasiruošus ėjau biggrin.gif ir dar muilas visur, nes ant 2,8 šitas objektyvas mėgėjas pasiprausti.. reikėjo priverti diafragmą, protingi žmonės sako biggrin.gif

na jei nebus gaila rodyk ir pavyzdžius
o dėl kėdės tai čia bajeris ar rimtas reikalas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 09, 09:18)
o dėl kėdės tai čia bajeris ar rimtas reikalas  g.gif

net nežinau.. ketinau kėdę pasiimti į fotkinimą, mažu prireiks, bet patingėjau.. tai ir rimtai, ir bajeris..smile.gif)

sudėjau savo testinius kelis kadrus į flickrą, kam įdomu (http://www.flickr.com/photos/kristina_petrosiene/sets/72157626795918951/)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 birželio 2011 - 09:23
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 09, 09:18)
o dėl kėdės tai čia bajeris ar rimtas reikalas  g.gif

o tai kur uždėt tą daiktą. Ar aš čia ko nesuprantu ar čia paprasčiausias blykstės naudojimas per atstumą? Ar čia kažkokia technika mandru pavadinimu ir iki šiol neįkertu apie ką kalbatės biggrin.gif

Erse, kai mane fotkino prie Kauno marių kartą, tai fotografas išbogino mane 5 ryto biggrin.gif Net nesigilinau kodėl, reikia tai reikia, o dabar suprantu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 09 birželio 2011 - 09:21
QUOTE(Ersė @ 2011 06 09, 09:16)
aciu smile.gif Na ner viskas tobula, bet sviesa buvo nereali... nebuvau tokios macius ir pradedu suprast ko trenkiasi penkta ryto fotkint... bet kaip kita karta suorganizuot fotosesija, kad pries ja butu audra o jau saulei leidziantis biski saule islystu g.gif  lotuliukas.gif

va dabar supratau ko mano mažasis taip anksti keliasi, kad mama netingėtu ir varytu fotkinti jau šviesa gera biggrin.gif
Atsakyti
o la la la, mocha, strijurg, esu be galo dekinga uz pastabas! oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 09, 09:19)
o tai kur uždėt tą daiktą. Ar aš čia ko nesuprantu ar čia paprasčiausias blykstės naudojimas per atstumą? Ar čia kažkokia technika mandru pavadinimu ir iki šiol neįkertu apie ką kalbatės biggrin.gif

Erse, kai mane fotkino prie Kauno marių kartą, tai fotografas išbogino mane 5 ryto biggrin.gif  Net nesigilinau kodėl, reikia tai reikia, o dabar suprantu smile.gif

blykstės dedamos ant stovų, naudojami ir skėčiai, gali būti naudojami softboxai, beauty dish (toks bliūdas su merlium, išsklaidantys blykstės šviesą) ir pan.

kėdė būtų buvusi reikalinga fotkinimo turiniui, o ne techninei pusei biggrin.gif norėkjau Kikirikę ant jos sodinti vidury Baltojo tilto, bla bla bla, bet sakau, patingėjau su ja trenktis kaip durnius su durelėm biggrin.gif
Atsakyti