Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 06 07, 22:16)

O labiausiai gaila, kad tu taip nuliūdai. Iš kitos pusės, svarbu jau pirmą patirtį tokio fotografavimo turi. Su mumis pasakojimu pasidalinai ir viena foto. Mums juk ir to pakanka, kad ir kaip smalsu visą kitą pamatyti. Tu savyje visus tuos išgyvenimus nešiosies.

Visą naktį pragavojau, bandžiau suprasti kodėl taip nutiko.. Visgi, manau, labiausiai koją pakišo tai, kad jos vyras nė viename gimdyme nėra dalyvavęs (jis iš tų kurie alpsta, tiesiog negali net kraujo matyt, čia ne juokauju, o rimtai), todėl atveža gražią žmoną su suknute, paleidžia ir po to jau ateina aplankyti su leliuku ant rankų.. Todėl gal jam buvo "lengvas" šokas pamačius tą filmuką tarsi pačiam sudalyvaut ten, kur jis nė kart nėra buvęs.. Nes nuotraukos tikrai švelnios, be žiaurumų, perkreiptų nuo skausmo veidų ar nuogybių.. todėl ir ieškojau argumentų kodėl visgi nenori... Kitas dalykas, manau jie tarpusavy iki galo nesusikalbėjo.. Žmona net nepagalvojo kad jis gali uždraust, o jis matyt iš vis apie tai nesusimąstė, ir manau nebūtų draudęs, jei pats nebūtų pamatęs.. Manau, seka būtent tokia..

Dėl patyrimo, taip, tikrai nuostabi patirtis, bet bent Jūsų nuomonės taip norėjau dėl nuotraukų.. Juk patyrimas ateina ne tik fotografuojant, bet ir analizuojant nuotraukas.. Ir šiaip, kūrybinis darbas yra vardan publikavimo/demonstravimo, juk nerašom knygų, kad jas padėt į stalčių, nekepam skaniausių tortų ir pačios nesuvalgom, o kažką vaišinam, fotografuojam ir parodom, piešiam ir rengiam parodas... Tas pats ir čia. Na, yra kaip yra. Jaučiuosi kaip išprievartauta, bet praeis, vistiek praeis. Tai va, tokios mano mintys.. Įrašysiu, gražiai apipavidalinsiu ir įteiksiu jiems, kaip jau yra taip.. Pastangos vienaip ar kitaip vistiek būtų tos pačios, labai norėjau gražiai padaryti ir įteikti vaikelio gimimo proga kartu su lauknešėliu leliukui..

frederica- labas biggrin.gif
Atsakyti
Laukine, nenusimink, palauk truputi. o po to parodyk kazkaip prie progos, tai, ka norejai viesinti. jei ten is tiesu jokio nuogumo ir pan, gal vyras atslugs. o jei ir ne, teisingai merginos raso, juk fotografavai ne tam, kad pvz as pamatyciau. bigsmile.gif Fotografavai tai mamai, jos gimusiam mazyliui smile.gif Fotografavai sau, o ta patirti irgi jau turi. Todel nuotrauku paviesinimas tik maza dalelyte wink.gif

QUOTE(Ievukis @ 2011 06 07, 14:32)
Labai idomi diskusija.nors ir OT bet mielai perskaiciau mirksiukas.gif Beje as irgi BAIGIAU statyba assa.gif VAKAR sokiai.gif Dabar labai tikiuosi rasti daugiau laiko sau,seimai ir fotografijai,nes viskas buvo i sonus paslinkta doh.gif

UUUU Sveikinimai!!!!! drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 06 07, 14:54)

O kad jau ne į temą rašom, tai ir aš tiksliukė, chemiją baigiau.

Koki idomu ispudi forumas sudaro apie zmogu smile.gif Niekada nepagalvociau, kad tu tiksliuke, o pvz Gotte humanitare menininke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2011 06 08, 10:07)
Niekada nepagalvociau, kad tu tiksliuke, o pvz Gotte humanitare menininke smile.gif

O man viskas atitinka smile.gif Tik va tave prie tiksliukų dar pridėčiau biggrin.gif bet tu psichologija mokais, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 08, 10:04)
Visą naktį pragavojau, bandžiau suprasti kodėl taip nutiko.. Visgi, manau, labiausiai koją pakišo tai, kad jos vyras nė viename gimdyme nėra dalyvavęs (jis iš tų kurie alpsta, tiesiog negali net kraujo matyt, čia ne juokauju, o rimtai), todėl atveža gražią žmoną su suknute, paleidžia ir po to jau ateina aplankyti su leliuku ant rankų.. Todėl gal jam buvo "lengvas" šokas pamačius tą filmuką tarsi pačiam sudalyvaut ten, kur jis nė kart nėra buvęs.. Nes nuotraukos tikrai švelnios, be žiaurumų, perkreiptų nuo skausmo veidų ar nuogybių.. todėl ir ieškojau argumentų kodėl visgi nenori... Kitas dalykas, manau jie tarpusavy iki galo nesusikalbėjo.. Žmona net nepagalvojo kad jis gali uždraust, o jis matyt iš vis apie tai nesusimąstė, ir manau nebūtų draudęs, jei pats nebūtų pamatęs.. Manau, seka būtent tokia..

Dėl patyrimo, taip, tikrai nuostabi patirtis, bet bent Jūsų nuomonės taip norėjau dėl nuotraukų.. Juk patyrimas ateina ne tik fotografuojant, bet ir analizuojant nuotraukas.. Ir šiaip, kūrybinis darbas yra vardan publikavimo/demonstravimo, juk nerašom knygų, kad jas padėt į stalčių, nekepam skaniausių tortų ir pačios nesuvalgom, o kažką vaišinam, fotografuojam ir parodom, piešiam ir rengiam parodas... Tas pats ir čia. Na, yra kaip yra. Jaučiuosi kaip išprievartauta, bet praeis, vistiek praeis. Tai va, tokios mano mintys.. Įrašysiu, gražiai apipavidalinsiu ir įteiksiu jiems, kaip jau yra taip.. Pastangos vienaip ar kitaip vistiek būtų tos pačios, labai norėjau gražiai padaryti ir įteikti vaikelio gimimo proga kartu su lauknešėliu leliukui..

frederica- labas  biggrin.gif

neskubėk nervintis, susikurk privatų albumą ir sulauksi norimų komentarų smile.gif

na, kūdra ar efoto liks nepamačius, bet juk ne dėl jų fotografavai?

o dovana šeimai bus labai graži visiškai nepriklausomai nuo to, ar duotas leidimas viešinti, ar ne.

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 08, 10:25)
neskubėk nervintis, susikurk privatų albumą ir sulauksi norimų komentarų smile.gif

na, kūdra ar efoto liks nepamačius, bet juk ne dėl jų fotografavai?

o dovana šeimai bus labai graži visiškai nepriklausomai nuo to, ar duotas leidimas viešinti, ar ne.

Kūdrose aš nesu..

O į privatų nėr tikslo dėti, nes jo niekas nematys. O jei matys net kažkas- tai jau tam tikras publikavimas. Aš 'ne" suprantu kaip "ne", todėl negaliu dėti niekur.. Na, kaip jau yra taip.. Dar vis viliuosi, kad gal atauš, apsigalvos.. Matysim ax.gif
Atsakyti
Nesinervink laukine 4u.gif gal dar susigules ir apsogalvos vyras.Vat kaip kartais sutartis is anksto reikalinga.
O as viena labai grazia mergaite fotografavau.Dar kelios flickr,o veliau is siauros dar biskiuka bus ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 06 08, 11:38)
Nesinervink laukine 4u.gif gal dar susigules ir apsogalvos vyras.Vat kaip kartais sutartis is anksto reikalinga.
O as viena labai grazia mergaite fotografavau.Dar kelios flickr,o veliau is siauros dar biskiuka bus ax.gif

labai graži mergaitė, bet kaip suprantu reflektoriaus nenaudojai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 06 08, 11:38)

jau flickre rašiau, labai faina rolleyes.gif

kiek čia daug tiksliukių bigsmile.gif aš prie humanitarių, baigus RSV, menininkų nei šeimoj nei giminėj nėra ir nebuvo smile.gif

Laukine, manau tėveliui šokas gerąja prasme, užplūdo emocijos pamačius nuotraukas, todėl nenori dalintis jomis......kol kas....ateis laikas ir gal apsigalvos, o jei ir neapsigalvos, tu gavai nerealią patirtį visom prasmėm smile.gif
Atsakyti
Ievukis,
grazi mergaite, smagiai ta sviesa plaukuose wink.gif tik noretus gal ja vos vos kairiau pastumti ir noretusi sviesesnes foto. Db odos spalva man labai kliuna, mano monitorius (gali buti ir jo kalte) rodo zalsvai raudona plemuota oda unsure.gif

QUOTE(rG @ 2011 06 08, 10:23)
O man viskas atitinka smile.gif Tik va tave prie tiksliukų dar pridėčiau biggrin.gif bet tu psichologija mokais, ar ne?

as tokia pusine smile.gif magistre pasirinkau verslo psichologija, bet man jau per sausa viskas, be "gylio". gal todel ir pradejau fotografuot, nes ten kolkas saves neatrandu.
Atsakyti
mergaitės, kuri ten pirko reflektorius, ar dar neatkeliavo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 06 08, 12:24)
mergaitės, kuri ten pirko reflektorius, ar dar neatkeliavo? smile.gif

laba,
dar neatkeliavo unsure.gif kiekvieną dieną tikrinu paštą ar nėra lapelio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2011 06 02, 22:24)
Brumbrum, aciu wink.gif

Ei, nu padekit kas su idejom mergvakario fotkinimui sad.gif  bijau.gif

Sveikute : ) Aš per kelis metus suradau sau patogiausia fotkinimo režimą - AV - Aperture priority. Taip bus patogiausia : ) Jei reik didelio fokuso gylio - sumažint diafragma (Padidink F skaičių), fotkinant portretus - diafragma padidint. Visad begioju su mažu ISO, bet jeigu automatiškai pagal diafragma išlaikimą padaro per ilgą situacijai, ISO užkeliu. Tikiuos kažkiek padėjau : )
Atsakyti